В община Симитли започва обсъждане на екооценката за магистрала "Струма"

В община Симитли започва обсъждане на екооценката за магистрала "Струма"

© Надежда ЧипеваПрез следващия месец и половина обществеността на Симитли ще се запознае с Доклада за въздействието върху околната среда (ОВОС) на трасето на лот 3.2 на автомагистрала "Струма", съобщи БТА.


Участъкът между Симитли и Кресна е най-сложният по цялата дължина на магистралата. България трябва да го построи до края на 2023 г., защото в противен случай трябва да върне евросредствата, отпуснати за цялата магистрала, които надхвърлят 700 млн. евро. В същото време екосдружения оспорват проекта през дефилето, защото това би било катастрофално за защитените растителни и животински видове там. Според последния вариант пътуването от София към Кулата ще става през дефилето, а в обратна посока ще бъде изградено обходно трасе.


Вчера на среща с кметовете и кметските наместници на селата в община Симитли представители на агенцията "Пътна инфраструктура" са предоставили информация и документация за организирането на обществено обсъждане на доклада за екооценката.
Приложенията са на разположение на жителите в кметствата и на информационните табла в община Симитли, информират от общинската управа.


Общественото обсъждане ще се състои на 11 септември 2017 г., от 9.00 ч., в спортната зала на стадион "Септември" в Симитли.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK