Ученик остана без далак след сбиване в училище

Ученик остана без далак след сбиване в училище

© Анелия НиколоваШестокласник е останал без далак след сбиване в училище в училище "Йоан Екзарх Български" в Шумен, съобщи "Нова телевизия". Инцидентът е станал в понеделник, а момчето все още се намира в болницата в града.


Пострадалият се сбил със свой съученик в часа по математика. На два пъти учителката ги разтървавала, а след втория път ги изпратила при педагогическия съветник.


Директорът обяснява, че детето е прегледано от фелдшера в училището, която е оказала първа помощ.


Впоследствие обаче се е оказало, че е с разкъсан далак и той е бил отстранен. Очаква се педагогическият съвет ще заседава по случая.

Ключови думи към статията:

Коментари (26)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Педагогическият съвет ще направи заседание по темата и ще излезе с предложение за консултации с училищния психолог, и решение да нарисуват постери на тема "Не на насилието". Дейност - отчетена. Инспектората - доволен. Учениците - в чужбина.

 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4802 Гневно

  Родителите да съдят училището и министрството. Те са отговорни за живота и здравето на учениците на територията на училището !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 213 Неутрално

  В училищата следва да се учи:
  - светски морал
  - светска етика
  - светски (европейски) протокол
  - харта за човешки права

 4. 4 Профил на solange
  solange
  Рейтинг: 264 Неутрално

  В България има сериозен проблем с насилието - у дома, в училище, на улицата, в полицейските управления, в болниците. Избиваме се взаимно и на всичкото отгоре гласуваме за насилници и простаци. Все повече се доближаваме до варварска Русия.

 5. 5 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1148 Неутрално

  Като няма право учителката да ги набие и двамата, че да мирясат, са ги оставили сами да се нокаутират. За което разбира се е виновно първо семейството, после обществото и накрая училището.

 6. 6 Профил на ВаняХр
  ВаняХр
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Какво става с тези деца, с тази агресия!

 7. 7 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Няма далак, няма проблем.
  Апендиксът е следващият.

  If you are going through hell... Keep going!
 8. 8 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 1020 Неутрално

  До коментар [#4] от "solange":
  Има и той е на законодателно ниво и е откакто е реципирано съветското наказателно право и не е промено съществено в тази си част,Насилствените престъпления не са отделени и изрично посочени като особено обществено опасни.При рецидив на насилствени престъпления няма накице специален рецидив.За някои насилствени престъпления се изисква специална цел,което е мъчно доказуемо.Нападението не е криминализирано изобщо и ако нападението е били осуетено чрез неизбежна отбрана,бягство или по друг начин трябва да се доказва опит за точно каква телесна повреда или дори убийство е бил налице.
  Неизбежната отбрана е дефинирана по начин,щото осъществяващия я да рискува сериозно той да бъде привлечен към наказателна отговорност.
  Прилагането на истезание към задържан също не е криминализирано,криминализирано е единствено прилагането на противозаконни принудителни средства за истръгване на признания срещу обвиняем или свидетел,което освен че изисква доказване на специална цел не обхваща случаите на полицейско насилие спрямо лица,които нямат или в момент в който все още нямат такова процесуално качество.
  Освен това няма персонални програми за прчупване на склонността към насилие,към които доброволно или принудително,например осъдени на пробация или в местата за изтърпяване на наказанието.Освен това пробационните мерки са формални,като регистрация по постоянен адрес,периодични срещи с пробационен служител и т,н.
  и никой дори не предлага реална промяна на това

 9. 9 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5419 Неутрално

  Вече и в час!

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 10. 10 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Като няма право учителката да ги набие и двамата, че да мирясат, са ги оставили сами да се нокаутират. За което разбира се е виновно първо семейството, после обществото и накрая училището.
  —цитат от коментар 5 на Лео

  Живеем в 2017г. не учителите бият децата а децата бият учителите за да са послушни!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 11. 11 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Впоследствие обаче се е оказало, че е с разкъсан далак и той е бил отстранен. Очаква се педагогическият съвет ще заседава по случая.
  _________________
  Настава пълен урожай за частните компании с детски психолози и консултанти! Либералната демократура и пазарната неоколониална икономика са пагубни за психиката на децата от средностатистическите семейства,резултата е видим!  Libertarianism is just anarchy for rich people
 12. 12 Профил на mozaka
  mozaka
  Рейтинг: 421 Неутрално

  Последните 3 новини за 1:1 с тези на Дир.бг. Дир-а са откровенно жълти, защо преписвате от там?

 13. 13 Профил на Gunners
  Gunners
  Рейтинг: 1446 Неутрално
 14. 14 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  Е, какъв бой е това, та чак да скъса далака на дете? Какви са тези зверски удари и ритници, каква е тази злоба и стремеж на всяка цена да нараниш другия? Що за озверели деца растат?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 15. 15 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Добро поколение расте, още няколко години и ще има мат'рял за новата "народна власт"
  Растат млади Газдовчета и Тодарживковчета. За сега само се шегуват по телевизията.

  Birds of a feather flock together.
 16. 16 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2810 Неутрално

  Абе от къде ги преписваш тези??? Не далака а сърцето може да му изтръгне а полицаите могат да лежат с години в затвора ако му направят каквото и да било! Световната либерастия дава на децата много права, цитирам:
  УНИЦЕФ разработи набор от инструменти за отклоняване на съдебни производства и алтернативи на задържане, които предоставят указания за това как да се гарантира, че правата на децата в конфликт със закона са гарантирани съгласно член 37, буква б), член 40, параграф 1, член 40, параграф 3, ,буква б) и член 40, параграф 4 от Конвенцията за правата на детето.


  До коментар [#4] от "solange": Прилагането на истезание към задържан също не е криминализирано,криминализирано е единствено прилагането на противозаконни принудителни средства за истръгване на признания срещу обвиняем или свидетел,което освен че изисква доказване на специална цел не обхваща случаите на полицейско насилие спрямо лица,които нямат или в момент в който все още нямат такова процесуално качество. а
  —цитат от коментар 8 на slonsco


  Едно време малко бой в педагогическата беше повече от достатъчен без да е нужно да се ангажират по 10-15 държавни служители с едно агресивно дете (без да смятаме адвокати,съдии и социални работници)!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 17. 17 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  Е, какъв бой е това, та чак да скъса далака на дете? Какви са тези зверски удари и ритници, каква е тази злоба и стремеж на всяка цена да нараниш другия? Що за озверели деца растат?
  —цитат от коментар 14 на Cataluña es España


  Да не мислиш,че само сега има подобни действия?Аз като бях ученик нямаше и седмица ,без да стане бой между учениците.Просто сега благодарение на Интернет и медиите всеки подобен акт става водеща новина.А като стане бой може да си разменят десетки удари с минимални последици,а може и един удар да е фатален.

 18. 18 Профил на KaV
  KaV
  Рейтинг: 252 Неутрално

  Побоища е имало, има и ще има винаги в училищата сред тийнейджърите, но ми се струва, че нещата излизат от контрол напоследък и има много злоба и ненавист сред младите!

 19. 19 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1291 Любопитно

  До коментар [#17] от "mushashi":

  Имало е, но чак такава злоба не помня да имаше.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 20. 20 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 726 Неутрално

  До коментар [#19] от "Cataluña es España":

  Щото не си момче,затова не знаеш.Имаше не по-малко жестоки побои.Включително и мен ме бяха били 4 човека заради един малоумник.А стане ли боят, вече е Божа работа дали ще се размине с охлузвания или ще доведе до смъртен случай.Всеки удар може да е фатален.

 21. 21 Профил на glavatar
  glavatar
  Рейтинг: 300 Гневно

  Направо се изморих д чета, как деца се избиват в училищата!

 22. 22 Профил на Ivan_
  Ivan_
  Рейтинг: 462 Любопитно

  До коментар [#17] от "mushashi":

  И все в час ли се биехте Мусаши?

  Модератора е неадекватен!
 23. 23 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  Моите спомени от детството са свързани с ежедневни сбивания. Аз самият имам още белези, но не помня някой да е пострадал сериозно. Някога като деца се страхувахме от учителите. Вероятно за това сбиванията бяха винаги извън училище.

  подпис
 24. 24 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2144 Неутрално

  При всичките сбивания в моето детство не си спомням някъде да е имало затворени деца. Не съм срещал дори думата депресия, нито за деца нито за възрастни.

  подпис
 25. 25 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7020 Неутрално

  Шести клас и вече толкова агресия и жестокост.

 26. 26 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 4995 Неутрално

  Тия деца какво има толкова да делят, ами като станат възрастни какви ще ги вършат тогава. това е орган и това дете остава като инвалид за цял живот.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK