Дъщерята на Цветан Василев е с мярка за неотклонение в Сърбия

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (158)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на gl_avatar
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на onemanband
  onemanband
  Рейтинг: 1491 Неутрално

  Eто какво точно е написала в блога си Радосвета Василева...Правете си сами изводите и заключенията ...По-долу е , пълният текст на обръщението й:

  "Здравейте! Казвам се Радосвета Василева и съм доктор по право, който се занимава с научна дейност от пет години насам. Дъщеря съм на Цветан и Антоанета Василеви. Наскоро посетих родителите си в Сърбия по повод рождения ден на баща ми. И двамата са в процедура по екстрадиция, тъй като са преследвани от българските власти, защото баща ми отказа да прехвърли активите на КТБ на мафията. Когато отидох да се регистрирам в сръбската полиция, тъй като по закон всеки чужденец, който е на сръбска територия повече от един ден, трябва да се регистрира, служителите в полицейското управление любезно ми обясниха, че трябва да ме арестуват, защото България ми е издала „Червена бюлетина“ на Интерпол. Разбира се, бях ужасена и безкрайно озадачена. Как един млад научен работник и доктор по право се озовава на този „специален“ списък, но най-вече – как държава, която е член на Европейския съюз, злоупотребява с европейско право и прословутата „Червена бюлетина“ на Интерпол, за да изнудва икономически и политически опоненти?
  Ако темата Ви вълнува, моля прочетете! Това е история за бруталната злоупотреба с право и безпардонното погазване на човешки права от корумпирани български държавни чиновници. Това е потресаващ разказ от първо лице за това как българската прокуратура може да Ви издаде „Червена бюлетина“ на Интерпол още преди да Ви е призовала (в случая даже нередовно) и преди да Ви е повдигнала скалъпено абсурдно обвинение! Да, толкова са арогантни, отмъстителни и примитивни.

  Тригодишен безпрецедентен тормоз

  За баща ми Цветан Василев се изписаха какви ли не нелепици и откровени глупости през последните три години. Всички „удобно“ забравиха, че той беше един от най-големите данъкоплатци в страната и искрено помагаше на най-различни каузи и благотворителни инициативи. Форбс го бяха класирали и за най-влиятелния човек в България. За мене лично той е пример за предприемачески размах и визионерство.

  Баща ми беше рекетиран от български политици дълго време, но през 2014 г. наглостта премина всякакви граници. Както е вече известно, през 2014 г. г-н Делян Пеевски чрез адвоката си г-н Ангелов е поискал да му прехвърли активи на КТБ безвъзмездно. Баща ми, разбира се, е отказал. Тогава започна нашият кошмар. Последва класическа „рейдърска атака“ – изфабрикувани обвинения, очерняща кампания в медии, контролирани или близки до г-н Пеевски, опит да убият баща ми, нередовно призоваване, злоупотреба с право, заповед за задържане под стража за 72 часа, Европейска заповед за арест, „Червена бюлетина“ на Интерпол и запор върху цялото му имущество. Трябва да си спомним, че през лятото на 2014 г. бяха арестувани невинни хора, за да ги изнудват да дават лъжливи показания срещу баща ми. В конфиденциален разговор преди време, един от тормозените по този начин ми сподели, че е заплашван от прокурори, че ще му повдигнат обвинение за държавна измяна, ако не свидетелства срещу баща ми. Класически подход на авторитарните режими! Всичко това само за да се разграбят активите на КТБ! Срамна схема, в която българската прокуратура е един от основните фактори – обществена тайна е, че тя работи в тясно сътрудничество с г-н Пеевски.
  Всички знаят, че баща ми пребивава в Сърбия от 2014 година, където тече процес за неговата екстрадиция.

  „Червената бюлетина“ на Интерпол – любимото средство на българската мафия за издевателстване и публично унижение

  „Червената бюлетина“ на баща ми беше издадена през лятото на 2014 година заради нелепо обвинение (за изнесени пари в чували) и след нередовно призоваване в разрез с българското процесуално право и с европейското право. Ако се чудите защо говоря и за българско, и за европейско право, трябва да се подчертае, че до ден днешен България не е хармонизирала изцяло правото си с европейското, въпреки че е член на Европейския съюз. Има и осъдителни решения срещу България от Европейския съд по правата на човека в Страсбург точно по тази причина, но българските власти явно не са ги забелязали. А може и да не желаят.

  Например, България е единствената държава в Европейския съюз, в която повдигането на обвинение не подлежи на съдебен контрол. След потресаващите поправки в НПК от това лято, които върнаха България във времената на Сталин, българската прокуратура може да удължава срока на разследване безкрайно. С други думи, водите се обвиняем, но не може да защитите себе си в съда, докато прокуратурата не реши, което може и никога да не се случи. Казано от правна гледна точка, няма презумпция за невинност, няма справедлив съдебен процес и няма право на защита. Това са сериозни нарушения на член 2 от Договора за Европейския съюз, считан за един от най-важните, поне от световните юристи: „Съюзът се основава на ценностите на зачитане на човешкото достойнство, на свободата, демокрацията, равенството, правовата държава, както и на зачитането на правата на човека…“

  Крайно притеснително е, че от 2014 година насам обвинението срещу баща ми бе променяно няколко пъти. Българската прокуратура очевидно стреля в тъмното с единствената цел да издевателства над баща ми. Доста скандално е, че въпреки че той доброволно отиде в полицията в Белград, българските власти до ден днешен отказват да оттеглят „Червената бюлетина“. Важно е да се каже, че българските власти изрично са поискали „Червената бюлетина“ да е публична и да е на сайта на Интерпол – обикновено тези бюлетини са тайни. Освен това, българската прокуратура и кафявите медии продължава упорито да лъжат, че баща ми се издирва и разследва от Интерпол. Първо, Централата на Интерпол в Лион няма правомощия да разследва когото и да било: те само се съобразяват с молбите от националните бюра на Интерпол, без да проверяват фактите по същество. Второ, „Червената бюлетина“ на баща ми е издадена от българското бюро на Интерпол по нареждане на българската прокуратура. Трето, единствената причина баща ми да продължава да бъде в списъка на Интерпол, въпреки че отдавна местоположението му е известно, е, че българските власти безскрупулно отказват да оттеглят „Червената бюлетина.“

  Въпреки постоянния тормоз, баща ми остана верен на каузата си и продължи да показва доказателства за рекет и корупция в България в интервюта и на своя блог (www.vassilev.bg). В отмъщение за неговата откровеност, но най-вече защото в интервю през 2016 г. показа доказателства за изнудване, прокуратурата скалъпи нелепо обвинение срещу майка ми, която е уважаван професор по икономика. Разбира се, кафявите медии набързо спретнаха и една очерняща кампания за по-сигурно. Обвиниха я в пране на пари, защото купила къща с пари, дарени от баща ми. Според болното въображение на прокуратурата, майка ми е трябвало да знае, че баща ми е престъпник и парите били с нечист произход. Както вече разясних, баща ми беше един от най-големите данъкоплатци в България – за всички приходи на баща ми са платени съответните данъци. До ден днешен баща ми няма присъда. Къде е презумпцията за невинност? Как през 2012 г. майка ми, видите ли, знаела, че е женена за престъпник, а пък компетентната прокуратура, която според собствените си твърдения стига до Луната с дизелов двигател, не е знаела? Щеше да е смешно, ако не беше трагично.

  Докато майка ми беше на гости на баща ми в Сърбия и беше официално регистрирана в местната полиция, както се изисква, българските власти и издадоха „Червена бюлетина“ на Интерпол отново с нарушения на българското и европейското право. Отново я направиха публична. Единствената цел на това действие е нейното линчуване и разрушаване на безупречна ? репутация. Очевидно, нейното местонахождение е било известно на всички компетентни органи. Документи за местонахождението ? са представени на българските власти. Прокуратурата и кафявите медии продължават да лъжат безскрупулно, че я търси Интерпол, а истината е, че българското бюро на Интерпол отказва да оттегли „Червената бюлетина“, която а приори е издадена след процесуални нарушения от българската прокуратура и по нареждане на българската прокуратура.

  Разбира се, за всички тези издевателства сме завели дела в Европейския съд по правата на човека. За съжаление, едно дело там трае дълги години. Българските власти отлично знаят това и поради тази причина не се притесняват да злоупотребяват с право, тъй като не носят персонална отговорност за нарушенията (според мои колеги по-точната формулировка е престъпленията по служба), които извършват.

  Законът „Магнитски“

  На 11 август 2017 г., американските адвокати на баща ми, подкрепени от фондацията на Бил Ричардсън, официално подадоха жалба пред американското правителство по закона „Магнитски“ като представиха конкретни доказателства как Главният Прокурор г-н Цацаров и г-н Делян Пеевски умишлено са нарушили човешките права на баща ми, за да прикрият грандиозна корупция в България. Законът „Магнитски“ дава право на американското правителство да идентифицира и санкционира корумпирани държавни служители, които погазват тенденциозно човешките права. Първоначално законът се е отнасял само до руски държавни служители. Кръстен е на Сергей Магнитски – млад адвокат, който е бил изтезаван в ареста, за да даде фалшиви показания срещу Бил Браудър. Пребиват го до смърт. (http://www.billbrowder.com/sergei-magnitsky ) Законът „Магнитски“ е подкрепен и от Републиканците, и от Демократите. През 2016 г. претърпява изменения, които дават глобални правомощия на американското правителство.

  Както споменах, жалбата на баща ми е подкрепена от Фондацията на Бил Ричардсън, който е посветил живота си на защитата на човешките права. Може да прочетете защо губернаторът Ричардсън смята, че човешките права на баща ми са погазени и защо г-н Цацаров и г-н Пеевски трябва да бъдат разследвани и, ако правителството на САЩ реши, санкционирани тук: http://www.richardsondiplomacy.org/news/tzvetan-vassilev-bulgarias-magnitsky/.

  Бил Ричардсън е известен американски дипломат, посветил живота си на защитата на човешките права. Той е бил губернатор на щата Ню Мексико, посланик на САЩ в ООН и Секретар по енергетиката на Бил Клинтън. Ричардсън е номиниран за Нобеловата награда за мир четири пъти (http://www.richardsondiplomacy.org/ ).

  Скалъпени безобразни обвинения срещу мен, брутално погазване на фундаменталните ми човешки права, безпардонни процесуални нарушения и любимата „Червена бюлетина“ на мафията

  Очевадна хронология:

  3 август 2017 г.: Американско престижно издание обявява, че баща ми Цветан Василев има намерение да подаде жалба по закона „Магнитски“

  11 август 2017 г.: Жалбата на баща ми по закона „Магнитски“ е официално подадена пред американските власти

  12 август 2017 г.: Рожден ден на баща ми Цветан Василев

  13 август 2017 г.: Губернаторът Ричардсън публикува обширна статия, в която разяснява, че човешките права на баща ми са поругани от Главния прокурор г-н Цацаров и г-н Делян Пеевски, както и защо тези личности трябва да бъдат санкционирани от САЩ.

  14 август 2017 г.: Българската прокуратура ми повдига безобразно скалъпено обвинение и ми издава заповед за арест за 72 часа; Кафявите медии бълват нелепици по мой адрес.

  14 август 2017 г.: След щателно проучване, стигнах до извода, че моята „Червена бюлетина“ се е появила в тайния списък на Интерпол на тази дата. Този път българската мафия нарочно не я направи публична, за да ме постави умишлено в унизителна ситуация и за да изплаши до смърт родителите ми.

  Да Ви разясня накратко за какво става въпрос! В примитивен пристъп на ярост във връзка с жалбата по закона „Магнитски“, българските корумпирани власти директно ми издават „Червена бюлетина“ на Интерпол и се захващат с мега фалшификация, за да защитят действията си. Знам много добре от експерти, че подготовката на документи за издаване на такава бюлетина отнема седмици. За да се появи „Червената бюлетина“ на информационна система на Интерпол на 14-ти август 2017 г., това означава, че документите са пратени няколко седмици по-рано. Моето шесто чувство ми казва, че това е станало на 3-ти август 2017 г., точно когато излезе първото съобщение за закона „Магнитски“. Рано или късно ще стане ясна датата, но наистина изглежда, че са толкова примитивни и отмъстителни!

  На 14-ти август 2017 г. българските адвокати на баща ми ми се обадиха, за да ме информират, че прокуратурата ме е обвинила в пране на пари, защото през 2013 г. баща ми ми е дарил пари, с които съм си купила апартамент във Варна, и е трябвало да знам, че баща ми е престъпник. Почти същото обвинение като на майка ми – абсурдно и в нарушение на презумпцията за невинност. Моят баща няма осъдителна присъда до ден днешен. Освен това, както обясних по-горе, България е единствената държава в Европейския съюз, в която повдигането на обвинение не подлежи на съдебен контрол. Има и осъдителни решения от Европейския съд по правата на човека срещу България точно по тази причина.

  Крайно скандално е, че съм обвинена от същия следовател, повдигнал обвинение на майка ми. Шокиращо е, че заповедта ми за арест за 72 часа е издадена на 14-ти август 2017 г. от същия прокурор, издал заповедта за арест на майка ми месеци преди това по друго дело. Безобразен конфликт на интереси! Тази заповед за арест за 72 часа е била последният документ, от който българската мафия е имала нужда, за да завърши досието ми за „Червена бюлетина“ на Интерпол, която се е появила на международната система на Интерпол на 14-ти август 2017 година. Ключов детайл е, че по българското право имам право да обжалвам заповедта за арест за 72 часа пред българския съд. Важно е, че имам право да обжалвам и обвинението си пред апелативна прокуратура (което е една формалност, тъй като българската прокуратура функционира по сталинистки модел и обжалването де факто е пред прокурора, повдигнал обвинението). Естествено, българската вездесъща прокуратура нито е изчакала решението на апелативната прокуратура, нито е изчакала решението на българския съд по повод обжалването на мярката ми, а директно е пратила решението си в Централата на Интерпол през българското бюро на Интерпол. Аз обжалвах заповедта за арест на 17-ти август 2017 г.

  Още по-позорно е защо ми е издадена заповед за задържане за 72 часа! Въпреки че много добре знаят, че не живея в България, са пъхнали призовка, изискваща да се явя на 7-ми август 2017 г., под вратата на апартамента на родителите ми в София. Разбира се, в този апартамент не живее никой по общоизвестни причини. Заповедта за арест е издадена, защото не съм уважила призовката. Това е класически пример за нередовно призоваване и злоупотреба с право. Да не говорим, че видях призовката с очите си преди два дни и на нея даже не пише за какво съм призована. Мафията много е бързала!

  Без да знам нищо за този заговор и опит – да го кажем направо – да ме задържат и да изнудват баща ми, отидох на гости на родителите си в Сърбия по повод рождения ден на баща ми Цветан Василев, който е на 12-ти август. Отидох в полицейското управление, за да се регистрирам малко по-късно, както се изисква по сръбския закон. Тогава любезно ми казаха, че трябва да ме арестуват, защото България ми е издала „Червена бюлетина“.

  Бях изплашена до смърт, но и бях дълбоко впечатлена от човешкото лице на сръбските власти. Полицаите, които ме арестуваха и ме откараха в сръбското бюро на Интерпол, ми казаха: „Не изглеждаш като престъпник. Всичко ще е наред“. Служителите на сръбското бюро на Интерпол бяха доста озадачени какво се случва. Чух ги да шепнат на сръбски: „Първо бащата, после майката, сега дъщерята…Нещо странно се случва в България“. След това любезно ми обясниха, че съм арестувана, защото българската прокуратура има претенции към мен и ми е издала „Червена бюлетина“ на Интерпол през бюрото на Интерпол в София. Разясниха ми, че не съм извършила нищо нередно в Сърбия и сръбските власти нямат претенции към мен. Казаха ми, че трябва да извършат определени процедури, за да спазят задълженията си по международни конвенции. Питаха ме дали искам вода или храна няколко пъти, докато чакахме отговора на българското бюро на Интерпол.

  На практика, българското бюро на Интерпол трябваше да потвърди, че е арестуван „правилният“ човек. Не искам да правя внушения, но за мене е безкрайно странно, че българският офис на Интерпол чака до края на работния ден, буквално до последната минута, за да прати потвърждение. Специалисти ми казаха след това, че според тях това е бил опит да се удължи изкуствено арестът ми, за да не може да ме изслуша сръбският съд същата вечер. Не знам дали е било така, но българската мафия явно не е запозната, че по сръбското право сръбският съд е длъжен да изслушва случаи, касаещи „Червена бюлетина“, веднага след като се получи потвърждение от националното бюро, което я е издало, без значение колко е часът.

  Същата вечер сръбският съд изслуша внимателно аргументите ми и ме пусна да си тръгна след заседанието с мярка за неотклонение.

  Защо трябва да знаете за тази гавра с моите човешки права?

  Написах този пост, за да разкажа как българската мафия официално ме номинира за неин враг като злоупотреби с право и направи фалшификации, за да ми издаде „Червена бюлетина“ на Интерпол. Вече цялото ми семейство е на този „престижен“ списък. За мене лично да се опитваш да рекетираш и стресираш родители като издевателстваш над детето им е най-низкото ниво, до което държавата България може да пропадне! Засрамете се!

  Българската мафия, която управлява страната, не се свени да нарушава българското и европейското право, както и международни съглашения, в брутален опит да съсипе живота на един предприемач и двама научни работници. Всичко това само за да прикрие чудовищна корупция и да разграби активите на КТБ!

  Когато си тръгвах от сръбския съд в състояние на шок и погнуса от животинското съзнание на българските власти, се сетих за думите, които владиката Данило е казал на везира Селим, когато Османската империя се опитва да завладее Черна гора: „Костеливият орех е чуден плод. Опитвайки се да го сломиш, ще си изпотрошиш всички зъби“. Това е цитат от великолепната поема “Горски вијенац” на Петар II Петровић Његош.

  И тогава реших да стартирам моя блог като начало. Винаги сме били врагове на мафията и такива ще останем. Целият свят ще научи за безчинствата на българската мафия и целият свят ще гледа нейния неизбежен разпад! Прожекторите вече светят!

  Ако вярвате, че правовата държава трябва да бъде възстановена, и ако смятате, че е неприемливо корумпирани държавни служители да поругават човешките права, за да рекетират български граждани, моля подпишете тази петиция в подкрепа на жалбата по закона „Магнитски“:
  https://www.change.org/p/civil-society-justice-for-tzvetan-vassilev-stop-the-violent-abuse-of-human-rights-in-bulgaria-now?recruiter=759899671&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=share_petition

  Кажи ми ,КОЙ ти плаща Гранта, та да ти кажа какво си...
 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#2] от "onemanband":

  Взе да става смешно с тези детски обяснения на бореца против корупцията Василев.
  Що не каже как неговата банка лапна всичките държавни пари в републиката?
  И беше ли му тогава Пеевски крив?
  Хайде стига, да идва на процеса и да си казва каквото има за казване.
  Съдът ще прецени и ще отсъди.
  Точка.

 4. 4 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1659 Гневно

  До коментар [#2] от "onemanband":

  Четох до някъде, просълзих се от умиление и спрях да чета. Невинната жертва на мафията Цветан Василев ми дойде в повече. Като са невинни, да си търсят Магнитски , Тръмп и т.н и като го докарат, че са чисти като ангели, ще си променя частично мнението.

 5. 5 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 1124 Весело

  Водевил - България.

 6. 6 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Интересно ми е защо никой не търси отговорност от Пеевски?

 7. 7 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#6] от "Cara Mia":

  Защото не се е подписвал никъде.
  Това е.
  Василев като се е подписвал, да отговаря.
  Ако докаже, че и ШиШи е бъркал в гърнето - О.К.
  Иначе - сам при бай Ставри...

 8. 8 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#2] от "onemanband":

  Веднага се засилвам да подпиша петицията, значи. Джастис фор Цветан Василев!
  Обмислям и организиране на велопоход до Белград в подкрепа на този съвременен Робин Худ и хъш, две в едно за цената на няма три милиарда и нещо.

  Доброто е заразно
 9. 9 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#6] от "Cara Mia":

  По причина за лудия и баницата.
  Макар че много бих искала и двамата под ръчица пред някой съдия. По възможност съдията да не е български, че като ги знам колко са прекрасни, настръхвам.

  Доброто е заразно
 10. 10 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Скъпа Госпожице Василева, Вашият баща не е страничен наблюдател и трето лице в тази история. Той е двигател. вашият баща е събирал и има огромни доказателства и данни , за мафията, но не ги дава , а може. Не на съда и прокуратурата. А на медиите. Предполагам, не ги дава, защото хем иска да запази взетото, хем да се потулят нещата. Като при съдия Чаналова/ тя ги заплаши, че ще говори и Те спряха атаката/. така, че Вашия баща е разковничето. Но той спазва Омерта. Толкова дълго е бил част от мафията, че още се надява да го оставят намира с взетото. Вашият баща самоволно е осребрил имущество на банката и си е тръгнал с него. Това е ясно и на малките деца. Вашият баща не е ангел. Той каза, че проекта Бареков и "протестиращите и заплашващи мутри" пред дома на Борисов са били негово творение. Значи, баща Ви е долен човек, защото Бареков е най- долния. Така, че освен Магнитски, който ние очакваме също/това ще е добре за България/, ние очакваме баща Ви най- после да почне да подава доказателства/ а той каза че се е подсигурил с тях/. Вие не сте виновна за кражбите и измамата, но баща Ви е. Чакаме с нетърпение доказателствата.
  А вие сте достатъчно интелигентна да знаете откъде е дошъл стандарта на семейството Ви. От мафията. От нея трудно се излиза, но поне се борете.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7024 Неутрално

  Явно Цацаров се е захванал с неправилните хора. Нито са безпомощни, нито ще си оставят магарето в калта. Но тя нашата прокуратура е свикнала да я съдят и да я правят смешна.

 12. 12 Профил на pet_fire
  pet_fire
  Рейтинг: 5607 Любопитно

  Като е научен работник, защо е собственик на банка

 13. 13 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Като гледам привържениците на Пеевски и Цацаров са окупирали форума под този материал. Сигурен съм, че дори не са прочели писмото под което така охотно коментират, камо ли пък да са го осмислили. Все пак за това се иска някакъв базов интелект. Какъв безгръбначен плужек трябва да си, що за морална деградация е нужна, за да вземаш страната на най-отвратителната и безскрупулна мафия, която България е виждала в най-новата си история? Гнусна работа.

 14. 14 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1751 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Искров и Мавродиев и те ли нищо не са подписвали?

 15. 15 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#6] от "Cara Mia":Защото не се е подписвал никъде.Това е.Василев като се е подписвал, да отговаря.Ако докаже, че и ШиШи е бъркал в гърнето - О.К.Иначе - сам при бай Ставри...
  —цитат от коментар 7 на НеКой


  Ти ли си този дето имаш правомощия да констатираш кой къде се е подписвал?
  Смяташ ли, че американски съд е по-авторитетен от наш? Твърдиш ли, че нашата съдебна система не е архикорумпирана?

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  Прочетох английския текст на петицията. Ще споделя само моментите, които ме разплакаха от вълнение. Първото беше, че за Цацаров се цитира Уикипедия, а това си е трогателно само по себе си. После "Tzvetan Vassilev was a key figure in Bulgarian society who was outspoken about its problems. For instance, in 2013 he criticized the Bulgarian president for defending corporate interests" (следва връзка към статия, която е от платено съдържание). Тук очите ми се насълзиха за първи път.
  След което "In 2014, he also helped the start of a new political project calling for reform." Това е партията на Бареков. Тук се разплаках тихо.
  Но това: Delyan Peevski is a figure from one of the most powerful political parties in Bulgaria who happens to control most Bulgarian media ...." ме довърши. ХЕПЪНС ТУ кънтрол, рийш ли. Както си седял, и изведнъж се случило някак си. Самичко!
  Няма край тая мъка, Радосвето.
  Между другото седемстотин и осемдесет човека са подписали петицията, хайде, размърдайте се.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#15] от "skomina":

  Американски съд да отсъжда в САЩ.
  Тук е независима държава и се казва България.
  Ако съдът отсъди, че тези двамата са виновни, значи е така.

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#13] от "abygale":

  Направо го прочетох, на два езика, билля. Освен това трябва да си уникално лишен от когнитивни умения, за да смяташ, че който не харесва Василев, харесва Пеевски.
  Помисли върху това.

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Весело

  Адееее и тя се покри в Сърбия на сигурно място

 20. 20 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Любопитно

  До коментар [#7] от "НеКой":

  Василев не е глупак и не се е подписвал. Карал е изпълнителните директори и други служители в банката да се подписват.
  Карал е негови служители д стават собственици и управители на ”кухи” фирми, които се теглили огромни кредити

 21. 21 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  По минусите личи, че Америка за България ви е на сърцето.
  Сигурно е и подплатено.
  Ама тук е България, сори.
  Само България...

 22. 22 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  Ако не е крал може ли да си позволи американски адвокати и кой знае още колко други освен българските. Голямата пара е при мустака.

  Peni Nikol
 23. 23 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#15] от "skomina":Американски съд да отсъжда в САЩ.Тук е независима държава и се казва България.Ако съдът отсъди, че тези двамата са виновни, значи е така.
  —цитат от коментар 17 на НеКой


  Лошото е ,че огромното мнозинство от българите са убедени чрез факти в пълното недоверие към нашата съдебна система. Денонощно се тръби, че това е главния ни проблем за дереджето в което сме.
  Когато ни изтръскаха и жълтите стотинки от джобовете се въведе валутен борд. От тогава имаме истински пари в същите джобове. Кой ни го наложи? Що не подскачахме тогава и да вием,че нашенския си лев си е български и хич да не ни се бъркат разни чуждоземци?
  Дошло е време, и то отдавна, и за съдебен борд. Сигурно ще сме уникални, ама се вижда че иначе не става.

 24. 24 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 904 Неутрално

  До коментар [#20] от "stenli1":

  Как ги е карал, с пистолет ли?
  Или с пари...

 25. 25 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#18] от "dogwoman":

  Не е важно дали харесваш Василев. Но е когнитивен дисонанс да не оцениш колко прав е Василев относно ролята на Пеевски и Цацаров в бутането на банката и формирането на модела Кой. А харесването е обект на други емоции. Колкото до последните извращения на прокуратурата спрямо дъщерята на банкера, те са като бумеранг дето ще удари по главата, тия дето са го сътворили. И дават далеч по-голяма достоверност на версията и твърденията на Василев.

 26. 26 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#21] от "НеКой":

  ахахахахаха, борецът срещу Америка за България суфлира всички опорни точки на сФинските медии и на висок глас декламира сибирска пропаганда

  ако не беше толкова жалък, щеше да си смешен =)

  it comes from inside, just listen ...
 27. 27 Профил на Kalin
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 28. 28 Профил на Хакуна Матата !
  Хакуна Матата !
  Рейтинг: 620 Неутрално

  За всеки разумен човек , отдавна не е тайна , че България не принадлежи на българите. България е в ръцете на мафията и стадото гласува и узаконява нейната власт.
  Надявам се, интелекта , парите и възможностите на тези хора да тези хора да счупят зъбите на мафията. Видя се, че народът е прост и много заблуден и от него нищо не може да се очаква...
  Някой ще рече - Защо защитаваш Цв. Василев ?
  Защитавам правото му/ и на неговото семейство/ да бъде справедливо съден. Ако се окаже , че е виновен - в панделата. От къде идва проблема ?
  От факта, че България е БЕЗПРАВОВА държава . Защото е държава на Мафията а нЕ на Обществото. В България няма Гражданско Общество !!!
  До ден днешен , към Цв. Василев българската прокаратура НЕ Е предявила обвинение !!!
  Те горките не знаят за какво да го осъдят , но общественото мнение могат да настройват..
  Всъщност някой знае ли точно, в какво българската прокаратура обвинява Василев ???
  Подкрепям напълно Радосвета Василева, защото обвинение от рода на
  " Тя е трябвало да знае, че използваните пари с които си купила жилище, не били чисти".
  Ами как може толкова смешно обвинение, дори и за пълния лаик е видно, че до момента до който баща й не е осъден, подобно обвинение е пълна излагация за органа който го е издал ...
  България на българите , Вън мафията от властта !

  Stupid people make me sick
 29. 29 Профил на Kalin
  Kalin
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  Американският съд именно в САЩ се отсъди - но санкциите и мерките срещу осъдените ще им тежат на врата в целия свят. Точно това е красотата на въпросния закон, и именно за това виеш като заклан по команда =)

  it comes from inside, just listen ...
 30. 30 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Неутрално

  До коментар [#20] от "stenli1":Как ги е карал, с пистолет ли?Или с пари...
  —цитат от коментар 24 на НеКой


  В доклада на БНБ не е посочено как, но са посочени остабалите факти
  Вероатно, алтернативата е да си загибят работата и високата заплата

 31. 31 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  "Хитрият човек е прост и некомплициран." - Ницше.

  Хитрите трима шишковци се нахендриха по един прост и некомплициран начин на костеливият орех Василев! (Нещо като Янукович с Тимошенко.) И това е началото на краят им. Ама наистина са прости!
  Да вземем Пеевски. Всеки обръгнал и умен олигарх знае,че трябва да стои скрит зад кулисите. За чий му беше нужно на Пеевски да излиза на светло и да става депутат?! Че и шеф на ДАНС искаше...?!

 32. 32 Профил на Whoops
  Whoops
  Рейтинг: 746 Любопитно

  Като гледам привържениците на Пеевски и Цацаров са окупирали форума под този материал.
  ...
  Какъв безгръбначен плужек трябва да си, що за морална деградация е нужна, за да вземаш страната на най-отвратителната и безскрупулна мафия,
  —цитат от коментар 13 на abygale


  Обясни ми какво ти пречи да разбереш че И Пеевски И Василев са мафията?

 33. 33 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":По минусите личи, че Америка за България ви е на сърцето.Сигурно е и подплатено.Ама тук е България, сори.Само България...
  —цитат от коментар 21 на НеКой


  Ами как да повярвам на нашата съдебна система ,като няма никакво разследване за ролята на банков надзор.Как не се пръкна един прокурор да зададе простичкия въпрос- Вие къде дремахте през това време? Нали това ви е работата, и правомощията, ама и отговорностите. Нали сте за това там, добре платени, че да предотвратите негативните последствия още в зародиш?
  Тишина...

 34. 34 Профил на Athanatos
  Athanatos
  Рейтинг: 1474 Неутрално

  Василев е българският Гюлен.

  Adam-е zendeh, zendegi mikhad / Живият човек се нуждае от живот .
 35. 35 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":

  Българският съд е НЕкомпетентен да съди в тоя случай.
  Мазния и цацаров са в играта.
  Няма начин да излезе истината в България.

  Що се отнася до тормоза към дъщерята не го разбирам.
  Пране на пари.
  Това само тъпата тиква цацаров и Мазния могат да го измислят.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 36. 36 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#34] от "Athanatos":

  Вярно, започна да става такъв и накрая от лакомията на цацаров и Мазния ще излезе светец, какъвто безспорно не е.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 37. 37 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#25] от "abygale":

  Мне. Ти защо не разбираш, че аз на Василев не му вярвам нито на дума? Той е притиснат в стената плъшок. Не може да има никаква "роля" и ми е отвратително като гледам как грантаджийницата се е настафърчила да го възхвалява. Отвратително!

  Доброто е заразно
 38. 38 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#31] от "deaf":

  Човешката лакомия я спира само шепа пръст.
  На очите първо.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хакуна Матата !":

  ++
  В последно време поразително си съвпадат мненията ни.

  Това не е добре. Става въпрос за България не е добре.
  Тормоза, както вече писах над дъщерята не го разбирам.
  Никой мафиот-измамник-крадец не вкарва в "бизнеса" и дъщеря си (без циганите).

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 40. 40 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#17] от "НеКой":

  Какво да ти кажа?
  Не пиши като не разбираш какво става.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 41. 41 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#23] от "skomina":

  Призовавам за това от години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 42. 42 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#3] от "НеКой":Българският съд е НЕкомпетентен да съди в тоя случай.Мазния и цацаров са в играта.Няма начин да излезе истината в България.Що се отнася до тормоза към дъщерята не го разбирам.Пране на пари.Това само тъпата тиква цацаров и Мазния могат да го измислят.
  —цитат от коментар 35 на Росен (Путлер капут)


  В нашите коментари всеки слага и емоции, ще не ще.
  Да приемем, че някой прави нещо от тъпотия, а не от интерес е да се заблуждаваме сами.
  КОЙ има интерес е първия въпрос, който се задава в разследване още от римското право.

 43. 43 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#20] от "stenli1":Как ги е карал, с пистолет ли?Или с пари...
  —цитат от коментар 24 на НеКой


  ами с каквото си изберат...😂😂😂😂😂

 44. 44 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#42] от "skomina":

  Няма как да знам истината, но щом са замесени Мазния, цацаров и милиарди в България не може да излезе истината.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 45. 45 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#6] от "Cara Mia":
  Етимологията на думата защита дава отговор на въпроса. А Пеевски е застанал зад няколко щита - и български, и чужди.

 46. 46 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  БЕ НЕ МОГА ДА РЕША ,КОЙ МИ Е НАЙ-ПРОТИВЕН :СТАРИЯТ МОЩЕНИК,СТАРАТА КИФЛА ИЛИ КИФЛАТА-МЛАД УЧЕН....
  ЦЕЛИЯТ ИМ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ И САМОЧУВСТВИЕ СЕ КРЕПЯТ ВЪРХУ ПЛАНИНА ОТ ЛАЙНА....
  ЗА СПРАВЕДЛИВОСТ СЕ БОРЕЛИ.ЖИВА ДА НЕ БЯХ!!!!

 47. 47 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  " Да вземем Пеевски. Всеки обръгнал и умен олигарх знае,че трябва да стои скрит зад кулисите. За чий му беше нужно на Пеевски да излиза на светло и да става депутат?! Че и шеф на ДАНС искаше...?!
  —цитат от коментар 31 на deaf


  Отговора за мен е че ТОЙ въобще не е олигарх а бушон -изпълнител. Малко по- як бушон дето е някъде в края на веригата. Дали има и по-як не мога да знам. Важното е КОЙ дърпа конците. Надали ще разберем. Тя ако системата е толкоз елементарна и незащитима отдавна да бяхме разбрали.

 48. 48 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#10] от "grayeagle":
  Скъпи господин сиворел,
  На кои точно медии да даде доказателства и данни за мафията Цветан Василев? На медийната империя на Пеевски, който използва медиите си за бухалка и саморазправа с опоненти си? И не ви ли стигат всички интервюта на банкера в малкото незвисими медии, в които разкриваше похватите на мафията, посочваше поименно виновните за рухването на КТБ, показваше документи, доказващи как е бил рекетиран? Какво последва? Гнусен и долен терор и рекет, погазване на елементарни човешки права този път спрямо съпругата и дъщеря му. Спазвал бил Василев Омертата… Чувате ли се какви глупости говорите за човека, който е дал всички доказателства, с които разполага на Държавния департамент на САЩ. Който е бил разпитван нееднократно от трибуквени организации, чиято сила и възможност да проверят фактите далеч надхвърлят въображението ви?! Твърдите, че Василев бил осребрил имуществото на банката и си тръгнал с него. Как по-точно? В чували? Изнесъл ги с тирове? Взел си е в пликче БТК, НУРТС, Дунарит, Петрол, завода Рубин…да не ги изреждам всичките. Ами явно не е успял, щото всички апетитни активи на КТБ незнайно как се оказаха в дебелите ръчички на дебелото момченце и негови подставени лица. Да на същото онова дебело момченце, дето довчера имаше единствено опел за 1000 лв и дебела и грозна маминка като активи, а днес владее половината държава. И щото като последна инстанция отсъждате „баща ти е виновен”, нека ви напомня, че дори на тая изтърбушена територия все още действа презумпцията за невинен до доказване на противното. Доколкото ми е известно банкера нито е съден, нито е осъден, нито обвиненията срещу него са доказани.

 49. 49 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5264 Неутрално

  Интересното в тази история, че няма добри и от двете (и повече) страни в историята. Фактът, че Василев е от "лошите", а дъщеря му колатерална жертва, не прави автоматично Цацаров от добрите :)
  И това, което пише дъщеря му, цитирам "са арогантни, отмъстителни и примитивни" за враговете на Василев е точно толкова вярно за Цацаров и Пеевски, колкото и за самият Василев. Просто той е от слабата страна в момента, но не винаги е било така...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 50. 50 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#44] от "Росен (Путлер капут)":

  Мен ме вбесява повече това, че Василев и Пеевски могат вдругиден да се видят в някой хладен бар в Белград или на майната си, да се разберат помежду си и по живо и здраво да се оттеглят всеки на частния си остров. Нито на единия, нито на другия ще му мигне окото да го направи. Даже няма и да разберем къде са.
  Затова отказвам да им се вързвам на думите изобщо.

  Доброто е заразно
 51. 51 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  До коментар [#28] от "Хакуна Матата !":

  Цветан Василев е с повдигнато обвинение, защото има внесен обвинителен акт в съда срещу него.

 52. 52 Профил на deaf
  deaf
  Рейтинг: 2614 Неутрално

  До коментар [#31] от "deaf":Човешката лакомия я спира само шепа пръст. На очите първо.
  —цитат от коментар 38 на Росен (Путлер капут)  До коментар [#38] от "Росен (Путлер капут)":

  Тримата шишковци са толкова некадърни,че дори не можаха да убият Василев! (Радосвета твърди,че е имало опит за убийство на баща и Василев. Богомил Бонев също намеква,че Борисов е извършвал убийства. Склонен съм да им повярвам.)
  Много малко неща могат да ме вбесят и едно от тях е когато видя тъпа некадърност и аматьорщина!

 53. 53 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#52] от "deaf":

  ..................тъпа некадърност и аматьорщина! ....................

  Понамаля в България, но все още в неприемливо големи количества.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 54. 54 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#50] от "dogwoman":

  Могат, но няма да се скрият на островите си.
  Те са лакоми.
  Неизмеримо лакоми. Сякаш ще живеят по триста години.
  Да не забравямеи и цацаров.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 55. 55 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#54] от "Росен (Путлер капут)":

  Тяхната игра тук приключи. Лакоми са, но не и толкова тъпи. Мисля.

  Доброто е заразно
 56. 56 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#52] от "deaf":

  Богомил Бонев?? Ама внимавайте малко чии думи слушате, бе. Бонев е отявлен психопат, от шумните при това.

  Доброто е заразно
 57. 57 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2300 Неутрално

  Сърбия била Задунайската губерния, пък ние мислехме, че е България!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 58. 58 Профил на abygale
  abygale
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#37] от "dogwoman":


  До коментар [#25] от "abygale":Мне. Ти защо не разбираш, че аз на Василев не му вярвам нито на дума?
  —цитат от коментар 37 на dogwoman


  Дали му вярваш ти няма никаво, ама НИКАКВО значение. Дзеро. Важното в случая е, че му е повярвал Бил Ричардсън - бивш губернатор, министър на енергетиката на САЩ, постоянен представител на САЩ в ООН, четири пъти номиниран за Нобелова награда за мир. Това е човекът, който се е ангажирал Василев да получи справедливост чрез глобалния закон Магнитски.

 59. 59 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Весело

  До коментар [#52] от "deaf":Богомил Бонев?? Ама внимавайте малко чии думи слушате, бе. Бонев е отявлен психопат, от шумните при това.
  —цитат от коментар 56 на dogwoman


  Веднага скочи да защитаваш Боко Банкянский.
  Ако Бонев такъв какъвто твърдиш, тогава Борисов какъв е?
  От него бъка от патология

 60. 60 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#55] от "dogwoman":

  Лакомията заслепява.
  Не слуша и разума.
  И помни ми думата. Някой от тази "троица" ще умре и няма да е банкера.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 61. 61 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#44] от "Росен (Путлер капут)":Мен ме вбесява повече това, че Василев и Пеевски могат вдругиден да се видят в някой хладен бар в Белград или на майната си, да се разберат помежду си и по живо и здраво да се оттеглят всеки на частния си остров. Нито на единия, нито на другия ще му мигне окото да го направи. Даже няма и да разберем къде са. Затова отказвам да им се вързвам на думите изобщо.
  —цитат от коментар 50 на dogwoman


  Имаха достатъчно време за да се оттеглят дето си щат, ако това което твърдите е вярно. Защо не го направиха?

 62. 62 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#55] от "dogwoman":

  Разсъждаваш като нормален човек.
  Те, обаче тия НЕ са нормални.

  И такива в България има много. И не непременно несметно богати.
  Подкарал бизнес за шест-десет хиляди печалба на месец и...."Боговете сигурно са полудели". Хванал господ за шлифера. И след година две я инфаркт, я инсулт и....веселата вдовица е не много щастлива. Щото междувременно и жената са сменили, но забравят да сключат брак и печели старата жена.
  И това не е конкретен случай, а обобщение от това, което съм видял.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#61] от "skomina":

  Точно. Няма и да го направят.
  Шепа пръст. Тогава ще мирясат.

  Никога няма да разбера ЗАЩО се върти не много законен бизнес (пък законен да е) след като има узаконени повече от пет милиона лева. Живота е кратък да го посветиш на парите. Става въпрос след като вече имаш пари за пет живота. Живей си.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#59:"stenli1"][/quote]

  Патологията лъха от теб, уважаемый.

 65. 65 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Девойката е юрист и доктор по право, но в тази емоционална за нея ситуация е добре и да се консултира. Съзирам доста дупки в знанията й по наказателно право и особено наказателен процес, а това й "позволява" да прави неверни правни изводи.

 66. 66 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#64] от "skomina":

  Обсесия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 67. 67 Профил на Alarmstufe Rot
  Alarmstufe Rot
  Рейтинг: 5686 Любопитно

  До коментар [#2] от "onemanband":

  Ти каква си на Радосвета Василева? Слугиня, педикюристка или фризьорка?

  Мьi не простим. Мьi не забудем. Мьi накажем каждого, кто совершил зверства на Этой войне, на нашей зeмле. Найдем каждую сволочь, которая стреляла по нашим городам, по нашим людях, кoторая бомбила нашу землю, которая запускала ракетьi, которая давала приказ и нажимала на пуск. Вам не будет ни одного тихого места на Этой земле, кроме могильi. В. Зеленский.
 68. 68 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Феновета на ДСБ и ДайБГ скочиха на амбразурата да защитават един бандит и мафиот.

 69. 69 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Щерката Василева с някакво сълзливо писмо колко невинен бил тати и как никога не бил крал! И костоветата кълват ! И чакат Магнитски !
  Следва Революцията и Ръдан взима властта!

 70. 70 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Весело

  Девойката е юрист и доктор по право, но в тази емоционална за нея ситуация е добре и да се консултира. Съзирам доста дупки в знанията й по наказателно право и особено наказателен процес, а това й "позволява" да прави неверни правни изводи.
  —цитат от коментар 65 на hammurabi


  Ми ти трябва да имаш по-висока научна степен в правните науки, че да ти повярвам. Или поне практика.
  Да не си я доцент, я професор? Сподели моля те...

 71. 71 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1003 Неутрално

  един масон от ДС си прави банка! Други масони трябвало да го контролират, но не го! Той краде то банката 2 млрд лв! После бяга! В друга държава! И иска закрила! От масонте там! Подкрепя исканията си с $$$$$ €€€€€€, от парите, откраднати от вложителите!
  Нещо повече, готви се да поиска закрила от други масони на друг континент! Ние знаем колко са нечистоплътни всички масони, без значение дали в България, Франиця, Сърбия или САЩ! Медиите в България припяват на разбойника, обрал най-демократично и най-либерално-безконтролно 2 милиарда пари на вложителите! И на дъщеря му! Медиите в България се контролират от агенти на ДС, РУМНО, УБО! Ако и да ги финасира А за Б! ИП и Роска-РУМНО се самообявиха за съдници, и оневиниха Цветан Василев и цялото му семейство! Вината на Пеевски не прави Цветан Василев невинен! По американските закони, стъпи ли престъпник в САЩ, цялото му имущество може да се конфискува само в полза на САЩ! Говорм за 2 млрд, пари на вложителите! Друг масон-полубрата на Афганистанския вицепрезидент, ограби най-голямата банка там. 150 млн$, пари за заплатите на войниците! И избяга! Кандидатства за зелена карта и закрила по закона "магнитски"! Където стъпят САЩ, само безнаказаност и банкови измами за милиарди! Няма само Лемън Брадърс да гепват я! Цветна Василев да не е по-тъп от тях? Цял живорт е работил за ДС! Или е прал червени пари, или е крал пари на вложителите! Перфектния приятел на САЩ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 72. 72 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 959 Любопитно

  Феновета на ДСБ и ДайБГ скочиха на амбразурата да защитават един бандит и мафиот.
  —цитат от коментар 68 на Иван Иванов


  И от другата страна на барикадата комунета и милиционери бранят самоотвержено тримата шишковци. :) При Мустака поне целта е да излезе истината за мафията на яве и да се разбие статуквото, вашата цел каква е?

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 73. 73 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Щерката Василева с някакво сълзливо писмо колко невинен бил тати и как никога не бил крал! И костоветата кълват ! И чакат Магнитски !Следва Революцията и Ръдан взима властта!
  —цитат от коментар 69 на faeton.


  Да писмото е емоционално, щото става дума за тейко и. Пък и вижте ,че това не е защитна реч в съд. Много ми е интересно ако се стигне до ИСТИНСКИ съд, ти би ли застанал срещу нея с твоите тези?

 74. 74 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Сърбия била Задунайската губерния, пък ние мислехме, че е България!
  —цитат от коментар 57 на lz2


  МАКАР И МНОГО ТРУДНО СЪРБИТЕ ВЗЕХА ОТ НАС ТИТЛАТА "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ".

 75. 75 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2105 Разстроено

  Не е страшно, че прокуратурата е корумпирана. Това може и да се поправи.
  Страшното е, че тя наистина толкова може. Когато човек е глупав това е завинаги.

 76. 76 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#7] от "НеКой":
  И къде точно се е подписвал Василев? Май не ви ясни функциите на мажоритарния акционер и на шефа на Надзорния съвет на една банка? Да сте чували нещо за двустепенно корпоративно управление? Всички документи в КТБ са разписвани от Орлин Русев, който е директор на Управителния съвет. И не разбрахте ли досега, че обвиненията на Василев с крепят на фалшивите свидетелски показания на един пелтек и още няколко малоумни кошаревски свдетеля. Може много да ви се искат някои неща, но трябва имате повече информация като си изливате помията.

 77. 77 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1003 Весело

  Дъщерята н Гущера твърди-"Тате си скъса опашаката! Вече не е мафиот! Нека си задържи едни 2 млрд лв пари на вложителите! Те са му като джобни!"

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 78. 78 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#68] от "Иван Иванов":

  Нещо не си разбрал и то е какво пише момата в "повестта" си, какъв е този форум и за какво въобще става въпрос.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 79. 79 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1074 Неутрално

  А на консултантката на банката кога ще и се потърси отговорност за консултациите как да се краде

 80. 80 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Единственото , което ме ядосва и възмущава, не от вчера, е безсилието на българската държава да намери подходящите дипломатически и политически подходи, и с твърд натиск да накара сръбските власти да предадат на българския съд тази крадлива, нагла фамилия.Ако иска да запази своето достойнство, България трябва да покаже на Сърбия, че международните споразумения трябва да се спазват, и че междудържавните ни отношения не трябва да се подлагат на изпитание, както се случва. Сръбските власти, включително министъра на правосъдието, трябва да са наясно, че не е приемливо да се ебават с България. Защото утре , като стане дума за влизане в ЕС, мисля че ако нашето правителство има достойнство и чест трябва да постави изискване пред ЕС, ЕК и съда на ЕС в Люксембург, ясното условие за спазване на критериите от Маастрих и спазване правото на ЕС. С какво сръбското правосъдие , в случая е по-различно от това в Турция или Русия. И в двата случая действието или бездействието има едни и същи резултати-беззаконие! Крайно време е тази група крадци и бандити , които откраднаха и раздадоха в безумни, престъпни схеми над 3, 8 милиарда лева, да са пред съдебен състав в СГС.! И бате Бойко не да се прегръща на тристранната среща в Атина с премиера на Сърбия, а ясно да му заяви претенциите по случая КТБ-Василев! И поне една нота да се прати. Но балканска простотия и табиети-навсякъде са!

 81. 81 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Неутрално

  [quote#59:"stenli1"]
  —цитат от коментар 64 на skomina
  Патологията лъха от теб, уважаемый.[/quote]
  Гледай си Еожда

 82. 82 Профил на dragonball
  dragonball
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#80] от "glaxo":

  Толкоз глупости си изръсил накуп, че чак ме разсмя. Единственото читаво нещо, с което няма как да не се съглася, е заключението ти за балканската простотия и табиети. Явно добре ги разбираш тия последните неща, отвътре ти идват...

 83. 83 Профил на contra_banda
  contra_banda
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#10] от "grayeagle":

  Скъпа сива орлице,
  Ясно е,че пишете от името на третия човек в списъка на молбата, депозирана в Държавния департамент на САЩ. На Василев са му запорирани всички активи, но на този третия - не са. Така че Василев няма откъде да плаща, а и защо някой да не му симпатизира и да работи за неговата кауза про боно? А знаете ли, американските служби имат информация за всеки - парични транфери тук и там по света, дялови участия, акции, сметки с шифър или без шифър... Нали не се съмнявате, че почти всички национални служби също им докладват. Понякога арестуват и пратки, които считат за съмнителни. Точно на вас ли да изпрати Василев информацията, с която разполага? Всички дришльовци, които са били досега при него са му искали a smoking gun. Няма как да се получи, много го подценявате. Понеже подозирам, че се занимавате с PR, може би се сещате, че такива блогпостове имат за цел привличане на обществено внимание, което вече е факт. Поне от много непредубедени хора и институции от всички краища на света. Като имате да кажете нещо лично на Василеви, защо не им пишете директно, а се криете под ник-а си.

 84. 84 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#82] от "dragonball":

  Много си млад и зелен, за да ми даваш оценка и квалификации, момче!

 85. 85 Профил на lefkovitz
  lefkovitz
  Рейтинг: 267 Неутрално

  До коментар [#16] от "dogwoman":

  ..."между другото 750 човека са подписали петицията..."
  Keep counting, повече ще станат!

 86. 86 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#73] от "skomina":

  " Да писмото е емоционално, щото става дума за тейко и. Пък и вижте ,че това не е защитна реч в съд. Много ми е интересно ако се стигне до ИСТИНСКИ съд, ти би ли застанал срещу нея с твоите тези? "

  Цитатите на Дневник ПАК не работят ! Не го опрайхте тос сайт !

  В съда секретите на Василевица - младша, които рони на всеки ред в писмото си, нямат никакво значение. Там има значение следния факт- тейко й й е прехвърлил два и кусур милиона по същата схема, по която е прехвърлил към свързани лица и фирми още доста милиони от КТБ. Уж да си купела апартаментче ! Приемайки паричките на тати, Василевица- младша става съучастник, както са и останалите свтрзани лица и фирми. Тия милиони не са на тейко й , а на банката .

  Па вие чакайте МагниЦки, Годо, Революцията и поредното селфи !

 87. 87 Профил на dragonball
  dragonball
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#84] от "glaxo":

  Не разбирам какъв проблем е младостта ми? Съжалявам, но натрупаните години, особено когато са множко, плавно, но неизменно преминават в изкуфяване.

 88. 88 Профил на skomina
  skomina
  Рейтинг: 488 Весело

  [quote#81:"stenli1"][/quote]

  Ако те е яд,цуни го от зад- Швейк...

 89. 89 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#80] от "glaxo":

  Ама те българските власти имат кого да разследват.
  Мазния, цацаров. Много може да се научи за далавери за милиарди от тях.
  А, и от р.овчия също. Пикаещият в шадравани и той не е умрял още....от пиене.
  Само дето цацаров не ще да разследва цацаров.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 90. 90 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 319 Неутрално

  Само ще допълня мнението си по темата, че престъпника Василев и обкръжението му са злоупотребили пари на вложители, които се равняват на 5% от БВП на България за 2014г. Това е все едно някой да открадне и разхити $950 МИЛИАРДА в САЩ и даси седи в Канада, Мексико или или Ямайка и да пише послания до американските медии.Бърнард Медоф(71г.), сътворил най-голямата финансова пирамида в историята на САЩ от 7 г. е в затвора, където влезе за 150 г., и то само 6 месеца след като престъплението му беше разкрито. Тези дни гледах и 2-часов филм „The Wizard of Lies“ на Бари Левинсън за този ловък измамник с Робърт де Ниро и Мишел Пфайфър, в който се прави опит за разкриване на генезиса и "успеха" на този вид социален феномен-съчетание на алчност, себичност и комбинативната перфидност на един престъпен ум.

 91. 91 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#86] от "faeton.":

  И това я прави перач на пари?
  Що за простотия е това?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 92. 92 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 2973 Неутрално

  Още ли воювате? Без да вземам страна но ако Цветан Василев и семейството му искаха да се скрият имате за пример Веска Меджедиева , какво направи. Вероятно е решен да даде отпор.

  SHADOWS of SOFIA
 93. 93 Профил на Росен  съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#90] от "glaxo":

  Ти докато я препълваш с глупости темата кажи що Мазния и цацаров са на свобода?
  Защо р.овч е на свобода?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 94. 94 Профил на 952
  952
  Рейтинг: 613 Неутрално

  Никога няма да разбера ЗАЩО се върти не много законен бизнес (пък законен да е) след като има узаконени повече от пет милиона лева. Живота е кратък да го посветиш на парите. Става въпрос след като вече имаш пари за пет живота. Живей си.
  —цитат от коментар 63 на Росен (Путлер капут)


  Аз също никога няма да разбера. Просто някой хора нямат усещане за достатъчност.

  Преди време попитах една моя позната (изпаднала в подобна на описаната от теб ситуация- има достатъчно пари да живее няколко живота)- що не се спреш бе, човек? Тя се позамисли, пък каза, че не можела. Попитах я- какво иска да си купи още. Каза, че нищо не й трябвало, просто обичала сутрин- като си проверява банковия акаунт, да гледала как числата ставали по- големи.

  Не я разбрах. Предполагам- грешката е някъде в мен. Защото досега не познавам нито един човек, който "се е спрял".

  Колко жалко, че всички, които знаят как трябва да се управлява България, са заети да пишат разни неща по форумите...
 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2105 Неутрално

  До коментар [#80] от "glaxo":

  Приятелю, съжалявам, че за пръв път ми се наложи да поставя минус на Ваш коментар.
  По същество: Не сръбските власти се ебават с България, а българските власти се ебават с българските граждани. И по-точно българската прокуратура.
  Конкретно за Цветан Василев: Едно лице може да бъде екстрадирано само по обвинението, което му е отправено. Българската прокуратура след като писа и бриса маса време накрая спретна искане до сръбските власти да й предадат Цветан Василев по обвинение за това, че е изнесъл с чували 206 млн. лв. от КТБ. Сръбските власти се задействаха по техните си закони и процедури и докараха екстрадицията до последния подпис - на министъра на правосъдието. И аха министърът да подпише и Цветан Василев да бъде доставен с "наложен платеж" в България същата тази българска прокуратура промени обвинението за чувалите в обвинение за организиране на престъпна група. И отправи ново искане да Сърбия. Което и де юре и де факто означава, че всички действия по първото искане са вече невалидни. Спазвайки отново собствените си закони и процедури сръбските власти започнаха всичко отначало. Така, че не на тях трябва да се лЮтите.
  Конкретно за Радосвета Василева: Какви претенции може да имате към властите в Сърбия? Никакви! Виждате, изпълнили са европейската заповед за арест, предали са я на съда и той е решил да я задържи. В очакване на искането на българската прокуратура тя да й бъде предадена. Стойте и гледайте сега кога прокуратурата ще се натута да отправи искането. И не забравяйте, че едно лице може да бъде екстрадирано ако деянието, за което е обвинено е престъпление и в страната, от която се иска екстрадирането. Голям смях ще падне там, където Сава се влива в Дунав, когато сръбските магистрати научат, че трябва да предадат Радосвета Василева защото си е купила апартамент с пари, дадени от баща й. Тъй като е трябвало да знае, че тези пари са от престъпна дейност. Престъпния характер на която дейност нито тогава е била известна на българската прокуратура нито впоследствие е доказан от нея пред никой съд, най-вече български.
  Е, кой тогова злепоставя нашата страна?
  А очакването Ви Бойко Борисов да направи нещо е направо смехотворно. По принцип, а и особено в конкретния случай. Само Вие ли не знаете, че той е в комбина с Пеевски и Цацаров?

 96. 96 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#87] от "dragonball":

  Не младостта ти е проблем, а това , че си невеж и посредствен.Затвори компютъра си, вземи 10 лева от майка си или от пенсията на баба си и иди да изпиеш една кола или бира, ако си пълнолетен, и не се произнасяй по теми, които са далеч от теб.

 97. 97 Профил на stenli1
  stenli1
  Рейтинг: 994 Неутрално

  [quote#81:"stenli1"]
  —цитат от коментар 88 на skomina
  Ако те е яд,цуни го от зад- Швейк...[/quote]

  По това си експерт, затова под гърба си Вожда ви е винаги измит

 98. 98 Профил на Phaeton.
  Phaeton.
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  До коментар [#86] от "faeton.":И това я прави перач на пари?Що за простотия е това?
  —цитат от коментар 91 на Росен (Путлер капут)


  Ти откъде знаеш къде са ВЕЧЕ паричките, дет тейко ги е прехвърлил на нея?
  Купила си е апартаментче във Варна, а останалите? И още колко такива свързани лица и фирми има Василев знаеш ли ? Айде глей си кокошките и не се меси в непознати дела.

 99. 99 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 701 Неутрално

  До коментар [#48] от "abygale":

  Не са необходими никакви медии. Сканира и качва в блога си документи. Публикува също и записите, защото той е записвал със сигурност. И ни обяснява защо е регистрирал активи на лица от персонала- шофьори и други такива. Това се прави винаги със съответни пълномощни, защото това са подставени лица. При кой нотариус са заверявани пълномощните. Там има копия. Много ясно, че е взел наличностите, нали се е подготвил. Аз знам защо не говори. Защото не иски той да носи отговорност, защото скарването с Пеевски Доган Цацаров е накрая. А те години наред са били съмишленици и приятели. Той не е бил притискан. Той пееше и се смееше по събирания и то от сърце. Но сега иска да посочи виновните/ и може/ ама няма как да прецизира своята невинност. Затова се бори за имунитет, а тоя филм го има само в Щатите. Дано успее и дано разкаже. А банкер не е бил никога, защото КТБ не е била банка никога. Аз не съм чул тя да работи като банка, да има клонова мрежа. Затова и при средни стойности на граждански договори от по 2 до 4000 лева месечно, Господин Василев изплаща на дъщерята на Костов - 30 000 лева...... месечно. Това и в Лукойл го няма. Защото това не е банка. Другият въпрос е защо Василев посочва Пеевски и Гл.Прокурор в сигнала си. Къде са Искров и Борисов. Те са тежко вътре в схемата. Но нали " банкера" иска да си остави мостове към бъдещето. Налял 30 млн в телевизия, и в най- долния човек Бареков. Та той е играл и в схемата с бюлетините в Костинброд- тогава обаче с Главния като приятели и съмишленици.

 100. 100 Профил на glaxo
  glaxo
  Рейтинг: 319 Неутрално

  До коментар [#89] от "Росен (Путлер капут)":

  Росене, стана на 50г. а още не мислиш конкретно, а със стандартни клишета. Става дума за Цв. Василев и ще има ли най-после съдебен процес при наличието на обвинителен акт от 1 500 страници, с над 100 експертизи и над 200 свидетеля.Или ще четем какво казал или писал някой член от тази престъпна фамилия.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK