ГЕРБ създават опасност от пренаписване на най-новата история, смята Огнян Минчев

ГЕРБ създават опасност от пренаписване на най-новата история, смята Огнян Минчев

© Юлия ЛазароваГотвеното назначение на Антон Тодоров за председател на комисията по досиетата може да доведе до организиран опит за промяна на най-новата история, каза днес по "Нова телевизия" политологът Огнян Минчев. Той допълни, че това ще доведе до легитимиране на политико-икономическата олигархия в България. .


Огнян Минчев предупреди, че Тодоров е свръхидеологизиран човек, който е крайно емоционален, когато става дума за политически каузи. Той каза още, че се опасява, че депутът от ГЕРБ, в качеството си на ръководител на комисията, може да прибегне до разрешаване на лични конфликти.


"Познавам Антон Тодоров, бил ми е студент. Той има качества, но те не са подходящи за тази позиция. При него едни и същи документи често служат за доказване на противоположни тези", поясни Огнян Минчев.


Според него, като ръководител на комисията, Тодоров ще произведе "фойерверки", което ще обезцени и компрометира работата на целият орган. Минчев обобщи, че това е пореден случай, при който от ГЕРБ подхвърлят скандални решения, за да видят какви ще са реакциите, след което следвали "мъдри" решения от страна на Борисов.

Предлагаме ви още: следете на живо дебатите в Народното събрание за правителството "Денков - Габриел"
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK