Центърът на Ловеч ще бъде изцяло ремонтиран за близо 7 млн. лева

Кадър от Закрития мост на Колю Фичето в Ловеч, архив. Мостът не е част от проекта за ремонт.

© Георги Кожухаров

Кадър от Закрития мост на Колю Фичето в Ловеч, архив. Мостът не е част от проекта за ремонт.Основният ремонт на пешеходната зона в центъра на град Ловеч вече е в ход. Проектът, който предвижда нови настилки, озеленяване, фонтани и зони за спорт на трите централни пешеходни площада в града, е финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" с бюджет от близо 7 млн. лв., съобщава пресцентърът на Министерството на регионалното развитие и благоустройството.


Проектът е със срок до края на месец март 2019 г. В него се предвижда цялостна промяна на пешеходните настилки в централната част на града, както и рехабилитация на площад "Тодор Кирков" в стария квартал "Вароша" и осигуряване на функционална връзка на възрожденския район с централната градска част.


На трите централни пешеходни площада ще бъде положено ново озеленяване и ще бъде обновено градското обзавеждане със зони за спорт и младежки дейности. Също така ще бъдат монтирани и три нови фонтана и ще бъде ремонтирана скулптурната композиция пред съдебната палата в града. Предвижда се да бъде въведено енергоспестяващо осветление и да се изградят рампи за достъпна среда.


Всичко, което трябва да знаете за:
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK