Валентин Радев: 12 пожарни ще бъдат закрити, но никой няма да загуби работата си

Валентин Радев

© Анелия Николова

Валентин Радев12 пожарни ще бъдат закрити, но работещите в тях няма да загубят работните си места, стана известно от отговор на вътрешния министър Валентин Радев по време на парламентарния контрол


"Пампорово, Боровец, помня Брацигово и още няколко. Знам защо е направено и то е направено по правилния начин. Има карта на ситуацията - пожари, наводнения, земетресения всичко като катаклизми, което се е случвало", заяви Радев. Той даде пример, че в Пампорово и Боровец е имало три пожара за година.


По думите не се променя нищо, а структурите се пренасочват към там, където има нужда. Според вътрешния министър промяната е дебатирана и със синдикатите.
Радев цитира данни, според които годишно пожарникарите реагират на около 50 хиляди сигнала за произшествия, предизвикани от пожари.


В началото на октомври пожарникари протестираха заради "неадекватните политики, прилагани от политическото ръководство на МВР, водещи до закриване на районни и участъкови служби за пожарна безопасност и защита на населението".

В края на септември шефът на пожарната Николай Николов обяви, че в закритите пожарни ще се обслужват от доброволци, за да се спази изискването в закона екипите да се състоят поне от трима души.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK