Убиецът на Мартин Борилски е бил преместен в общежитие от открит тип

Убиецът на Мартин Борилски Георги Желязков - в ляво на снимката. Зад него е баща му Борислав Желязков.Георги Жеязков, който през 2010 г. бе осъден за убийството на студента Мартин Борилски в Париж, е бил преместен общежитието от открит тип на Варненския затвор. Това потвърдиха за "Дневник" от пресслужбата на Министерството на правосъдието след зададени въпроси по случая.


Желязков бе осъден на 19 г. затвор, а съучастникът му Стоян Стоичков на 17 г. за това, че на 18 юли 2000 г. умишлено са умъртвили Борилски по особено мъчителен начин и с особена жестокост. При аутопсията по тялото на жертвата са открити общо


93 прободни рани
Според съдебното решение Желязков и Стоичков трябваше а изтърпят наказанията си при първоначален строг режим в затвор или затворническо общежитие от закрит тип.
"След изменението на Закона за изпълнение на наказанията и задържане под стража" от февруари т.г. и след постъпила молба от Желязков, съгласно заповед на началника на затвора във Варна, на 13 март т.г. Желязков е преместен в затворническото общежитие от открит тип във Варна", съобщиха от Министерството на правосъдието. Заповедта е била съгласувана с варненската Окръжна прокуратура.


Според отговорите на зададените въпроси по време на пребиваването си в затвора от февруари 2010 г. Георги Желязков е имал отработени дни, които били приравнени на 2 години, 4 месеца и 6 дни.


С този срок е била намалена и присъдата му


Лишените от свобода, които изтърпяват наказание в затворнически общежития от открит тип, се поставят при смекчен надзор и могат да работят извън района на общежитието без охрана, се казва в Закона за изпълнение на наказанията и задържане под стража. Те могат да провеждат свиждания без заграждения с възможност за свободен достъп до посетителите.


Освен това "за постигнати успехи в работата, спорта, културно-масовата дейност и други положителни прояви" лишените от свобода, излежаващи наказания в общежития от открит тип могат да бъдат поощрявани със "свиждане с близките извън затвора, затворническото общежитие или поправителния дом за срок до 12 часа, с месечен домашен отпуск до две денонощия, домашен отпуск до 5 денонощия, както и ползване на годишната почивка извън затворническите общежития от открит тип".


По информация на "Дневник", след като на 13 март т.г. Желязков е бил преместен в общежитието, той явно е постигнал успехи, тъй като в момента вече има


възможност да ползва споменатите привилегии


Присъдата срещу Георги Желязков и Стоян Стоичков, потвърдена от Върховния касационен съд на 30 август 2010 г., сложи точка на съдебна сага, продължила повече от осем години. По време на делото обвиняемите на два пъти бяха оправдавани. Случаят беше коментиран и на международно ниво, като изказвания направи дори бившият френски посланик у нас Етиен дьо Понсен.


Убитият Мартин Борилски

© Капитал

Убитият Мартин Борилски


Мартин Борилски бе убит на 18 юли 2000 г.


в квартирата му в Париж. Разследването на случая бе поето от криминална бригада към френската съдебна полиция. На местопрестъплението разследващите откриха два панталона окървавени с кръвта на Мартин, а ДНК анализ показа, че те са на Желязков и Стоичков. Следи от кръвта на Желязков бяха открити и под ноктите на жертвата.


Разследването, проведено от френската полиция, показа също, че няколко седмици след убийството двамата му извършители са напуснали Франция.


Делото бе поето от българското следствие през 2001 г. Малко след като Стоичков и Желязков бяха привлечени като обвиняеми обаче


делото изчезна безследно в прокуратурата


а по-късно се оказва, че от него липсват документи.


По този повод следователите по делото Стефка Мулячка и Мария Андреева заподозряха, че от разследването е изтекла информация и назначените от тях специални разузнавателни средства са били манипулирани, нещо, което съдът индиректно напомни и в мотивите си при потвърждаването на присъдата.


Пет години след началото на процеса, през 2008 г.,


Желязков и Стоичков бяха оправдани на два пъти


- от Шуменския окръжен, а впоследствие и от Великотърновския апелативен съд.


Протестиращи срещу оправдателните присъди, произнесени в хода на делото за убийството на Мартин Борилски

© Капитал, Капитал

Протестиращи срещу оправдателните присъди, произнесени в хода на делото за убийството на Мартин Борилски


Оправдателните присъди бяха отменени от Върховния касационен съд през 2009 г. В мотивите си магистратите тогава записаха, че решенията на Шуменския и Великотърновския съд са постановени при "съществени нарушения на процесуалните правила за допускане, събиране, проверка и анализ на доказателствата и доказателствените средства".


Филмираното разследване на "Капитал" по случая (можете да го видите тук) показа също, че докато делото е било висящо, е имало


множество опити за въздействие


Филмът показа също, че мотивите на апелативния съд са базирани на явно манипулиране на доказателствата по делото.


Георги Желязков е син на бившия зам.-директор на варненското следствие Борислав Желязков. След промените Желязков-баща напуска системата и заедно с началника си Павел Димитров (агент на бившата Държавна сигурност, бивш лидер на ГЕРБ – Варна, и член на Висшия съдебен съвет от 1991 до 1992 г.) основават адвокатска кантора. До неотдавна Борислав Желязков бе един от най-влиятелните адвокати във Варна.

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Георгиев
  Николай Георгиев
  Рейтинг: 1114 Гневно

  Татин. Манипулации по делото, оправдателни присъди, най-вероятно и натиск. Вижда се - още някоя друга годинка и келеменцата са вън.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 912 Неутрално

  покъртително и отвратително ,или правосъдие по български

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 5. 5 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  От милицията и съдебната ни система справедливост никога няма да видим. Всеки трябва да се оправя поединично или кооперативно.

 6. 6 Профил на Hutya Puylo
  Hutya Puylo
  Рейтинг: 284 Неутрално

  До коментар [#4] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Добре, робе.

 7. 7 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Любопитно

  До коментар [#4] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  с по-малко идиотизъм, ако ви е възножно...

  Birds of a feather flock together.
 8. 8 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 616 Любопитно

  2 вертикално - Роман от Ф. Достоевски с пет букви.

  Birds of a feather flock together.
 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 5362 Неутрално

  Съдебната ни система - справедливост по български

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на koko65bg
  koko65bg
  Рейтинг: 893 Неутрално

  Георги Желязков е син на бившия зам.-директор на варненското следствие Борислав Желязков. След промените Желязков-баща напуска системата и заедно с началника си Павел Димитров (агент на бившата Държавна сигурност, бивш лидер на ГЕРБ – Варна, и член на Висшия съдебен съвет от 1991 до 1992 г.) основават адвокатска кантора. До неотдавна Борислав Желязков бе един от най-влиятелните адвокати във Варна.

  И това обяснява всичко.

 11. 11 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  Имам достатъчно основание да смятам, че самият Георги Желязков не е способен да убие човек. Дори да е бил по време на убийствотона мястото на престъплението не вярвам да е можел да извърши такова.
  Познавам го лично и смятам, че поне за себе си никога не бих се притеснявал от него!

 12. 12 Профил на Симеон
  Симеон
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Нормално за България.
  Познавам брата на Мартин Борилски, страхотно момче, вероятно и брат му е бил добър човек. Убит по най-жесток начин и безпричинно.

 13. 13 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Възмущаваше се обществото от това как в Норвегия се отнасят в затвора с убийците - фитнесчета, компютри, ето и българите са милостиви - може даже на плаж да си ходят убийците...
  Това не е единичен случай - много убийци с връзки не стига, че лежат малко, но и през цялото време се шматаросват през деня навън. Убиецът - полицай убива младо момиче (годеница), умишлено с огнестрелно оръжие и получи 20 години присъда, но излезе навън след 8 години. http://www.marica.bg/ %D0%BF%D1%83%D1%81%D0%BD%D0%B0%D1%85%D0%B0-4-%D0%B3-%D0%BF%D0%BE-%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%BE-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B0%D0%B9-%D0%B7%D0%B0%D1%81%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%BB%D1%8F%D0%BB-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%86%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81%D0%B8-news5790.html

 14. 14 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 672 Неутрално

  До коментар [#11] от "Oleg Shishmanov":

  „... Дори да е бил по време на убийството на мястото на престъплението не вярвам да е можел да извърши такова.“
  Това сериозно ли е???
  Как възприемаш в такъв случай, тези установени - „93 прободни рани“???
  .... да не би да е „Нелепо самоубийство“???

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 15. 15 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 229 Неутрално

  извършихме ; голям преход; от тоталитаризим към идиокрация , и във двата случея щом си имаш роднина във власта , можеш да си убиваш безнаказано

 16. 16 Профил на widowmaker Всички сме парлеву франсе
  widowmaker Всички сме парлеву франсе
  Рейтинг: 694 Неутрално

  Преди 2 дни не избягали от такова общежитие един рецедивист? Сега и убиец пратили, да избяга...

  "We're not gonna take it! Anymore."
 17. 17 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#11] от "Oleg Shishmanov":„... Дори да е бил по време на убийството на мястото на престъплението не вярвам да е можел да извърши такова.“Това сериозно ли е???Как възприемаш в такъв случай, тези установени - „93 прободни рани“???.... да не би да е „Нелепо самоубийство“???
  —цитат от коментар 14 на Georgi Yordanov


  Да, сериозно го казвам. Ходил съм многократно у тах, защото бяхме съседи (около 2002-2003-та година) и преди да науча за убийството и след това. Обяснявам си го, че го е извършило другото момче, което не познавам. Понеже има избухлив характер, но тогава обикновено хваща ДжЕсЕм, а не нож, вярвам че може да са се счепкали. Убийството навярно е извършено от другия.

 18. 18 Профил на today
  today
  Рейтинг: 808 Неутрално

  И нищо не се е променило, няма и да се промени, с тия псевдореформи.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 19. 19 Профил на sundblum
  sundblum
  Рейтинг: 450 Разстроено

  В България всеки е прокурор и раздава присъди, това е факт. Но всичко това звучи направо омерзително. Имаме спешна нужда от честни хора в правосъдието.

 20. 20 Профил на alextan
  alextan
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#17] от "Oleg Shishmanov":

  Няма значение какъв ти се е сторил. Много серийни убийци са изглеждали абсолютно нормални и мили съседи.

 21. 21 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  И за какво са го убили? Никъде не пише

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  До коментар [#17] от "Oleg Shishmanov":

  Какво смяташ ти няма никакво значение. Има доказателствен материал по делото и ако си е хортувал кротко докато са нанасяли 93 удара с нож по жертвата сигурно поне нямаше да е с такава цифра на присъдата. Реалността и фантазиите ти са различни неща.

 23. 23 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#17] от "Oleg Shishmanov":Няма значение какъв ти се е сторил. Много серийни убийци са изглеждали абсолютно нормални и мили съседи.
  —цитат от коментар 20 на alextan


  На мен не ми е бил съсед в блок, а съсед в смисъл, че сме живели на няколко стотин метра. Съответно съм го познавал покрай работата си и в последствие съм му помагал приятелски по компютърни мрежи,интернет. Т.е. е бил от малкото хора по онова време проявяващи желание да учи такива неща.

 24. 24 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8246 Неутрално

  Това е направо скандално. За разни глупости дават големи присъди, а за жестоки убийства, 2-3 години. Кого ще уплашат с такава присъди. Само поощряват убийците.

 25. 25 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  И да допълня - никога не съм харесвал БСП и го казвам от чисто човешка гледна точка, защото няма как да изпитвам политическа симпатия.

 26. 26 Профил на tony d'amato
  tony d'amato
  Рейтинг: 451 Неутрално

  До коментар [#1] от "Николай Георгиев":

  само с една поправка - не келеменцата, а убийците.

  Когато убийците са на свобода, а правилата се изкривяват в тяхна полза е страшно...

  keep calm and carry on
 27. 27 Профил на Wizard
  Wizard
  Рейтинг: 672 Гневно

  Тази дръжава НИКОГА НЯМА ДА СЕ ОПРАВИ! ХОРАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА ОБИЧАТ ДА ИМ СМЪРДИ! Точка.

  Never underestimate the power of stupid people in large groups!
 28. 28 Профил на smarf
  smarf
  Рейтинг: 453 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Shishmanov":
  Вашият приятел е убиец. Същият изрод е и бащата, след като се опитва да измъкне от правосъдието един престъпник. В държава с функциониращо правосъдие в затвора ще пребивава и бащата за опити да възпрепятства процеса и да унищожава улики по делото. Вие харесвате тази верига от изроди, която ще продължи да се възпроизвежда. Това определяте като "човешка гледна точка".

 29. 29 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  А какво да гледам да угодя на обществения интерес и да си плюя на мнението ли? Имам мнение и го казвам. Казвам също, че за себе си не съм се притеснявал по онова време. Следствието не мога да коментирам. Но не виждам как ще се разграничи дали е извършител или съучастник. Аз за себе си мисля, че е второто. Смятам го въз основа на непредубедено мнение. Имам право да си вярвам на себе си.

 30. 30 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  А какво да гледам да угодя на обществения интерес и да си плюя на мнението ли? Имам мнение и го казвам. Казвам също, че за себе си не съм се притеснявал по онова време. Следствието не мога да коментирам. Но не виждам как ще се разграничи дали е извършител или съучастник. Аз за себе си мисля, че е второто. Смятам го въз основа на непредубедено мнение. Имам право да си вярвам на себе си.

 31. 31 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 3054 Неутрално

  До коментар [#30] от "Oleg Shishmanov":

  Ваше право е да не искате да повярвате, че Георги Желязков е извършил това престъпление. Както е и мое право, гледайки снимката да не разбирам как човек с такава откровено престъпна физиономия като баща му Борислав Желязков е могъл да бъде заместник-началник на следствието във Варна.

 32. 32 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Престъплението е извършено във Франция. Френски са следователите , които разкриват убийците. Когато ги разкриват, убийците вече не са във Франция. Французите дават доказателствата от своето следствие за разкритите убийци на българското правосъдие. Скандалното е , че въпреки представените от французите солидни доказателства за убийците , те на два пъти се оправдават от нашите съдии, което е подигравка със френското следствие. Тогава държавата Франция се намесва и чрез своя посланик заявява , че след като в България няма правосъдие и се правят нагли опити за оправдаване на жестоки убийци, тогава Франция ще заведе дело срещу тях във френски съд , защото престъплението е станало на френска територия. Българските власти бяха предупредени , че Франция ще поиска официално въпросните престъпници да бъдат екстрадирани във Франция за да бъдат съдени там. Едва тогава българското "правосъдие" се стряска, защото във Франция убийците щяха да получат много по-строга присъда.

 33. 33 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 365 Неутрално

  Поради такива "права" и "свободи" на осъдените у нас, понякога ми се приисква да се върне смъртното наказание!!!Добро поведение, 2 за 3 дни и подобни правила, убиец, осъден на 20 години, излиза след 6-7г. и после продължава да живее свободно, близките му са доволни и радостни, а онези - на жертвата, до края на живота си страдат!!!
  ЗАЩО?!!!

 34. 34 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 650 Неутрално

  А бре, хора, не разбрахте ли главното:
  тук не става въпрос за някаква "хуманност", както по-горе извъртат ЧервеноРуските фенове.
  Става въпрос за привилегиите на Корпуса на АБпФК* (и слугите на АБпФК - все тая), който вече 70 години управлява нашата страна - първо дедите, после бащите, сега - внуците. За тях няма правила, няма закони. Те държат всичко - мнозинството са в държавната и общинска Администрация на висше и средно ниво, в съдебната система (най-вече в Следствие и Прокуратура), в тайните служби, в МВР, в Просветата, Висшето образование и науката (големите началници). Над 90% от собствениците на медии и не по-малко от 60 - 70% от водещите журналисти. Мнозинството от средните и големи фирми са собственост също на хора от Корпуса и т.н. Те имат ВСИЧКИ реални лостове на властта.
  Защо тогава да не искат и СЪДЕБЕН ИМУНИТЕТ**? В повечето случаи са го получавали! Само в горния, котка им мина път (французите), а и случаят е много фрапантен - момчето явно е социопат***. Интересно е да се провери какъв е дядото (вродените качества прескачат през поколение - справка Бокови, Г Боков и внука му..). Много е възможно да е бил закоравял убиец на Партията...Забележете съдбата на другия убиец, за него нищо не се съобщава. Явно не е имал добро поведение, а? Ха-ха-ха. По вероятно е да няма търсения генеричен произход (от АБпФК или поне от Слугите на АБпФК)
  Сега изясни ли ви се картинката, пиленца?

  _______________________________
  *доказани грабители, убийци и нац. предатели
  **та нали феодалното право е давало съдебен имунитет на Корпуса на феодалите
  ***на тази мисъл навеждат разсъжденията на цит. по-горе наивен младеж О.(типичен герой на новото време, характерен персонаж за съвременното младо поколение: наивитет, ниска интелигентност в резултат и на ниска обща култура и оттам ниски аналитични възможности), те ни навеждатъ на мисълта, че става въпрос за типичен социопат. На по-любознателните препоръчваме блестящата книга на Албер Камю (бестселър на времето) "Чужденецът" - много ще ги открехне по въпроса...

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 35. 35 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1526 Неутрално

  всеки е срещал такива нагли, самовлюбени,
  с чувство за безнаказаност и недосегаемост.
  само с война ще стане. няма да стане с цъкане на минуси.

 36. 36 Профил на Уточнител
  Уточнител
  Рейтинг: 650 Неутрално

  Уважаеми пиленца,
  бъдете готови, до 1 (макс 2) годинка, да чуете, че примерният затворник по горната публикация ВНЕЗАПНО и БЕЗСЛЕДНО е изчезнал!

  истината е по-важна от честта на Великая Россия
 37. 37 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 365 Неутрално

  До коментар [#23] от "Oleg Shishmanov":

  Зад всеки изрод, престъпник или просто лош човек, стоят хора, които казват, че е добър човек, помагал е, поздравявал е, отговорен, умен и подобни!!!
  Не се съмнявам, че и за теб е така.Но ми се иска на всички оези хора, да им се случи подобно нещо, каквото е направил лошият и после да слушат колко е добър и хрисим!
  И тук говоря за вяра, а ми се струва, че ти знаеш, че той е убиец, но лъжеш, че не е такъв.Особено с оглед на делата и всичките му там връзки с бащата!!!
  Наистина искам да ти се случи нещо подобно и да видиш какво е!!!

 38. 38 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Случаят Борилски е ярък пример за това колко българският съд е зависим. До такава степен е зависим, че не му пука , ако възникне международен скандал, както с този случай. Убийците са осъдени благодарение намесата на Франция, но ако беше извършено в България? Колко ли убийци са оправдавани, ако те се окажат синчета на конюнктурно важни особи или ако си платят на съдии , следователи и прокурори?
  Случаят Борилски е един от многото доказателства , че в България НЯМА правосъдие. Когато съдиите и прокурорите не понасят ЛИЧНА отговорност за своите действия така ще бъде.

 39. 39 Профил на Radical
  Radical
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Проблемът се корени в обществото като цяло. Има трезвомислещи индивиди, но като цяло обществото ни изглежда така за съжаление. Хубавото е, че разпада се ускорява и все по-често се набиват на очи симптомите. Промяната ще е неизбежна в един момент.

 40. 40 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 458 Разстроено

  " Георги Желязков е син на бившия зам.-директор на варненското следствие Борислав Желязков. След промените Желязков-баща напуска системата и заедно с началника си Павел Димитров (агент на бившата Държавна сигурност, бивш лидер на ГЕРБ – Варна, и член на Висшия съдебен съвет от 1991 до 1992 г.) основават адвокатска кантора. До неотдавна Борислав Желязков бе един от най-влиятелните адвокати във Варна."

  Баща на убиец- най-влиятелен адвокат...на дявола.

 41. 41 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#37] от "chinaski":

  Ако говоря каквото мисля и чувствам според разбиранията си, убедеността си - да се случи на теб

 42. 42 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 981 Неутрално

  ""Георги Желязков е син на бившия зам.-директор на варненското следствие Борислав Желязков. След промените Желязков-баща напуска системата и заедно с началника си Павел Димитров (агент на бившата Държавна сигурност, бивш лидер на ГЕРБ – Варна, и член на Висшия съдебен съвет от 1991 до 1992 г.) основават адвокатска кантора. До неотдавна Борислав Желязков бе един от най-влиятелните адвокати във Варна."

  Това обяснява всичко. Тези двама убийци бяха най-напред оправдани, а след това получиха възможно най-леките присъди за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин. Сега пък преместен в общежитие от открит тип, нямам думи. Безобразията на българската съдебна система са безкрайни, това са мафиоти, по-страшни от италианската мафия. Никакви реформи, никакви закони няма да променят тази система, в която работят толкова много корумпирани и купени съдии и прокурори.

 43. 43 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Съдебната ни система - справедливост по български
  —цитат от коментар 9 на neut


  е как иначе! НПК е писан от 2-ри адвокатски колектив!
  До коментар [#9] от "neut":

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 44. 44 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  До коментар [#42] от "proza":

  ""Георги Желязков е син на бившия зам.-директор на варненското следствие Борислав Желязков. След промените Желязков-баща напуска системата и заедно с началника си Павел Димитров (агент на бившата Държавна сигурност, бивш лидер на ГЕРБ – Варна, и член на Висшия съдебен съвет от 1991 до 1992 г.) основават адвокатска кантора. До неотдавна Борислав Желязков бе един от най-влиятелните адвокати във Варна."Това обяснява всичко. Тези двама убийци бяха най-напред оправдани, а след това получиха възможно най-леките присъди за умишлено убийство, извършено по особено мъчителен начин. Сега пък преместен в общежитие от открит тип, нямам думи. Безобразията на българската съдебна система са безкрайни, това са мафиоти, по-страшни от италианската мафия. Никакви реформи, никакви закони няма да променят тази система, в която работят толкова много корумпирани и купени съдии и прокурори.
  —цитат от коментар 42 на proza


  Е какво да правим?


  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 45. 45 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5800 Неутрално

  Само в България...
  Първо 10 години търсене на истината, сега въздействието продължава...
  А културно-масовата самодейност е важна...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 46. 46 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#4] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Лоша,лоша демокрация!!Искаме си тато и комунизма!

 47. 47 Профил на blaserr93lrs2
  blaserr93lrs2
  Рейтинг: 465 Неутрално

  До коментар [#30] от "Oleg Shishmanov":

  Да вземат да ви сложат с съседчето ви в една килия за някоя и друга година ли??

 48. 48 Профил на Варненчик
  Варненчик
  Рейтинг: 458 Неутрално

  До коментар [#41] от "Oleg Shishmanov":
  Олег познавате го от късния му период. След обвинението в убииството на Мартин си пиеше хапчетата. Преди това беше чист социопат, когото татенцето спасяваше непрестанно. А колкото до другия осъден- напълно безволев и почти слабоумен. Убеден съм, че го е отнесъл заради извергчето.

 49. 49 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2583 Неутрално

  Кое е говедото взело това решение в полза на убиеца ?

 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3862 Неутрално

  .... Скандалното е , че въпреки представените от французите солидни доказателства за убийците , те на два пъти се оправдават от нашите съдии, което е подигравка със френското следствие. Тогава държавата Франция се намесва и чрез своя посланик заявява , че след като в България няма правосъдие и се правят нагли опити за оправдаване на жестоки убийци, тогава Франция ще заведе дело срещу тях във френски съд , защото престъплението е станало на френска територия. Българските власти бяха предупредени , че Франция ще поиска официално въпросните престъпници да бъдат екстрадирани във Франция за да бъдат съдени там. Едва тогава българското "правосъдие" се стряска, защото във Франция убийците щяха да получат много по-строга присъда.
  —цитат от коментар 32 на tacheaux


  Да припомням ли колко мръсотии бяха хвърлени от нашите медии върху същия френски посланик?
  Лайняните български медии, с прасета - журналя работещи в тях.

 51. 51 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  До коментар [#35] от "mihail_p":

  да, така е, всички сме ги срещали тези възпитани в наглост деца. но това е общ проблем на родителството в България - едно 80% от българските деца се възпитават в самовлюбеност и липса на мисъл за другите.

 52. 52 Профил на owen
  owen
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  До коментар [#30] от "Oleg Shishmanov":

  има доказателства, и мненията нямат никакво значение. хората не са само добри или само лоши, и вие сте видели хубавата страна на един човек. жертвата е видяла нещо съвсем различно, и вашето непризнание на очевидното е някак ужасяващо.

 53. 53 Профил на Oleg Shishmanov
  Oleg Shishmanov
  Рейтинг: 742 Неутрално

  До коментар [#47] от "blaserr93lrs2":

  Що ще ме пращаш в затвора? Ти си комунист! Който не те кефи го пращаш на топло! Гнус ме е от комунизъм в мисленето.

 54. 54 Профил на simon40
  simon40
  Рейтинг: 229 Неутрално

  До коментар [#4] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!"

  Значи демокрацията ви е виновна. Тази дето липсва щото аз за 27 години не съм видял в България истинска демокрация.
  И понеже демокрацията е виновна за всичко, дай да махнем и малкото което постигнахме въпреки ... липсата и. Това явно е новата опорка.
  Бостан по бостан ще борите демокрацията докато останат само тикви.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK