Ще смени ли Шумен името си: как мрежите оценяват акциите на Валери Симеонов в Слънчев бряг

Валери Симеонов

© Цветелина Белутова, Капитал

Валери СимеоновАкциите на вицепремиера Валери Симеонов, който през уикенда лично проверяваше и въвеждаше ред в шумни заведения в курорта Слънчев бряг, както и реакции на посетителите към него станаха повод за остроумни реакции в социалните мрежи. "Дневник" събра част от тях:

Обедните емисии новини започват с: "Валери Симеонов влязъл в един бар...", коментира в "Туитър" потребител с име ЗаЗо. Според бот "Валери Симеонов е и психотерапевт - може да накара гласовете в главата ти да са тихи".
Журналистът Иван Бедров стига по-далеч в очакванията: "След като арестува DJ и му конфискува тонколоните, Валери Симеонов издаде наредба: Поне 50% от музиката в заведенията да е българска естрада."


Карикатуристът Христо Комарницки реагира с въпрос: "Г-н Симеонов, от хотел "Берлин" се носи денонощно силна медийна чалга. Не мога да спя. Ще арестувате ли DJ 6!6! ?" А това е карикатурата, с която отразява скандала днес:


Не липсват и противоположни мнения, на потребители в мрежите, които подкрепят действия на вицепремиера. "С риск да взривя туитър ще кажа, че не намирам нищо нередно в действията на Валери Симеонов", пише в "Туитър" gregory.


Във "Фейсбук" Letiashtata Kozzila Erato поздравява Валери Симеонов така:


И за финал - сериозен и обстойно аргументиран анализ на случилото се:


21 неща, които вицепремиерът е по-добре да направи,


отколкото да засилва "заучената безпомощност" в държавните институции, описва в статус във "Фейсбук" Любомир Аламанов. Ето още от поста му:


Вицепремиерът Симеонов направи показна акция, затвори две заведения, арестува един DJ и се похвали във Фейсбук. Няма лошо. Лошото е, че си мисли, че подобни практики са нормални за един вицепремиер. И, което е най-лошо, смята, че същността на демокрацията е в това държавните институции да си вършат работата само под политическа подкрепа.


Тъй като явно вицепремиерът не разбира в какво се състоят неговите задължения и стратегически отговорности, а и за да съм мил и конструктивен, давам 21 идеи за дейности, които имат по-голям приоритет за неговия пост от предвождане на щурмови отряди. В нормалните държави, разбира се, с добре развито демократично устройство.


Та, един вицепремиер трябва:
1. Да научи какво е демокрацията и как работят демократичните институции.
2. Да направи проверка защо местните клонове на съответните държавни институции досега не са действали.
3. Да смени шефовете на местните клонове на държавните институции, ако досега не са действали, защото не са виждали проблем.
4. Да даде шефовете на местните клонове на държавните институции на съд, ако са виждали проблем и не са реагирали, защото са били мотивирани финансово да не го правят.
5. Да уволни шефовете на държавните институции в София, ако са упражнявали чадър над местните клонове и не са им давали да реагират, въпреки че са виждали проблем.
6. Да сложи хора начело на държавните и местни институции и на им даде спокойствие, като не допуска политическо вмешателство, за да си вършат работата. И те да ходят и да проверяват нарушенията непрекъснато.
7. Да разпорежда затваряния и изземвания в извънработно време, ако все пак се налага да се правят. Няма смисъл всички туристи да ни виждат резила. Колкото и да е изкусително от гледна точка на личното его.
8. Да създаде условия всички държавни и местни институции да си вършат работата така добре, че даже и да се смени политическото ръководство, да не се забележи разликата.
9. Да създаде достатъчно сигурна система от secret shoppers, за да се гарантира, че няма да има административен произвол над компаниите.
10. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за развитие на туризма.
11. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на стратегия за борба с противообществените прояви във всеки един случай – заведения по морето, денонощни сватби по улиците, общински ремонти техники през нощта и т.н.
12. Да помогне и активно да участва в разработване и прилагане на методология за проверка на всички случаи на "проблемни" сделки, имоти, строежи, решения на местни институции и т.н.
13. Да помогне и участва в разработване на стратегия какво да се прави със Слънчев бряг. Това град ли е, фирма ли е, курорт ли е и какво означава това?
14. Да помогне и участва в разработването на кризисен план за превенция и реакция какво прави българската държава, ако 200 000 руснаци, собственици на имоти по Черноморието, се обединят и гласуват за отцепване на една община от територията на България.
15. Да вземе мерки и да организира оправянето на КПП-тата. Състоянието, в което се намират в момента, е срамно. А това са вратите на България към света.
16. Да участва в анализирането на необходимостта от намаляване на административната тежест и в разработването на мерки за намаляването й. Строителите преди месец оповестиха, че за малка барака в планината се искат 155 разрешителни, колкото и за осем огромни мола в центъра на столицата.
17. Да подпомогне процеса по въвеждане на мълчаливото съгласие от страна на държавната и общинската администрация.
18. Да вземе отношение по темата с турските радиостанции, които продължават да се чуват даже в Обзор. И да провери защо КРС продължава да не взима отношение.
19. Да направи анализ защо чуждестранните инвестиции са се сринали тази година. И да предложи мерки как да се обърне негативната тенденция.
20. Да мисли глобално и стратегически накъде политиците водят държавата и народа. Ако го е измислил, да си каже.
21. Да си вземе професионален комуникационен съветник. И да му слуша съветите.


Демократичните институции трябва да действат свободно и независимо от политическо вмешателство. Това е основата на правовата държава. Всичко друго са празни приказки, неразбиране или нежелание. Вицепремиерите трябва стратегически да дават насоки за развитие, а институциите да си гледат тяхната работа. И е тъжно, че пак трябва да обясняваме елементарни неща. Само защото висш политик искал да демонстрира активност, за да замаже, че нищо не се прави по основните теми.


Не претендирам, че това са най-важните неща, които трябва да се свършат. Или че са всички. Всеки може да добави още и още. Остава само избирателите, тези, които са изпратили днешния вицепремиер на власт, да разберат, че с показност и евтини спектакли по Слънчака не може да се управлява една държава. И много, ама много хубаво да си помислят за следващите избори...


Заключение. Ако вицепремиерът и неговите фенове не са разбрали дългия пост, обяснявам още по-просто. Ситуацията е аналогична със старата притча за рибите и гладните хора. Изкусително е да нахраниш гладните. Изглеждаш добър. Но така развиваш "заучена безпомощност". Гладните ще стоят и ще чакат вечно да ги нахраниш. Трябва да ги научиш сами да си приготвят храна и сами да се хранят. За да останат хора. Та, колкото и да изглежда добре, че "най-после някой е направил нещо", това "нещо" само показва нефелността на институциите и им увеличава "заучената безпомощност".


Институциите трябва да се научат да действат сами, за да се спазва законът. Ако не могат, да се разпуска всичко и да се затваря държавата. Така че действията на вицепремиера са с негативен оттенък, колкото и да не се вярва на мнозина.

Коментари (58)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  И, което е най-лошо, смята, че същността на демокрацията е в това държавните институции да си вършат работата само под политическа подкрепа."От това по лошо е,че милиони смятат така и си искат милиционер - социализма.

 2. 2 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 1455 Весело

  Далавери, захвани се приватизацията на Букгартабак. В ресора ти е!

 3. 3 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Демократичните институции трябва да действат свободно и независимо от политическо вмешателство. Това е основата на правовата държава."Ама на правовата държава.

 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6857 Неутрално

  Това ли е работата на един вицепремиер и един министър да обикалят плажовете и заведениятаа по морето - безсилна власт

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Остава само избирателите, тези, които са изпратили днешния вицепремиер на власт, да разберат, че с показност и евтини спектакли по Слънчака не може да се управлява една държава. И много, ама много хубаво да си помислят за следващите избори...а дано си помислят.

 6. 6 Профил на Големи яйца:)
  Големи яйца:)
  Рейтинг: 1455 Весело

  Долен Сидеров е най-доволен. Хем се уреди с вкусен суджук от Баце, хем с качествено озвучаване от Далавери. А дори не е нужно да се прави на клоун вече.

 7. 7 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1910 Неутрално

  Това ли е работата на един вицепремиер и един министър да обикалят плажовете и заведениятаа по морето - безсилна власт
  —цитат от коментар 4 на neut
  Това обаче се харесва на милиони милиционер - социалисти вярващи в милиционерщината.

 8. 8 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2041 Неутрално

  Дано Симеонов да разбере, че е вицепремиер със съответните задължения, а не квартален милиционер. Това трябваше да го вършат други, но които не са се срастнали със съответните мутри на място.

 9. 9 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 2228 Неутрално

  Вероятно защото относителния дял на младите намалява и на повечето от останлите по-стари рефлекса да се очаква как някой отгоре ще оправи работата е добре фиксиран, та затова средно статистически на глава на избирател, такива акции се харесват и хората си ги избират.
  Иначе човека добре ги е казал нещата и няма какво да повтаряме.

 10. 10 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2893 Неутрално

  Не разбрах как 200 000хил. руснаци собственици на имоти по Черноморието могат да се обединят и да гласуват отцепването си от България?

 11. 11 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  До коментар [#8] от "stedim":

  Манталитетът му е на квартален милиционер.Той така разбира властта. Бай х да не е по-различен и той ходи да гаси в Храбърско.

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8315 Неутрално

  По-добре не можеше да се каже. Но, като се има предвид ината на вицепремиера, едва ли ще се съгласи с написаното, да не говорим, че няма да се съобрази.

 13. 13 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Америка за България е недоволна нещо.
  Нищо, важното е, че администрацията волю-неволю започва да си върши работата.

 14. 14 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 243 Неутрално

  Мрежите са пълни с палячовци, хора, които се смятат за много важни и с платени тролчета. Въобще не би трябвало да им се обръща внимание. Всички упражнения по темата на "възмутени" "граждани" са или да се правят на интересни и да хванат вълнАта или им се плаща да плюят...

 15. 15 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 3919 Неутрално

  Че какво му е на името на Шумен?

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 16. 16 Профил на r.wharfinger
  r.wharfinger
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Валерката,да хване да се знимава с по-адекватно,свързано със страната ни,а не да се прави на Батман,Слънчака не е Готъм сити.Всичката тази работа ми намирисва яко,нещо като евтин ПР.То бяха едни постове в ФБ,едни изказвания ялови по телевизиите.За мен този човек,в кавички си остава еманация на безродничеството,гъзоблизанете и слугинажа.Може да издаде алманах "Как да сме подлоги и служим подривно".

 17. 17 Профил на CINZANO - оправете си сайта!
  CINZANO - оправете си сайта!
  Рейтинг: 1276 Любопитно

  Розобузестият да не би да има общи "интереси" с Кравата, овцата, козата, картофа и другите мутроподобни в Слънчев бряг, че Дневник така яростно врещи срещу полицейската акция с участието на Далаверко, м?
  И безпомощната врява се засилва въпреки, че по-голямата част от читателите на Икономедия приемат по-скоро положително полицейската акция (при положение, че поне 80% от читателите не симпатизират на гроб и далаверковците).

  Мома, връщай 12 и 12А!
 18. 18 Профил на r.wharfinger
  r.wharfinger
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Мрежите са пълни с палячовци, хора, които се смятат за много важни и с платени тролчета. Въобще не би трябвало да им се обръща внимание. Всички упражнения по темата на "възмутени" "граждани" са или да се правят на интересни и да хванат вълнАта или им се плаща да плюят...
  —цитат от коментар 14 на Jumbo Jet


  Не са ми плащали досега и за в бъдеще няма.Това,че имате розови сънища за разни премиерчета с в полицейски униформи със скъсан пагон,си е ваша работа.

 19. 19 Профил на Antoaneta PETROVA Ardashes
  Antoaneta PETROVA Ardashes
  Рейтинг: 522 Неутрално

  Ама защо само в Слънчев бряг.Тишината прави раята безпаметна и безпросветна, ако не им светне нещо в търбуха. Светлини на площада и слънцеизгряващи напътствия,това му е майката. А Симеонов така си знае занаята, че без парата нищо не става.

  mihala
 20. 20 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1157 Неутрално

  защитата на откровени бандити не е най-добрата политика за критика срещу правителството, но всичко е въпрос на вкус

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 21. 21 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Далаверка, смени си чипа, пиччч!!!
  Евала на Комара за карикатурата, голем!

  www.commcrime.blogspot.com
 22. 22 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1083 Неутрално

  Пищят мутрафоните че не им дават да вдигат шум по цяла нощ с дива чалга менте алкохол и дрога, подкрепят ги чалгаджиите и сините и червените комуняги

 23. 23 Профил на nikidimi
  nikidimi
  Рейтинг: 564 Неутрално

  Аз съм потресен колко хора смятат това за нормално.
  1) Така се прилага законът избирателно. Валери Симеонов може да провери много малко заведения собственоръчно и поради тази причина позицията му на министър е да направи нужната организация в държавата, която да извършва тази дейност.
  2) Всеки държавен служител има строго определни задължения и правомощия. Министър не означава неограничена власт. Нито пък премиер. В нормалните държави има разделение на властите и тази дейност е строго в правомощията на местните органи. Ако те не си вършат работата, централната власт може да изгони директорите им, но не и пряко да изземва функцията им.
  3) Другата седмица кой ще прави проверки, когато шериф Валери отиде някъде другаде? Защо местните органи не си вършат работата и защо проверката не е към тях?

 24. 24 Профил на Nikolai Tsekov
  Nikolai Tsekov
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Само като видях физиомутрите и чух просташките обиди на купонясващите кретени, на които им беше отнета възможността още една нощ да тормозят цял курорт, разбрах че акциите трябва да плодължат до пълното прочистване на Съни от абсолютни криминали и обслужващите ги боклуци. И е съвсем ясно че общинарите от Несебър, които до един са хотелиери и кръчмари в Съни няма начин да контролират какво става в това впиянчено мутренско сборище! Та точно те са за арест и конфискации- Така че вицепремиерът да продължава и в други курорти до пълното измитане на балкантуризма от тях!

 25. 25 Профил на emil
  emil
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Ще трябва поне малко ред в тая разпасана държава на безобразия и беззаконие. Дано обаче тоя ред да бъде въведен по законов ред и не чрез спорадични акции за затягане на положението. Никому не е нужна държава на самозабравили се мутри, чалгаджии и пияни тинейджъри. Държава на самонадеяни шофьори и нацизирани футболни фенове.

  ДЕПУТАТИТЕ ГЛАСУВАЛИ ПРОТИВ ВОЛЯТА НА 2.5 МИЛИОНА БЪЛГАРИ ГЛАСУВАЛИ С "ДА" НА РЕФЕРЕНДУМА СА ЕДНИ ПРЕВРАТАДЖИИ. ТЕ ВЕЧЕ ПРЕДСТАВЛЯВАТ САМО СЕБЕ СИ.
 26. 26 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Прост селянин,който ще разбие българския туризъм..

 27. 27 Профил на Торбалан
  Торбалан
  Рейтинг: 331 Неутрално

  До коментар [#24] от "Nikolai Tsekov":

  Така че вицепремиерът да продължава и в други курорти до пълното измитане на балкантуризма от тях!

  Пффф..пълни глупости! Това не е работа на вицепремиер..Тъпата акция си е чист псевдопатриотичен ПР за първокласници...гледам, че малко хора го осъзнават...Иначе за какво служат половин дузина чиновници, милиционерски директори и редови ченгета..???

  www.commcrime.blogspot.com
 28. 28 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 1930 Неутрално

  Ако ще има тишина след 10 часа заведенията е по-добре да зчтварят,защото хората след 10 часа ще се чувстват като на помен..

 29. 29 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1430 Весело

  Огнян Минчев:
  "Докога ще оплакваме мутрите, които тероризират курортите?*
  Валери Симеонов отиде с полицаите, защото РПУ-тата козируват на собствениците на чалага дупките" - http://www.faktor.bg/bg/articles/dokoga-shte-oplakvame-mutrite-koito-terorizirat-kurortite

  Не очаквам да го срещна в подборката... :)

 30. 30 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1430 Весело

  ТОЧНО!!!

  "Мрежата се тресе от подигравки и възмущения относно акцията на Валери Симеонов за затваряне на няколко мутренски диско-и-чалга-дупки в 500 000-ната свинщина "Слънчака". Имали били право да "работят" след полунощ. Оставям на страна дали подобна дейност трябва да се осъществява начело с вицепремиер. Искам само да попитам в коя нормална страна мутрите имат право да тероризират по всякакъв начин останалата част от населението - включително с мощен шум: техно, чалга, крясъци, мотоциклети без заглушители? Има ли някакъв ред и закон в страната, в която живеем.

  Всеки ли може да прави каквото си иска и когато си иска? Ама било курорт - е като е курорт, там няма ли хора, които са отишли на почивка? Тези хора права нямат ли? Отишъл е Валери Симеонов, защото местното РПУ козирува на мутрите - вместо да ги контролира. Както и нашето РПУ, твоето РПУ и всички останали РПУ-та. Да нападащ някого само защото не ти харесва се нарича аргумент ad hominem - и е забранен за сериозна дискусия. Не ме интересува дали е отишъл Валери Симеонов или някой друг - браво на него, че е отишъл! А вие оплаквайте мутрите, че им дръпнали шалтера в 2-3 часа след полунощ - за да могат "почиващите" да дремнат няколко часа до изгрев слънце."

 31. 31 Профил на johnniewalker
  johnniewalker
  Рейтинг: 1043 Неутрално

  Браво на Симеонов. Бръкна в портмонето на мутрите.

 32. 32 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 513 Неутрално

  Много съжалявам,но тази статия е необективна и небалансирана. Трябва да се радваме, че поне малко закон се спазва и че устите на няколко мерзавци и престъпници са били затворени. Шумът е най-малкият проблем. Далеч по-важни са недекларираните приходи, от които едни мафиоти сега ще бъдат лишени. Стига сте говорили за демокрация, опитвайки се да защитавате закононарушители!

 33. 33 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3726 Неутрално

  Някои от публикуваните тук мнения са отразени и в "Клуб Z". Впечатли ме мнението на Теодор Михайлов:
  http://clubz.bg/57204-vsichki_chudovishtni_prestypleniq_zapochvat_s_hiperaktivnost_na_groteskni_individi

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 35. 35 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 1780 Неутрално

  Далавери, захвани се приватизацията на Букгартабак. В ресора ти е!
  —цитат от коментар 2 на VR|46 ДНЕВНИК с нова визия менте=ЛИТЕКС с тире  Няма да посмее !
  Това значи директно да се захване с Пеевски и Боко, а индиректно с Доган !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 36. 36 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 1133 Весело

  Да не закача Шумен, че ще станем на кълбета.

 37. 37 Профил на evtimvz
  evtimvz
  Рейтинг: 956 Неутрално

  Основно тук пишат тези, който печелят от здравето на хората. Единствен Симеонев се опълчи на тази мафия. Тук ви давам информация за вредното въздействие на шума. Но едвали и тъпият и масов жител ще се опълчи на мутрите. Затова тук пишат само те.
  ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИЯ
  Вредни ефекти на шума върху здравето на населението
  1. Психологично въздействие: раздразнение, влияние върху работоспособността, въздействие върху речевата разбираемост и умствените способности.
  2. Физиологично въздействие:
  а) Върху слуховия орган.
  б) Върху функциите на отделни органи и системи:
  • сърдечно съдовата система – учестяване на сърдечния ритъм, промени, които водят до повишаване на кръвното налягане;
  • дихателната система – изменения на респираторния ритъм;
  • ендокринна система – диабет, задържане на вода в организма, вестибуларна система, процесите на обмяната.
  в) Нервна преумора, психични смущения, смущения на паметта, раздразнителност и вегетативната нервна система.
  3. Въздействие върху съня – не дава възможност за възстановяване и довежда организма до състояние на преумора.

 38. 38 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Има ли закон за музика, шум и т.н. след 24:00? Има!

  Това е огромен проблем на българина по принцип. Съборазителността му с другите е нулева, на пътя в блока, на улицата, в киното, театъра и т.н.

  Никой не се съобразява, всеки гледа себе си, а сега всички гледате и коментарите сейри пак по български.

  Спрете и започенте да се съобразявате с околните навсякъде.
  Нито живеем в джугнла нито в лудница.

  Колкото за името на Шумен, а на Благоевград, а на в. Мусала, кога?

 39. 39 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 664 Неутрално

  Дневник, защо защитавате мутрите? Вие мутренски вестник ли сте?

 40. 40 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Прост селянин,който ще разбие българския туризъм..
  —цитат от коментар 26 на aiaks


  Дано, дано разбие този алкохолен секс туризъм. Дано затворят всички чалготеки и клубове по цялото море.

 41. 41 Профил на nik_77.
  nik_77.
  Рейтинг: 886 Неутрално

  Нещата не са така наивни. Става дума за високотоксични мутри, със закваска от славните времена на ВИС и СИК. /Не за диджея с уронения професионален имидж./ Пред които кляка цялата държава, както пише Огнян Минчев. Тамошното РПУ, нашето РПУ, вашето РПУ, че и бургаския административен съд, както се разбра. Който отменя актовете преди да са стигнали до него. Вярно, че тръпки полазват по демократичните гърбове на някои, как така един вицепремиер ще хваща за ушите нагушилите се началници на РПУ-та и ще ги заведе да си свършат работата. Мирише им на диктатура. Сладко и доволно се преживява под другата диктатура - на криминалитета.

 42. 42 Профил на валентин николов
  валентин николов
  Рейтинг: 836 Неутрално

  Браво на Симеонов за смелостта и решителността. Само шепа гласовити мутри и тъпаци квичат и злобеят. Но какво прави Дневник в хора на глупците? Странно поведение.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 44. 44 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  До коментар [#1] от "chicago514":

  Добре де, каква е разликата? Тук един вицепремиер се прави на милиционер, там един премиер е станал милионер, по-натъй един прокуратор се прави на главен, някакъв физкултурник - на първи секретар. Това са нещата...

 45. 45 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 274 Неутрално

  Ама Симеоновград вече си имаме. А-а-а-а-а, Шумен е много шумен? Да е премести под "Мадарски конник" и всички тихо да рият оборска тор...

 46. 46 Профил на ИванКар
  ИванКар
  Рейтинг: 274 Весело

  До коментар [#34] от "faeton.":

  Файтоне, не е този начинът. В една демократична държава, при наличието на адекватна /на народопсихологията и обществено-политическата среда/ законова уредба на социалните функции, вицепремиер не се прави на милиционер. Следва да решава други задачи, начи!

 47. 47 Профил на zle_platen_trol
  zle_platen_trol
  Рейтинг: 1495 Неутрално

  На Валери Симеонов изобщо не му е работа да следи за нарушители, нито в Слънчев бряг, нито никъде. Обаче е факт, че досега никой не смееше да обърне внимание на проблема в курорта, защото там шума е огромен проблем и всички го знаем. Ще поздравя Симеонов, ако не спре дотук, ако последва масова чистка във всички институции, които досега стояха отстрани и плахо подсмърчаха, докато мутрите унищожаваха най- добрия ни някога курорт. А иначе е трогателно да гледаш, как хора, които до вчера оплюваха Слънчев брях като най- гнусното място на света, днес се гърчат в опитите си да изкарат акциите нещо неправилно. Не знаех, че да се спазват законите и правилата, били те писани или неписани, е нещо лошо, и недемократично. Ако това са идеалите на умните и красиви български либерали, плюя ви върху комунистическата либералност.

 48. 48 Профил на Мондиана
  Мондиана
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Аз съм против шума, против велосипедисти да карат по тротоарите, против водене на кучета без каишки, против мотоциклетите с ревящите мотори.
  Обаче съм ЗА онези "21 неща, които вицепремиерът е по-добре да направи", защото иначе ще трябва цялото МВР и съдебна система да ги назначим на длъжност вицепремиери, ако искаме да се справим хаоса и безнаказаността в държавата.

 49. 49 Профил на selqnin
  selqnin
  Рейтинг: 1439 Неутрално

  Извън неуместните лични изяви на Симеонов не смятате ли, че е уместно да се разберем като общество и народ дали правилата ще се спазват или не!Ако ще се спазват как да го направим. Ако не - мутрите и подобията на хора с ланци, джипове и татуировки свободно и спокойно да тероризират всички с безнаказаното си поведение и да вилнеят където, когато и както си поискат!!!

 50. 50 Профил на Непредубеден
  Непредубеден
  Рейтинг: 221 Неутрално

  От доста време Икономедия се превърна в жълта медия. Обслужват се техните интереси. Естествено, че им е неизгодно, че има някой, който смее да настъпи най-големите мафиоти в БГ по мазолите (нямам положително мнение към популисткия ПФ, Валери Симеонов, в частност и прочие, но коментирам конкретните прояви). Моля, някой от потребителите, ако знае независима медия с интересни анализи, ако може по-икономически насочена, да сподели! Ще бъда крайно благодарен и признателен.

 51. 51 Профил на Непредубеден
  Непредубеден
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Нещата не са така наивни. Става дума за високотоксични мутри, със закваска от славните времена на ВИС и СИК. /Не за диджея с уронения професионален имидж./ Пред които кляка цялата държава, както пише Огнян Минчев. Тамошното РПУ, нашето РПУ, вашето РПУ, че и бургаския административен съд, както се разбра. Който отменя актовете преди да са стигнали до него. Вярно, че тръпки полазват по демократичните гърбове на някои, как така един вицепремиер ще хваща за ушите нагушилите се началници на РПУ-та и ще ги заведе да си свършат работата. Мирише им на диктатура. Сладко и доволно се преживява под другата диктатура - на криминалитета.
  —цитат от коментар 41 на nik_77.


  +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 52. 52 Профил на Умнокрасив стиковащ резидент
  Умнокрасив стиковащ резидент
  Рейтинг: 1476 Весело

  Основно тук пишат тези, който печелят от здравето на хората. Единствен Симеонев се опълчи на тази мафия. Тук ви давам информация за вредното въздействие на шума. Но едвали и тъпият и масов жител ще се опълчи на мутрите. Затова тук пишат само те.ЗДРАВНА ИНФОРМАЦИЯВредни ефекти на шума върху здравето на населението1. Психологично въздействие: раздразнение, влияние върху работоспособността, въздействие върху речевата разбираемост и умствените способности.2. Физиологично въздействие:а) Върху слуховия орган.б) Върху функциите на отделни органи и системи:• сърдечно съдовата система – учестяване на сърдечния ритъм, промени, които водят до повишаване на кръвното налягане;• дихателната система – изменения на респираторния ритъм;• ендокринна система – диабет, задържане на вода в организма, вестибуларна система, процесите на обмяната.в) Нервна преумора, психични смущения, смущения на паметта, раздразнителност и вегетативната нервна система.3. Въздействие върху съня – не дава възможност за възстановяване и довежда организма до състояние на преумора.
  —цитат от коментар 37 на evtimvz


  Можеш да изкараш селянина от селото но селото от селянина никогаж.
  Това дето си им го написал им минава през двете болни уши през болния им мозък

  In a time of universal deceit telling the truth is a revolutionary act
 53. 53 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#14] от "Jumbo Jet":

  Проблема на грантодарителите е,че тези отворковци в Мрежата не предстаеляват никого,даже себе си,защото повечето и не гласуват.Така,че целия напън на НПО-тата да удрят по ПФ,защото смятат че е слабо звено в управляващата коалиция,е нахалост.

 54. 54 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#14] от "Jumbo Jet":

  Проблема на грантодарителите е,че тези отворковци в Мрежата не предстаеляват никого,даже себе си,защото повечето и не гласуват.Така,че целия напън на НПО-тата да удрят по ПФ,защото смятат че е слабо звено в управляващата коалиция,е нахалост.

 55. 55 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#14] от "Jumbo Jet":

  Проблема на грантодарителите е,че тези отворковци в Мрежата не предстаеляват никого,даже себе си,защото повечето и не гласуват.Така,че целия напън на НПО-тата да удрят по ПФ,защото смятат че е слабо звено в управляващата коалиция,е нахалост.

 56. 56 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#14] от "Jumbo Jet":

  Проблема на грантодарителите е,че тези отворковци в Мрежата не предстаеляват никого,даже себе си,защото повечето и не гласуват.Така,че целия напън на НПО-тата да удрят по ПФ,защото смятат че е слабо звено в управляващата коалиция,е нахалост.
  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":

 57. 57 Профил на yanne
  yanne
  Рейтинг: 2991 Неутрално

  До коментар [#20] от "hhhuuunnnn":

  Че какво му птечи на Дневник?!Така защитаваха Чеци,за убийствпто на Яна,така и сега защитават Цветан Василев и Гнилатя Ябълка(по френския посланик) Ченалова.Възможност да поплюят по ГЕРБ не изпускат.Само не разбраха,че се асоциират с тези,които защитават.Погромите,които првтърпяват партиите от кръга Капитал,на нищо не ги учат.

 58. 58 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 274 Весело

  Ах Валери този Диско-Партизан... Дж Станчо не му пуснал песента и...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK