Понякога за некачествените ремонти са виновни отделни работници, смята Фандъкова

Понякога за некачествените ремонти са виновни отделни работници, смята Фандъкова


Никоя фирма няма интерес да работи некачествено. Никой обаче не може да гарантира, че някоя фирма, някоя бригада, или някой конкретен строител няма да направи това, което вие показахте" (наредените на зиг-заг антипаркинг колчета в подлеза на НДК, б.р.). С тези думи кметът на София Йорданка Фандъкова коментира пред Нова телевизия скандалите около некачествените ремонти в столицата.


Тя допълни, че в ситуацията няма нищо извънредно, а просто тази година са били реализирани и продължава работата, по много обекти. Фандъкова обяви, че се радва на активността на гражданите, които подават сигнали за некачествени ремонти.


"Всяка нередност се отстранява за сметка на изпълнителя. Прекратихме и договора на фирмата, ремонтирала "Шипченски проход". Освен това, фирми, допуснали некачествени ремонти, няма да могат да участват в конкурси отново", обобщи кметът на София.
Фандъкова уточни, че няма да прекратява договори, като ПР-акция, както искали някои общински съветници. До тази стъпка се стигало само при сериозни аргументи.


Коментирайки велоалеята на улица "Георги Раковски", обособяването на която предизвика много коментари, кметът при призна, че в проекта е имало доста погрешни решения и критиките са били основателни. Общината обаче се съобразила и недостатъците са били коригирани.


Фандъкова припомни, че преди велоалеята на улицата непрекъснато е имало паркирани автомобили и пак се е ползвали само по една лента на посока. Кметът на София допълни, че при създаването на проекта за продължението на велоалеята от Кристал до тази на бул. "Дондукъв" ще има срещи и обсъждания с неправителствени организации и всички предложения са добре дошли.

Ключови думи към статията:

Коментари (128)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3350 Неутрално

  Значи, шефът на фирмата (която съвсем случайно е на Пеевски) е наредил на бригадата да полага 30 сантиметра асфалт върху 50 сантиметра фундамент, но машинистът на асфалтополагащата машина на своя глава е положил два пръста асфалт върху 10 сантиметра чакълец?

  Гербаджийската глупост се конкурира по могъщество единствено с гербаджийското нахалство.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 6008 Неутрално

  титанка !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на irons
  irons
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Естествено! Вина има - виновни няма. Вярно е, че бай Майстор е с две леви ръце , но и управлението на биологичната единица съвсем го няма. А проектите - една голяма неизвестна.

 4. 4 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1099 Неутрално

  Егати наглостта, Шайка стайл!
  Фандъкова, време ти е за смяна!

 5. 5 Профил на Коце Слаев
  Коце Слаев
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Затова трябва да има ОТК .... Отдел Технически Контрол от страна на държавата и/или от всяка фирма, за да се следи по време на работа, дали тя се извършва качествено. Сигурно на хартия има такъв контрол ... но си остава само на хартия.

  "Миналото е понятно за нас само в светлината на настоящето и можем напълно да разберем настоящето само в светлината на миналото." - E. H. Carr
 6. 6 Профил на lol
  lol
  Рейтинг: 1441 Разстроено

  ако някой досега имаше съмнение дали фандъкова е малоумна то мисля спора е приключен след това изказване. Думи на човек, който през живота са и не е свършил реална работа с екип от хора. София 2017 година и това нещо я управлява след демократичен избор....

 7. 7 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 624 Неутрално

  И аз мога да кажа: Много искам да си платя общинските данъци, но не мога да гарантирам, че работодателят ми ще ми плати достатъчно пари за да го направя. Затова не съм виновен аз.

 8. 8 Профил на Шехерезадник
  Шехерезадник
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Да ги смажем!
  Да осъдим и орезилим отделните работници!

  Aз съм прост, ама вие сте още по-прости. Затова ме избирате!
 9. 9 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2624 Неутрално

  Може би е била добра учителка. ГЕРБ "матрицата" прави всичко добро да изглежда нелепо и злодейско.

 10. 10 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Направо не мога да повярвам, че е казала това!
  Тази наистина ще се окаже куха лейка.

  Данче, да те светна: Ти си инвеститор. Има право на контрол. И като глобиш фирмата, тя ще издири майстора, който го е направил и ще глоби и него. Така всеки ще се научи да си върши работата.

 11. 11 Профил на grayeagle
  grayeagle
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Това са направо Алтернативни факти. Като е сбъркал някой работник, бригадира му нарежда на други работници да коригират стореното. Има един Закон за задълженията и договорите. При лошо изпълнение- можеш да искаш разваляне на договора, отстраняване на щетите за сметка на изпълнителя или обезщетение. Във всеки случай обезщетение се дължи. Но Сламената шапка е параван на мутрите. Фирмите на Пеевски нямат нито един качествен ремонт. Само глупости прави тая жена. Сега в градинката на НДК огражда с бордюри тревните площи. Висок бордюр от камък, недобре сложен и вече крив и счупен. Така на рушава концепцията на пространството и проекта. Така вместо децата да влязат спокойно в тревата, сега се спъват и падат. Безсрамно поведение или " Свещена простота".

 12. 12 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  Значи обяснявам като за учителка по руски. Във фирмите има йерархия, като този отгоре има възможност да контролира и носи отговорност за действията на тези под него. И така, нормално е на един по-голям строителен обект йерархията да е следната. Работник

 13. 13 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1735 Неутрално

  До коментар [#12] от "Doge":

  Работник-бригадир-технически ръководител-директор строителство-главен инженер-управител

 14. 14 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Има и нещо друго, което адски ме дразни по улиците. Издава се разрешение да се изкопае нещо улицата. Копаят, правят нещо по канализация, ток или друго и НИКОЙ ПОСЛЕ НЕ ТЪРСИ как са заровили дупката и поправили асфалта. Минават 6 месеца, асфалтът сляга и - дупка. И пак - никой не търси коя е направил дупката - а то е ясно.
  Това е БЕЗХАБЕРИЕ. Но сега вече ми е ясно - всичко е наред, майсторът е виновен.

 15. 15 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  Не приемам, че Фандъкова е виновна за всичко. Защото в София се направиха и много добри неща. Но за тях не се пише. Благодаря за минусите.

 16. 16 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  До коментар [#6] от "lol":''ако някой досега имаше съмнение дали фандъкова е малоумна то мисля спора е приключен след това изказване.''

  Трябва да се прави разлика между ''малоумна'' и ''нагла'', но понякога можр да са проявени и двете. Както у Фандъкова.

 17. 17 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1576 Неутрално
 18. 18 Профил на Karamfil Minzuharow
  Karamfil Minzuharow
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#1] от "Norman Granz": На тези наглеци наглостта им прекрачва човешкия нормален разум. Как да му обясниш на това говедо-кмет, че единственото важно нещо в една работа е простичкото нещо, че тя трябва да бъде свършена добре и по проект. Ама Иван, Драган, филанкишията строил - който и да е - това не може да е оправдание!!!!!

 19. 19 Профил на starlighter
  starlighter
  Рейтинг: 237 Неутрално
 20. 20 Профил на ЙЕИ
  ЙЕИ
  Рейтинг: 561 Неутрално

  Нали това е задачата на фирмата:
  - Да подбере индивиди, групи от хора(бригади), които така да бъдат обучени че да се гарантира качествено извършване на възложената работа.
  - Да подбере такъв инжинерно технически състав, който е в състояние да гарантира последователно и целенасочено извършване на дейностите според техн.спецификации.
  - Да подбере такъв контролиращ състав съоръжен с необходимите за извършване на необходимия контрол инструменти и методики.
  - Да подбере ръководители които са способни да мотивират хората да извършат дейността си с необходимото качество, в срок и според техническата документация

  Просто цитирам извадка от ISO 9000 :-) Като се има напредвид че всички фирми са представили докумет че притежават такава система за качество, иначе не отговарят на условията на конкурса ;-)

 21. 21 Профил на princess_x
  princess_x
  Рейтинг: 1576 Неутрално

  За некачествените ремонти е виновна липсата на професионализъм, съчетана с алчност и безнаказаност.

 22. 22 Профил на taratanki
  taratanki
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#15] от "stedim":

  Никой не говори за това какво е направила Фандъкова, а за това, че говори пълни глупости. Вместо да каже: Ше бъдем безкомпромисни и т.н., тя казва, абе майната му, може и така.

 23. 23 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Ами да! Кой друг, ако не работникът ви е виновен?!
  Що за извод, що за констатация?!

 24. 24 Профил на deymus
  deymus
  Рейтинг: 859 Неутрално

  Това не мога да повярвам, че нормален управленец ще излезе и ще каже подобна глупост.
  Нелеп опит да замаже нацапаното си дупе.

 25. 25 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 2244 Неутрално

  До коментар [#15] от "stedim":Никой не говори за това какво е направила Фандъкова, а за това, че говори пълни глупости. Вместо да каже: Ше бъдем безкомпромисни и т.н., тя казва, абе майната му, може и така.
  —цитат от коментар 22 на taratanki


  Аз по случайност слушах интервюто и Фандъкова заяви точно това, което Вие искате да чуете . Става въпрос за казаното от нея, което е в този смисъл. В една статия не може, а може би и съзнателно, не се пише всичко. Не се водете само по написаното.

 26. 26 Профил на Георги Симеонов
  Георги Симеонов
  Рейтинг: 581 Неутрално

  Въпиюща некадърност и наглост. Гарантирано от ГЕРБ.

 27. 27 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 379 Неутрално

  Хванах малко от изказванията на Фандъкова по телевизията и след няколко секунди смених канала!Кухи фрази, заучени обяснения, напразни обещания, под които прозира некомпетентност, наглост и безочие.
  Нищо не е както трябва свършено, но никой не е виновен - гарантирано от ГЕРБ!

 28. 28 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 2256 Неутрално

  "За некачествените ремонти виновни били отделни работници, смята Фандъкова"

  Ми да ги разстреляме?!
  Тези отделни работници нямат ли си бригадир?
  Няма ли вътрешен контрол?
  Приемащия от страна на общината какво приема??

  В Русия съм! В Русия съм!
 29. 29 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  До коментар [#5] от "Коце Слаев":
  В строителството се нарича "инвеститорски контрол" и винаги го е имало. Дори като частен инвеститор съм нааемал. Хонорарът е около 7% от стойността и си струва всяка стотинка. Следи не само работата, а и техническата документация. Виждал съм и обяви за обществени поръчки, специално за инвеститорски контрол, ама съм далеч от държавните пари и не знам как се прилага на практика. Може да оспорва и остойностяване на труд и материали.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 30. 30 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 410 Неутрално

  Другарката Фандъкова или е изключително глупава, или е изключително наивна, или е и двете :)
  Това оправдание е малко като сценка от филма Баш Майстора, дето майстора решава какво и как да се направи, а не този дето плаща. Утре ако някой реши тунела на метрото да се вие като змия кой ли ще е виновен? Оператора на ТПМ-а ли? :) Или този дето е трябвало да мери, гледа и контролира. Нали има технически ръководители от страна на фирмите изпълнители, на подизпълнителите, има Надзор (на който му се плаща именно да гледа за глупости при изпълнението), има проектант и не на последно място има служители на СО, на които се ПЛАЩА да обикалят проектите и да следят за простотии! А ако проектите са калпави - отново СО в качеството си на възложител е за еб*не, защото е допуснала да се проектира нещо безумно.
  Апропо - другарката Фандъкова да вземе да отиде до Букурещ (е - не е Лондон все пак...) и да види как там се обособяват велоалеи, как се асвалтира и какви са тротоарите... Е да - в Румъния за корупция се влиза в затвора. Тук те издигат я за кмет, я за депутат.

 31. 31 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1335 Неутрално
 32. 32 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 606 Неутрално

  София преди 5 години и днес - със съответните злобни коментари на дълбоко комплексирани селяци - http://predi-sled.blogspot.bg/2017/10/5-12_31.html

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 33. 33 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  гришата кишата и лошото време...на милиционерите все някой друг или нешо друго им е виновно...втора класа номенклатура....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1621 Гневно

  От нелепите обяснения на Фандъкова нямаме нужда, а от качествена работа.
  Вече е много изнервящо след всеки ремонт да говорим за лошото качество и за ремонт на ремонта.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 36. 36 Профил на Billy Pilgrim
  Billy Pilgrim
  Рейтинг: 1712 Неутрално

  Засега най-големия цирк се очертава "ремонта" на Дундуков, не знам колко пари пропиляха там, че даже с плажен волейбол го сефтосаха, но в момента този "булевард" изглежда по същия начин както преди ремонта а след няколко месеца когато паветата слегнат ще е още по-зле, евала Фандъче, евала културен министър, евала софийски паважни активисти.

 37. 37 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1204 Неутрално

  Уволнете всички от Софинвест! Те са фирма на СО, но виждаме какъв "надзор" извършват!

  Спрете да възлагате обекти на Трейс, нищо че са близки до ББ.

  Ако ли не - газ към Кюстендил!

 38. 38 Профил на MORTAR
  MORTAR
  Рейтинг: 239 Весело

  Вече коментирах Фандъчка отрицателно в друг сайт. Но тук думите са и манипулирани. Което не само убива желанието ми да повторя, но и се появява у мен желание да я защитя.

  Свободен архитект, урбанист и еколог!
 39. 39 Профил на Siriously
  Siriously
  Рейтинг: 237 Гневно

  4 месеца сме без транспорт в Овча Купел, защото не могат да ремонтират 700 метра участък от Монтевидео...къде ти е контрола, како?

  S
 40. 40
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 41. 41 Профил на radost.petrova
  radost.petrova
  Рейтинг: 251 Неутрално

  Кааак не се намери виновния клошар досега?

  Как се проспива качествено изпълнение, когато има:
  - проектантски контрол
  - инвеститорски контрол
  - общински строителен надзор
  - ДНСК
  - общински съветници контролиращи дейността на администрацията
  Отделно СДВР "Пътна полиция" има отговорности по следене изпълнението на организацията на движение на всички проектни нива.

  Как?

 42. 42 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 380 Неутрално

  Глупости! Отделни работници... Костов е виновен, естествено! Няма какво да го прикриваш, Данче, тоя крадлив ц....

  I shave with Occam's razor
 43. 43 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Разстроено

  Тия дни бях в Белград и нямаше как да не ми направи впечатление, че там улиците и тротоарите са в доста по-прилично състояние, отколкото в "европейска" София. Далеч са от перфектни, но все пак са по-добре. Освен, че в събота през нощта ги миеха, а в неделя ги метяха.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 44. 44 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 884 Неутрално

  Тази малоумна ли е или да?

 45. 45 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1713 Неутрално

  "За некачествените ремонти виновни били отделни работници, смята Фандъкова"

  А за "Лафките" на Пеевски, нцвъкани нвред из цяла София, са виновни
  ДСБ и ДаБг! Нали така другарко Фандъкова...!?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 46. 46 Профил на Tulup_123
  Tulup_123
  Рейтинг: 455 Весело

  До коментар [#32] от "hhhuuunnnn":

  Кефиш - да се хвалите с Кауфланд и бетонни изгъзици

 47. 47 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  София преди 5 години и днес - със съответните злобни коментари на дълбоко комплексирани селяци - http://predi-sled.blogspot.bg/2017/10/5-12_31.html
  —цитат от коментар 32 на hhhuuunnnn


  Какво искаш да кажеш с тези рекламни материали? Че всичко това е направено благодарение на другарката Фандъкова?
  Така на времето правиха комунистите. Всичко направено и построено по тяхно време го приписваха като тяхна заслуга. Като , че ли , ако ги нямаше комунистите, човешкият напредък нямаше да го има и нямаше да имаме пътища, магистрали , язовири , селищата нямаше да бъдат електрифицирани. Какво се оказа? Като се вдигна желязната завеса се видя , че България е изостанала в своята инфраструктура в сравнение със страни , които не са строили комунизъм. Изводът е , че всичко построено в България по време на социализма е станало не благодарение на, а ВЪПРЕКИ комунистическото управление. Зная , че Бойко Методиев Борисов , който се възхищава на "двете Българии" построени по времето на Живков няма да се съгласи с мен , но това е истината.
  Та същото е и с "заслугите" на Фандъкова за развитието на София.

 48. 48 Профил на gaspod
  gaspod
  Рейтинг: 237 Гневно

  Само с това изказване в нормална държава си си подсигурил оставката сред макс. две седмици разследване и събиране на доказателства.

 49. 49 Профил на gogata1955
  gogata1955
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Работил съм строителен надзор на турски фирми в чужбина. Бритиш стндарт ясно имного точно посочва всичко - от вида строителния материал до крайните параметри. Всеки ден нося новите образци /особено бетон/до лабораторията, вечерта с техническия на фирмата правим оглед и ако има нарушения, се отбелязват в дневник/при полагане на асфалт на големи площи за паркинг - заливане с вода и където се образуват локви отбелязване с тебешир и на другия ден поправяне/. Пример - италиански гранитни плочи много скъпи не отговаряха на стандарта по размери и фугите бяха над 3 мм. сваляме две палети, измерваме плочите и писмо до фирмата. Веднага смениха доставката. Нищо свръхсложно няма в строителството, ако се спазва технологията.

 50. 50 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4170 Неутрално

  Глупостите казани от Фандъкова няма да коментирам. Очевидно наивницата се е повлияла на обясненията на шефовете на строителните фирми , че има недостиг на квалифицирана работна ръка , че няма майстори , а бюрата по труда предлагат само хора които не ги бива на нищо. Но това е техен проблем. Защо в България има недостиг на квалифицирана работна ръка? Ами защото тя работи в чужбина. Майсторите няма да стоят в България за жълтите стотинки , които им плащат , а ще отидат да работят там, където ще им плащат в пъти повече. Ако българските работодатели не започнат да плащат така, както плащат на работниците на Запад винаги няма да имат майстори и винаги строителството ще бъде некачествено. Никакви оправдания за тях и управляващите не важат. Топката е в техни ръце. Синдикатите не ги споменавам , защото в България истински синдикати няма.

 51. 51 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 380 Неутрално

  4 месеца сме без транспорт в Овча Купел, защото не могат да ремонтират 700 метра участък от Монтевидео...къде ти е контрола, како?
  —цитат от коментар 39 на SG


  Преди известно време една бригада с малко камионче бяха блокирали част от Монтивидео... пренареждаха паважа.... Поради професионални изкривявания изпитвам силен интерес към подобен вид пътна настилка, та застанах малко да ги погледам... направих и някоя друга снимка... Няколко часа по-късно минах отново, любопитен да видя, докъде са я докарали. Оказа се, че бяха приключили с пренареждането на около 1 кв. м. и се бяха преместили на около 200м по-надолу, където също пренареждаха малък участък. Зачудих се тогава, защо бе, джанъм, пренареждате само едно парче, при положение, че целия булевард е с фуги от по 2 пръста... Не е асфалт, за да е на дупки.... а потъванията са по цялата дължина... Две седмици по-късно започна разширяването на Монтевидео... и вече ми светна, какво всъщност са ремонтирали...

  I shave with Occam's razor
 52. 52 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 2550 Неутрално

  Много елитарна стана дискусията.
  Доказано от практиката лично от мен.
  Циганин изкопчия Телекомплект Германия качество на работа немско.
  Циганин изкопчия Телекомплект България качество на работа българска работа.
  Разлика заплащане и контрол от страна на инвеститора.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 53. 53 Профил на Цайко
  Цайко
  Рейтинг: 1240 Неутрално

  Ей тъй, на, като се замисля, си викам - бе, защо всички пускат куци коне за състезанието с награда кмет на софия, така че това да блесне компетентно.

 54. 54 Профил на Slick
  Slick
  Рейтинг: 472 Гневно

  И всичкото това с подкрепата на Вожда, Слънцето, Единствения.
  Както и с липсата на страх и контрол. ОСТАВКА!!!

 55. 55 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  директорите и кметовете никога не са виновни...

  Birds of a feather flock together.
 56. 56 Профил на Наблюдател
  Наблюдател
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Какво я и ни интересуват отделните работници? Проблем на фирмата и институциите е да упражняват контрол. Глобяваш фирмата път тя да му мусли кой конкретен индивид е виновен.

  Умерен толераст
 57. 57 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  учителка по руски - кмет на София, благодарение на кадровата политика на ГЕРБ :)

  Birds of a feather flock together.
 58. 58 Профил на arnautsky
  arnautsky
  Рейтинг: 911 Любопитно

  Фънди пак е разцепила сутрешния мрак...

  Keep it cool, keep it funny, keep on changing the world.
 59. 59 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5947 Неутрално

  Става като във вица:
  "Поименно, колега, поименно" ...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 60. 60 Профил на Gilbert Grape
  Gilbert Grape
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Дори и така да е пак фирмата е виновна. В проектирането на проекти в началото винаги се прави RACI таблица. Буквата 'R' означава 'responsible', а буквата 'А' означава 'accountable'. В горе-споманатия случай 'responsible' е Бай Иван дето копа и слага асфалт, а 'accountable' е фирмата на Пеевски, от която се търси отговорност ако Бай Иван се е оср*ал или е откраднал асфалт, защото тя го е наела. Нали затова се правят обществени поръчки - защото на общината не й се занимава с наемане и контролиране на работници като Бай Иван. Така че г-жо Фъндъкова, ако обичате търсете отговорност от фирмата на която сте платили с МОИТЕ пари!

 61. 61 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 410 Неутрално

  София преди 5 години и днес - със съответните злобни коментари на дълбоко комплексирани селяци - http://predi-sled.blogspot.bg/2017/10/5-12_31.html
  —цитат от коментар 32 на hhhuuunnnn


  И като погледнеш още първата снимка и се загледаш в асфалта на Васил Левски и откриваш все същите кръпки по него... Верно е - махнати са старите дървета и на тяхно място са засадени някакви фиданки дето половината изсъхват още през първата година, но няма значение. Промяната е от санираните фасади на сградите за което имам съмнението, че общината няма никаква заслуга... Както и за Мола на Хладилника, за Кауфланд на Каблешков и т.н.

  Ама е хубаво да се пускат рекламни материали за великите ГЕРБерасти, обаче всички знаем какво е в София... това може да заблуди само някой от село :)

 62. 62 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 510 Неутрално

  Всички плюят и са недоволни от твърде видимите некадърни резултати от работата на ГЕРБ, в частност в случая на Фандъкова, и въпреки това всички все пак упорито гласуват за тях и си ги избират. Интересен е случаят на българина, интересен и трагичен едновременно.

 63. 63 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  Технология на упражняване на властта.Този отгоре не може да е виновен,защото тези под него не стават.Важи за всички нива.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 64. 64
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1713 Весело

  Тия дни бях в Белград .... "европейска" София... все пак са по-добре... .
  —цитат от коментар 43 на Хриси


  Глупости! Белград няма метро! Когато си го построят и когато прогонят комунистите, тогава може да се сравняват със София!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Любопитно

  Всички плюят и са недоволни от твърде видимите некадърни резултати от работата на ГЕРБ, в частност в случая на Фандъкова, и въпреки това всички все пак упорито гласуват за тях и си ги избират. Интересен е случаят на българина, интересен и трагичен едновременно.
  —цитат от коментар 62 на specter


  При избирателна активност около 50% на кметските избори, Фандъкова бе избрана с около 60% от гласовете. Една съвсем елементарна сметка показва, че реално едва около 30% от адресно регистрираните в София за глаусвали за нея. Искам да ми обясниш как точно това означава "всички". Аз например НИКОГА не съм гласувала за нея.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 67. 67 Профил на slavy_
  slavy_
  Рейтинг: 271 Неутрално

  Така беше и преди 10-ти Ноември - конгреса на Компартията бодро отчиташе, че всичко е чудесно и прекрасно, но има "Отделни Деформации" извършени от "Отделни Индивиди", от които да се потърси сметка!
  Нооо, Партията няма Вина, тя е безгрешна и ни води в правилна посока :)

  Апропо, Данчето да не е завършила АОНСУ ?

 68. 68 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 527 Неутрално

  ТИЯ ДЕТО ЛАПАТ ЛИМОНИТЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНИТЕ ПОРЪЧКИ ХИЧ НЕ СА ВИНОВНИ.ОЧЕНЬ ХААРАШО ТОВАРИШЧ ФАНДЪКОВА.

 69. 69 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 1404 Неутрално

  Знаех си, че бай Иван е виновен.

 70. 70 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 775 Неутрално

  "Фандъкова припомни, че преди велоалеята на улицата непрекъснато е имало паркирани автомобили и пак се е ползвали само по една лента на посока. "
  Това силно преувеличено и граничи с неистина. Единствено преди 8ч. сутрин паркира/и то за кратко/ камиона с декорите пред театъра на армията. Както и някое такси/пак за секунди/ пред Министерството на финансите. "Припомнянето" й напомня на стария виц, в който руснака след като няма аргументи срещу американеца, който твърди, че в САЩ се живее по - добре отколкото в СССР, го тушира с въпроса - "А вие защо биете негрите"? Сега са афроамериканци.

 71. 71 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2513 Неутрално

  В София рекордите по-лошо качество на ремонтите са от как дойде кака Фандъкова!
  КОгато един работник бъде оставен без надзор е нормално дой да си прави нещата възможно най-смотано,но не работника е избирал материалите които са на минимална стойност а другото просто е платено като бонус за фирмите и лица от СО които са си затворили очите!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 72. 72 Профил на oldschool
  oldschool
  Рейтинг: 301 Гневно

  за пореден път ще повторя в тоя форум - по-тъпа и некомпетентна селска пръчка от тая няма!

 73. 73 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 504 Неутрално

  Некадърна даскалка по русский, зависима от дебелянските интереси.

  Every cradle is a grave.
 74. 74 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2199 Неутрално

  Ще рече човек, че договора е сключен с бай Мангал, а не с фирмата изпълнител. Разбирате ли абсурда? Ако утре някой ви спре тока, оправданието да бъде "ама той бай Иван е виновен, не енергото".

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 75. 75 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Явно най-важната работа на Фандъка е да пази гърба на "нашите" фирми.....

 76. 76 Профил на tvr18355030
  tvr18355030
  Рейтинг: 466 Неутрално

  За 10 годни Герберокрация София се превърна в тотално гето! Дори и в бедните години преди Костов не беше такава цигания!

 77. 77 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 511 Любопитно

  Трабва да го гледам, не може да е казала подобна глупост!

 78. 78 Профил на oldschool
  oldschool
  Рейтинг: 301 Гневно

  [quote#47:"tacheaux"][/quote]

  +++++++++++++

  усвоили са едни бюджетни (европейски) пари, и са свършили работа като за 50% от тях. останалото в джоба. после се показват снимки на преди/сега

 79. 79 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Виновна е чистачката.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 80. 80 Профил на iget
  iget
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Напълно погрешно мнение на министъра! Фирмите налагат такива норми на бригадите че не е възможно, в много случаи, доброто изпълнение. Много е лесно - изцяло в неолиберален дух - да се прехвурли отговорността на индивида. Но не доста умно, не са много тези които ще се вържат!!

 81. 81 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  Разбира се, че фандъчето е една проста..са, защото тя си мисли, че и ние сме идиоти.

  Иначе статията можеше да завърши с българската мъдрост: Не е виновен който яде баницата, виновен е този, който му я дава" (фандъчето, или по-точно ние, данъкоплатците)

 82. 82 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#32] от "hhhuuunnnn":

  Толкова жалка герберастия заслужава да се отбележи. Според сайтчето, Фандъчка е построила сградите на Цариградско. С това сайтче дори, герберастията ни се хвали със сградата на Уолтопия, нищо, че собственикът й ги храни ежедневно, а те не могат да го дишат. Според снимките, Фандъчка е направила небето синьо, щото някак случайно, всички стари снимки са в тъмни, сиви цветове, а всички нови с жизнерадостно синьо небе и хубави цветове.

  Само ме тук герберастията пропуска нещо - старите снимки са преди 5 години, т.е., 2012. И ни показват колко са грозни. Само че, към 2012 вече имаме 7 години герберастко робство в София.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 83. 83 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  Фандъчето днес строши глупомера. На въпроса защо гаранцията е толкова малка, тя каза, че има закон, който определя гаранциите и тя не може да изиска друга.
  Което просто я нарежда до останалите Герберасти - лъжци до мозъка на костите си.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 84. 84 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 4032 Неутрално

  За 10 годни Герберокрация София се превърна в тотално гето! Дори и в бедните години преди Костов не беше такава цигания!
  —цитат от коментар 76 на tvr18355030


  Да не бъдем наивни! Който и да е на мястото на фандъчето, ще краде на поразия, иначе ще бъде изхвърлен от балкона от двайсетия етаж. Може би няма да се краде 50%, а 45, или 40%, но ще се краде. Защото те си знаят, че всичко е безнаказано, няма съдебна система, соято може да наказва властимащи.

 85. 85 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  До коментар [#65] от "Rim":

  Нали? 😁
  Мани майтапа, но без Скопие, всички останали балкански столици са в пъти по-добре. А София стана ебаси гетото.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 86. 86 Профил на Xumpomo name
  Xumpomo name
  Рейтинг: 638 Неутрално

  Докато не мхнат МОЧА от центъра, нищо няма да се оправи

  Birds of a feather flock together.
 87. 87 Профил на shumkar
  shumkar
  Рейтинг: 954 Неутрално

  До коментар [#84] от "historama":

  И все пак в дъното на всички кражби стои Бойко Методиев Борисов. И бандата на 240 разбойници от НС.

 88. 88 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Както и за положението в България са виновни отделни политици и кметове.Който иска да се припознава.

 89. 89 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 3075 Весело

  "виновни били отделни работници"

  По света на нивото на Фандъкова наказват отделни управители а управителите наказват отделни работници. Фандъкова да спазва йерархията.

  подпис
 90. 90 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  До коментар [#49] от "gogata1955":
  За Либия са ми разказвли.Ст.фирма има досие
  Ако инвист.контр впоше некач.работа в досието фирмата умира
  Аз имам стр тех образование
  Отдавна не работя и една от причините е некачест.изпълнение.Стр. фирми растът несъразмерно и са всеядни но инж
  тех. или работник не се става за ден
  Разделение специализация йок
  Мутри управляват стр за милиарди.Какво въобще коментираме
  А фъндъкова е там щото багажа и го няма
  То и фамилията е такава фъндъци
  Гена е важен да знаете

 91. 91 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1838 Гневно

  Софиянски може да е всякакъв и не го защитавам, обаче ми е интересно как ремонти, правени по негово време, с пари от бюджета на града или заеми, още не са мръднали. Например тротоарът пред нас, върху който едно време и коли се паркираха, си е в идеално състояние - нито плочките са се разхлопали и изронили, нито фугите са се развалили.
  Откакто дойдоха гербавите на власт, ремонтите са под всякаква критика, материалите са най-евтините възможни боклуци, а изпълнението е пълна трагедия. За сметка на това, стават все по-скъпи и по-скъпи. Но понеже парите са "европейски", положението е куче влачи, диря няма и крадат и с г*за си. Да беше изолиран инцидент, да кажеш, че бай Гошо бачкера е виновен. Обаче то е масово.
  Аз изводите съм си ги направила отдавна за себе си, обаче простият народ си ги харесва тия разбойници.

  If I had a tail, I'd swat the flies.
 92. 92 Профил на SliceOfLife
  SliceOfLife
  Рейтинг: 510 Неутрално

  [quote#66:"Хриси"][/quote]

  Не мисля, че се познаваме или че сме приятели, та да ми говорите на "ти" или да ми държите сметка за обяснение. Пределно ясно съм се изразил, всеки си го тълкува както може иначе. Ако държите на обяснение все пак- друг път ще е. :) Хубав ден

 93. 93 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 849 Неутрално

  НИКОГА НЕ СМЕ ИМАЛИ ТАКИВА ПОДЛИ И ДОЛНИ УПРАВНИЦИ,ИМАМ ЧУВСТВОТО ЧЕ НАРОЧНО НАКАЗВАТ ВОДАЧИТЕ НА МПС ТАТА Е ТАКА ОТ ЗЛАБА ОТ ЩО ЛИ ,НЕ МОГА ДА ГО РАЗБЕРА , ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ ЧЕ ЕДНА ГУМА Е ПОВЕЧЕ ОТ СТО ЛЕВА , ПЛАСМАСОВИТЕ РАЗПОРВАЧИ НА ГУМИ ЕДИИН ПЪТ НЕ ГИ ВИЖДАШ ЗАЩОТО ЦВЕТА ИМ Е АБСОЛЮТНО СЪЩИЯТ КАТО НА АСВАТА И ВТОРО НА КРЪСТОВИЩАТА СА ТАКА ИЗНЕСЕНИ ЧЕ НАПРАВО СИ ПОРИШ ГУМАТА ЩЕШ НЕ ЩЕШ КАГО ТРЪГНЕШ ДА СЕ ВКРЛЮЧВАШ В РАКОВСКА , ПРОСТО ТИЕ ПОЧНАХА ДА СТАВАТ ОПАСНИ ЗА ХОРАТА ТУКА

 94. 94 Профил на любезният лос
  любезният лос
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Прочетено някъде:

  Maria Schwarz31 октомври 2017 г., 23:47
  София е неузнаваема! София стана един великолепен европейски град, в който се живее все по-добре и който с гордост можем да показваме на туристи. На времето, когато развеждах чуждестранни гости из града, дълго планирах маршрута така, че да избегна големите резили. Дори с цената на двойни разстояния. И пак нямаше как да се скрият разрухата и грозотата! Браво на кметовете на ГЕРБ Борисов и Фандъкова! Г-жо Фандъкова, моите уважения. Пожелавам Ви здраве и успех. Игнорирайте злобните мрънкания на БКП електората. Това са ограничени, дребни хорица, които не ЖЕЛАЯТ да видят хубавото, не могат да го оценят и никога няма да са доволни. Това са хората, които си изхвърлят боклуците от балконите, паркират галошите си пред входната врата, не чистят пред къщите и блоковете си, но искат да живеят в красив град. Забравете ги и давайте напред!

 95. 95 Профил на jelev_jelqzko
  jelev_jelqzko
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  Гледах отрязък от изказването
  Дословно каза башмайсторите което е друго.Каза и че налагат огромни глоби
  ????

 96. 96 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  Затова трябва да има ОТК .... Отдел Технически Контрол от страна на държавата и/или от всяка фирма, за да се следи по време на работа, дали тя се извършва качествено. Сигурно на хартия има такъв контрол ... но си остава само на хартия.
  —цитат от коментар 5 на Коце Слаев


  ма то си има.
  има си строителен надзор, който подписва
  изпълнените стриотелни дейности или не ги подписва.
  има си и инвеститорски контрол, който не е задължитен,
  така че законово нещата са налице, обаче в действителност
  строителя подкупва надзора и надзора, я си затваря очите,
  я откровено лъже в документите. трябва независима техническа
  експертиза, по жалба примерно. това може да направи съда.
  но и съда е корумпиран и казва, ма вие не сте заинтересована страна.
  такива неща у джунглата.

 97. 97 Профил на През прокуракура ми е
  През прокуракура ми е
  Рейтинг: 259 Неутрално

  Да! И плочките, и боята по велоалеите са идиотските хрумки на отделни майсторчета?! Гласувах за теб, Фъндък, но вече съжалявам и смятам, че съвсем не ставаш за нищо!

 98. 98 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1581 Неутрално

  До коментар [#70] от "subaru":

  вчера минах оттам. ми към 21 часа по цялата
  велоялея (от кристал до първа градска) видях един колоездач
  и три спрели за зареждане буса в платното за велосипедисти.
  и най-тъпото: в градинката на кристал велоалеятя заема
  в два отрязъка цялата ширина на алеята. и как ще ходим оттам.
  ми никак. ще заобикаляме от другата страна според маркировката.
  нема такива дебили.
  ей фандъкова, много сте зле всички в това кметство. некадърни лизачи на подметки.

 99. 99 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Бай Пешо е виновен, както винаги!

 100. 100 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1062 Неутрално

  До коментар [#98] от "mihail_p":
  Единствено за градинката Кристал си прав. Велоалеята по Раковска трябва да продължи и след Първа градсдка (еднопосочно) и по Патрирарха, за да се свърже с тази при НДК. Иначе отиди и в 24 часа да броиш колела по велоалеята.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK