За мъжкарския образ на босия президент, пиара, високата култура и още от социалните мрежи

Румен Радев и Десислава Радева при полагане на клетва от президента в парламента.

© Юлия Лазарова

Румен Радев и Десислава Радева при полагане на клетва от президента в парламента.Снимка на босия и облечен в потник президент Румен Радев предизвика дискусии в социалните мрежи. На снимката, публикувана от "24 часа", Радев е със съпругата си Десислава и двете деца от родопското село Вълчан Дол - Лили и Митко, които се грижат за болните си родителите. Тя е направена в резиденция "Бояна".

За мъжкарския образ на босия президент, пиара, високата култура и още от социалните мрежи

Историята на децата е разчувствала първата дама, която ги покани да гостуват в резиденцията за десетина дни. Малката Лили публикувала снимката в профила си във фейсбук.


Пиар специалистът Любомир Аламанов във фейсбук профила си обръща внимание на президента, че постът изисква отговорност, както и добър екип:


"В дебелите книги по комуникации е написано:
1. Високият пост изисква висока отговорност
2. Високата отговорност изисква висока култура
3. Високата култура изисква да си за пример във всяка една публична проява.
4. Още повече ако публичната проява е в резиденция Бояна.
5. И съвсем повече, ако се правят снимки на публична проява в резиденция Бояна.
6. Екипът на всеки политик трябва да знае, че всяка снимка, особено целенасочено направените, ще бъдат публикувани някъде.
7. Заключение: Сори, високото положение изисква високи критерии към детайлите."Живеещият в Лондон Юлиан Попов пък е научил от дискусиите във фейсбук нова дума - "диагоналка":


"Удивително е какви неща грабват въображението на хората. Защо били снимали президента бос в градината на резиденцията му. Научих покрай това чудесна нова българска дума - "диагоналка". Някой писа, че му липсвали чехли и диагоналка. "


Момчил Дойчев намира друг паралел на "бос":


"Румен Радев трябва да се критикува не защо е бос на боянските ливади, а защо е бос политически!
Диалог във ФБ: Докато си обувам ботушите, бих уволнил пиара
Ми той, пиарът, също се е снимал ."

Мартин Микуш смята, че бос на плажа президент би било положителен пиар, но не и в резиденцията:


"Можеше човечеца да го снимат как катери бос чукарите към Черни Връх примерно или как тича бос на плажа - и това можеше да е положителен PR. Не е лошо и да се показва малко непринуденост, но ако става дума за снимка в президентската резиденция и то официално изтекла , то тази снимка направо ми мирише на пържени филии с мас!"


Георги Папакочев пък се чуди как се е появила снимката във фейсбук:


"Проблемът в случая едва ли е, че президентът Радев е заснет бос в битова среда. По-интересното е кой е направил снимката и как тя се появява в социалните мрежи? Другият важен въпрос е дали снимките на двете пребити и кървящи нотариуски на паважа въобще трябва да се появяват в медиите? И как точно се нарича всичко това - папаращина или обикновен визуален хиенизъм? Ха, де? "

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK