Фалшиво интервю със здравния министър отново рекламира противопаразитни продукти

Фалшиво интервю със здравния министър отново рекламира противопаразитни продукти

© ScreenshotСамо в последните две седмици се наложи Министерство на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" и началника на отдел "Компютърни престъпления" към ГДБОП за фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай Петров с цел продажба на стоки. Сигнал е подаден и до главния прокурор на България, съобщи пресцентърът на Министерството на здравеопазването.


В началото на година имаше поредица от такива сайтове и фалшиви интервюта за същите противопаразитни препарати, за които също беше сигнализирано на властите. Сега изглежда е подновена рекламната кампания от името на здравния министър.


"Имаме уверението на компетентните институции, че своевременно са предприети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност", посочват от ведомството и призовават гражданите да бъдат "особено бдителни към интернет страници - "двойници" на официалния сайт на институцията.


Фалшификатите "съдържат категорично невярна информация и правят внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите", настояват от Министерството на здравеопазването. Напомнят, че официалният сайт на институцията се намира на интернет адрес http://www.mh.government.bg/, а всеки гражданин, който се натъкне на фалшив сайт на институцията, може да подаде сигнал на имейл адрес: [email protected] или до компетентните органи.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK