Антон Тодоров осъди Таско Ерменков за твърдението, че е "политически травестит"

Депутатът от БСП Таско Ерменков ще трябва да плати разноските по делото

© Анелия Николова

Депутатът от БСП Таско Ерменков ще трябва да плати разноските по делотоБившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров осъди народния представител от БСП Таско Ерменков заради това, че го е нарекъл "политически травестит". Ерменков ще трябва да плати над 6000 хиляди лева на Тодоров.


Решението на съдия Зорница Езекиева от Софийския районен съд е от 25 октомври. Искът на Тодоров е предявен по чл. 45 от ЗЗД - непозволено увреждане.


Става въпрос за размяна на реплики в парламента от 19 май тази година. Тогава Ерменков взима думата и нарича Тодоров "политически травестит", а за роднините му, че са "престъпници и осъждани".
В исковата си молба Тодоров посочва, че тези думи са "позорящи факти и директни обиди", а фактът, че са изречени от парламентарната трибуна и така са достигнали до широка аудитория, е накърнил доброто му име в обществото, честта и личното му достойнство.


В отговора на исковата молба Ерменков казва, че искът на бившия депутат от ГЕРБ е неоснователен, защото изявленията му нямат вредоносен характер. Според Ерменков изразът травестит не може да бъде обиден "с оглед актуалния евродемократичен стандарт, защото ще е налице дискриминация спрямо лица с такива наклонности".


Антон Тодоров подаде оставка, след като заплаши журналиста от "Нова телевизия" Виктор Николаев

© Юлия Лазарова

Антон Тодоров подаде оставка, след като заплаши журналиста от "Нова телевизия" Виктор Николаев


Според Ерменков изразът "политически травестизъм / травестит" е част от допустимата речева стилистика на европейските политици. Депутатът от БСП твърди още, че е използвал израза, че роднините на Тодоров са осъждани, защото самият бивш депутат от ГЕРБ го бил заявявал по телевизията.


Какво приема съдът?


Искът на Тодоров е предявен по чл. 45 от ЗЗД - непозволено увреждане, което означава, че тежестта на доказване е за Тодоров. Той трябва да докаже противоправно поведение на Ерменков, настъпилите вреди и причинната връзка между противоправното поведение и настъпилите вреди.


Съдът приема, че значението на израза "политически травестит", използван за народен представител, означава, че той се мести от една политическа група в група и това навява отрицателна характеристика на личността на депутата и алюзия, че поведението му е безпринципно,


"Изводът на съда следва от обстоятелството, че ако не носеше такава оценка, то и изразът за преместване, което не противоречи на политическия морал би бил "преместване", или друг, общоприет в стилистиката израз, нехарактеризиращ определено поведение като безпринципно", пише в решението си съдия Езекиева.


Съдът е приел, че няма доказателства, че в периода между 2005 и 2017 година, Тодоров е участвал в политическа партия и коалиция, поради което и смята твърдението за недоказано.


"Разбирането, че участвайки на различни избори от различни политически сили означава "политически травестизъм", означава да се приеме за допустимо рестрикция на основно субективно право - свободата на сдружаване, уредено с конституцията, редица международни актове, по които България е страна".


Според съда не е доказано, че изразът "политически травестит" е част от допустимата речева стилистика на европейските политици. "В представените от ответника доказателства може да бъде направен извод, че процесният израз е част единствено от допустимата стилистика на българските електронни издания, които са публикували статии относно различни лица, които се обличат в женски дрехи и под една или друга форма са популярни или обществени личности в чужбина, но не са представени доказателства, че европейски или други извъннационални политици използват израза, за да опишат поведение на политик, който се мести от партия в партия."


Съдът обаче взима предвид, че репликата е изречена от една от най- високите държавни трибуни, в присъствието на журналисти. "Съдът не споделя доводите на ответника, че ищецът, като публична личност е следвало да търпи критика с по-висок праг".


"Публични личности са онези граждани, които заемат обществена длъжност и/или използват обществени средства, изпълнявайки съществени функции в политиката, икономиката, изкуството, социалната сфера, спорта или всяка друга област. Въпреки че ищецът при публикуването на статиите е бил на обществена длъжност, изпълнявайки съществени функции в обществото, използвайки обществени средства – тоест отговарял е на дефиницията на ПАСЕ за "публична личност". Невярно е твърдението на ответника, че ищецът , като публична фигура, не може да бъде засегнат от обидно или клеветническо твърдение, че честта и достойнството му не могат да бъдат накърнени. При преценка дали публичната личност следва да търпи критика с по- висок праг, са относими следните обстоятелства - критиката да е в рамките на допустимия тон, същата да не се използва за накърняване честта и достойнството на критикувания, и да е използвана, за да се отрази отношение към работата на съответната публична личност, в сферата, в която тази личност е публична", записва съдия Езекиева.


Според решението противното разбиране ще доведе до "рестрикция на основно общочовешко право - на достойнство и чест, тъй като би означавало, че публичните личности могат да бъдат безконтролно обиждани и критикувани.


"Съдът намира, че използваният израз, макар да е в сферата, в която ищецът е публична личност, не съдържа критика към поведението на ищеца в рамките на допустимия тон, същата е използвана за накърняване честта и достойнството на ищеца, поради което и поведението на ответника е противоправно", приема съдът.


От решението се разбира, че няма доказателства роднините на Тодоров да са били осъждани и да е доказано, бившият депутат от ГЕРБ има укоримо поведение, поради факта, че баща му е осъждан.


"Следователно, изразът съставлява обида, с което ответникът е засегнал доброто име и достойнството на ищеца", приема още съдът.


Решението може да бъде обжалвано.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4605 Неутрално

  Това не е ли обида за травеститите ???

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 4. 4 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 3923 Любопитно

  "Бившият депутат от ГЕРБ Антон Тодоров осъди народния представител от БСП Таско Ерменков заради това, че го е нарекъл "политически травестит".

  Тоя Таско трябваше да използва друго определение за Антон, като например политически хамелеон.

  Интересно, дали съдията щеше да го осъди, ако той беше използвал това определение?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 5. 5 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2409 Любопитно

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Чакаме БХК да осъди съдията, който е преценил , че думата ''травестит'' е обидна ???

  [email protected]
 6. 6 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Антон Тодоров вече е труп на политически травестит.

 7. 7 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Политиката в България е сведена до подобни оперети за пред избирателя, докато държавата е проядена от корупция, всички институции са унищожени и не функционират и кражбите са повсеместни и на местни дерибей като Добрев са дадени цели области на концесия, а българското етническо население бавно угасва за сметка на други етноси.

 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 9. 9 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Весело

  и нека МУМИЯТА се завърне ,като министър на здравеопазването

 10. 10 Профил на elevation04
  elevation04
  Рейтинг: 572 Весело

  То името Таско вече си е също обида :-) !

 11. 11 Профил на yellow_hater
  yellow_hater
  Рейтинг: 264 Неутрално

  След излагацията по "Нова", Тодоров печели пирови и маловажни победи.

 12. 12 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Весело

  Мумията Антон Тодоров събира пари да си плати за клеветите към Президента Радев. Нали едни там 5 000 000 беше видял Тодоров.
  :)
  !

 13. 13 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1195 Разстроено

  И двамата са обида за българския парламентаризъм, ама нейсе, търпим и по-зловредни...

 14. 14 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5376 Любопитно

  Бълха го ухапала Таско, да бяха поне повече...

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  "накърняват доброто му име"

  К'во рече!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#9] от "Stewie":

  Ще може да ползва връзки когато посещава лудницата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 17. 17 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Неутрално

  До коментар [#9] от "Stewie":

  Подкрепям напълно.
  :)

 18. 18 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  Това не е ли обида за травеститите ???
  —цитат от коментар 1 на КМЕТ В СЯНКА


  Не четеш текста нали? Бързаш! Не четеш, ами бързаш да си пръв в коментарите, че сигурно очакваш да ти платят бонус за това... :)

 19. 19 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1935 Неутрално

  Таско Ерменков-какво прекрасно българско име! Как могат да го осъдят?! /програмата подчертава и двете му имена като грешка/

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 20. 20 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  Пфу - жалко че са само 6000 лв.
  Щях да се изкефя да обрулят Ерменков с нещо по-значимо, че да го заболи.

 21. 21 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Интересно защо съдът е разсъждавал само върху смяната на партийната принадлежност! Когато си сменяш убежденията и преди години си обявил някого за престъпник, а после за любим лов излиза, че не си олитически травестит, т.е. проблемът не е в травестит, а в думичката "политически"! Очевидно политически травестити са Методи Андреев, Евгени Михайлов, Бойко Борисов, Цецка Цачева, а Антон Тодоров си е обикновен травестит

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 22. 22 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  Тоя Таско трябваше да използва друго определение за Антон, като например политически хамелеон. Интересно, дали съдията щеше да го осъди, ако той беше използвал това определение?
  —цитат от коментар 4 на Иво
  Пак щеше да го осъди - "Съдът е приел, че няма доказателства, че в периода между 2005 и 2017 година, Тодоров е участвал в политическа партия и коалиция, поради което и смята твърдението за недоказано."

 23. 23 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#21] от "tribiri":

  Що пък и Бойко Борисов?

 24. 24 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Таско Ерменков си го заслужава. Бивш ДС агент.

 25. 25 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Весело

  .... Тоя Таско трябваше да използва друго определение за Антон, като например политически хамелеон. Интересно, дали съдията щеше да го осъди, ако той беше използвал това определение?
  —цитат от коментар 4 на Иво

  Внезапно кандидат-подофицерът почувствува прилив на решителност. Искаше да покаже, че тук той е господар, и затова каза грубо:
  — Затваряйте си устата и не дрънкайте! Глупостите на свръзките нямат край. Като дървеници сте.
  — Да, наистина, а вие сте бог, господин кандидат-подофицер — отговори Швейк с душевното равновесие на философ, който иска земният мир да възтържествува в целия свят, а същевременно се впуща в страхотна полемика. — Вие сте самата скърбяща Богородица.
  — Господи боже наш — извика школникът, като събра ръце за молитва, — изпълни сърцата ни с любов към всички подофицери, за да не ги гледаме с отвращение. Благослови нашия конгрес в тая търкаляща се арестантска дупка.
  Кандидат-подофицерът почервеня и скочи:
  — Забранявам ви да правите забележки вие, школникът!
  — Вие за нищо не сте виновен — продължи да говори школникът примирително. — Към голям брой животински родове и видове природата се е отнесла като същинска мащеха и ги е лишила от всякаква интелигентност; чули ли сте някога да се говори за човешката глупост? Нямаше ли да бъде решително по-добре, ако се бяхте родили някакъв друг вид бозайник и не носехте това идиотско име човек и кандидат-подофицер? Голяма грешка е от ваша страна, дето си мислите, че сте най-съвършеното и най-развито живо същество. Достатъчно е само да ви свалят нашивките и вие ставате нула, в която без какъвто и да било интерес се стреля по всички окопи и фронтове. А като ви прибавят още една хамсия и се превърнете в оная твар, която наричат чорбар[22], тепърва ще я загазите. Душевният ви кръгозор ще се стесни още повече, а когато културно атрофираните ви кости останат да лежат на някой от фронтовете, никой в Европа няма да заплаче за вас.
  — Ще заповядам да ви затворят! — изкряска отчаян кандидат-подофицерът. Школникът се усмихна:
  — Вие навярно бихте искали да заповядате да ме затворят, задето съм ви ругал. Но вие бихте излъгали, тъй като вашият умствен багаж не е годен да различи никакви обиди, а освен това бих се обзаложил с вас на каквото пожелаете, че не помните абсолютно нищо от целия ни разговор. Ако ви кажа, че сте ембрио, вие ще го забравите може би преди още да пристигнем на най-близката гара, не, вие ще го забравите, преди да се е мярнал покрай нас най-близкият телеграфен стълб. Вие сте атрофирана мозъчна гънка. Изобщо не мога да си представя, че сте в състояние някъде свързано да изложите всичко, което чухте да говоря. Освен това можете да попитате когото пожелаете от присъствуващите дали в думите ми е имало и най-малък намек за вашия душевен кръгозор и дали съм ви обидил с нещо.
  — Разбира се — потвърди Швейк, — на вас тук никой не ви е казал нито думица, която бихте могли да изтълкувате някак накриво. Винаги прави много лошо впечатление, когато някой се почувствува засегнат. Веднъж седях в „Тунелът“, едно нощно заведение. Водехме много интересен разговор за орангутаните. На нашата маса имаше един моряк и той разправяше, че орангутанът често пъти не можел да бъде различен от някой брадат и мустакат гражданин. Че лицето на такъв орангутан било обрасло с косми като… „Като — казва, — да речем, ей оня господин на съседната маса.“ Ние всички се обърнахме, а господинът с брадата стана, дойде при моряка и му удари плесница. Морякът пък му счупи главата с една бирена бутилка. Брадатият господин се катурна и остана да лежи в безсъзнание. Ние се сбогувахме с моряка, който драсна, защото помисли, че го е пречукал. После свестихме припадналия господин и, разбира се, направихме голяма грешка, защото веднага след това той извика полиция и всички ни заведоха в участъка. А ние всъщност нямахме нищо общо с цялата работа. В участъка той не преставаше да повтаря, че сме го били смятали за орангутан, че не сме били говорили за нищо друго освен за него. И все тая песен пее. Ние пък разправяме, че не е така, че не е никакъв орангутан. А той пак повтаря, че е, чул бил много добре. Помолих господин комисаря да му обясни. И той най-доброжелателно направи това — господинът и тогава остана незадоволен и каза на господин комисаря, че не ги разбира тия работи и че се е сдружил с нас. Тогава господин комисарят нареди да го затворят, докато изтрезнее. Ние пък поискахме да се върнем отново в „Тунелът“, но това не ни се удаде, защото и нас ни кошариха. Виждате ли, господин кандидат-подофицер, какви последици може да има едно малко и незначително недоразумение, за което не си струва дори да си хабиш думите. В Окроухлице пък имаше гражданин, който се обиди, когато веднъж в Немски брод го нарекоха питон. Думите, които изобщо не са наказуеми, са много. Примерно, кажем ви, че сте видра. Бихте ли могли да ни се сърдите за това?
  Кандидат-подофицерът изцвили. Не може да се каже, че изрева. Гняв, бяс, отчаяние, всичко се сля в редица силни звуци и тоя концертен номер бе съпроводен от свиренето, което произвеждаше с носа си хъркащият оберфелдкурат.
  След изцвилването настъпи пълна депресия. Кандидат-подофицерът седна на пейката и воднистите му, неизразителни очи се устремиха към горите и планините в далечината.
  — Господин кандидат-подофицер — рече школникът, — както наблюдавате шумливите планини и ароматните гори, вие ми напомняте фигурата на Данте. Същото благородно лице па поета, човек с нежно сърце и душа, достъпна за благородни чувства. Моля ви, останете да седите така. Това толкова ви прилича. С каква одухотвореност само, без всякаква нагласа и поза сте ококорили очи в пейзажа. Вие навярно си мислите колко красиво ще бъде, когато напролет вместо тия пусти места тук се простре килим от пъстри полски цветя…
  — Край който килим ще бъбли бъбриво поточе — добави Швейк, — а той, кандидат-подофицерът, плюнчи молив, седи на някакъв пън и пише стихотворение за „Малък четец“.
  Но кандидат-подофицерът бе изпаднал в пълна апатия и школникът започна да твърди, че положително е виждал главата на кандидат-подофицера на една скулптурна изложба.
  — Позволете, господин кандидат-подофицер, вие не сте ли позирали на скулптора Щурза?
  Кандидат-подофицерът погледна школника и печално каза:
  — Не съм.

  Школникът млъкна и се изтегна на пейката. Войниците от конвоя започнаха да играят карти с Швейк....

 26. 26 Профил на AzDebil
  AzDebil
  Рейтинг: 1566 Весело

  До коментар [#24] от "Иван Иванов":

  Ти да знаеш колко такива агенти има в ГЕРБ...Ходи им вземи пари!
  Заслужават си го.
  :)

 27. 27 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#23] от "cristo_n":

  Ами нали е бил член на БКП! Герб не са се обявявали официално за наследници на БКП, въпреки че ... , абе може и да сте прав! Бойко Борисов и Цецка Цачева можем да ги приемем, че са запазили вярванията и идеалите си!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 28. 28 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 572 Весело

  До коментар [#20] от "cristo_n":

  "Пфу - жалко че са само 6000 лв. "

  Не са 6000. В статията пише "Ерменков ще трябва да плати над 6000 хиляди лева на Тодоров."

  Според аритметиката, 6000 хиляди са 6 милиона. А пише и "над 6000 хиляди лева", та нищо не е ясно.

 29. 29 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1555 Неутрално

  До коментар [#25] от "xm...":

  Благодаря за този цитиран откъс от " Швейк". Описва всичко.

 30. 30 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5568 Неутрално

  Т. Еременков е изтървал една важна възможност за защита. Трябвало е да каже, че и двамата са били работа, докато е изричал тези квалификации. Тогава - може. Справка - оня зам. шеф на прокуратурата Б. Сарафов, за който съда доказа, че може да псува колегите си на работното си място, понеже е длъжностно лице :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 31. 31 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Какво значи лгтб-хора? Т не е ли травестит? Ами тогава Тодоров е подсъден за това, че нарича “травестит” обидна дума, не е ли така? Или нещо бъркам?

  Мърфи е оптимист!
 32. 32 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7130 Неутрално

  Антон Тодоров е обидил грубо толкова хора, че както и да го нарекат, ще му е малко. И трябва да си супер нахален, за да съдиш някого, че те е обидил.

 33. 33 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#31] от "султана глаушева":

  Бъркаш! Съдът е осъдил Ерменков йе защото го е нарекъл травестит, а защото го е нарекъл политически травестит.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 34. 34 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3127 Весело

  Той Господ е наказъл достатъчно заслужилият руски пощальон др. Таско с името !Ахмак както казва един друг

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 35. 35 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1433 Весело

  А пък Бойко Борисов нарече Таско Ерменков ахмак и че майка му го е намразила, задето го е кръстила така. Сега Таско ще си вземе 6-те хиляди от Бойко и ще ги даде на Мумията, Бойко пък ще осъди – кого беше, Корнелия ли, Елена Йончева ли, или Йончева съди Бойко? Абе, с една дума, въртят се едни пари от джоб в джоб...

 36. 36 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#33] от "tribiri":
  Че той нали плю герберистите. Нарича ги какви ли не. И след това им стана депутат. На това какво му се казва? Политическа проститутка? Значи можеш да се държиш като такъв, но когато някой назове нещата с истинските им имена е подсъден, така ли? Хайде да ми го обясниш. Цялата съм в слух.

  Мърфи е оптимист!
 37. 37 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#36] от "султана глаушева":

  Ами прочети мотивите на съда! Може да е плюл, но не си е сменял партийната принадлежност. Значи не е политическа проститутка, а обикновена проститутка.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 38. 38 Профил на gogo63
  gogo63
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Антон Тодоров е доста неприятна личност, но все пак е като един младенец невинен пред пещерния комунист Таско. Така че - добра новина.

 39. 39 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":

  С подобна квалификация предполатам че "визираш" ТАШКО ????
  И други "травестити" ще си намерят майстора !

 40. 40 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  До коментар [#35] от "Fiji":

  А в това време голЕм шиши кешира!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 42. 42 Профил на krf54523578
  krf54523578
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А не е ли истина, че бащата на Тодоров е бил в затвора ? Тодоров написа книга за шайката, а после стана част от нея.

  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2016/03/29/2732079_da_vlezesh_v_shaikata_na_boiko_i_ceco/

 43. 43 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1674 Неутрално

  До коментар [#14] от "Peni Nikol":

  Защо бълха????ТаШко да не е от ония,"честните" олигарси????

 44. 44 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2762 Весело

  До коментар [#31] от "султана глаушева":Бъркаш! Съдът е осъдил Ерменков йе защото го е нарекъл травестит, а защото го е нарекъл политически травестит.
  —цитат от коментар 33 на tribiri

  Напротив!
  Да наречеш един самообявил се публично за МумияТА - травестит, па било и политически - това е кръвна обида!
  Той се има за страшилище, за зомби, което вършее наред - а ти да му кажеш, че се маскира в различни дрешки според купона!
  Ми т'ва е обида най-голяма! За изживяващият се за СтрогаТА Господарка, която аха-аха и официално ще бъде назначена за такава. Виж датата, когато е бил "обиден" - 19 май. Когато Мумията си опичаше работата да докопа досиетата и предвкусваше, предвкусваше ...
  То затова и сумата в иска е толкова голяма ...

 45. 45 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Неутрално

  Таско Ерменков си го заслужава. Бивш ДС агент.
  —цитат от коментар 24 на Иван Иванов


  Никога не е бил ДС агент. Работил е в разузнаването на армията. Пратили са го в Западен Берлин на мисия, но се е оказал некадъррен и са го прибрали. Това обяснява защо е станал политик.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 46. 46 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 880 Весело

  До коментар [#44] от "xm...":

  Е то това не му е първото самообявяване! Преди това се е самообявявал за агент на ЦРУ. Явно по това време е гледал друг филм!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 47. 47 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 316 Неутрално

  До коментар [#37] от "tribiri":
  И къде е разликата? Водим някакъв абсурден спор.

  Мърфи е оптимист!
 48. 48 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 360 Весело

  До коментар [#1] от "КМЕТ В СЯНКА":Чакаме БХК да осъди съдията, който е преценил , че думата ''травестит'' е обидна ???
  —цитат от коментар 5 на karabastun


  Може да е приел думата "политически" за обида!

 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на rumata
  rumata
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Доста изнасилени мотиви от страна на съда. Ерменков е казал самата истина, че що се отнася до убежденията на Тони Шайката, то той е травестит. Не можеш да напишеш цяла книга "с тонове доказателства" за една "престъпна Шайка", и след това да и станеш главен теляк. В интерес на истината, Ерменков даже се е изразил доста дипломатично. За такива, като Тонито, практикуващи "най-старата професия", си има съвсем точно название.

  Според Козяшката прислуга, на Шипка, РУСКИ АГРЕСОРИ И БЪЛГАРСКИ СЕПАРАТИСТИ ВЛЯЗОХА В БОЙ СЪС ЗАКОННАТА ОСМАНСКА ВЛАСТ.
 51. 51 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5673 Неутрално

  Таско Ерменков... Трудно е с такова заглавие...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 52. 52 Профил на fio41315648
  fio41315648
  Рейтинг: 264 Весело

  Значи е трябвало да пропусне "политически" и всичко би било ОК. ;)

 53. 53 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2814 Неутрално

  До коментар [#24] от "Иван Иванов":

  Няма "бивши" агенти на ДС.Има само такива,които се правят на бивши.Обикновено са минали под крилото на друго разузнаване.

 54. 54 Профил на Гарван
  Гарван
  Рейтинг: 678 Любопитно

  Той Господ е наказъл достатъчно заслужилият руски пощальон др. Таско с името !Ахмак както казва един друг
  —цитат от коментар 34 на Messerschmitt

  Нещо по-умно не можа ли да измислиш? Обиждаш много хора вкл. и Трайчо Трайков. Да ти припомня думите на Рачко Пръдлето: " Защо се боиш от мене, графе? Или се срамуваш от името ми? То ми е остало от баща ми и ми е за чест... Защото, какво става от името? Името е нищо, но човек, като е честен, тогава и името е красно. Питай в Бяла черква кого викат Пръдлето, и всеки ще ти каже. Ти мене слушай. Като е човек с честта си, то и името, например, да кажа... Аз храня къща и имам три деца — и тебе да ти се върнат, — та всеки ми има почетта, а челяк защо живей? За една чест и за едно красно име...

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 3271 Весело

  До коментар [#13] от "Лелка":

  Като Радан например, който по телевизия, пред цяла телевизионна аудитория назова друга политическа фигура, негов опонент в предаването, с най вулгарен израз, ама никой не му потърси сметка, дори вие започнахте да употребявате този вулгаризъм и затова хората ви биха шута

 56. 56 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 2906 Весело

  Колкото и да се упражняват червените тролове по тази тема, правото тук е на страната на Тодоров!
  Решението на съдията е правилно!
  Всъщност, червените винаги са били невъздържани, малокултурни и невъзпитани.
  Това навярно се дължи на низшият им произход и свързаната с него неспособност да си държат езика зад зъбите, когато се намират на обществени места!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 57. 57 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 514 Неутрално

  Колкото и да се упражняват червените тролове по тази тема, правото тук е на страната на Тодоров! Решението на съдията е правилно! Всъщност, червените винаги са били невъздържани, малокултурни и невъзпитани. Това навярно се дължи на низшият им произход и свързаната с него неспособност да си държат езика зад зъбите, когато се намират на обществени места!
  —цитат от коментар 56 на Храбър


  не само червените, но и теменужените - Антон Тодоров беше оплют дружно от всички подчинени на ДС и на Москва и съответно ГЕРБ се изплашиха и го захвърлиха... но това не пречи човек да си прави изводите кой служи на ДС само като следи кой плюе по Тодоров - най ме зарадва дружното бдение на либерални журналистчета с мръсни душици, когато излязоха да защитават уж колегата си от руската Нова тв, а всъщност просто изпълняваха задача по дискредитирането на българофилски и антисъветски политик

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 58. 58 Профил на Daniboy
  Daniboy
  Рейтинг: 788 Неутрално

  До коментар [#25] от "xm...":

  Благодаря за цитата. В "Швейк" има цитати за почти всичко, особено за глупостта във всичките и форми, което е много приложимо за татковината.

  „Товарете портокалите в бурета. Братя Карамазови”
 59. 59 Профил на buddy
  buddy
  Рейтинг: 431 Неутрално

  И трябва да си супер нахален, за да съдиш някого, че те е обидил.
  —цитат от коментар 32 на Роси


  И трябва да си изключително мъдър за да изръсиш публично подобен бисер. :-)

 60. 60 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 2236 Неутрално

  Пфу - жалко че са само 6000 лв. Щях да се изкефя да обрулят Ерменков с нещо по-значимо, че да го заболи.
  —цитат от коментар 20 на cristo_n  Да го заболи ?
  Мултимилионера Таско ? Шегуваш се !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 61. 61 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 983 Неутрално

  Не разбрах? 6 000лв за "политически травестит" Колко дават поотделно за политик и травестит. Питам че много пиша,а пари на педали не давам.На политиците като даваш е дарение .
  Бъркам ли нещо?
  Комулацията действа ли бг.наказателен кодекс или не?
  Много благодаря за поясненията.

 62. 62 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 473 Неутрално

  Вземи единия и с него удари другия - нищо градивно за държавата, нито от единия, нито от другия

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 63. 63 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 470 Весело

  До коментар [#23] от "cristo_n":Ами нали е бил член на БКП! Герб не са се обявявали официално за наследници на БКП, въпреки че ... , абе може и да сте прав! Бойко Борисов и Цецка Цачева можем да ги приемем, че са запазили вярванията и идеалите си!
  —цитат от коментар 27 на tribiri


  Май си забравил, че до 89-та година не бяха членове на БКП само пияниците по кръчмите, необразованите, крадците и убийците, и онези, на които после им изгоряха досиетата в целенасочения пожар в Партийния дом.
  Май си забравил и че Иван Костов пишеше статии за запазване на величието на БКП във в.Работническо дело. А аз няма да забравя и че жена му беше "профсъюзна" на майка и единствено се занимаваше да слухти по коридорите и да доносничи кой какво говори!

  А че опорните ви ДСБ-арски точки ги пишат на Позитано, вече цяла България знае и затова изхвърли пребоядисаните ви "политици" на боклука!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK