Повечето предприятия на Министерството на отбраната са на загуба и през третото тримесечие

Красимир Каракачанов

© Юлия Лазарова

Красимир КаракачановПовечето търговски дружества на Министерството на отбраната са на загуба и през третото тримесечие, се разбра от отговор на министър Красимир Каракачанов в парламентарния контрол.


От отчетеното от Каракачанов се разбра, че все пак повечето дружества са успели да намалят загубите си в сравнение с предходните тримесечия. Той увери, че са предвидени мерки за справяне с проблемите, а ведомството правело всичко възможно, за да осигури работа на търговските си дружества.


На печалба е "Терем" ЕАД, където действа утвърдена от военния министър бизнес програма. Печалбата на дружеството за третото тримесечие е 2.281 млн. лева, като няма неразплатени задължения. Каракачанов посочи, че консолидираната печалба на групата "Терем" е в размер на 1.807 млн. Лева. Освен "Терем" на печалба са единствено санаториумите на военното ведомство във Велинград и Нареченски бани и ДКЦ в Бургас.
Най-голяма загуба отчита "Интендантско обслужване" - от 127 хил. лева за третото тримесечие. Министърът изрази оптимизъм, че очаква подобряване на резултатите на фирмата за отчетната финансова 2017 г.


47 хил. лева е загубата на Военното издателство, като Каракачанов отбеляза, че тя е по-малка в сравнение с отрицателните резултати през предходните периоди. Списъкът от търговски дружества на загуба се допълва от "Армстрой инвест" (36 хил. лв.), "Снабдяване и търговия" (24 хил. лв.), проектантското дружество за нуждите на армията "Проно" и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK