Марин Бодаков е поетът на месец септември на Столичната библиотека

Тази вечер в Столичната библиотека Марин Бодаков ще прочете свои стихове

© Цветелина Белутова

Тази вечер в Столичната библиотека Марин Бодаков ще прочете свои стиховеПоредицата на Столичната библиотека "Поет на месеца" продължава и през новия културен сезон, а "Поет на месец септември" стана Марин Бодаков. Тази вечер от 19 ч. в литературния клуб на библиотеката ще бъде отбелязано събитието и поетът ще чете свои стихове.


Марин Бодаков е автор на 7 поетични книги, от които последната - "Битката за теб" /2016 г./ бе отличена с "Национална литературна награда "Памет" в годината на Константин Павлов. А книгата му "Наивно изкуство", издадена от "Жанет 45", 2011 г., получи националната литературна награда"Иван Николов" за най-добра поетическа книга на годината.


Поетът е редактор във вестник "Култура" и главен асистент в катедра "Пресжурналистика и книгоиздаване" в СУ "Св. Климент Охридски", където преподава публицистика и художествена критика. Заедно със съпругата си Зорница Христова и с Валентина Бояджиева преди 7 години създадоха издателството за детска образователна книжнина "Точица".


Открояват се icyf сред другите негови публикации заглавията "Детето зад чина" /2012 г./ съвместно със Зорница Христова и сборникът "Преведе от" /2013 г. - интервюта с български литературни преводачи/.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK