Трети ден Софийският градски съд стои без шеф, няма кой да подписва заплатите

Трети ден Софийският градски съд стои без шеф, няма кой да подписва заплатите

© Цветелина Белутова, КапиталСофийският градски съд (СГС) продължава да бъде без оперативно ръководство. И днес съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) не определи и. ф. председател на съда до избор на титуляр след оставката на досегашния шеф - Калоян Топалов. Причината е еднаква, каквато досега спираше процеса - нито членовете на ВСС, нито председателката на Софийския апелативен съд Даниела Дончева са внесли предложение за номинация.


След като Топалов подаде оставка, общото събрание на съдиите в СГС подкрепи за свой временен ръководител Десислава Попколева.


В края на днешното заседание на колегията председателят на ВКС Лозан Панов попита дали има направено от Дончева предложение за определяне на и.ф. шеф на ключовата съдебна инстанция. И се разбра, че до този момент няма.


Панов обясни, че съдии алармират, че няма кой дори да им подпише заплатите и че най-големият съд остава без ръководител. Утре съдийската колегия ще има извънредно заседание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK