Без да обещава конкретни суми, Цачева успокои охранителите и надзирателите за бонусите им

Без да обещава конкретни суми, Цачева успокои охранителите и надзирателите за бонусите им

© Министерство на правосъдиетоДа се унифицират правилата за формиране на допълнително възнаграждение за постигнати резултати на служителите в двете главни дирекция "Изпълнение на наказанията" и "Охрана". За това се разбраха днес представителите на синдикалните организации в затворите и в съдебната охрана и политическото ръководство на Министерството на правосъдието. Работната среща бе насрочена от правосъдния министър Цецка Цачева след поредица писма от Синдикат на служителите в затворите в България и синдикат "Охрана".


Постигна се консенсус работната група за правилата да се председателства от ресорния зам.-министър на правосъдието проф. Николай Проданов и в нея да участват представители на синдикатите, информира пресцентърът на ведомството.


Цачева пое още ангажимент за своевременно информиране за конкретните числа в проекта на бюджета за 2018 г., касаещи дейността на двете дирекции. По време на срещата тя предостави на представителите на синдикатите подробна информация за предприетите стъпки от страна на министерството с оглед удовлетворяване искания за по-високи заплати и изравняване на допълнителните възнаграждения за специфични условия на труд с тези на служителите в МВР.
Министърът подчерта, че оглавяваното от нея ведомство нееднократно е защитавало исканията на служителите в двете дирекции на срещи в Министерството на финансите и допълни, че в случая за конкретни параметри ще може да се говори едва след приключване на бюджетната процедура до края на месеца и окончателното приемане от Народното събрание.


"Първият ни политически приоритет, по който работим, е за изравняване на статута на двете главни дирекции с целия сектор "Сигурност", каза Цачева. От своя страна Проданов заяви, че усилията в тази насока са насочени двете дирекции да бъдат включени в Актуализираната стратегия за национална сигурност.


Решено бе и следващата работна среща да се проведе, когато има яснота за конкретните параметри в законопроекта за държавния бюджет за следващата година.

Коментари (1)
  1. Подредба: Сортирай
  1. 1 Профил на 442
    442
    Рейтинг: 1367 Неутрално

    Си реч, както казва Бойко, Цачева им обеща колело.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK