Правителството ще подпомогне облекчаване на трафика във Варна, обяви Борисов

Правителството ще подпомогне облекчаване на трафика във Варна, обяви Борисов

© Юлия ЛазароваПравителството ще подпомогне Варна за разрешаване на инфраструктурни проблеми, обяви министър-председателят Бойко Борисов на работна среща в общината, организирана от кмета Иван Портних. В срещата участваха представители на кабинета и президентът на КНСБ Пламен Димитров, съобщи правителствената пресслужба.


Варна заслужава перспектива. Градът има и други дейности, освен туризма, посочи Борисов. Той припомни думи на кмета, че от 30 години не е правено нищо, за да се облекчи трафикът във Варна, и съобщи, че правителството предлага две мерки в това отношение – разширяване с две допълнителни ленти и с две локални платна на централния транзитен булевард, който свързва входа на града и аерогарата, както и нова пътна отсечка, която да облекчи движението от и към пристанището.


Финансирането ще бъде от бюджета и от Европейската инвестиционна банка, а дали изпълнението ще се организира от агенция "Пътна инфраструктура" или от общината, зависи от общинския съвет във Варна, посочи Борисов.
Приоритетни за правителството са също ремонтът на Математическата гимназия и изграждането на трета пречиствателна станция за отпадъчни води, каза премиерът.


Борисов подчерта, че още много проекти се нуждаят от финансиране, а в същото време се пилеят пари за ликвидиране на щети от недалновидни решения на предишни правителства". Той даде примери със зоните по "Натура 2000", плащанията за АЕЦ "Белене" и американските централи, както и приватизационната сделка за "Полимери" – Девня, която определи като грабеж.


"От 4-5 години се води разследване срещу неизвестни извършители, но според мен те са известни. Дори жп линиите са изнесли. Преди няколко дни взехме решение 15 млн. лв. да се дадат на Варна. Тези отпадъци сега трябва да се вземат и да се откарат някъде. Ние сме евтини на брашното и скъпи на триците", каза премиерът.


Според него новият антикорупционен орган трябва да започне с разследванията си оттук и да стигне до НДК, "за да видим какви приватизационни сделки са правени, да започнем от това което носи щети".

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK