Пет партии призоваха БНБ да не одобрява Стоян Мавродиев за шеф на банката за развитие

Стоян Мавродиев

© Велко Ангелов

Стоян МавродиевВ обръщение към управителния съвет на БНБ пет партии го призоваха да не дава съгласието си бившият председател на Комисията за финансов надзор Стоян Мавродиев да оглави Българската банка за развитие. Сред аргументите е провалът му като шеф на финансовия надзор покрай фалита на КТБ, експертизата му в областта на откриването на офшорни сметки, предоставянето на неверни сведения и спорната му репутация.
Мавродиев е избран за член на управителния съвет и изпълнителен директор на държавната банка, подчинена на Министерството на икономиката, а от встъпването му в длъжност го дели само разрешението на централната банка.
Движение "Да, България", ДСБ/Нова Република, "Зелените", Българският земеделски народен съюз и ДЕОС напомнят в открито писмо, че законът задължава БНБ да разгледа и обсъди събраните за лицето данни, включително и тези които съставляват основание за съмнение за неговата надеждност, пригодност и възможност за възникване на конфликт на интереси.
Те изтъкват, че в публичното пространство са налице множество обективни данни, които оспорват надеждността и пригодността на Мавродиев да заеме позицията.


"Мавродиев доказано се провали като председател на Комисия по финансов надзор, която трябваше да се задейства и предотврати престъпната схема КТБ - банката и свързани с нея лица са поднадзорни на ръководената от Мавродиев институция и се ползваха с неговото благоволение", пишат петте политически формации и припомнят, че загубите за обществото са над 4 млрд. лв. плюс стотици милиони инвестиции, загробени в акции и облигации на свързани с КТБ лица.
В отвореното писмо се напомня, че кандидатът да оглави банката за развитие, чиито активи са за над 2.2 млрд. лв., е известен експерт в предоставянето на услуги за създаване на офшорни компании и сметки. "Спорната репутация на новия банкер е затвърдена и от свързването на името му с делото за "кокаиновия крал" Евелин Банев-Брендо, наред с множеството информации за неговия управленски провал в КФН и забъркването му в редица скандали", продължава писмото.
В него се напомня, че Мавродиев е представил неверни сведения, за да ползва кредитна карта с по-ниска преференциална лихва, което е констатирано и от Софийска градска прокуратура, звено "Антикорупция" по пр. № 7216/2015г.
Стоян Мавродиев няма нито ден стаж на ръководна позиция в друга банка, като е очевидно, че стажът му като председател на финансовия регулатор КФН или като "ковчежник" на ПП ГЕРБ не може по разумен начин да се приеме като адекватен опит, изтъкват петте партии. Според тях изброените обстоятелства, поотделно и в своята съвкупност, обосновават съмнение относно надеждността на Стоян Мавродиев и по силата на чл. 11, ал. 2, т. 9 от Закона за кредитните институции съставляват пречка за одобряването му за член на управителния съвет на ББР.
БНБ трябва да е научила уроците от провала КТБ и нуждата банките да се управляват по прозрачен начин от хора с морал, адекватен опит и професионализъм. Одобряването на лице със спорен интегритет за член на управителен съвет на банка противоречи на целта на закона за осигуряване на стабилна, надеждна и сигурна банкова система и защита на интересите на вложителите, продължава писмото.
Авторите му напомнят, че ако БНБ одобри кандидатурата, "ще абдикира под политически натиск от основата си функция за надежден гарант за стабилността на банковата система".

Коментари (64)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4999 Гневно

  Значи Брендо може а БНБ не може . Нали Той го предложи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2 Профил на Калник
  Калник
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Описаните проблеми с Мавродиев са именно това, заради което го награждават с този пост. Да видим БНБ какво ще направи, но не храня големи надежди.

 3. 3 Профил на iur21527716
  iur21527716
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Мавродиев тормозеше Про-копиев като шеф на КФН и затова сега тези пет партии, контролирани от олигарха излизат с подобни призиви. А че Мавродиев не е стока е ясно.

 4. 4 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Мавродиев тормозеше Про-копиев като шеф на КФН и затова сега тези пет партии, контролирани от олигарха излизат с подобни призиви. А че Мавродиев не е стока е ясно.
  —цитат от коментар 3 на iur21527716


  Не само тормозеше Прокопиев, а и загуби доста дела по отношение на Прокопиев! А пък при казуса КТБ се справи "блестящо" - широко затворени очи!

 5. 5 Профил на шумкарят
  шумкарят
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Исането на тези пет партийки ще бъде архивирано в кръглата папка.

  "Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него",
 6. 6 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  Мавродиев тормозеше Про-копиев като шеф на КФН и затова сега тези пет партии, контролирани от олигарха излизат с подобни призиви. А че Мавродиев не е стока е ясно.
  —цитат от коментар 3 на iur21527716  Исането на тези пет партийки ще бъде архивирано в кръглата папка.
  —цитат от коментар 5 на един с теслата


  Изглежда вие нямате нищо против офшорният адвокат на Брендо да заеме този пост!?

 7. 7 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8121 Неутрално

  Че той точно затова ще стане шеф на банката за развитие. При соца, партийната номенклатура винаги беше на ръководни места, каквото и да сгафи. Просто ги местеха на друго място. Сега управляват техните наследници, какво е по-различно.

 8. 8 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 1105 Неутрално

  Пет партии, ама без право на глас.
  Все едно - аз си пиша във форума.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 9. 9 Профил на Panda
  Panda
  Рейтинг: 424 Любопитно

  Това да не са петте партии, които заедно събират почти 4,5 % електорална подкрепа?

 10. 10 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10370 Неутрално

  Мавродиев е "пробит" отдавна от Пеевски. Затова и ще стане шеф. Пеевски има нужда от нашите пари в държавната банка. Тя ще е новата КТБ, но Мавродиев ще е по-сговорчив от банкера на мафията, който сега е в "изгнание" в Сърбия.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 11. 11 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 615 Неутрално

  Тези пет "партии" не бяха ли "избрани" с електорат колкото жителите на село Джулюница.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 12. 12 Профил на man_un
  man_un
  Рейтинг: 2111 Неутрално

  Освен петте партии има и няколко неправителствени организации. Но като имат толкова данни защо не предложат друго име.

 13. 13 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 554 Неутрално

  https://www.youtube.com/watch?v=g_JyuXymfGg

  Около 3-тата минута ще разберете колко Боко обича тоя. От цялата воленова сватба с министри, руски посланици, гербаджии и т.н. , Боко сяда точна на масата на Мавродиев.

 14. 14 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Добре са му сипали :)
  Тука гледам некви седнали да броят процентите на 5те партии. Кажете пиленца златни, как процентие правят написаните от тях ФАКТИ по-малко истински?

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2863 Весело


  С други думи аз и петте партии сме против наьначаването на Мавродиев. Разликата е, че моето мнение все пак има някакво значение ако не за друг то поне за мен.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2863 Весело


  С други думи аз и петте партии сме против наьначаването на Мавродиев. Разликата е, че моето мнение все пак има някакво значение ако не за друг то поне за мен.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3309 Неутрално

  До коментар [#5] от "един с теслата":

  За съжаление е точно така...!
  Христо Иванов съвсем наивно и глупаво проигра шанса, в парламента да има истниска дясна опозиция! Сега, каквото и да казва - все тая... Изборите са, чак през 2021-ва година...!
  Много вода има да изтече до тогава.

  Бивш tww09306483.
 18. 18 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 2863 Весело

  До коментар [#12] от "man_un":

  Аз бих предложил Петър Жотев - единственият честен и неподкупен министър от правителството на Костов. Пък и навън застудя и не става за шах в градинката пред Народния театър.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 19. 19 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 463 Весело

  Като сте написали "партии" , някой може да си помисли , че са хора , от които нещо зависи , а то Движение "Да, България", ДСБ/Нова Република, "Зелените", Българският земеделски народен съюз и ДЕОС , мини-групички по интереси.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 20. 20 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1344 Весело

  Антон Тодоров, Мавродиев и пр. Какви кадри само притежава ГЕРБ...

 21. 21 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  Нищо не е проиграл, свърши си перфектно задачата, с която беше натоварен. Смешното е, че сега с подобни декларации, на следващите избори ще ги врътнат пак със същия Ицко и нема се усетят

 22. 22 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1268 Весело

  До коментар [#5] от "един с теслата":За съжаление е точно така...!Христо Иванов съвсем наивно и глупаво проигра шанса, в парламента да има истниска дясна опозиция! Сега, каквото и да казва - все тая... Изборите са, чак през 2021-ва година...!Много вода има да изтече до тогава.
  —цитат от коментар 17 на tww09306483


  Хайде вече престанете да пробутвате Ицо Риформата, "зелените" и някакво БЗНС (от десетките БЗНС-та у нас) за "десни".
  Леви са, та дрънкат.
  ДСБ са "десни" болшевики, а ДЕОС - жълтопаветни тарикати.

  Какво "дясно", какви пет монголски тугрици........

  Знанието е сила, информацията - власт
 23. 23 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 463 Весело

  До коментар [#17] от "tww09306483":

  "проигра шанса, в парламента да има истниска дясна опозиция!"

  Не вярвам сериозно да го мислиш това , което си написал. ХИ - десен , десебарите - десни пълен абсурд. Провъзгласилите се за десни е истинското им име , а сщността им е червена , Кременчугско червено. И "опозиция" вече пък съвсем...

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 24. 24 Профил на Viva la Evolution
  Viva la Evolution
  Рейтинг: 1407 Неутрално

  Защо най-големите боклуци в тая страна, се докопват до най-високи постове?!!!

  Раковски: "Русите са били един най-див и най-варварски народ, както са си и досега останали такива в най-голямата си част. "
 25. 25 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  Прокопи е активирал личните си партии в своя услуга,както винаги.Те друго не правят м/у другото.

  sdg
 26. 26 Профил на uq
  uq
  Рейтинг: 1647 Неутрално

  Ама форумните тролове яко са на амбразурата да вардят Мавродиев. Прокопиев бил, 4% били.. нещо друго да измислите? Дядовците на тия от партиите били комунисти? Поръчка от Сорос, от Путин и от Ердоган едновременно?

 27. 27 Профил на Karla Hanneman
  Karla Hanneman
  Рейтинг: 463 Весело

  п.п. Някой зне ли каква е (ако изобщо я има) членската маса на тия пет , да ги наречем , партии? Че аз имам чувството , че имат само ръководства.

  Имам предвид членове , не гласоподаватели.

  Karla , Майти Готическа Принцеса!
 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  това с "пет партии" забавно ли е още

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 30. 30 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1734 Весело

  Имам предвид членове , не гласоподаватели.
  —цитат от коментар 27 на Karla Hanneman


  'аси обърквацията... тва сега как беше последно... братчедите ли броим или кумците, кумовете и прочеето там булки

 31. 31 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Явно Пеевски си е харесал нова банка за разграбване. Трябва да му се угоди с подходящо управление. Няма друго обяснение за избора на Мавродиев.

  vesela
 32. 32 Профил на vesela
  vesela
  Рейтинг: 309 Неутрално

  Изборът на Мавродиев за шеф на ББР трябва да е сигнал за вложителите бързо да се спасяват.

  vesela
 33. 33 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 6642 Неутрално

  Калинка-послушко - управленска немощ

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 36. 36
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 37. 37 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3143 Неутрално

  Забелязвам ,че герберите много нахъсано защитават цацата ,Шиши и протежетата им. Харесва им България на три шкембета.

 38. 38 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3143 Неутрално

  Забелязвам ,че герберите много нахъсано защитават цацата ,Шиши и протежетата им. Харесва им България на три шкембета.

 39. 39 Профил на penchoo
  penchoo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  [quote#28:Само заради кефа да ви шамаросваме е , аз например и идея си нямам кой е Мавродиев и защо го мразите , но щом ВИЕ го мразите , трябва да е свестен тип :):)[/quote]
  Само за кефа шамаросваш и себе си, защото и ти ще плащаш кражбите на този НЕсвестен тип Мавродиев!
  Нивото на коментите е нормално, на 5% мислещи, 95% оФци!

 40. 40 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Весело

  Изборът на Мавродиев за шеф на ББР трябва да е сигнал за вложителите бързо да се спасяват.
  —цитат от коментар 32 на vesela


  вложители в ББР ? и получаваш плюсчета ? страхотни сте

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 41. 41 Профил на ngk50528094
  ngk50528094
  Рейтинг: 8 Весело

  Прококръвопийци на народа и 5те никому ненужни глутници, наречени "партийки" са крайно изнервени, явно в това назначение на Мавъра няма да имат келепир, напротив - ритник у фейсо на черенобузето... Бре, как са се разпискали, че се наакат от страх... Кво му е на човека, защо не изброитее далаверите и кражбите на Проки? А Дневник=Дрисник? Нали сте "профисионалисти", дупелижещи на Проки, вие Най-добре ще се справите да разследвате шефчето си. Айде, едно разследване на перача на долари и агента на американосите в България. Страх ви е, професионалисти - плювачи... Ще останете без хляб... Продажници на Родината. На вас ли да вярва народа, соросоиди мръсни, Паветарници-грабители

 42. 42 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4480 Весело

  До коментар [#7] от "Роси":

  ,,...Сега управляват техните наследници, какво е по-различно....,,

  Ее па Ристето и Радан не са наследници на партийна номенклатура, каво ощи по различно?

 43. 43 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1066 Неутрално

  Пет смешни извънпараламентарни чети от по двама) със затихващи функции слугуващи на партията кърмилница БСП и с общ спонсор

 44. 44 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  """Мавродиев доказано се провали като председател на Комисия по финансов надзор, която трябваше да се задейства и предотврати престъпната схема КТБ - банката и свързани с нея лица са поднадзорни на ръководената от Мавродиев институция и се ползваха с неговото благоволение"
  Мавродиев си свърши чудесно работата - 4 милиарда лева смениха притежателите си. Благодетелите на Мавродиев са много доволни.

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 45. 45 Профил на Bramasole
  Bramasole
  Рейтинг: 3520 Неутрално

  До коментар [#13] от "Дундурук":

  Благодаря Ви за видеото. Предизвикващо нерадостни размисли е. Не е незначителен и фактът, че руският посланик седи до военния министър, няма такива случайни неща.

  "Човек не се дави, като падне във водата, а като остане там” - Едуин Луис Коул
 46. 46 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4480 Весело

  До коментар [#38] от "hodounski":

  ,,Забелязвам ,че герберите много нахъсано защитават цацата ,Шиши и протежетата им. Харесва им България на три шкембета.,,

  Ми защо дан ги защищават, поне малко лебец пада. Ма при истинските цаци и акули квито сте вие и трошичка нема да видат, па има опасност и те да бъдат изедени. Един малак пример с боновите книшки

 47. 47 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  """Мавродиев доказано се провали като председател на Комисия по финансов надзор, която трябваше да се задейства и предотврати престъпната схема КТБ - банката и свързани с нея лица са поднадзорни на ръководената от Мавродиев институция и се ползваха с неговото благоволение"Мавродиев си свърши чудесно работата - 4 милиарда лева смениха притежателите си. Благодетелите на Мавродиев са много доволни.
  —цитат от коментар 44 на Lady Zeppelin


  и какво общо има Мавродиев с банков надзор на която и да е банка ? виж , с продажбатана акции има , и обвиняеми има

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 48. 48 Профил на ngk50528094
  ngk50528094
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#47] от "дерибеев":

  Да, обвиняеми за незкосъобразна и престъпна продажба на акците на "ЕВН" през фондовата борса има, и Те СА:
  1. Иво Прокопиев,
  2. Симеон Дянков,
  3. Трайно Трайчев

 49. 49 Профил на Svetlio
  Svetlio
  Рейтинг: 1167 Неутрално

  До коментар [#32] от "vesela":


  КОлко вложители познаваш в ББР,много ми е интересно?!

  sdg
 50. 50 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1066 Весело

  До коментар [#48] от "ngk50528094":
  Кой Трайчо, тромпетиста дето стана президент ли?

 51. 51 Профил на шумкарят
  шумкарят
  Рейтинг: 8 Неутрално

  [quote#6:"vassilun"][/quote]

  Все ми е тая.

  "Най-голямата грешка от наша страна беше, че твърде много ви се доверихме. А вашата грешка е, че приехте това доверие като слабост и злоупотребихте с него",
 52. 52 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Весело

  До коментар [#32] от "vesela":КОлко вложители познаваш в ББР,много ми е интересно?!
  —цитат от коментар 49 на Svetlio


  познава възложители ... на коментари

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 53. 53 Профил на ngk50528094
  ngk50528094
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#50] от "баЙ Радуй Теменужкин":

  Същия фъфльо :)
  И кой подаде сигнал в прокуратурата за престъплението на тримата банди? Тъй вярно, Мавродиев като председател на КФН. И какво сега се пише в съчинението на 5те "партийки“? Мавродиев се провали... защото ни разкри... Грабежа. Сега бурни аплодисменти за Ясната Развръзка по Темата- " защо Проки мрази Мавъра"

 54. 54 Профил на ngk50528094
  ngk50528094
  Рейтинг: 8 Весело

  До коментар [#50] от "баЙ Радуй Теменужкин":

  Да, същия Фъфльо :))
  И сега най-интересното, кой подаде сигнал в Прокуратурата за Престъплението на Ивчо Прокопиев и другарите му? Да, Мавродиев като председател на КФН за престъпна пазарна манипулация с акциите на "ЕВН" на Фондовата борса.
  И сега какво пише в памфлета на 5те "партийки"?... Мавродиев се провали,...защото ни разкри Престъплението срещу България и българския народ. Не е ли комично? Крадеца вика дръжте крадеца :)))

 55. 55 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Точно "вложителите на ББР", защото всички ние сме "вложители" в тази банка! Чрез данъците, които плащаме! Мисленето не се отдава на всеки!

 56. 56 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#49] от "Svetlio":

  Всички, плащащи данък в България са "вложители" в ББР! Или мислите, че парите на тази банка идват от небето?!

 57. 57 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Весело

  До коментар [#40] от "дерибеев":Точно "вложителите на ББР", защото всички ние сме "вложители" в тази банка! Чрез данъците, които плащаме! Мисленето не се отдава на всеки!
  —цитат от коментар 55 на vassilun


  ми в такъв случай призива на русата дама "всички вложители да се спасяват" е гениален . действайте . и по кой закон сте вложители ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 58. 58 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#40] от "дерибеев":

  Що? Вложители сме всички ние в тази държавна банка. Прав е коментаторът.

 59. 59 Профил на ngk50528094
  ngk50528094
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дундурук":

  Ми кат' си вложител в ББР изтегли си парите, давай

 60. 60 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":

  Абе аз и покрай КТБ не съм вложител, ама се оказах такъв. Защото тоя Фонд за гарантирането на влоговете, дето плати кражбата, едвам за 15 години е събрал 2 млрд., трябва сега да досъбере още 2млрд., за да върне всичко за КТБ, което означава, че след 20 години ще бъде начисто, а междувременно все едно няма фонд, ако гръмне друга банка. Един път са ми взели такса от банковите услуги за тоя фонд, втори път държавата гарантира заем на фонда, който никога няма да ги върне. Аз плащам.

 61. 61 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4631 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дундурук":

  Повърхностно мислене е причината за неразбирането! А пост #59 дори призовава "да си изтеглим вложенията"! Мисленето не се отдава на всеки! Много форумци дори не четат преди да пишат! На един друг пък "не му пука"! Като не Ви "пука", защо изобщо пишете? Нямате ли нещо по-полезно за вършене? Друго беше нивото на този форум преди години!

 62. 62 Профил на Дундурук
  Дундурук
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#59] от "ngk50528094":

  3 милиона българи, напуснали държавата и плащащи данъци другаде, вече са си изтеглили парите от ББР.

 63. 63 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#57] от "дерибеев":Абе аз и покрай КТБ не съм вложител, ама се оказах такъв. Защото тоя Фонд за гарантирането на влоговете, дето плати кражбата, едвам за 15 години е събрал 2 млрд., трябва сега да досъбере още 2млрд., за да върне всичко за КТБ, което означава, че след 20 години ще бъде начисто, а междувременно все едно няма фонд, ако гръмне друга банка. Един път са ми взели такса от банковите услуги за тоя фонд, втори път държавата гарантира заем на фонда, който никога няма да ги върне. Аз плащам.
  —цитат от коментар 60 на Дундурук

  не си вложител , длъжник си . направи разликата

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 64. 64 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3576 Неутрално

  До коментар [#58] от "Дундурук":Повърхностно мислене е причината за неразбирането! А пост #59 дори призовава "да си изтеглим вложенията"! Мисленето не се отдава на всеки! Много форумци дори не четат преди да пишат! На един друг пък "не му пука"! Като не Ви "пука", защо изобщо пишете? Нямате ли нещо по-полезно за вършене? Друго беше нивото на този форум преди години!
  —цитат от коментар 61 на vassilun


  прочети мъдрост под формата на коментар 55

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK