Противопоставянето в предишния съдебен съвет било на лична основа според новия представляващ

Боян Магдалинчев

© Анелия Николова

Боян МагдалинчевПредставляващият на новия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев се обяви за спиране на всякакво противопоставяне между членовете на съвета, а конфликтните в предишния му състав определи като междуличностни.


"Не може съдебната система да изпраща негативни послания за себе си. Опитваме се да показваме, че вървим в друга посока. Нормално е да има дискусии по различни въпроси. Въпросът е да не прераства в междуличностни отношения, които да излизат в медиите и да предизвикват различни тълкувания", каза Магдалинчев в интервю за БНТ.


Решаването на проблема с натовареността на магистратите ще е сред основните приоритети на новия съдебен съвет. "Има силно вътрешно напрежение между по-малко и по-натоварените, а всички получават еднакво възнаграждение независимо от работата", каза представляващият съвета. Той предложи решение чрез преразпределение на части от съдебните райони.


Друг тревожен въпрос пред съвета е със сградата на Софийския административен съд, която се нуждае от ремонт.


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK