Шефът на дирекцията по безопасност на храните в Добрич е отстранена заради скандала със суджуците

Шефът на дирекцията по безопасност на храните в Добрич е отстранена заради скандала със суджуците

© ReutersДиректорът на Областната дирекция по безопасност на храните - Добрич Розалина Брайкова е отстранена от длъжност във връзка с повдигнато обвинение за престъпление по служба, съобщиха от Министерството на земеделието и храните.


Срещу Брайкова е образувано дисциплинарно дело във връзка с обвинение за причиняване на финансови загуби, пропуснати ползи и неимуществени вреди на юридическо лице, както и за уронване на авторитета на Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ).


Брайкова е обвинена във връзка с разследването срещу вече бившия депутат от ГЕРБ Живко Мартинов. Преди дни той бе подведен под наказателна отговорност за упражняване на натиск с цел определени облаги, сред които и получаване на 4 тона суджуци, използвайки името на премиера Бойко Борисов. Според прокуратурата на 13 юли Брайкова е нарушила служебните си задължения, като без основание е издала заповед за спиране на експлоатация на обект на дружеството, чийто собственик е подал сигнала за извършваните от Живко Мартинов престъпни дейности.


Със заповед на изпълнителния директор на БАБХ Дамян Илиев за временно изпълняващ длъжността директор на дирекцията в Добрич е определен Даниел Денев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK