НАП проверява Лозан Панов

НАП проверява Лозан Панов

© Анелия НиколоваНационалната агенция за приходите (НАП) проверява председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заради подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за миналата година.


За проверката на Панов, който е в списък с още над 40 души, потвърдиха пред "Дневник" от НАП. Оттам наричат това "стандартна процедура" и отказват да коментират факта, че от тази година съдиите, прокурорите и следователите вече подават имуществените си декларации пред съдебния инспекторат. Проверката ще отнеме месеци, а резултатите ще бъдат предоставени на Сметната палата.


Още в началото на юни сметната палата съобщи, че Панов е сред хората, заемащи висши държавни длъжности, които не са подали декларацията. Тогава от ВКС припомниха, че че председателят на ВКС няма такова задължение. По информация на близката до депутата от ДПС телевизия Канал 3 и ДАНС проверяват Панов.


Междувременно пък Инспекторатът съобщи, че главният прокурор и шефът на Националната следствена служба не са подали декларациите си, както е по закон пред този орган, а пред Сметната палата. Какво се случва в тази хипотеза не е известно.

Ключови думи към статията:

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Лозан Панов за Президент !

 2. 2 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7868 Неутрално

  Който не е с тях е против тях . Да се приготви за последствията. Как не им е неудобно да го демонстрират така нагло.

 3. 3 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  "...подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за миналата година...."

  Съгласно последните изменения в Закона за съдебната власт Лозан Панов трябва да подаде имуществената си декларация пред Инспектората къв ВСС. Което той е направил.
  А главният прокурор и шефът на Националната следствена служба не са. Защото толкова и познават законите.

 4. 4 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 548 Неутрално

  "Проверка" с политически привкус

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 5. 5 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3714 Весело

  Който не е с тях е против тях . Да се приготви за последствията. Как не им е неудобно да го демонстрират така нагло.
  —цитат от коментар 2 на Роси

  Напишете петиция до Сметната палата, която е сезирала НАП.
  Че Свещените крави закон не ги лови ...

  Ма спете спокойно, Роси! Като Лозан ...
  Наистина не ги лови! Такъв е законът!
  Това за неподадената декларация си е колкото пропагандица да става. И за Свещените крави, и за редови дупетати, и за сек'ви у властта утъркалващи се.
  Сал за идно медийно бъзганье става. Наш'те срещу ваш'те, "бият наш'те", "ами я вижте ваш'те" и подобни за забава и обалалайкване на лумпенята ...

 6. 6 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Любопитно

  "Националната агенция за приходите (НАП) проверява председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заради подадена от Сметната палата информация..."

  А ще бъде ли така добра уважаваната Сметна палата на същото законово основание да подаде до НАП и информация за това, че лицето Бойко Методиев Борисов никога не е подавал задължителната по същия този закон имуществена декларация при встъпването в длъжност? Факт, който е очевиден от сайта на същата тази уважавана от всички ни Сметна палата?

  http://register.bulnao.government.bg/

 7. 7 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2314 Весело

  Toва не е новина, дори тук писаха най-обширно и с присъщия ентусиазъм по въпросния казус преди няколко месеца!
  Важното е да подгряват нещата за новия политически сезон, докато основните действащи лица отмарят заслужено!

  I Want To Believe
 8. 8 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Поредното потвърждение, че властващото тришишие е вредно за законността , за евроатлантическия цивилизационен избор и че води до разпад на държавността или посткомунистическа диктатура. НАП извършва годишно десетки хиляди проверки /много от тях с потениал за много повече разкрити приходи/, но принципа е, да не се съобщават имена. Дори и това, че само потвърждават е нередно.

 9. 9 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 3619 Неутрално

  Оттам наричат това "стандартна процедура" и отказват да коментират факта, че от тази година съдиите, прокурорите и следователите вече подават имуществените си декларации пред съдебния инспекторат."Това е милиционерщина.

 10. 10 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  По закон Панов (а и Цацаров) трябва да подаде декларация пред Инспектората, а не пред Сметната полата. Понов подава такава пред Инспектората, а Цацаров не. Цацаров подава декларация пред Сметната палата. Аз разбирам това така, че Панов е спазил закона, а Цацаров - не. Въпреки това НАП проверява Панов, а не Цацаров. Няма лошо НАП да проверява когото и да било, но логиката тук ми липсва!

 11. 11 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2633 Неутрално

  "Националната агенция за приходите (НАП) проверява председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов заради подадена от Сметната палата информация..."А ще бъде ли така добра уважаваната Сметна палата на същото законово основание да подаде до НАП и информация за това, че лицето Бойко Методиев Борисов никога не е подавал задължителната по същия този закон имуществена декларация при встъпването в длъжност? Факт, който е очевиден от сайта на същата тази уважавана от всички ни Сметна палата?http://register.bulnao.government.bg/
  —цитат от коментар 6 на Един препатил


  http://register.bulnao.government.bg/2017/EA3B4BF5-0FC3-49D4-8880-BAD883F40CB186241.xml

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 12. 12 Профил на balla
  balla
  Рейтинг: 626 Неутрално
 13. 13 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  "...подадена от Сметната палата информация, че той не е подал пред органа имуществената си декларация за миналата година...."Съгласно последните изменения в Закона за съдебната власт Лозан Панов трябва да подаде имуществената си декларация пред Инспектората къв ВСС. Което той е направил.А главният прокурор и шефът на Националната следствена служба не са. Защото толкова и познават законите.
  —цитат от коментар 3 на Един препатил

  В качествоо си на съдия наистина е длъжен да подаде деклрация само в инспектората. Но бай Лозан има още едно качество - член е ВСС. А членовете на ВСС подават пред Сметната палата. Така, че бай Лозан е трябвало да подаде декларация и на двете места. Самото му репчене по въпроса показва колко е бос в правната материя. Цацаров наистина е направил пропуск и е подал декларация само на другото място. Но не се репчи защото е осъзнал пропуска си.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 14. 14 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Весело

  По закон Панов (а и Цацаров) трябва да подаде декларация пред Инспектората, а не пред Сметната полата. Понов подава такава пред Инспектората, а Цацаров не. Цацаров подава декларация пред Сметната палата. Аз разбирам това така, че Панов е спазил закона, а Цацаров - не. Въпреки това НАП проверява Панов, а не Цацаров. Няма лошо НАП да проверява когото и да било, но логиката тук ми липсва!
  —цитат от коментар 10 на vassilun


  И на двете места дядо попе... И на двете....

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 15. 15 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 458 Неутрално
 16. 16 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Фишеци. От шебеци. Пушилка да се вдига.

 17. 17 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#13] от "дуле":

  Не зная дали трябва да подават декларации и пред Инспектората и пред Сметната палата (и не намирам за нужно да се подава една и съща декларация пред две различни държавни структури, които биха могли да обменят помежду си информация служебно). Но дори и да е тока, то и двамата са извършили нарушение. Защо не се проверят и двамата, а само единия? Панов е правно неграмотен според Вас, защото е извършил нарушение, но Цацаров не е въпреки, че и той е извършил нарушение?! Малко странна логика!

 18. 18 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2902 Неутрално

  И НАП ли стана бухалка на Пеевски?

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 19. 19 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 338 Весело

  И НАП ли стана бухалка на Пеевски?
  —цитат от коментар 18 на korc


  Те не са преставали да бъдат негова бухалка, и не само негова :)

 20. 20 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Понеже е другар на добрите олигарси и дружка на Ристо не трябва да го проверяват , много добра логика на автентичните

 21. 21 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Лозан го е страх да си покаже милионното имотно състояние.
  А иначе като шеф на ВКС може да не е задължен,но като член на ВСС е задължен,айде Дневник да не го оправдава милионера Лозан!

  sdg
 22. 22 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  До коментар [#11] от "zuk_trombon":

  Отговорът Ви е както и очаквах. Ето точният текст на закона:

  ЗАКОН ЗА ПУБЛИЧНОСТ НА ИМУЩЕСТВОТО НА ЛИЦА, ЗАЕМАЩИ ВИСШИ ДЪРЖАВНИ И ДРУГИ ДЛЪЖНОСТИ

  Чл. 4. (1) (Изм. - ДВ, бр. 38 от 2004 г.) Лицата по чл. 2, ал. 1 декларират:
  1. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) имуществото по чл. 3, ал. 1, т. 1 - 4 в срок до един месец от встъпването им в длъжност и от освобождаването им от длъжност;
  2. (изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи по чл. 3 през предходната календарна година в срок до 30 април на текущата година.

  Декларацията, която ми посочвате е по чл. 4 ал. (2) - за придобитото имущество през предходната календарна година. Такива декларации лицето Бойко Методиев Борисов е подавал редовно. Но никога не е подавал декларация по чл. 4 ал.(1) - за имуществото при встъпване в длъжност. Което води до куриоза, че в декларацията си за 2015 г. лицето е посочило като приход от лихви по банкови депозити сумата от 5515 лв. без някога преди това да е посочвало, че притежава банкови депозити. Което странно защо не прави впечатление на Сметната палата.

  http://register.bulnao.government.bg/2016/EA3B4BF5-0FC3-49D4-8880-BAD883F40CB177061.xml

 23. 23 Профил на Edge404
  Edge404
  Рейтинг: 533 Неутрално

  Добре де, това че го проверяват не би трябвало да е новина. В крайна сметка, това им е работата. Новина ще е, ако има някакъв сериозен проблем, а не разминаване с 50 ст. Но важното е, свга да се хвърля кал, а за резултатите едва ли ще имат желание да пишат "кафЕвите медии"

 24. 24 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#22] от "Един препатил":

  Бойко като премиер януари месец тази година е попълвал декларация.
  Ако се сещаш даже се шегуваха по медиите,че е декларирал един стар Мерцедес,а Бойко напук ходи да гласува на изборите с него!
  Ама няма проблеми,забрави за Лозан,говори за Бойко,той и Лозан е жертва на Бойко ,като мустакатия крадец!

  sdg
 25. 25 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  До коментар [#23] от "Edge404":

  Е как бе,ти не знаеш ли че,от кръга агн.главички са недосегаеми за законите ни,те законите не са за тях,а за другите.Тези нашите агнешките се мислят за богопомазани.

  sdg
 26. 26 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 631 Неутрално

  БРИГАДАТА ЗА МОКРИ ПОРЪЧКИ НА МУТРОХУНТАТА В ДЕЙСТВИЕ , ВИЕ БЪЛГАРИ ЛИ СТЕ БЕ

 27. 27 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#23] от "Edge404":

  Проблемът не е, че проверяват Панов! Това им е работата! Нека го проверяват! Проблемът е, че не проверяват Цацаров, който е извършил подобно нарушение! Двоен аршин се нарича! Панов бил милионер? Няма лошо, ако законно е спечелил милионите си! А Пеевски? А Доган? Те ще бъдат ли проверени? А Цацаров защо не е проверяван?

 28. 28 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Някой хора са решили да го "кошмарят" с ресурса, който им е поверен уж да се трудят за общото благо!

 29. 29 Профил на lusi12
  lusi12
  Рейтинг: 8 Неутрално

  А защо до сега пред сметната палата, а от тази год. пред инспектората. Неразбирам ама смет. Палата не е ли по виш орган или пак да замазваме как са забогатели магистратите или нещо друго се крие зад промяната.

 30. 30 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  До коментар [#13] от "дуле":

  "В качествоо си на съдия наистина е длъжен да подаде деклрация само в инспектората. Но бай Лозан има още едно качество - член е ВСС. А членовете на ВСС подават пред Сметната палата."

  Струва ми се, че изпадате в оправдана заблуда, за която виновен е законодателят. Ето какво казват последните изменения в Закона за съдебната власт:

  Чл. 175а. (Нов - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) (1) Съдиите, прокурорите и следователите подават пред Инспектората към Висшия съдебен съвет следните декларации:

  Никъде не е казано нищо за членовете на ВСС.

  Това изменение е в сила от 01.01.2017 г. Но в същото време в Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности остава записано:

  Чл. 2. (1) (Доп. - ДВ, бр. 38 от 2004 г., изм. - ДВ, бр. 73 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Декларират своето имущество, доходи и разходи в страната и в чужбина:
  ------------------------
  7. (изм. - ДВ, бр. 74 от 2002 г.) директорът на Националната следствена служба и неговите заместници;
  --------------------------
  15. (предишна т. 14 - ДВ, бр. 8 от 2003 г., в сила от 01.03.2003 г., доп. - ДВ, бр. 30 от 2013 г., в сила от 26.03.2013 г.) членовете на Висшия съдебен съвет, главният инспектор и инспекторите в Инспектората към Висшия съдебен съвет

  Това е положението, когато останалите магистрати не са подавали никакви декларации. Приемайки измененията в Закона за съдебната власт и отпращайки магистратите да декларират имуществото си пред Инспектората законодателят, в типичен герберски стил на неграмотност е допуснал това противоречие. За който случай мъдрите древни римляни са създали общия принцип в правото “lex specialis derogat legi generali” - специалният закон отменя общия. Разпоредбите на чл. Чл. 175а от Закона за съдебната власт са специален закон спрямо разпоредбите на чл. 2 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, които в случая са общият закон и като такъв ги отменя без за това да е необходимо изрично законодателно записано.
  Не съм завършил право, но доколкото зная тези положения се учат през втория семестър на първата година. Очевидно Лозан Панов е присъствал на лекциите, а Сотир Цацаров и шефът на Националната следствена служба са отсъствали. Не е ясно само как са си взели изпита.

 31. 31 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3582 Весело


  ,НАП проверява Лозан Панов,,

  Айде сите афтентично десни на амбразурата да защищим Лозан и мустака Цвети

 32. 32 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 5229 Неутрално

  До коментар [#31] от "сидер":

  Едва ли ще ме разберете, но аз не защитавам Панов! Само питам защо Панов е проверяван, а Цацаров не е? Нека ги проверят и двамата! Да не забравят да проверят и Пеевски, и Доган!

 33. 33 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 289 Неутрално

  що ли като чуем панов и се сещаме за великата песен на Тодор Колв - камион ме блъснааа, багер ме товаариии

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 34. 34 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Тука пък пишат, че проверяват и другарката му

  http://bit.ly/2fLu6sD

 35. 35 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  До коментар [#13] от "дуле":Не зная дали трябва да подават декларации и пред Инспектората и пред Сметната палата (и не намирам за нужно да се подава една и съща декларация пред две различни държавни структури, които биха могли да обменят помежду си информация служебно). Но дори и да е тока, то и двамата са извършили нарушение. Защо не се проверят и двамата, а само единия? Панов е правно неграмотен според Вас, защото е извършил нарушение, но Цацаров не е въпреки, че и той е извършил нарушение?! Малко странна логика!
  —цитат от коментар 17 на vassilun


  Така е - и двамата са извършили нарушение. Остава да преценим кое е по-тежко нарушение. Според мене подаването пред инспектората и игнорирането на Сметната палата е по-тежко нарушение. Защото подаденото в Инспектората остава скрито за широката публика. Докато подаденото пред Сметната палата е публично за всеки. В това число и за Инспектората. (Отделно нахалното държание на допусналият пропуска).
  Дублирането на информация е тъпа история и единствения законодателно решение е тези които са задължени да подават пред Сметната палата да бъдат освободени от подаване на декларация пред Инспектората. Но не и обратното, защото ще се загуби публичността.
  Ето защо НАП проверява Панов, защото там не знаят какво точно е декларирал пред Инспектората. Докато декларацията на Цацаров е публична и от НАП могат да я видят и да преценят дали си струва да правят проверка.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 36. 36 Профил на дуле
  дуле
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За който случай мъдрите древни римляни са създали общия принцип в правото “lex specialis derogat legi generali” - специалният закон отменя общия. Разпоредбите на чл. Чл. 175а от Закона за съдебната власт са специален закон спрямо разпоредбите на чл. 2 от Закона за публичност на имуществото на лица, заемащи висши държавни и други длъжности, които в случая са общият закон и като такъв ги отменя без за това да е необходимо изрично законодателно записано.
  —цитат от коментар 30 на Един препатил


  Римското право става за четене, но не и за прилагне. Това за специалния и общия закон няма приложение в българското право. У нас дори нисшият нормативен акт има предимство пред по-висшия. Казвам го като препатил. Защото се случва един закон да е мъртъв закон, ако няма все още издаден правилник или наредба за приложението му. И този който прилага закона срледва правилника, а не закона. А понякога между тях има противоречие, но кой е чиновника да сам да решава противоречието? Той прилага правилника, а не закона.

  Иван Искров: « Да не се гоним, че да не се хванем ».
 37. 37 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1139 Неутрално

  Проверяват Л.Панов защото ЦацарОФФ е намагнитен вече.

  Страх ги е американците да не изкомандват на ЕрБокан да тури Л.Панов за Гл.Прокурор.
  ЕрБокан не може да им откаже понеже менгемето го е стигнало здраво до намагнитване.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 38. 38 Профил на tourlache
  tourlache
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Чета форума и не вярвам на "ушите" си. Наистина, ли, смятате, че Председателят на Върховния касационен съд би допуснал елементарна грешка досежно декларацията си? На фона на ежеднвните битки, които води? Хм, доста първично. Впрочем, Лозан Панов е изключително добър юрист, бая народ има да му диша прахта.

  11.03.2015 год., изказване на Премиера от трибуната на Парламента: "За КТБ ще я спасим, пари са, ще ги наваксаме. Етническият мир... Не ги провокирайте".
 39. 39 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 362 Неутрално

  Какво се случва в тази хипотеза не е известно
  ________________

  Единственото нещо което не е известно е какво се е случило в главата на автора когато е написал това безсмислено изречение.

 40. 40 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2046 Весело

  Според законите на Мърфи всеки развит болт бива затегнат в най-неподходящия момент.

 41. 41 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 2046 Неутрално

  До коментар [#30] от "Един препатил":
  Знаеш ли всъщност защо Лозето не ще Сметна палата, а само Инспекторат. Съществената разлика е, че докато декларациите на властта пред Сметната
  палата са публични, то тези пред ИВСС остават тайна за обществото.

 42. 42 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3360 Неутрално

  До коментар [#23] от "Edge404":Проблемът не е, че проверяват Панов! Това им е работата! Нека го проверяват! Проблемът е, че не проверяват Цацаров, който е извършил подобно нарушение! Двоен аршин се нарича! Панов бил милионер? Няма лошо, ако законно е спечелил милионите си! А Пеевски? А Доган? Те ще бъдат ли проверени? А Цацаров защо не е проверяван?
  —цитат от коментар 27 на vassilun


  за неподаване пред инспектората има ли разписана в закона последваща проверка ? и всъщност Цацаров е подал и на двете места декларации

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 43. 43 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  До коментар [#41] от "Lemmy":

  До коментар [#30] от "Един препатил":Знаеш ли всъщност защо Лозето не ще Сметна палата, а само Инспекторат. Съществената разлика е, че докато декларациите на властта пред Сметната палата са публични, то тези пред ИВСС остават тайна за обществото.
  —цитат от коментар 41 на Lemmy


  Пишете пълни глупости! Защото гледате Канал 3, а не четете закона:

  Закон за съдебната власт

  Чл. 175в. (Нов - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.)
  -------------------------------------------
  (4) В едномесечен срок от изтичане на сроковете по ал. 1 - 3 Инспекторатът към Висшия съдебен съвет публикува на интернет страницата си декларациите на съдиите, прокурорите и следователите и списък на лицата, които не са подали декларации в срок.

  Чл. 175г. (Нов - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) (1) Инспекторатът към Висшия съдебен съвет води и поддържа електронни публични регистри:
  1. на декларациите по чл. 175а, ал. 1, т. 1 и 2;
  2. на влезлите в сила наказателни постановления.
  --------------------------------------------------
  (4) Всяко лице има право на достъп до данните от публичния регистър.
  (5) Достъпът се осигурява чрез интернет страницата на Инспектората към Висшия съдебен съвет при спазване на Закона за защита на личните данни.

  Чл. 175д. (Нов - ДВ, бр. 62 от 2016 г., в сила от 01.01.2017 г.) (1) В тримесечен срок след изтичането на срока за подаване на декларацията Инспекторатът към Висшия съдебен съвет извършва проверка за достоверността на декларираните факти.
  (2) За извършване на проверката Инспекторатът към Висшия съдебен съвет има право на пряк достъп до електронните бази данни и други информационни масиви, поддържани от държавните и общинските органи, органите на съдебната власт и други институции, пред които декларираните факти подлежат на вписване, обявяване или удостоверяване.

  "....и ще познаете истината и истината ще ви направи свободни."

 44. 44 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5516 Неутрално

  Приказката за вълка и агнето :)
  Това е

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 45. 45 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 685 Неутрално

  До коментар [#22] от "Един препатил":
  Много е важно да демонстрираме пренебрежение! Лицето Бойко Борисов?!
  Премиер на Република България. Уважение към институциите - уважение към държавата - уважение към себе си, като гражданин на държавата. Не е много сложно и няма нужда от правистки надувки, за да се осъзнае. Ако някой се представя за препатил, то същият би трябвало и да е помъдрял.
  Убеден сте и размахвате информация, която няма как да докажете и проверите. Това, че някакъв документ не е качен на сайт, па макар и държавен, не означава нищо.
  Освен това има и други документи. Господин лице.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
 46. 46 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2892 Неутрално

  До коментар [#45] от "Чичи (Ice Man's fan)":

  До коментар [#22] от "Един препатил".....Убеден сте и размахвате информация, която няма как да докажете и проверите. Това, че някакъв документ не е качен на сайт, па макар и държавен, не означава нищо....
  —цитат от коментар 45 на Чичи (Ice Man's fan)


  Проверих и доказах. Което виждам, че сте направили и Вие. И означава, че документът го няма. А що се отнася до "лицето" то това е учтивата форма на "гражданинът".

 47. 47 Профил на Чичи (Ice Man's fan)
  Чичи (Ice Man's fan)
  Рейтинг: 685 Весело

  До коментар [#46] от "Един препатил":
  Учтивата форма в Българският език е единствено Господин/Госпожа.
  Защо завоалирате позицията ми? какъв смисъл има да влизам в подчертано безсмислен обяснителен режим? Доказваме единствено, че документ не е качен на сайт. Нито липсата му, нито неподаването му , нито съдържанието му.
  Това исках да кажа. Презирам полуистини. Борисов влиза в политиката състоятелен и с ясен произход на богатството си. Не е професионален партиен функционер, започнал кариерата си като комсомолски активист, израснал до секретар на окръжно ДКМС.
  Не е светец, интелигент и света вода ненапита. Но затова и успява. Умее да работи с хората. За съжаление без да го е учил, а понякога липсата на теория му проличава. Но нищо. Прекаленият светец и Богу на а драг.

  Πάντα χωρεῖ καὶ οὐδὲν μένει
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK