Цацаров за депутата от ГЕРБ, искал подкуп в месо: Дори един суджук не е стигнал до премиера

Цацаров за депутата от ГЕРБ, искал подкуп в месо: Дори един суджук не е стигнал до премиера

© Надежда Чипева, КапиталПроверка на държавното обвинение е установила, че депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, чийто имунитет по-рано днес поиска главният прокурор Сотир Цацаров, е упражнявал натиск над търговец за предоставяне на 4 тона суджук. За целта народният представител е използвал името на премиера Бойко Борисов. Това се разбра от думите на Цацаров, цитиран от "Фокус", на брифинг. Той допълни, че нито един суджук не е достигнал до премиера.


"На 18 април 2017 до мен е постъпил сигнал от гражданин с посочено името на гражданина и неговия адрес и описани факти, които ние отъждествяваме като престъпна дейност, извършени на територията на град Добрич от Живко Мартинов. При извършената проверка се оказва, че гражданинът съществува и застава зад своите думи. Той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства", обясни Цацаров.


Успоредно с проверката на прокуратурата до министър-председателя постъпила и справка от ДАНС за вероятни злоупотреби от народен представител. Борисов я е изпратил на главния прокурор. "Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера", допълни Цацаров.
Проверката на държавното обвинение е приключила с извода, че има данни за извършено от Мартинов престъпление, но досъдебно производство ще се образува след снемане на имунитета му. По-рано днес народният представител обяви, че доброволно се отказва от депутатската си защита. А проверката на прокуратурата определи като атака "отляво".


Според събраните доказателства и свидетелски показания от 2012 г. до днес Мартинов е упражнявал натиск с цел предоставяне на определени облаги. Той е искал от търговец на няколко пъти да му предостави общо 4 тона суджук. Депутатът е заставял търговеца да му даде суджука под претекст, че е включен в списък с хора, които трябва да подпомагат политическата дейност на партията му и че ако не го направи, ще понесе неблагоприятни последици.


Общата стойност на суджука била 45 хил. лв., като народният представител заявявал, че стоката е предназначена лично за министър-председателя. "Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до премиера", разясни главният прокурор.


"Върху същия търговец е упражняван натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, като и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител", разказа още Цацаров. Той допълни, че на този етап няма да посочи самоличността на подателя на сигнала и на свидетеля.


Освен за натиск над търговеца за суджук и мебелиране на Мартинов ще бъдат повдигнати и други обвинения. Общо те са пет и ще са за


изнудване, принуда, опит за лично укривателство, принуда спрямо орган на властта да извърши нещо по служба, принуда по отношение на физическо лице.


По думите на главния прокурор има данни, че депутатът е упражнявал принуда на ръководен служител в МВР - зам.-шеф на полицията в Добрич.


"Върху него е упражнявана принуда както по отношение на съвсем дребни случаи като анулиране на фиш, предоставен на народния представител, през незабавно прекратяване на проверка и освобождаване на задържани от служители на полицията товарни автомобили, натоварени с пясък, незаконно добит от плажа на село Кранево и предназначен за частен хотел, до това да се осъществяват принудителни действия от страна на органите на полицията под формата на полицейска проверка спрямо определени лица – търговци, които са закупили пшеница от народния представител, но не са му я заплатили. Спорът е бил абсолютно търговски. Лицата са твърдели, че искат хлебна пшеница, а народният представител им е предоставил фуражна пшеница, но така или иначе е считал, че тези лица му дължат пари. След като не са му ги заплатили, той не се е обърнал към съда, а е упражнил противозаконни действия с цел да принуди съответния служител на МВР полицията незабавно да започне действия за натиск върху посочените търговци, докато те си платят дълга към него", обясни Цацаров.


Той допълни, че са установени и данни за друго престъпление, извършено от Мартинов, свързано с катастрофа в Добрич през 2014 г. При нея са загинали двама души. "Виновният водач е бивш заместник-министър", обясни Цацаров. Мартинов е осъществил натиск върху длъжности лица на ръководни позиции в полицията, върху представители на експертния ѝ състав, както и лично върху окръжния прокурор на Добрич. Целта е била оневиняване на подсъдимия.


"В случая става дума за опит за лично укривателство, но като цяло фактически действията са извършени по отношение на експертите с цел те да посочат такива данни от автотехническата експертиза, които да оневинят извършителя. Опитът не е успял. Лицето е с невлязла в сила присъда 4 години лишаване от свобода", разясни още Цацаров.


По думите му проверката на прокуратурата е установила и данни за принуда спрямо управител на държавно дружество за това да бъде уволнен даден човек, да не бъде уволнен друг, да не се ползват услугите на определен адвокат, а на друг, както и да не се назначават хора за определен период, поясни още главният прокурор.

Ключови думи към статията:

Коментари (127)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1418 Неутрално

  Да бе. Кво толкова станАло !!! За премиера става въпрос е все пак.

  Да се провери обаче защо на този все още му върви бизнеса.

 2. 2 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  И как ще стигнат до премиерът като той не яде суджуци,а филии с мас.

 3. 3 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9134 Неутрално

  " нито един суджук не е достигнал до премиера."
  Точно така Цацаров, премиерът трябва да се пази с нокти и зъби. Той винаги, за всичко е невинен.

 4. 4 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  С какви глупости занимават хората??? Някой си искал 4 тона суджук от името на премиера, а той дори един суджук не бил изял. Ега ти сапунката. Иначе сигурно доста народ използва името на Борисов, пък който се върже все файда.

 5. 5 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2341 Весело

  политиката на суджука и културата на бахура

 6. 6 Профил на Handy
  Handy
  Рейтинг: 810 Неутрално

  "Върху същия търговец е упражняван натиск, за да мебелира с мека мебел офиса на политическата партия в града, като и да постави климатична стена, отново за нуждите на партията. Те обаче са се оказали в офиса на народния представител", разказа още Цацаров

  Е, ако се бяха озовали в офиса на политическата партия в града, нямаше да стават такива лоши работи сега

 7. 7 Профил на mitkokitkata
  mitkokitkata
  Рейтинг: 296 Весело

  Срамота! Боко да не е облажил...

 8. 8 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2230 Весело

  "Той допълни, че нито един суджук не е достигнал до премиера."
  На затуй ще остане без имунитет.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 9. 9 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 638 Весело

  За 4 тона суджук си требва поне 10 тона църно вино......:-)

 10. 10 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  " нито един суджук не е достигнал до премиера."Точно така Цацаров, премиерът трябва да се пази с нокти и зъби. Той винаги, за всичко е невинен.
  —цитат от коментар 3 на Роси


  Вие добре ли сте с надраменното пространство? Премиера ще тръгне да иска суджук. Както навремето камуняките се опитваха да го оплюят за фъстъците на борда на самолета. Много кокошкарско, по-точно шумкарско и мандраджийско мислене имат другарите ;)

 11. 11 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 2314 Весело

  А ако стотина килца суджуци бяха стигнали до премиера /от 4-те тона/ тогава какво? Депутатинът щеше да бъде чист като непорочна девица?

 12. 12 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 929 Неутрално

  Следваща серия на сапунката - За няколко суджука повече! или имало едно време 4 тона суджуци?

 13. 13 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  Не знам кой пуска тия сапунки ама публиката като гледам охотно кълве...

 14. 14 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 810 Неутрално

  [quote#10:"Jumbo Jet"][/quote]

  И за Мишо Бирата ли беше кокошкарско?

 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2341 Весело

  НЕ може да бъде ,гербер да се занимава с рекет и изнудване ,това звучи като фантастика

 16. 16 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1215 Неутрално

  Купете суджук на премиера си бе, гербери! Гладен го оставихте, не вЪ лиЕ срам????

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 17. 17 Профил на Stefan Nedelchev
  Stefan Nedelchev
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Е, ако се бяха озовали в офиса на политическата партия в града, нямаше да стават такива лоши работи сега
  —цитат от коментар 6 на Handy


  ...или пък ако суджукът беше стигнал до правилните хора....

 18. 18 Профил на Koicho Georgiev
  Koicho Georgiev
  Рейтинг: 15 Неутрално

  Тия от Африка банани да ядат,ама бедните ,на министъра български суджук, някой още да си въобразява, че сме Европа а не в Африка, бетер сме от чернилките ейййй умни и красиви правят си боза с нас!!

 19. 19 Профил на Vidin_123
  Vidin_123
  Рейтинг: 463 Неутрално

  Това малко като укор идва - като изнудвате за суджуци, давайте и на Баце, зер тая фигура лесно се подържа.

 20. 20 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1186 Неутрално


  [quote#10:"Jumbo Jet"][/quote]

  Другарите имат мандражийско мислене, а другарят депутат от ГЕРБ има бакалско, месарско и тарикатско мислене. Хайде вземайте му имунитета и да оптговаря за изнудване и заплашване.

 21. 21 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Цаца,цаца... оставаше и суджуци да взема! Само прост човек може да си мисли,че останалите са по-прости от него!
  Цаца,ставай и си заминавай!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 22. 22 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 965 Весело

  Б.Х сам си сади картофите и сам си пълни суджуците! Може да питате овчият и лизача ;)

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 23. 23 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1518 Любопитно

  Измества се посоката на удара.Не е важно,дали премиерът иска суджук,а защо бизнесът смята,че ще бъде тормозен от държавната машина,ако не плаща на силните на деня? Не се е случвало такова нещо никога и ги гони параноя?

  ГЛАВАНАЦИТЕ РОДИНАТА ОНОЖДАТ
 24. 24 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 965 Весело

  "Върху същия търговец е упражняван натиск...."
  Няколко години след "тефтерчето" пак стигнахме до "натиск".
  Едно и също... мутрата ръководи... и какво да прави една мутра,освен да изнудва.
  Десни били...десни са им десните крачоли!

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 25. 25 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Разбира се, че не е взимал. Кой ще се унижи да взима суджуци, ако не са от злато?

 26. 26 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Всички гласуващи за тези юнаци сте за бой.
  Заслужавате си съдбата.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 27. 27 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 979 Весело

  На момента кола бивлюцата и права 300 кила пъстърма пиперосана и с чубрица за господин Бойко Борисов. Нема да се излагаме, я.

 28. 28 Профил на Wornoxmaniak
  Wornoxmaniak
  Рейтинг: 979 Весело

  На момента кола бивлюцата и права 300 кила пъстърма пиперосана и с чубрица за господин Бойко Борисов. Нема да се излагаме, я.

 29. 29 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1900 Неутрално

  ОстапБендеровците нямат свършване. История, достйна за "Златния телец".

 30. 30 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  Алеко се върти в гроба!

 31. 31 Профил на д р Чарли Мишкин от ГРУ
  д р Чарли Мишкин от ГРУ
  Рейтинг: 2191 Весело

  Цацата внушава: "Да не си помислите, че Бойко взема", а?

  Путин kiss май ЕС! ----- wwww . ДЕНьГИ .ru.net :-)
 32. 32 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2230 Неутрално

  Няколко години след "тефтерчето" пак стигнахме до "натиск". !
  —цитат от коментар 24 на Без коз

  Ми той и ШиШи си призна, че с Цв. са се натискали по кабинетите.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 33. 33 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  С какви глупости занимават хората??? Някой си искал 4 тона суджук от името на премиера, а той дори един суджук не бил изял. Ега ти сапунката. Иначе сигурно доста народ използва името на Борисов, пък който се върже все файда.
  —цитат от коментар 4 на Jumbo Jet

  Не, въобще не е сапунка. А трилърът, преминаващ вече в хорър, в който ни врЪтят ...

  Дори Баце да не е кусал и едно парченце - не се ли сещате, че от Негово име е искано и ... не са могли да откажат. Мислейки, че биха Му отказали на Него, а не бива ...
  Четири тона!

  Та това е идиотската приказка, в която живеем.
  В сапунките поне Светата Майчица от Гваделупе помага, а тука си е по Вергилий ...

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2230 Весело

  На баце суджуци ме не трябват. Той си има ЦаЦа(ров)

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4782 Весело

  Дори един суджук не е стигнал до премиера
  —цитат от коментар 0 на Цацаров


  Абе аз си знаех, че има сериозна причина да го подгонят този нехранипремиерец, ама не знаех че е толкова сериозна!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на Светлото бъдеще
  Светлото бъдеще
  Рейтинг: 237 Весело

  До коментар [#33] от "xm...":

  Демонът от Драгалевци е хорър за тях.

  Колко всъщност е прост българският народ и колко трола има във всяка статия? ( Комунизмът е по-вреден от радиацията.)
 37. 37 Профил на regular_observer
  regular_observer
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Много му дойде на цацата: ктб, с дизел на луната..сега 4 т. суджук...

  Дава фира... а мутрата гладен ходи.

 38. 38 Профил на Jumbo Jet
  Jumbo Jet
  Рейтинг: 2148 Неутрално

  [quote#10:"Jumbo Jet"]
  —цитат от коментар 14 на mushashi
  И за Мишо Бирата ли беше кокошкарско?[/quote]

  За филиите с мас беше.

 39. 39 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Навсякъде ченгета и депутати, да повърне човек.

 40. 40 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3863 Неутрално

  политиката на суджука и културата на бахура
  —цитат от коментар 5 на Stewie

  Кратко, точно и ясно.

  Моите адмирации за определението.

 41. 41 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 696 Неутрално

  "Той е бивш служител на МВР и като такъв са му били известни много факти и обстоятелства", обясни Цацаров"

  това е изкъртило мивките в прокуратурата :)

  Birds of a feather flock together.
 42. 42 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2315 Неутрално

  До коментар [#13] от "Jumbo Jet":

  Аз пък се досещам за името на "бдителния "служител/бивш/на МВР!
  Мисля,че се казва Росен Баръмов - бише ченге /до 1989 г/,бивш активист на СДС,бивш кандидат за общински съветник в Добрич и настоящ тъст на Радан Кънев/не че имам нещо против момчето Кънев/!

 43. 43 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3863 Весело

  На момента кола бивлюцата и права 300 кила пъстърма пиперосана и с чубрица за господин Бойко Борисов. Нема да се излагаме, я.
  —цитат от коментар 27 на Wornoxmaniak

  Да не ти е изяла ризата?
  Или ризата на бате ти Бойко, а?

 44. 44 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Много хубаво е описана схемата на действие на гербавите по места - рекет, натиск , принуждаване на служител от МВР да прикрива.... то затова Аргументите не спират да реват за заплати и да плашат. Като ги ползват - да им плащат!Затова и озверя народа , няма правосъдие и справедливост, на горните нива се води битка срещу съдиите , на долните - Живковци дерибействат и не зачитат институциите. И всичко след споменаване на името Му, щото той дава, той строи.... Нали матреала искаше твърда ръка , ето я - хората на Ръката събират данъка, що рИвът....
  Всичко което е описано е чудовищно и е извършено от 1 депутат , представете си какво правят останалите 94 по места. А в общините оглавявани от Герб имат съдействието и на местната власт!
  От суджучното мислене на Цацата излиза, че грешката на Живко М. е, че не е дал дължимото на премиера , в суджуци.
  Но някой ги е изял, нали? Да не са раздадени по изборите ?

 45. 45 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 2012 Неутрално

  Кой изяде суджука тогава?
  Иначе типична герберска картинка, вервам му на търговеца, че са го карали.
  Онзи обаче, Живко, сигурно е поискал повече, за да има и за него.

 46. 46 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2079 Неутрално

  Ало депутатите време е да си смените правилника на НС,...След като на един депутат му е снет имунитета по искане от Главния прокурор,то вие трябва моментално да го отстраните от работата на НС,докато той не докаже своята невонност пред съда.

 47. 47 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Баце, блажиш ли, блажиш ли?

 48. 48 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 836 Неутрално

  цацата измерва всичко със суджуци :).

 49. 49 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 770 Неутрално

  Как му е дошло на ум да използва името на премиера за изнудване?Хич ли не е знаел,че името Борисово е светло име и никаква асоциация с принуда и облагодетелстване не е възможна.

 50. 50 Профил на Sergei Borisov
  Sergei Borisov
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Боже Господи,тя цялата Държава загива, те милите със суджуци се занимават,Бог да ни е на помощ!!!!!!!!!

 51. 51 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 9474 Весело

  Къде е суджука, и аз не съм опитала от него.

 52. 52 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Телефонните измамници използват същата тактика.
  Ако Борисов не вземаше рушвети, нямаше да му дават четири тона суджук.

 53. 53 Профил на gotin74
  gotin74
  Рейтинг: 241 Любопитно

  Според логиката на Цацата, ако Баце беше получил суджук нямаше да има престъпление. Представям си как викат в съда Баце като свидетел и Го питат дали е ял суджук .

 54. 54 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2981 Неутрално

  До коментар [#29] от "Мондиана":

  В зкатният телец ставашедума за милион, който не може да бъде похарчен. Тука случаят е далеч пи-кокошкрски.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 55. 55 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1103 Неутрално

  При соц-а имаше опашки за суджуци и луканки. След 27 г деморкация пак се връщаме в изходна позиция, и пак ни занимават със суджуци и луканки! Този път не ген сек-ове, а лица, обучавани от Америка за България! Като уважавания г-н Цацаров

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 56. 56 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2285 Весело

  В буквалният смисъл на думата - не се наядоха.

 57. 57 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1283 Весело

  Щом има суджук "Бай Течо", защо да няма и суджук "Бай Хой" ?

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 58. 58 Профил на меншевик
  меншевик
  Рейтинг: 1283 Весело

  А също и "Прокурорски бахур" екстра качество.

  Сокурсник Путина, экс-разведчик КГБ: Вы серьезно думаете, что Путин, делающий подтяжку лица, развяжет ядерную войну? У него от страха ботокс потечет
 59. 59 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Това не са случки за ден-два, а както се вижда е в продължение на повече от 3 години. Показателно е, че за тия три години е нямало сигнал, т.е. това се приема за нормално от извършителите на "услуги". Това ни е нивото за съжаление, всички гледат да са близки до властта с "дребни" услуги.

 60. 60 Профил на choss
  choss
  Рейтинг: 871 Неутрално

  Не знам кой пуска тия сапунки ама публиката като гледам охотно кълве...
  —цитат от коментар 13 на Jumbo Jet


  Трол гербав, Главната Цаца пуска сапунката, а не някой неизвестен - оня, дето Бай Х.я ви си го избра!
  Той лично тръгнал да се занимава, а нас да баламосва с разни кокошкари, вместо да гони олигарсите и свързаната с Русия гранд корупция.

 61. 61 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 2014 Весело

  ух, и то само суджук да беше... ами филето 'Елена", ами телешката кайма... КОЙ ГИ ИЗЛАПА БЕ?

 62. 62 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 3537 Неутрално

  Позволявам си да пускам разговори от живата реалност и за награда дежурният редактор ме трие за "вашият коментар съдържа нецензурни изрази...." и пр. А аз няма как да ги предам в цялостен вид, ако изрежа всичките "Алеле, Бате к*ре, 'тпред-'тдзад - 'тдзад- 'тпрет, ч' треъ и кихиджосиш кихарката 4 тона суджук, уши-нос-гърло... ". Сега на източен диалект ще е другояче малко, но пак ще е нещо подобно.

  Местни избори 27.10.2019. Коалиция "Гешев е радост" (ГЕРБ, ДПС, БСП, ВМРО, Атака)
 63. 63 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1342 Разстроено

  Нито парче за Боко?! Залиня, душичката.

 64. 64 Профил на attitude
  attitude
  Рейтинг: 892 Неутрално

  Смеем се със суджука, но каква е тази история с катастрофата от 2014г. с две жертви, натиск да бъде оневинен извършителя - бивш зам.министър??? и заключението, че опита не е успял, лицето имало не влязла в сила 4 годишна присъда . Значи опита е успял, присъдата не е влязла в сила и кой знае още колко ще се бави, а гербавите се правят на борци за пътна безопасност.
  "Този път слагаме край на катастрофите" казА Баце. Смех!
  Я първо спрете ходатайствата за свои хора и накажете някого , да види матреала , че има промяна. Едно говорят , друго правят , затова има агресия по пътищата, всеки знае как да се отърве , всеки познава някой Живко.
  А Мартинов не е просто депутат с втори мандат , член на 2 комисии и 4 групи за сътрудничество, избран с най-много преференции в района си ( ето къде са отишли суджуците ). Съдружник е в 37 дружества и конгломерат от фирми .
  С дейност в енергетиката и приятелство с ЦвЦв.
  Суджуците са пуснати като димна завеска , а зад нея се крие дългогодишен рекет и кражби, май.

 65. 65 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 994 Неутрално

  Това е нивото на "управляващите" ни разбойници - да ни занимават с кокошкарски истории.
  Защото, когато става дума за милиони - десетки и стотици - всички си траят. Естествено - крадците са много наши момчета, а комисионните не миришат.

 66. 66 Профил на mark007
  mark007
  Рейтинг: 240 Весело

  Едно нещо е безспорно:
  При нас е весело!!!???

 67. 67 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 368 Весело

  „Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до премиера", разясни главният прокурор.”

  По тази афера „Суджукгейт” трябва да бъдат разпитани Борисов и Пеевски! Като ги гледам, твърде вероятно да са замезили, пардон замесени. На Цацаров също нямам вяра точно той да разследва суджуци, особено ако отговаря и за съхранението им като доказателство.

  Без шишковци по Суджукгейт!

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4782 Неутрално

  Къде е суджука, и аз не съм опитала от него.
  —цитат от коментар 51 на Peni Nikol


  Къде се буташ ти из краката на великия Баце!?
  Къде си тръгнала!?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69 Профил на Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Содом и Гомор кРаят на джендъризма
  Рейтинг: 1706 Неутрално

  До коментар [#50] от "Sergei Borisov":

  Ти па къде видя държава на тази територия?

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 70. 70 Профил на lion
  lion
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ...И картофи 😁 До коментар [#2] от "mushashi":

 71. 71 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Ял ли е, не е ли ял, не ме интересува. Обаче, щом бизнесмена е дал, значи съществува практика Борисов да си иска. Иначе нямаше да се върже месарят.

 72. 72 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 882 Неутрално

  Светата троица шишита на българската модерна държава да не се правят - бая суджук са изяли.

 73. 73 Профил на tos_buratino
  tos_buratino
  Рейтинг: 822 Неутрално

  Гладен гербер премиер не храни.

 74. 74 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2793 Неутрално

  “Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до премиера”, разясни главният прокурор."


  Това май не е единствения случай, в който са искали подкуп от името на Баце и както обикновено, то си нямал хал хабер, защото благинките изчезвали по пътя...
  Не че може да се докаже че Борисов е ял или не е ял нещо?!

  I Want To Believe
 75. 75
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 76. 76 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3627 Неутрално

  "Причината да се докладва е, че народният представител е ползвал много активно името на премиера", допълни Цацаров."

  Глупаци? Всичко щеше да е наред, ако не бяха замесили името Му! Честно, чувал съм за пикапи пълни с дивечово месо, плодове, кашони с алкохол и т. п., но за суджук за пръв път чувам. Иначе статията и перфектна. Потвърждение, че ГЕРБ не е партия, а бандитска шайка. Винаги съм го твърдял това, но не много хора го вярваха. Сега може и да се шашнат, като прочетат всичко това. Чудя се как Цацаров е събрал смелост да осветли всичко това? Има нещо много мътно в тая история.

 77. 77 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 896 Неутрално

  БАЦЕ НЕ МАА ОТ ТОВА ДЕТО ГО МААТЕ ВИЕ НЕ ГО ЛИ РАЗБРАХТЕ ВЕЧЕ БЕ ХОРА МИЛЯРДЕРА ЗАДМИНА И БАЕ ТИ ТОДОР

 78. 78 Профил на MrHide
  MrHide
  Рейтинг: 379 Весело

  Е как да стигне...те директно са експорт за Шиши.

  Fear is the path to the dark side. Fear leads to anger. Anger leads to hate. Hate leads to suffering. I sense much fear in you.
 79. 79 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 765 Неутрално

  И кво? За това депутатче намериха толкова много престъпления за нула време. Че защо другите в НС да са с по-малко провинения? За какви балами ни вземат?

  А, пардон, забравих, че ние сме ги избирали.

 80. 80 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 1464 Весело

  Суджука е добра храна има много подправки ;-)

 81. 81 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 1038 Неутрално

  А председателят на парламентарната група на ГЕРБ, и той ли нищо не знае? Невъзможно е Голямото ухо да е пропуснал суджука.

 82. 82 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  "Цацаров за депутата от ГЕРБ, искал подкуп в месо: Дори един суджук не е стигнал до премиера"

  Куче - касичка
  Прокурор - защитник
  Кокинов към Борисов за Цацаров:
  Ти си го избра!

 83. 83 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Цаца, не се напъвай, ще стигне и до него. Най-големият и специално подбран, нека още се натиска по партизански за бакшиши-натюр!

 84. 84 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2446 Любопитно

  "Той допълни, че нито един суджук не е достигнал до премиера."

  Нотки на ирония ли долових? С елементи на лека гавра? С Бойко Борисов разбира се, не със суджука.

 85. 85 Профил на Бай Той
  Бай Той
  Рейтинг: 237 Разстроено

  Просто останах без думи,безмълвен....зяпайки в една точка за няколко секунди,щом разбрах за тази новина. После избухнах в смях. След това ,всичко ще ми се струва ....нищожно и дребно. Тоя народ му остава да тръгне сам към скотобойната. Матряла е в ступор и кататония ,напълно заслужавайки всичко това ,че и отгоре....

  https://www.novarepublika.bg/bez-korupciya
 86. 86 Профил на ivantankov
  ivantankov
  Рейтинг: 260 Неутрално

  Кокошкарска им работа.

 87. 87 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Весело

  Мискини, сами изядохте суджука а Бибитко оставихте на филии с мас?! Забрайхте че той ви напрай хора!

  klimentm
 88. 88 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Весело

  До коментар [#85] от "Бай Той":

  Матряла друже отдавна е в скотобойната, уви!

  klimentm
 89. 89 Профил на rexdog2004
  rexdog2004
  Рейтинг: 252 Неутрално

  А на мен по важно ми изглежда че че се гласят да дадат десетки милиони евра на руските за да ремонтират там тридесет самолета, които можеха да бъдат заменени десетина натовски самолета.И след ремонта им няма да имаме нищо годно и съвместима с натото.Само дето ще дадат на руснаците едни пари и ще откраднат други-все от нашия джоб.Министр обороны Болгарии Красимир Каракачанов обратился в корпорацию МиГ с просьбой обследовать болгарские МиГ-29 и рассчитать стоимость их ремонта - https://topwar.ru/121085-minoborony-bolgarii-obsuzhdaet-s-korporaciey-mig-remont-svoih-istrebiteley.html

 90. 90 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 524 Весело

  прокурор-свинята да не се притеснява, като дойдат главорезите на ВТБ да си събират вересиите, бая луканка ще излезе от няКОИ тлъсти свинье, а не се съмнявам , че от тая луканка ще стигне до Батко (Луканов... луканка... който схванал-схванал, хахаа)

  it comes from inside, just listen ...
 91. 91 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 524 Неутрално

  "Той допълни, че нито един суджук не е достигнал до премиера."Нотки на ирония ли долових? С елементи на лека гавра? С Бойко Борисов разбира се, не със суджука.
  —цитат от коментар 84 на Един препатил


  Доловил си част от фактическия състав, поднесена атрактивно от Цацаров, както той си знае.
  Иначе, не разбрах този търговец суджуци ли прави или е дърводелец. И, що, по дяволите, като бивш служител на МВР е по-осведомен от мен, например.
  Не разбрах, също, този депутат народен представител ли е или продава пшеница, та макар и фуражна.
  И каква е тая катастрофа, та да стигнем до лично укривателство?!
  Шантав да стане човек. Чудя се какво ни готвят, докато вдигат суджуково-мебелна-укривателска пушилка.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 92. 92 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4362 Весело

  До коментар [#87] от "klimentm":

  Разсмя ме и ми припомни нещо казано с много яд през 1980-те от един чужденец-контрактор за българските държавни мъже:
  "Ей това не мога да го разбера на българите. Давам му 3000 долара и той ми дава всички документи за търга. Конкурентът му дава магнетоофон за 150 долара - той и на него ги дава. Не си държат на цената и това е!"

 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3195 Неутрално

  До коментар [#87] от "klimentm":Разсмя ме и ми припомни нещо казано с много яд през 1980-те от един чужденец-контрактор за българските държавни мъже:"Ей това не мога да го разбера на българите. Давам му 3000 долара и той ми дава всички документи за търга.
  —цитат от коментар 92 на daskal1


  Какви търгове през 80-те години на миналия век , бе даскале? Тогава не знаехме какво е това търг. Държавните партийни мъже си избираха контрактора както те си решат или както каже Първия.Измисляш си истории само да злепоставяш българите.

 94. 94 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Бай.Х и Цв.Цв. пак жертваха "пешка" в тежката борба с корупцията. Интересно ако някой суджук наистина беше стигнал до премиера-слънце дали тази история щеше да види такава публичност. Интересно, че по тв казаха, че ДАНС също работели по случая и предупредили Бай.Х. че неговото име се използвало!!! Това с цел, да не вземат да сгафят нещо ако е истина или какво?

 95. 95 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  “Проверката е показала, че дори един суджук не е достигнал до премиера”, разясни главният прокурор."Това май не е единствения случай, в който са искали подкуп от името на Баце и както обикновено, то си нямал хал хабер, защото благинките изчезвали по пътя...Не че може да се докаже че Борисов е ял или не е ял нещо?!
  —цитат от коментар 74 на 2.5


  Проверката става по следния начин:

  Цацата се обажда на Бай.Х:
  - Шефе, ял си суджук от Добрич?
  Не съм!
  -Тъй вярно Шефе, здраве желаем!
  -Аре бегай, че си гледам мача!

 96. 96 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 573 Неутрално

  Някой да се съмнява , че това е профила на 80 процента от депутатите на ГЕРБ. Мошеник, измамник и изнудвач на дребно. Те всъщност и за това са наети на тази работа. Как да им мине през ума , че България е парламентарна република и , че те всъщност са началници на Боко тиквата.

 97. 97 Профил на hristogd
  hristogd
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Егати и държавата! Изнудват те за суджук.

 98. 98 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Тоя ж.м. е бившо барманче. И нема да е лошо да му проверят вишу-тата. Но това е скамейката на Герб - градски цървули.

 99. 99 Профил на daskal1
  daskal1
  Рейтинг: 4362 Весело

  До коментар [#93] от "tacheaux":

  Ти май не прочете че съм написал " българските държавни мъже". Даже мога да ти кажа че в конкретния случай ставаше въпрос за заместник-министър. А търгове имаше, ама на по-високо ниво и в по-затворен кръг ( то като че ли сега всичко е достъпно и прозрачно какво става по високите етажи, освен когато изтекат глупости като тази със суджука):-)

 100. 100 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 2013 Неутрално

  Някой да се съмнява , че това е профила на 80 процента от депутатите на ГЕРБ. Мошеник, измамник и изнудвач на дребно. Те всъщност и за това са наети на тази работа. Как да им мине през ума , че България е парламентарна република и , че те всъщност са началници на Боко тиквата.
  —цитат от коментар 96 на zegi


  То ако бяха само депутатите как да е, 80-90 някак ще ги прежалим. Проблемът е, че гербавият башибузук е повсеместен - министерства, държавни агенции, държавни предприятия и т.н. След това идват местните дерибеи - кметове, общински съветници, които рекетират по места!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK