Младежка асоциация по политически науки беше учредена във Варна

Сергей Петров, председател на Младежката асоциация по политически науки

© Дневник

Сергей Петров, председател на Младежката асоциация по политически науки



08Студенти, докторанти и млади политолози от страната учредиха във Варна "Младежка асоциация по политически науки". Това съобщи председателят на сдружението Сергей Петров.


В сдружението участват "Студентски клуб на политолога" към Пловдивския университет "Паисий Хилендарски", Сдружение "Его Политико" и "Студентска асоциация за изследване на международните отношения" към Университета за национално и световно стопанство. След останалите членове са , "Работилница по феноменология на политика "ARS" към Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", студенти от Варненския свободнен университет "Черноризец Храбър", Нов Български университет и Софийски университет "Св. Климент Охридски". В работата на сдружението ще могат да участват и младежи от цялата страна, получили образование в областта на политическите науки.


"Организацията си поставя за цел да работи за развитие на младите хора и активното им участие в обществения и политически живот в страната, каза Петров. Нашата асоциация си поставя за задача да предоставя безпристрастни анализи и да осъществява проучвания".




Сергей Петров е бивш възпитаник на Великотърновския и Варненския свободен университет. В момента е експерт "Младежки политики и партньорства" към Сдружение "Варна – Европейска младежка столица". Заместник председатели на организацията са Христина Димитрова – председател на студентски клуб "ЕгоПолитико" и политологът Саркис Саркасян.


"Асоциацията е отворена за структурен диалог със сходни регионални, национални и международни организации, в това число и всички отговорни фактори, които имат отношение към младежките политики, каза още Сергей Петров. В нейното ръководство има хора с противоположни политически възгледи. Въпреки това, всички са осъзнали, че като граждани могат да защитават различни политически ценности, но като експерти дължат на обществото безпристрастност и обективност".


Според него Младежката асоциация по политически науки си поставя за цел да дадем нов тон в анализа на политическите процеси и "да прекрати порочната практика, в която академици от сферата на политическите науки натрапват партийни опорни точки и ги представят на обществото като експертен анализ".

Ключови думи към статията:

Коментари (3)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9173 Неутрално

  Само и тя да не е нечии таен продукт .

 2. 2 Профил на yaroslav.1
  yaroslav.1
  Рейтинг: 249 Неутрално

  САИМО и Его Политико са най-мащабните студентски организации по политически науки.

 3. 3 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 274 Неутрално




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK