Интернатът за момичета в Драгоданово ще бъде закрит

Интернатът за момичета в Драгоданово ще бъде закрит

© Анелия НиколоваИнтернатът за момичета в Драгоданово ще бъде закрит от началото на новата учебна година, съобщават от образователното министерство. Ангажиментът за това беше поет от Министерството на образованието и науката в края на май тази година.


На всички 37 деца в него е била изготвена индивидуална оценка. За три от децата срокът на корекционно-възпитателната мярка е изтекъл, шест са с прекратен престой поради добро поведение, други шест са предложени за реинтегриране в семейна среда, пет ще бъдат настанени в Център за настаняване от семеен тип. Тринадесет деца са пренасочени към Социално-педагогическия интернат в с. Варненци, а за други две, за които е установено, че през периода са извършили нови противоправни деяния, е направено предложение от местните комисии за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните за промяна на възпитателната мярка "настаняване във Възпитателно училище-интернат (ВУИ)",


"Едно от децата е обявено за общодържавно издирване и не може да бъде открито на територията на страната до този момент. Търси се решение и за последното останало в Драгоданово дете, чиято индивидуална оценка е изключително специфична, тъй като изисква едновременно предоставяне на интегрирани медико-социално и образователни услуги заедно с корекционно-възпитателни", пишат от министерството.

Ключови думи към статията:

Коментари (2)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на XtReMe
  XtReMe
  Рейтинг: 554 Неутрално

  Абе изобщо, набързо са ги разпределии децата и готово.

 2. 2 Профил на ivan_ko9
  ivan_ko9
  Рейтинг: 891 Неутрално

  Милите деìца, с какво са виновни, не знам, но понасят толкова много!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук. Разбрах