Новите телефонни измамници използват името на Цацаров и Борисов

Новите телефонни измамници използват името на Цацаров и Борисов

© Цветелина Николаева, КапиталПолицейска акция, ръководена лично от главния прокурор и приключваща с награда лично от премиера Бойко Борисов. Ако чуете по телефона за такова нещо от някой, който се представя за полицай, бъдете сигурни, че може да станете жертва на телефонен измамник.


Това е една от най-новите схеми, за които двама полицаи от 4-то районно управление в София, разказаха в читалище "Светлина 1940" в ж.к. "Стрелбище". В тъмната и хладна зала бяха дошли неколцина пенсионери.


Служителите на МВР изрично помолиха да не се цитират имената им, защото те се използват от измамниците за подлъгване на жертвите.
Телефонните измами съществуват от няколко години, но схемите им постоянно се доразвиват. Вече рядко се звъни да се искат пари за пострадал близък, който е в болница и има нужда от лечение. Сега се прилагат развити стратегии, чиято цел е да се въздейства психически на жертвата и тя да се подчинява безпрекословно на измамника. Телефонните номера се избират на случаен принцип, подчертаха двамата полицаи. Допълниха, че измамниците звънят от провинцията с временни карти или такива на румънски оператор, а в София "муле" взема парите, което също се избира на случаен принцип.


Какви са схемите на измамниците


– Обаждащият се представя за полицейски служител, който информира човека, че в квартала му стават серия от телефонни измами и го моли за съдействие на полицията по разкриването на престъпната схема. Приканва човека да се обади на телефон, който е с някаква цифра отпред последвана от 112 като 02112 или 9112 или др., за да провери той дали има такъв полицай.


След това иска мобилния телефон на жертвата за връзка. Целта е да държи обекта на измама на линия и да отвлича постоянно вниманието му. Предупреждава го, че скоро ще му се обадят измамници на домашния телефон и заявява, че той се подслушва от "полицията". "Това не е вярно, вие не сте извършили престъпление да ви се подслушва телефона", предупредиха служителите на МВР.


След това друг измамник се обажда на стационарния телефон като се представя, че е медицинско лице например и иска пари за лечението на пострадал роднина на обекта на телефонна измама. Тогава измамникът, който се е обадил вече на мобилния телефон казва на човека да изпълнява указанията на измамника от стационарния телефон, за да може "полицията" да го залови.


Този, който се е свързал през стационарния телефон започва с агресивни, брутални заплахи, за да изкара човека от психологическо равновесие. Така той по-лесно се доверява на "полицая", който държи мобилния телефон на линия. Измамника от мобилния телефон кара обекта на измама да "опише" всички банкноти и техните серийни номера в дома. Целта тук отново е да се отвлича вниманието на жертвата, която вместо да звънне на полицията или роднини ще брои пари и проверява скъпоценностите в дома си.


От МВР предупреждават, че последователността на обажданията може да е друга. Да се обади първо измамник, който иска пари за пострадал близък например и след това да се обади вторият измамник, който се представя за полицай и който иска да предпази жертвата от първия.


Днес в читалището полицаите обърнаха внимание на събралите се пенсионери. Първо телефон 112 се набира без никакви цифри пред него и ако някой иска да се набере нещо различно е веднага сигнал, че това е измама. Освен това, когато някой представящ се за служител на някоя институция иска пари това също е знак за измама, защото


нито една българска институция - полиция, болницата, прокуратура или НОИ не иска пари от гражданите да си върши работата. Още по-малко иска да бъдат хвърлени през терасата, оставени до кофи, на тротоари, под стълбове и т.нат.


Другото важно за измамниците е, че те не знаят имената на жертвата, а само телефона ѝ. Когато се обади наистина полицейски служител, той се представя с две имена, казва от кое районно управление е, казва кого търси - като му посочва трите имена и след това го кани в сградата на полицията. Никога не го вика на кафе, не желае да отиде в тях или да се видят пред блока. Уговорката е за удобно за гражданина време, в което да посети сградата на най-близкия полицейски участък. Освен това полицаите винаги имат служебни карти, които показват при легитимация, както и нагръдни знаци. Те дават време на човек да се обади на дежурния полицай или на тел. 112 за проверка, че такъв служител има.


Служителите на МВР предупредиха да не се обръща внимание на заплахите, които идват от стационарния телефон, колкото и да са брутални, защото са нереални. Те идват от хора, които са в провинцията и не искат саморазправа. Измамниците не знаят и адресите на своите жертви, нито някаква информация за тях. За това е много важно да не се дават каквато и да е лична информация по телефона на непознат.


– Друг вид измама е познатата от много време. Да се обади "пострадал роднина" плачейки. След инцидент като катастрофа или в болница с птичи грип или падане на лед - каквито предстоят да бъдат "модите" с наближаващата зима. Служителите на МВР предупредиха, че в такъв случай обектът на измама трябва да опита да се свърже със своя близък или да звънне в болницата, където уж е той, за да провери дали има такъв пациент.


– Трети вид измама е да се обади отново представящ се за полицай като каже в районното управление на МВР е задържан чужденец или близък на обекта на измама. След това да иска пари за храна, адвокат или ваучер на задържания да може да се обади. "Ние не искаме пари за такива неща. Всеки задържан има право да се обади лично на близките си. Осигурява му се служебен защитник при нужда, разходите за който не се плащат от задържания или роднините му.


– Една от "най-модерните" схеми е да измамникът да каже на човек, че се организира полицейска акция по залавяне на телефонни измамници. Тя ще бъде проследена и отразена от националните телевизии. Ще обяснят, че операцията е под личното ръководство на главния прокурор и участниците в нея ще бъдат наградени лично от премиера. Така обектът на измама чувства, че влиза в ролята на таен агент.


Могат да сменят предлога, предупредиха служителите на МВР и дадоха друг пример.


– Телефонен измамник се обажда на вече измамен човек като се представя за прокурор. Пита кой полицай разследва случая, след като жертвата отговаря се обяснява, че "прокуратурата" знае за случая и го наблюдава, но ѝ трябват пари.


– Друга схема е да звънне измамника и да каже: "Здрасти, как си". След въпроса кой се обажда, следват думите: "Е, как кой. Ти колко близки имаш в чужбина". Обикновено след това обектът на измамата казва нещо като "Петьо, ти ли си?". Измамника потвърждава и казва, че иска да прати пратка на адреса на обекта на измама. В пратката има билки и някакви пари - примерно 10 или 15 хил. евро и казва, че трябва да се платят на куриера 3 хил .лв. След реакция, че жертвата няма толкова, той казва - добре, ще разговарям с куриера, колко пари имаш?


– Последната схема, която днес описаха полицаите бе, че измамник звъни и се представя за служител на ЧЕЗ например. Казва, че в квартала няма ток и пита обекта на измама дали той има, след потвърждение, че има измамника реагира: "А, как така. Какъв е адреса Ви." След това пита дали партидата е на произволно избрано от него име - Иван Стоянов например и обикновено следва реакция от обекта на измама: "Не на мъжа ми" или "Не, на мое" и се казва името. Измамникът обяснява, че служебно ще оправи партидата и затваря. Обажда се след ден или по-късно, но вече знае адрес и имена.


Съветите на полицията


– Ако "полицай" каже, че телефонът ви се подслушва е сигурен сигнал за измама;


И още:


– Ако иска да наберете телефон 112 с някаква цифра отпред, за да проверите дали има полицейски служител с името, което се представя той е друг знак, че става дума за измама;


– Ако иска обектът на измама да брой пари и серийните им номера. Питат дали има други скъпоценности в дома или дали друг човек живее там. След това могат да искат и неговия телефон, за да ангажират и неговото внимание. Означава, че отново става дума за измама.


– Ако жертвата се съгласи да даде пари, но трябва да отиде до банката да ги вземе, измамниците искат да останат на линия на мобилния телефон, да не би жертвата да се усети по пътя и да се обади на някого. Иска да е на линия и в банката. Ако някой дълго време ви държи на телефона, това е сигурен знак, че е измамник, посочиха служителите на МВР.


– След това на измамниците остава само да посочат мястото, където жертвата трябва да остави парите. Обикновено той ще стигне от банката дотам пеша. През цялото време измамникът е на линия на телефона и иска от жертвата да се опише как изглежда, за да може "мулето" да го познае. Измамниците държат паралелно връзка и с него. На жертвата се казва, че след като остави парите, не трябва да се обръща и трябва да бъда бързо, защото може да има престрелка. "Полицията пази живота и здравето на гражданите, никога не бихме стреляли в такава акция", обясняват служителите на МВР. Те отново допълниха, че заплахите за физическо насилие са нереални, защото извършителите не са в София, а "мулетата" не биха се саморазправили с жертвата на измама.


Истории на пострадали от измами или от опити за измама


След презентацията на полицаите, събралите се хора можеха да задават въпроси.


Йорданка Дичкова заяви, че тези срещи и презентации са много важни, защото тя не е знаела за този нов вид измама, при която измамникът се представя за полицаи и тя е "изгоряла" с хиляда лева и скъпи - не само като цена, вещи. Обясни, че гласът, на който се е подвела е бил много интелигентен и всичко е било префинено измислено. Измамникът се представил за комисар Попов и искал от нея точно да "опише" всички пари и ценни вещи у тях, да ги даде на "полицията", след което ще ѝ бъдат върнати. Миналата година са ѝ звънели три пъти за сина ѝ, който бил в болница, тя обаче казвала добре, ще се обадя в полицията. Когато обаче ѝ се е обадила "полицията", тя се е съгласила да съдейства.


Казва, че я е било срам и дъщеря ѝ казала да не го разказва, тя обаче вярва, че е по-добре да се говори, за да знаят и другите. Тя няма мобилен телефон и не гледа телевизия и за нея срещи с полицията и разкази на приятели са най-полезни.


Полицаите потвърдиха това като разказаха за случай, при който баба от един апартамент "изгаря" с 1000 лв. На следващата седмица служителите на МВР са отново на същия адрес, защото измамена е била нейна съседка. Униформените питат жените - добре де, вие не си ли говорите, живеете една срещу друга, отговорът на втората пострадала бил отрицателен, защото първата била много любопитна.


От думите на друга жена се разбра, че тя е отбивала 5 или 6 опита за измама. Каза, че с хората в 4-то районно управление са си близки. Така обаче тя отклонявала позвъняванията на истинските служители на МВР, които искали да я извикат в полицията да дава показания. В крайна сметка те дошли в 22 часа в тях да ѝ връчат призовка за разпит, тя обаче не отворила и не им обърнала внимание. Днес пита дали е нормално да получава призовка в толкова часа.


Полицаите обясниха, че е възможно и нейният случай е бил точно такъв. Те са предали преписката на колегите си нощна смяна, защото тя не ги отразявала през деня. Служителите на МВР обаче подчертаха, че предпочитат всички да са така, защото макар това да забавя работата им, те ще намерят начин да се свържат с хората, гарантираха те.


В крайна сметка днес снеха показания на жената след срещата.

Коментари (49)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5675 Гневно

  Добре е, след някой ден да замесят и Тръмп, за малоумниците с пари, които се чудят до коя кофа или пейка да ги оставят, защо не и от балкона да ги фичнат.

 2. 2 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3661 Неутрално

  "Новите телефонни измамници използват името на Цацаров"
  –––––––––––––––––––––––
  Ами чие име да ползват, ако не това на главния шеф!

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 3. 3 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 224 Неутрално

  "Новите телефонни измамници използват името на Цацаров"–––––––––––––––––––––––Ами чие име да ползват, ако не това на главния шеф!
  —цитат от коментар 2 на Депутат 241


  Лично на мен ми е трудно да определя кой от двамата споменати в заглавието е по-главен.

 4. 4 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2096 Весело

  Не разбрах кои са измамниците от това заглавие.

  подпис
 5. 5 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Не разбрах кои са измамниците от това заглавие.
  —цитат от коментар 4 на Иван К


  Двама са споменати поименно, останалите са нови.

 6. 6 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 447 Неутрално

  А аз се чудя защо решиха сега да се активизира тр от МВР срещу телефонните измамници, а то, че използват името Му за измами. Ех, тия измамници, защо им трябваше нови схеми, работете по старите, достатъчно пари изкарвате.

 7. 7 Профил на kama_start
  kama_start
  Рейтинг: 566 Весело

  Поне сме сигурни, че с тея заплати нашите политици никога няма да се обадят да молят за пари..тази измама не е добре измислена

 8. 8 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Поне сме сигурни, че с тея заплати нашите политици никога няма да се обадят да молят за пари..тази измама не е добре измислена
  —цитат от коментар 7 на kama_start


  Парите им не са от заплати със сигурност.

 9. 9 Профил на Ivan Voykov
  Ivan Voykov
  Рейтинг: 227 Гневно

  Не мога да повярвам, че в 21-и век не могат да хванат тези измамници и толкова години продължават да измислят схеми да обират родителите и възрастни роднини. Вместо да направят необходимото да проследят няколко от тези "мулета", да проследят телефонните разговори, да им открият свърталищата, те обясняват на вече ужилени какви са последните моди... Ясно е, че измамникът е по-хитър от баба ти, ама толкова ли пък няма възможност да бъдат надхитрени те...

 10. 10 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1199 Весело

  Чуе ли се Цацаров и/или Борисов, всеки би требвало да схване, че се говори за измама.
  Не им е сполучлива въдичката на полицейски закриляните телефонисти.

 11. 11 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Абе,как измамници ползват името на други измамници???

  Долу рушистите и фашистите
 12. 12 Профил на herbaltea
  herbaltea
  Рейтинг: 860 Неутрално

  Е що да е измама това, че Борисов и Цацаров искат пари? Според мен всичко е истина тук, няма лъжа.

 13. 13 Профил на r3sto
  r3sto
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Абе,как измамници ползват името на други измамници???
  —цитат от коментар 11 на marks_nazi


  То си пише в заглавието - новите използват имената на старите...за да звучат по-достоверно очевиднол

 14. 14 Профил на zo
  zo
  Рейтинг: 741 Любопитно

  Въх, какви са тея странни телефони на снимката?!

  ITV: Saudi Arabia Uncovered https://www.youtube.com/watch?v=NLtLeK7YLGY
 15. 15 Профил на Мавродинов
  Мавродинов
  Рейтинг: 526 Неутрално

  Според мен главния виновник са телефонните компании! Отдавна няма телефонни указатели, а измамниците разполагат с телефонни номера!!!! Не може да генерираш случайни номера и да попадаш на подходящите хора.

 16. 16 Профил на Христо Анастасов
  Христо Анастасов
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Дневник, а грамотни журналисти кога ?

 17. 17 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2772 Неутрално

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Добре е, след някой ден да замесят и Тръмп, за малоумниците с пари, които се чудят до коя кофа или пейка да ги оставят, защо не и от балкона да ги фичнат.
  —цитат от коментар 1 на Peni Nikol


  Тръмп може и да го замесят, но Путин няма как. Измамниците много добре знаят, че при неговите фенове парите са много повече, ама те са само по вземането, но никога по даването!

 18. 18 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  На бас, че жертвите са само твари, гласували за Борисов!По-тъпи от герберите, трудно се намират.За трети път го връщат, та да досъсипе започнатото.Е, преди това са гласували за царя, за комунистите, но като са видели баш комуниста Борисов - врекли са му се доживот.
  Нека!

 19. 19 Профил на chinaski
  chinaski
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Не мога да повярвам, че в 21-и век не могат да хванат тези измамници и толкова години продължават да измислят схеми да обират родителите и възрастни роднини. Вместо да направят необходимото да проследят няколко от тези "мулета", да проследят телефонните разговори, да им открият свърталищата, те обясняват на вече ужилени какви са последните моди... Ясно е, че измамникът е по-хитър от баба ти, ама толкова ли пък няма възможност да бъдат надхитрени те...
  —цитат от коментар 9 на pistache


  Нали хванаха полицейски шеф, замесен с ителефонни измами.И какво?Нищо.Пуснаха го.По-големи престъпници от бг полицаите няма.Че и протестират за увеличение на заплати и благинки, като ежедневно рекетират, крадят лъжат и мамят всички ни!

 20. 20 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  Само Цветанов може да мами от името на Борисов. За другите съд. И свобода по бързата процедура.

 21. 21 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Неутрално

  Аз на тия двамката не бих съдействала по никакъв начин и повод.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 22. 22 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1022 Неутрално

  За толкова години телефонни измами няма никакъв напредък. Може действително да се окаже, че чадърът над измамниците е от някой братовчед на Боко или Цацата?

 23. 23 Профил на Yotce
  Yotce
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  Един такъв измамник със суджуци вече изгърмя, не заради суджуците, а заради това, че ползва името Му, без да снася. Телефонните измамници да отделят процент, или да стягат багажа за затвота.

 24. 24 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Весело

  хъхъхъ... е колко нов вид да са тези измамници бе драги другаре журналисти

  "...Б. Б.: Аз съм го изгонил тоя още като бях главен секретар, 65 000 лева събра за деца сираци и ги украдна е всичките. От мое име ги беше събрал. Тоя Боянчо Кривогледия.
  --------------
  5 - Боян Томов - оперативен директор на в. "Стандарт", изпълнителен директор на сайта Kmeta.bg и скрит собственик на списание "Икономика" (economy.bg), което се води към групата на "Стандарт". Въпреки твърденията на Борисов, че го е изгонил, понастоящем този 29-годишен младеж е съветник на министъра на транспорта Кристиян Кръстев. Самият Кристиян Кръстев е една от най-топлите връзки със служебното правителство. Кръстев става зам.-министър на транспорта на 16 януари 2013 г. - само месец преди падането на кабинета "Борисов" и тихомълком, заедно с още 5 зам.-министри на ГЕРБ, е уреден и в новия кабинет, който уж няма нищо общо с Бойко Борисов..."

  http://bit.ly/2gZqEYA

 25. 25 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1142 Любопитно

  А наградата от Премиера уточняват ли каква е, някое кило суджук например, от онзи дето го взимаха за него, или само фото в благодарствена другарска прегръдка? ;)
  Извън шегата не знам колко наивен трябва да е човек, за да повярва, че Премиер и Главен прокурор са опрели до съдействието му.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 26. 26 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2224 Неутрално

  До коментар [#14] от "zo":

  Това на снимката стационарни телефони, използвани от възрастни хора.
  Бутоните са големи да се виждат.
  Антените и те са яки.

 27. 27 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1661 Неутрално

  До коментар [#25] от "bee":


  Извън шегата .
  —цитат от коментар 25 на bee


  Казвал ли съм ти, че си оперирана от чувството за хумор?...:)

 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2268 Весело

  Еми таргет група. Щом гласува за тях е естествено да очаква да му се обадят.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1142 Неутрално

  До коментар [#27] от "BGman1":

  Всеки има различен аршин, с който мери чувството за хумор.

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 30. 30 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 2350 Весело

  На бас, че жертвите са само твари, гласували за Борисов!По-тъпи от герберите, трудно се намират.За трети път го връщат, та да досъсипе започнатото.Е, преди това са гласували за царя, за комунистите, но като са видели баш комуниста Борисов - врекли са му се доживот. Нека!
  —цитат от коментар 18 на chinaski


  Аде бе. Ми Спас от Кочериново кого преметна бе байно? от умните най-умните и от красивите най-красивите нъл тъй или се бъркам нещо? Щото най-умната от умните медии ни проглуши ушите за този отговорен другар и съпартийците му.

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 31. 31 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1125 Неутрално

  До коментар [#15] от "Мавродинов":

  Наистина на случаен принцип се обаждат. Дори един представител на полицията (не си спомням кой) каза, че и на него са му звъняли. И на мен са ми звъняли многократно, още от времето на първата схема - с частите за машини, но много бързо разбират, че не съм подходящият човек, а не си и водят регистър на вече проверените номера или пък измамниците са толкова много, че винаги са ми звъняли нови хора.

 32. 32 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1679 Разстроено

  Шапкаджиева, научи къде се слагат пълни членове, че не разбираме кой е жертва, кой е измамник. И, по дяволите, научи се да пишеш ясно, стегнато и с кратки изречения.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1440 Неутрално

  Според мен главния виновник са телефонните компании! Отдавна няма телефонни указатели, а измамниците разполагат с телефонни номера!!!! Не може да генерираш случайни номера и да попадаш на подходящите хора.
  —цитат от коментар 15 на Мавродинов


  факт е, че самите компании таргетират възрастово непоисканите си услуги... тук пробуташ абонамент за хороскопче, там за некви со спортни глупости, дъртака я разбрал, я не :) що па да не продадат и базата, след като са я събрали :)

 34. 34 Профил на rossen4i4o
  rossen4i4o
  Рейтинг: 314 Весело

  да , след лекцията пенсионерите доброволно предоставили телефонните си номера на лекторите , за да се избегнат измами

 35. 35 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 975 Неутрално

  Да бъдем откровени! Цацаров и Борисов ИМАТ вина! Ако не с действие, поне с БЕЗдействие!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 36. 36 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 686 Неутрално

  Това звучи доста по-достоверно от предните претексти

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 37. 37 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 387 Неутрално

  Те могат да използват и името на папата, на патриарха или на главния мюфтия, стига да има достатъчно идиоти, които да им повярват. Аз пък не съм вярвала, че има толкова малоумници в тази държава.

 38. 38 Профил на aramissss
  aramissss
  Рейтинг: 488 Неутрално

  МИ НОРМАЛНО Е ИЗМАМНИЦИ ДА РАБОТЯТ В СЪТРУДНИЧЕСТВО С ЦАЦАРОВ И БОРИСОВ....

 39. 39 Профил на PavelCZ
  PavelCZ
  Рейтинг: 1841 Неутрално

  Възрастните хора са по-лековерни. От собствени наблюдения на контингента пациенти, с които работя, съм на мнение, че над 70 години поне 50% са с някаква форма на деменция, а над 80 това са над 2/3 от хората. Много от бтях изобщо не се усещат и не допускат дори намек, че е така.
  Нищо освен целенасочена просвета - непрекъснато и повтарящо се, не може да им помогне поне отчасти.

  E PLVRIBVS VNVM
 40. 40 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Защо сте го изписали всичко това? Пълни пространството. Това, че ползват ББ и СЦ е резон. Тези и двамата тръгнали държава и прокуратура да управляват, а не могат да се справят с няколко цигански фамилии, дето ги въртят около малкия си пруъст! Или правите нещо, или сте тотално некадърни, или сте в схемата! Друга алтернатива няма! Не ви ли е срам да оставяте най-беззащитните, старите хора, да се гаврят така с тях? Е, мен ме е срам от вас двамата!

  Мърфи е оптимист!
 41. 41 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 2027 Неутрално

  Телефонните измамници работят за властимащите. Само така може да се обясни тяхната наглост и тоталната импотентност на МВР спрямо тях, както и рязкото зачестяване на тези измами преди избори. Многократно бяха изнесени факти, че домовете и местонахождението на босовете на тези измамници са публична тайна, но вместо това от МВР се занимават с просветителска дейност.

 42. 42 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 924 Неутрално

  Да използват имената на Боко и Цацата, това не е колегиално !!!

 43. 43 Профил на Lisanova Lisanova
  Lisanova Lisanova
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Не мой така колеги.И ний ползваме името на БСП като се ..........................но те са на наша територия.
  То сега ЦЦ е малко на ваша но той само СЛУША.
  Както е тръгнало и на Банки ша земе да се прайте ама ша играй бухалката.

 44. 44 Профил на Любомир Калинов
  Любомир Калинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Фирмата Телеком Ескпенс Мениджмънт България с поставено лице Ясен Бакърджиев, се занимава с дейност близка до телефонния тероризъм: записва клучаови думи на случайни граждани: Да, Съгласен съм, аз съм... ЕГН-то и т.н. целта е да се източат лични данни за да може лицето по-лесно да стане жертва на измама и обир на кредитната си карта, както и да вземат ключаови лични данни и да се продават на черния пазар.

 45. 45 Профил на Мариана Соколова
  Мариана Соколова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иван Бенчев е изпечен мошенник, разпитван многократно от СДВР и полезрението на полицията от поне 2013 г. Имал е колцентър, който е завлякъл много хора. Първоначално бяга на ул. Сребърна, но след акция на СДВР се местят в Егергопроект (до хотел Маринела).

 46. 46 Профил на Велина Гочева
  Велина Гочева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Срещу Бенчев има редица досъдебни, чрез телефоните на ТЕЛЕКОМ ЕКСПЕНС МЕНИДЖМЪНТ БЪЛГАРИЯ се извършват мероприятия на ръба на закона - КФН е пуснала повече от 20 предупреждения срешу тези лица.

 47. 47 Профил на MagdalenaRo
  MagdalenaRo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#46] от "Велина Гочева":

  Аз вече пострадах, ако някой от вас има съприкосновение с това лице или тази фирма, моля, не се колебайте да се свържете с органите на реда или на тел. 112 и да подадете незабавно сигнал. Сигурно е, че ще бъдете измамени или Вашите данни ще Ви бъдат откраднати

 48. 48 Профил на K Tihomir
  K Tihomir
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Иван Бенчев движи нещата в Телеком Експенс по никакъв повод не общувайте дори по телефопн с тези лица.Мол на фирмата пък е Ясен Христов Бакърджиев. Те имат съучастници в телекомите и Вие сте във висока степен на риск от измама. По всяко време стойте на поне 5 м. от лицето и не се доближавайте.

 49. 49 Профил на Димитър Койчев
  Димитър Койчев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Посредсвом фирмата Телеком Ескпенс Мениджмънт България са се извръшили стотици измами. Заведените дела към г-н Бенчев са много. Надявам се да не възползва от повече хора.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK