Прокуратурата търси дъщерята на Цветан Василев с европейска заповед за арест за пране на 2.6 млн. лв.

Снимка на Радосвета Василева от официалния сайт на баща й.

© vassilev.bg

Снимка на Радосвета Василева от официалния сайт на баща й.Софийската градска прокуратура повдигна обвинение на дъщерята на мажоритарния собственик на фалиралата КТБ Цветан Василев - Радосвета Василева. Това информира пресцентърът на държавното обвинение, след като стана известно, че съпругата на Василев Антоанета Василева е изпратила писмо до президента Румен Радев по повод обвинението към дъщеря им.


Обвинението е било повдигнато вчера - 15 август 2017г. То е за пране на пари в особено големи размери – 2 645 179 лв., което според прокуратурата е извършено на няколко пъти.


Привличането на Радосвета Василева било извършено задочно в присъствието на упълномощен от Василева адвокат, пише в писмото на прокуратурата. Същия ден наблюдаващият разследването прокурор е разпоредил задържането ѝ за срок до 72 часа от установяването ѝ, за да поиска държавното обвинение от съда постоянния ѝ арест.
В хода на разследването били изпратени две призовки на актуален адрес на Радосвета Василева за явяването ѝ пред разследващия орган съответно на 2 и 7 август 2017 г., като било установено, че по данни на охраната на адреса тя живее там, но от дълго време отсъства и призовките ги получава адвокат.


По делото са приложени всички справки от проведеното ѝ издирване в страната, съобщава още прокуратурата. От тях се виждало, че дъщерята на Цветан Василев е напуснала България на 16 август 2016 г. и до този момент няма регистрирано влизане.


По тази причина Радосвета Василева


е обявена за общодържавно издирване и спрямо нея вчера е издадена европейска заповед за арест.


Според Антоанета Василева обвинението на дъщеря ѝ, което нарича зашеметяващо, е било скалъпено след новината, че банкерът ще търси закрила в САЩ по закона "Магнитски". Повече от писмото на съпругата на Цветан Василев четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK