Апелативната прокуратура и административният съд в Пловдив не плащат за паркоместа

Апелативната прокуратура и административният съд в Пловдив не плащат за паркоместа

© Надежда Чипева, КапиталОбщината в Пловдив е предоставила за безвъзмездно ползване на Административния съд и Апелативната прокуратура в Пловдив 53 служебни паркоместа. Това се разбира от отговор по закона за достъп до обществена информация, изпратено от адвокат Михаил Екимджиев и предоставен на "Дневник".


От отговора се разбира, че в началото на май кметът на общината е сключил договор за безвъзмездно предоставяне за нуждите на Апелативна прокуратура - Пловдив предоставя безвъзмездно за срок от една година 47 места, от които четири са на ул. "Димитър Цончев", 17 броя са на ул. "Стефка Николова" и 26 са западно от пешеходния мост.


Общината е предоставила за безплатно ползване и шест места пред Административния съд - Пловдив за институцията, като договорът е сключен с министерството на правосъдието.
"В подписаните договори са уредени правилата и условията за ползване на частите от имоти, публична общинска собственост, като в същите не се упоменават специални правила, определящи реда и начина на ползването им,, по-специално - за служебни автомобили, за автомобилите със специален режим или на лични такива. Това право е предоставено на ръководителят на съответната институция", е записано още в отговора на община Пловдив.


Питането на адвокат Екимджиев се отнася и за Пловдивската районна и окръжна прокуратура, както и за Пловдивския районен, окръжен и апелативен съд. От общината уточняват, че за тях не са налице договори за ползване на паркоместа.

Ключови думи към статията:

Коментари (23)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  Срещу сваляне обвинения срещу кмета на втора инстанция :)?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 2. 2 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  До коментар [#1] от "penetrating":

  Или подръжка от Административен съд на незаконни действия и наредби от страна на Общината.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 3. 3 Профил на Емо
  Емо
  Рейтинг: 548 Неутрално

  Апелативна прокуратура са на един етаж от сградата на бившата РПО. Там няма как да се поберат повече от 40 човека. 47 паркоместа за 40 служители, вкл. чистичките! Това се казва подмазване!

  Аз съм умнокрасив соросоиден либераст и съм благодарен, че не съм станал грознотъп путиновски диктатомачовец.
 4. 4 Профил на batrumcho
  batrumcho
  Рейтинг: 217 Гневно

  Как без платно?Защото са им ниски заплатите ли???

 5. 5 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 269 Неутрално

  "Общината в Пловдив е предоставила за безвъзмездно ползване на Административния съд и Апелативната прокуратура в Пловдив 53 служебни паркоместа."

  Срещу което стоят разпоредбите за държавни служители: Бюджетните организации не внасят осигурителни вноски за тези служители по сметките на ДОО и ДЗПО, тъй като това се извършва централизирано чрез Министерството на финансите и са за сметка на държавния бюджет.

  Последното е по-голямата несправедливост и няма нужда от питане на Екимджиев щото е общодостъпно.
  Да де, ама противниците на Думник...

 6. 6 Профил на tda10501756
  tda10501756
  Рейтинг: 273 Неутрално

  Аман от умници. Толкова ли не се замисляте с какво ще плащат прокуратурата и съда паркоместата? С парите от нашите данъци. Сменете заглавието на Не се харчат бюджетни средства за паркоместа. Като почнат да плащат ще намалят малко от образование, малко от инфраструктура и ще платят, а пишещите по-горе ще псуват още някоя дупка по пътя или затворено училище. Същото е с осигуровките на държавните служители. Половината бюджет за пенсии и здравеопазване не е от осигуровки, а от бюджетни средства.Има ли значение дали тези средства от бюджета ще отидат в НОИ като здравни вноски на държавни служители или чисти бюджетни средства?Естествено, че няма. Остава само възможността хейтърите да си злобеят.

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2845 Весело

  Явно за пловдивският кмет са важни само прокуратурата и ВАС.Там го стяга чепика.

 8. 8 Профил на svoboden
  svoboden
  Рейтинг: 1819 Неутрално

  Абсолютно правилно решение на община Пловдив.

 9. 9 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Кака Менда знае как да си опази момчето.

 10. 10 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Оф, ако искате да сте полезни с тази "новина на деня", поне да бяхте попитали в Апелативна прокуратура дали в този брой места за паркинг има предвидени и за "посетители".
  За да знам - отивам, паркирам, казвам, че съм за Апелативна прокуратура и после - шапка на тояга.
  Иначе все тая дали ще им плащаме и за паркинг, или не.

  Доброто е заразно
 11. 11 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#6] от "tda10501756":

  Едва ли всички 57 паркоместа са само за служебни автомобили или такива със специален режим. По-вероятно е половината да са джипове и лимузини. Няма лошо, да си ги карат, но и да си плащат, както ние с вас.

 12. 12 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално


  До коментар [#11] от "VeLikoV":

  Е откъде да плащат, нали ние им плащаме заплатите. Преливане от пусто в празно.

  Доброто е заразно
 13. 13 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Сетих се мегаултрагениална съдебна реформа покрай тая статия! Да плащаме на съдии и прокурори единствено във ваучери. За храна, за пиене, за телефони, мелефони, коли, за всичко - във ваучери, на стойност двойно по-висока от сегашната им заплата! Ако след края на месеца имаш някой непохарчен ваучер, стойността му се внася в спестовна сметка по служебен път. Като ти се съберат парички на сметката, купуваш си количка или колело и си ги туряш в имуществената декларация. Като не ти се съберат, возиш си се на автобус номер 6, 37, 99 и пр. до плоад Съединение и чиста работа.
  Какво ще кажете???

  Доброто е заразно
 14. 14 Профил на stoiank
  stoiank
  Рейтинг: 1137 Разстроено

  В Пловдив само обикновените и нормалните хора плащат, всички останали се смятат за извънземни. Толкова е гнусно и жалко, че дори не е за коментар. Отидете до радиото и телевизията, вижте колко коли има в района, включително и на медии при условие, че зоната е забранена за движение, а преди нея е синя зона. И не е само там, на самото кръгово на гарата е винаги пълно с автомобили и т.н. Така че, явно това ДА НЕ ПЛАЩАШ е новата нормалност, после се чудим, защо децата се държат като горски жители слезнали в цивилизацията. Добре, че няма желание на изперкали терористи, защото толкова сме свикнали с автомобили в забранени и пешеходни зони, че няма да схванем откъде ни е дошло. Общото между всички примери е корупцията и чувството за безнаказаност у всички участници......

 15. 15 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 985 Неутрално

  нито са инвалиди нито умрели от глад правилата трябва да са еднакви за всички...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 16. 16 Профил на VeLikoV
  VeLikoV
  Рейтинг: 452 Неутрално

  До коментар [#12] от "dogwoman":

  Нямам претенции за служебните коли, но когато използваш служебното паркомясто за личния си автомобил, тогава следва да заплатиш със собствените си пари. Това не значи, че работодателят (в случая държавата) е длъжен да покрива (с наши пари) и тези техни разходи. Има градски транспорт, може да се придвижват с велосипед или да вървят пеша.

 17. 17 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#14] от "stoiank":

  Еее, чак пък на кръговото на гарата! Кога е било това?
  Иначе съм съгласна, че се паркира и спира безобразно. Особено подивявам, като видя спрелите пред едно кафене коли, на аварийки, само два метра преди голямото кръстовище на Победа и България.

  Доброто е заразно
 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#16] от "VeLikoV":

  Моята дълбока мисъл беше, че ако ще "държавата" да им ги покрива, ако ще те сами да си ги покриват, паричките за това идат от едно и също място, а именно от теб и мен като данъкоплатци...

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  До коментар [#2] от "Танас":

  Именно :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1652 Неутрално

  нито са инвалиди нито умрели от глад правилата трябва да са еднакви за всички...
  —цитат от коментар 15 на не на безразличието


  Да ама не както казваше покойният Петко Бочаров.
  В една печатница работех и служителите си плащаха за парко място. Единственото намаление беше да се чифтошете с някой от друга смяна и да си делите на две таксата.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 21. 21 Профил на mara71
  mara71
  Рейтинг: 517 Неутрално

  Ако стане платен паркинг, дашната община ще го предостави на "наши" момчета, които са под съдебна закрила. А дали нещо ще влиза от "нашите" в бюджета е друг въпрос.
  Пловдив вместо да се развива като културна столица, се утвърждава като столица на Паралелната държава.

 22. 22 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 976 Неутрално

  А па пред ВАС, на един знак спирането забранено има допълнителна табелка, на която пише, че не важи за ВАП, кот такоа. Иначе е ясно - цървулите са си цървули.

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK