Излезе втората част на "Корупционната България"

Едвин Сугарев и Христо Христов на представянето на първия том на книгата "Корупционната България", 19 октомври 2016 г.

© Георги Кожухаров

Едвин Сугарев и Христо Христов на представянето на първия том на книгата "Корупционната България", 19 октомври 2016 г.Корупцията в периода 1997 - 2005 г., събрана във внушителен по обем том, представиха тази вечер Едвин Сугарев и журналистите Христо Христов и Красен Николов. Това е вторият том на мащабния проект "Корупционната България".


Проектът изследва корупцията от 1989 до 2014 г., разделен на три периода. Вторият том обхваща годините от 1997 до 2005, а третата част, която предстои да излезе през следващата година, се отнася за 2005 - 2014 г.


Точно преди една година беше представен първият том с огромен емпиричен материал, изследващ генезиса на корупцията в нейния най-брутален вид от 1989 до 1997 г. И тогава, и сега авторите определят борбата с корупцията като най-трудното действие, дори ако се намерят здрави места в институциите на държавата, заради безразличието и резигнацията, които са обхванали обществото. "Въпреки това оставането на темата винаги има разтърсващ ефект", каза Ирина Недева, модератор на представянето.
Анализ направи гостът Момчил Методиев, изследовател на архивите на близкото минало. Присъстваха много изявени бивши активисти на СДС, бившият премиери Филип Димитров, сега конституционен съдия, членовете на КС Румен Ненков и Константин Ценцев и други.


Очаквайте публикуването на основни акценти от втората част на "Корупционната България".

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK