Мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват тримесечна обиколка из страната

Мрежата за дигитално развитие EDIT и Google започват тримесечна обиколка из страната

© EDITogetherМрежата за дигитално развитие EDIT и технологичната компания Google започват тримесечна обиколка из страната, а откриващата конференция за дигитални предприемачи и артисти е насрочена за утре във Варна.


EDIT и Google ще посетят седем града - Бургас, Пловдив, Стара Загора, Велико Търново, Габрово, Враца и Русе, за да проведат до началото на ноември месец работилници на тема


"Бизнесът в онлайн измерение"
и да срещнат дигиталните общности и конвенционалните индустрии, които заедно да поработят върху подобряването на местния бизнес климат.


Инициативата се организира от move.bg - "платформа на създаващите хора" в партньорство с Google.


Събитието EDIT on the ROAD ще започне с конференцията EDITogetherна 18 август във Варна под надслова


"Дигитални тетехнологии срещат изкуството"


Тя се провежда в рамките на иницативата "Варна - Европейскамладежкастолица 2017" под патронажа на кмета на града Иван Портних и ще събере на едно място дигитални предприемачи и артисти. Сред лекторите на дигиталната конференция са Саша Безуханова, основател на платформата move.bg и инициатор на EDIT.bg., Владимир Койлазов, съосновател на Chaos Group, софтуерната компания получила технологичен Оскар за цялостен принос към киноиндустрията през 2017 г., и Марчин Олендер, мениджър "Публични политики" за Централна и Източна Европа на Google.


Събитието ще продължи с дигитален пърформанс на студио Полиформа и парти за установяване на контакти.


Програмата във Варна включва също четири работилници за запознаване с интересни практики и опит в областта на съвременно дигитално изкуство и бизнес. Работилниците ще се състои в центъра Innovator Creative Spaces. Лектори ще бъдат Димитър Петров, основател и арт-директор на студио "Змей", Полина Герасимова от студио "Полиформа", Веселина Сариева, основател на OpenArtsFoundation, и Марчин Олендер.


В страната EDIT ще срещне дигитални предприемачи с представители на традиционния бизнес и местната власт. В рамките на всяко събитие е предвидена лекция от


предприемач, утвърден на международно ниво


презентация на инструментите за онлайн присъствие на Google, насочени към бизнеса, както и работилници за идентифициране на предизвикателствата и възможностите за развитие на регионалния бизнес чрез въвеждане на дигитални решения.


Паралелно с турнето екипът на EDIT провежда и проучване на дигиталния стартиращ, малък и среден бизнес в цялата страна. Данните от второто национално годишно проучване на дигиталния бизнес в България ще бъдат представени на заключителна конференция в София през ноември.
Подробна информация за програмата на инициативата е публикувана на сайта edit.bg и в пресцентъра на MOVE.BG


През 2015 г. Google стартира амбициозна програма за обучение в цяла Европа, наречена Growth Engine, защото всеки малък бизнес заслужава


ползите от дигитални технологии


Програмата е достигнала вече до повече от 3 милиона европейци и Европейският съюз признава този принос с наградата за дигитални уменияна. Онлайн платформата Digital Garage стартира миналата година и в България, като повече от 15 хил. българи и местни фирми вече повишиха уменията си и направиха промени, чрез които по-бързо да развият бизнеса си.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK