Правителството отчете "голяма мобилизация" в подготовката за председателството на Съвета на ЕС

Правителството отчете "голяма мобилизация" в подготовката за председателството на Съвета на ЕС

© Георги КожухаровГоляма мобилизация и добра организация на всички структури, ангажирани с изпълнението на подготовката на България за председателството на Съвета на Европейския съюз. Така правителството обобщи работата в последните два месеца и половина, съобщиха от пресцентъра на Министерския съвет.


Към 15 септември са изпълнени 27 от включените в плана за подготовката 57 мерки. Една е отменена с решение на кабинета.


"Динамиката по подготовката се увеличава, което се потвърждава от факта, че за първите 7.5 месеца от приемането на Плана са изпълнени 17 мерки, докато само за последните 2.5 месеца са изпълнени 10 мерки от него", уточняват от правителството.
В последния отчетен период са одобрени проект на програмата на българското председателство, културната програма, календарът на събитията, които ще се проведат в България по време на председателството, както и насоки за планиране и организиране на събитията.


По време на българското председателство ще се проведат над 200 събития. Те ще се проведат основно в София, като другите градове домакини са Варна, Бургас, Пловдив и Велико Търново.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK