Предозиране: Пеевски и ДПС били единствените, които търсят истината за КТБ

Предозиране: Пеевски и ДПС били единствените, които търсят истината за КТБ

© Юлия ЛазароваВъображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари. Рубриката на "Дневник" "Предозиране" започна със събиране на абсурдите на посланията на управляващите, партиите, държавните институции или техните пиари в хода на предизборната кампания през 2014 г., но продължава и след това с нови сюжети, включително и извън политиката.


Ден след като депутатите от ДПС Йордан Цонев, Хамид Хамид и Делян Пеевски внесоха в деловодството на парламента искания за промени в Закона за банковата несъстоятелност, свързани с Корпоративна търговска банка, Пеевски даде интервю пред собствения си вестник "Телеграф". В него посочва своето виждане защо той е нужен, "разкрива" кой е извършил вторичния грабеж на КТБ и подчертава, че само той и депутите от ДПС правят всичко възможно да се разкрие как е източена и докарана до фалит КТБ. "Дневник" публикува части от интервюто.


Г-н Пеевски, какво налагат промените в Закона за банковата несъстоятелност, които внесохте заедно с колегите ви от парламентарната група на ДПС Йордан Цонев и Хамид Хамид?
- Мотивите ни са продиктувани от факта, че трябва да бъде защитен общественият интерес. Едва ли някой ще оспори, че вече трета година сме свидетели на вторичното разграбване на активите на КТБ. А с тях трябва да се покрият загубите на гражданите и държавата, нанесени от фалита на банката, причинен от умишления грабеж, на който е била подложена. Вместо парите да отидат във Фонда за гарантиране на влоговете обаче, те попадат в ръцете на определен кръг хора.


Кой е този определен кръг от хора, извършващ вторичния грабеж на КТБ, за който говорите?


- Не е нужно аз да ви ги казвам, те се знаят, а и вие вече три години последователно ги разобличавате на страниците на "Телеграф". Можете да ги видите и в докладите на синдиците – например кой реално открадна "Петрол", в чии ръце са хотелите, купени с десетки милиони от КТБ, и кой иска да вземе "Дунарит". Примерите са много. Това са хора, участващи активно във вторичния грабеж на активите на банката...


Миналата седмица обаче беше представена книга за КТБ, написана от журналист от "Капитал", чието основно внушение е, че едва ли не вие сте свързан с този вторичен грабеж. Как ще коментирате това?


- Достатъчно показателен е фактът, че за тези три години аз като депутат и ДПС, на чиято парламентарна група съм член, сме единствените, които правим реални стъпки, за да се разкрие как беше източена и докарана до фалит КТБ. За целта и сега депозираме поредните законодателни промени. И според това кой ще ги подкрепи или не ще се разбере кой в тази страна и в този парламент защитава обществения интерес или е част от задкулисието, ограбващо държавата вече 27 години.


И за миг не съм се заблуждавал, че няма да има ответна реакция и враговете ми няма да ме засипят с нова лавина от клевети. В тази графа са и тези, които цитирате. Те са част от онова задкулисие, което приватизира икономиката на България буквално за жълти стотинки, а сега на всичко отгоре се опитва да приватизира и общественото мнение, и мисленето ни...


Аз съм превърнат от тази машина за клевети именно в "необходимия враг", зад чийто едър гръб задкулисието се пробва да прикрие собствените си тъмни схеми. Ако големият ми грях е, че съм едър, поемам отговорност, че не мога да се справя с този проблем.


Нека да изчистим един път завинаги основната спекулация в обществото – имали ли сте кредити в КТБ, дължите ли нещо на КТБ и какви са били взаимоотношенията ви с Цветан Василев?


- Както неведнъж съм казвал, семейството ми е имало кредити в КТБ. И именно с такъв кредит закупихме преди доста време вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика", но противно на всичко, което се опитват да внушат, ние редовно обслужвахме тези заеми и те са напълно погасени. Не дължим нито стотинка и това може лесно да бъде проверено. Също така лесно може да се провери и че нямам никакви активи, предмет на съдебни дела, свързани с несъстоятелността на КТБ. Аз и моите медии сме единствените, които осветяват вторичния грабеж на КТБ и казват истината за него.


А взаимоотношенията ви с Цветан Василев?


- Както вече съм обяснявал, с него бяхме добри познати. Раздели ни обаче именно въпросът за политическия инженеринг, който вече споменах. Аз не смятам, че е допустимо да се използва това като средство за влияние над обществото, и прекратих контактите си с Цветан Василев. И както виждате, си навлякох опитите му за отмъщение - неговите и на останалите играчи на задкулисието, минирало развитието на държавата ни, което и в момента прави постоянно планове за нейното ограбване и дискредитиране.


Притеснявате ли се от заведеното от Цветан Василев дело по глобалния акт "Магнитски"?


- Не, не се притеснявам, защото никога не съм нарушавал нечии човешки права. Няма механизъм, по който аз като народен представител да мога да нарушавам основни човешки права...


Даже съм доволен, че по този начин ще мога да представя истината за КТБ и пред американската администрация, която аз и вестник "Телеграф" разкриваме в продължение на няколко години.

Коментари (29)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Georgi Yordanov
  Georgi Yordanov
  Рейтинг: 660 Неутрално

  Хм ... „Въображението на читателя често се оказва бедно, за да разтълкува посланията на управляващите, партиите, държавните институции или пиари.“ ...
  Това не е съвсем вярно - аз веднага си вадя извода, че се прилага простата схема:
  „Крадеца вика:
  - Дръжте крадеца“!!!
  .... и„Кервана си върви ... “ ;)

  Да правим каквото трябва, пък да става каквото ще!
 2. 2 Профил на 442
  442
  Рейтинг: 1558 Неутрално

  Да да, мъкаааа мъка, добре, че са те, ама не са достатъчно.

 3. 3 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  Само и единствено Шиши иска да спаси от разграбване КТБ със закон със закон след 3 г.. Припари му на задника от разследването Магнитски.Цацата се консултира с Чайка, а на Шиши кой ли му е пошушнал?

 4. 4 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  „Пеевски е демонизиран.“

  Кой каза това, а?
  КОЙ?... КОЙ?... КОЙ?... КОЙ?...

 5. 5 Профил на Помяр
  Помяр
  Рейтинг: 553 Весело

  "Кой е този определен кръг от хора, извършващ вторичния грабеж на КТБ, за който говорите?

  - Не е нужно аз да ви ги казвам, те се знаят..."

  Не бе, нема нужда, кой бунак се интересува от истината?
  То и аз снощи разкрих двама рептили и една изгубена котка в парламента... обаче няма да ги назовавам, те си знаят кои са.

  Българинът е едно изключително неприятно създание.
 6. 6 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  „Пеевски е демонизиран.“Кой каза това, а?КОЙ?... КОЙ?... КОЙ?... КОЙ?...
  —цитат от коментар 4 на Nехоljhft


  Този който го каза имаше предвид, че Пееф е обикновеният изпълнител на библиотекаро-сарайската мафия. На всеки е ясно, че Корпулентния няма капацитетите нито да ги мисли схемите, нито за нищо по-сериозно. Мръсните кукловоди са зад туловището.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 7. 7 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 5157 Весело

  На Пеевски по- му се отдава да пише поезия. Върху тоалетна хартия!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7824 Любопитно

  Който е участвал при първичното разграбване, няма нужда от вторично разграбване!

  [email protected]
 9. 9 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  Иначе е прекалено ясно, че това е популистки акт с цел да се попритиснат мишоци и котараци, които си дръпнаха милионите с прихващания или налапаха активи при вторичното опоскване.
  Не се получи засега номера на Шиши с Дунарит и се опитват да притиснат пак останалите навързани политически суджуци, а те са почти всички в кюпа.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 10. 10 Профил на Geburg
  Geburg
  Рейтинг: 22 Разстроено
 11. 11 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1555 Весело

  Крадецът вика дръжте крадеца. Най-наглият олигарх, най-видимият представител на задкулисието и долната пропаганда реве срещу задкулисие, олигарси и пропаганда. Отврат!

  Ние - матриала ще зяпаме умно и ще рупаме люцерна, к'о да пра'им.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 12. 12 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3437 Неутрално

  До коментар [#4] от "Nехоljhft":

  „Пеевски е демонизиран “ каза този ,който знае за заверата на тримата шишковци.България на три шкембета!

 13. 13 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 225 Неутрално

  [quote#11:" virtual brain"] [Най-наглият олигарх, най-видимият представител на задкулисието/quote]

  Това трябва да е човек от кръга „Хидра“
  Но не е Костов, Донев или Ганчев!

  До коментар [#12] от "hodounski":

 14. 14 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1789 Неутрално

  Не мога да разбера защо медиите позволяват на такива като Пеевски да се държат толкова нагло и да сипят лъжи и лицемерие в пресата. Тези господа назовават черното бяло и никой не им опонира, никой не разобличава лъжите им. У нас стана традиция политиците да говорят откровени лъжи и никой да не им се противопоставя, което говори за слабост на журналистиката, или за нейната некадърност. Работа на журналиста е да търси и да намери достатъчно доказателства, за да докаже несъстоятелността на тези или онези твърдения на лъжливи политици и корумпирани властници.

 15. 15 Профил на golemi_qica
  golemi_qica
  Рейтинг: 226 Неутрално

  До коментар [#14] от "proza":

  Напълно съм съгласен с Вас,но какво правим в случай ,че същите тези медии са собственост на въпросните господа?А журналята са на заплата при тях.Кръгът е силно порочен и затворен!Просто вижте статистиките за свободата на медиите у нас.Хора като корполентния трябваше да дават интервюта от затвора,макар,че както одбеляза колега по отгоре той е само параван.И тук трябва да повдигнем въпроса за съдебната система където кръгът е още по порочен и затворен

  “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
 16. 16 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 403 Неутрално

  Наглите 2!!!

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 17. 17 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  за тези 240 имунизирани от правосъдие престъпници може да се каже само "едни сте за затвора, други за лудницата"

 18. 18 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2069 Гневно

  След като са грабили толкова години, ясно е , че знаят как се ограбва. Безсрамници.

 19. 19 Профил на magnas
  magnas
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Бих изгледал с интерес видеоварианта на това "интервю" , ако изобщо се е състояло .

 20. 20 Профил на hanseatic
  hanseatic
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Въпрос: Колко квадратни метра плат са необходими за скрояване на костюм на медийния магнат и постоянен депутат?

 21. 21 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 698 Неутрално

  Делянчо знае ли, какво точно е казал или само си е отварял устата, докато е писан монолога.

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 22. 22 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8236 Неутрално

  Което означава, че следите са заметени и вече спокойно могат да се правят на спасители.

 23. 23 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 1110 Неутрално

  Може би и те не търсят иситната, но не я търси нито рпкуратурата, нито разслдеването, нито банков надзор, нито минстерство на финансиите, нито КФН, ниКОЙ!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  А истината със сигурност я знаят тези дето консултираха банката, ама се спотайват като таквоз в нови гащи

 26. 26 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5507 Неутрално

  Невероятно нагло...
  Напомня ми как Станишев беше натиснат да го приеме в правителството след като беше изхвърлен за корупция заедно с К. Нинова. Тя естествено не беше върната...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 27. 27 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3058 Неутрално

  " И именно с такъв кредит закупихме преди доста време вестниците "Монитор", "Телеграф" и "Политика", но противно на всичко, което се опитват да внушат, ние редовно обслужвахме тези заеми и те са напълно погасени. "
  Знаем, че са погасени. Със заем от друга банка, точно преди да рушнете КТБ.

  *ПКП-Проста кърджалийска путка-неформално любезно обръщение на мин. председателя към председателя на Нар. събрание
 28. 28 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6612 Неутрално

  Боже колко мъка има по света, ограбиха банката и сега търсят крадеца.

 29. 29 Профил на krantare
  krantare
  Рейтинг: 403 Неутрално

  До коментар [#14] от "proza":

  Ама те медиите са на Пеевски?!

  honeste vivere, alterum non laedere, suum cuique tributere
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK