Тероризмът и трафикът на хора обсъждат в Албена полицаи от 67 страни

Тероризмът и трафикът на хора обсъждат в Албена полицаи от 67 страни


Международната полицейска асоциация, чийто член България е от 1994 г. провежда в курорта "Албена" шейсет и втория си Световен конгрес. Неговата работа ще продължи до 24 септември. От българска страна в работата на форума участват заместник-министърът на вътрешните работи Милко Бернер и заместник-директорът на Националната полиция ст. комисар д-р Благородна Макева. Чуждестранните представители са над 300 от 67 държави в света.


По предложение на българската секция на организацията, чийто председател е Зинаида Ганчева, темите, върху които ще работят участниците в конгреса са две – тероризмът и трафикът на хора. За лектори по тях са поканени ректорът на Университета за национално и световно стопанство проф. Стати Статев и началникът на дирекция "Сигурност" на Летище София Стефан Бакалов.


Българската секция на "Международната полицейска асоциация" е структурирана на регионален принцип. Централното и ръководство се намира в София, а регионалните секции следват административното деление на страната. Седалищата на регионалните организации се намират в областните центрове.
България стана член на Международната полицейска асоциация по време на XIV й световен конгрес в Люксембург. До момента в нея членуват повече от 7500 полицейски служители.


Редовен член на българската секция на асоциацията може да бъде всеки действащ български полицейски служител, както и пенсионираните или напуснали полицейските служби, но само след най-малко три години професионален опит. Сред тях не могат да бъдат дисциплинарно уволнените или тези с влязло в сила съдебно решение. Чуждестранни полицейски служители също могат да кандидатстват за членство в българската секция, ако в родината им няма изградена структура на Асоциацията.


През 2011г. България бе домакин на XII Конференция на Страните от Централна и Източна Европа, които членуват в Международната полицейска асоциация.

Коментари (1)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ingenious
  ingenious
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Така, както в момента е написано заглавието:

  "Тероризмът и трафикът на хора обсъждат в Албена полицаи от 67 страни"

  е граматически правилно, но смисълът е много забавен :) Ех, тоя труден пълен член...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK