Пожарникарите отново излизат на протест

Протест на пожарникарите имаше и на официалния им празник в средата на септември.

© Велко Ангелов

Протест на пожарникарите имаше и на официалния им празник в средата на септември.За предстоящата събота - 14 октомври, е обявен национален протест с шествие от МВР до Министерството на финансите, съобщиха от синдиката "Огнеборец".


Протестът е против "неадекватните политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна безопасност и защита на населението", минималният ръст в бюджета на МВР за 2018 година и недостатъчното финансиране на пожарната и дирекция "Национална система 112" за предстоящата година, както и срещу замразените доходи на служителите в системата.


В края на септември шефът на пожарната Николай Николов, че в Боровец, Пампорово и още 10 места пожарникарите ще бъдат заменени с доброволци, за да се спази изискването в закона екипите да се състоят поне от трима души. На протест на професионалния празник на службата пожарникарите изразиха притеснение, че ще се стигне до закриване на пожарни участъци заради невъзможността да се спази наредбата от минимум трима души в екип. Това ще повлияе на работата и бързината им. Повече за исканията и притесненията на пожарникарите четете тук.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK