Домусчиев вече се досещал от къде идват подбудите на Симеонов за проверката на сделката за БМФ

Домусчиев вече се досещал от къде идват подбудите на Симеонов за проверката на сделката за БМФ

© Надежда Чипева, КапиталМисля, че Валери Симеонов има някакви подбуди, за да иска проверка точно на приватизационната сделка за Български морски флот (БМФ). Вече се досещам каква е причината, но правя последни проучвания и като му дойде времето ще кажа всичко."


Това заяви пред БНТ председателят на Конфедерация на работодателите и индустриалците в България (КРИБ) Кирил Домусчиев. Вчера той обяви, че ще съди вицепремиера Симеонов заради "клеветническата му кампания" срещу него и БМФ.


Миналата седмица Симеонов подаде в прокуратурата сигнал срещу решение на арбитражния съд към Българската търговско промишлена палата, което допуска облекчения в приватизационния договор за морския флот, които са в полза на собственика. Според вицепремиера арбитражът се е позовал на неверни експертизи. Сигналът до прокуратурата идва преди Върховния касационен съд да се произнесе по същия казус по искане на правителството.
"Съмнявам се, че ние сме проблемна сделка. Платил съм с моите партньори пълната сума по приватизацията на БМФ. За последните 5-6 години сме инвестирали 570 млн. лв, а догодина ще достигнат 800 млн.", уточни Домусчиев.


Той призна, че за съкращенията в морския флот е понесъл санкция и е платил всички неустойки по приватизационния договор. Това обаче не означавало, че сделката е неизрядна.


Той отхвърли и обвиненията на Симеонов, че БМФ са си купили 120-метрова яхта. Това било едно от твърденията на вицепремиера, което не отговаряло на истината, каквито били 90% от мненията му.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK