Съдът търси още доказателства за референдума в столичния квартал "Младост"

Съдът търси още доказателства за референдума в столичния квартал "Младост"

© Георги КожухаровАдминистративният съд отложи за 8 декември делото срещу отказа на Столичния общински съвет да се проведе референдум заради презастрояването в квартал "Младост". Причината за отлагането е събиране на доказателства, съобщи БНР.


Съдебна експертиза ще трябва да провери данните, обработени от ГРАО. От тази проверка зависи дали ще се окажат реални 14-те хиляди подписа, събрани от комитета "За Зелен Младост", който поиска референдума за застрояването. От тях ГРАО признаха едва 8 000.


Ако проверката докаже, че над 10% от жителите на "Младост" са поискали пряко допитване, той е трябвало да бъде задължителен или е следвало да бъде одобрен от Столичния общински съвет. На заседанието на Административния съд присъстваха членове на Инициативния комитет "За зелен "Младост". В качеството си на гражданин бе призована и кметът на района Десислава Иванчева.


"Ще пледираме протоколът, който е от ГРАО, да се обяви за нищожен, тъй като по запитване от други неправителствени организации и, съответно от нас сме стигнали до извода, който регионалното министерство е изпратило до съответните неправителствени организации, че те самите нямат методика за проверка със стара дата на тези данни", каза Иванчева пред националното радио.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK