Застрахованите в "Надежда" военни няма да загубят правата си, успокои министерството

За случаите, в които Застрахователна компания "Надежда" отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало регулатора.

© Юлия Лазарова

За случаите, в които Застрахователна компания "Надежда" отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало регулатора.Отнемането на лиценза на застрахователна компания "Надежда" АД, с която Министерството на отбраната има сключени договори не освобождава дружеството от задълженията по вече сключени договори. Няма да бъдат засегнати правата на застрахованите лица (военнослужещи и цивилни служители на Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия), тъй като те се ползват с всички средства за защита съгласно българското законодателство. Това се казва в съобщение на Министерството на отбраната.


Ведомството информира, че с обществени поръчки е сключило пет договора със застрахователя, които изтичат през февруари 2018 г.


Договорът за застраховка "Професионална отговорност" на служители на МО при изпълнение на служебните им задължения по кадастъра", сключен на 13 февруари 2017 г., е на стойност 97.92 лв; договорът за застраховка "Щети на имущество" на геодезически инструменти, собственост на МО", сключен 22 февруари 2017 г. е на стойност 2 326.17 лв.; договорът за застраховка "Гражданска отговорност" на длъжностите за военнослужещи и цивилни служители от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната за причинени при или по повод изпълнение имуществени и неимуществени вреди и щети на трети лица", сключен на 22 февруари 2017 г. е за 7222.11 лева; договорът за застраховка "Злополука", настъпила при или по повод изпълнение на служебните задължения, на цивилните служители от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната", сключен на 9 юни 2017 г. е на стойност 8133.81 лв. На най-голяма стойност е договорът за застраховка "Злополука", настъпила при или по повод изпълнение на служебните задължения, на военнослужещите от МО, БА и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната", на стойност 75 хил. лв.
В съобщението от Министерството на отбраната се припомня, че на 17 август Комисията за финансов надзор е отнела лиценза на ЗК "Надежда" АД за срок от 6 месеца и й е възложила този период да извършва плащания към ползватели на застрахователни услуги за договори, сключени до 16 юни 2017 г.


За случаите, в които Застрахователна компания "Надежда" отказва да изплати дължимото обезщетение за временна загуба на трудоспособност на застраховани лица поради "подценяване на опасността" и "проявяване на невнимание", Министерството на отбраната е сигнализирало регулатора на 17 юли 2017 г., с молба за съдействие.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 1195 Неутрално

    Спокоооо, пари нЕма, кото ги откраднАха.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK