Българският червен кръст ще разпредели 218 хил. лв. между двете най-пострадали общини при наводненията в Бургаско

Българският червен кръст ще разпредели 218 хил. лв. между двете най-пострадали общини при наводненията в Бургаско

© Фейсбук/Община БургасБългарският червен кръст (БЧК) успя да събере 218 хил. лв. от дарения, които ще разпредели между община Бургас и община Камено. Те пострадаха най-много при наводненията в Югоизточна България миналата седмица.


Парите ще се разпределят в съотношение 75% за пострадалите домакинства от община Камено и 25% за пострадалите от община Бургас.


Камено ще получи 163 500 лв. Средствата ще отидат за неотложни строително възстановителни работи на 36 най-тежко пострадали от наводнението къщи. Сумата от 54 500 лв. се предоставя на община Бургас за закупуване и предоставяне на пострадалите семейства на необходимата домакинска техника.
Същевременно започна и раздаването на еднократната помощ от 325 лв. на пострадалите. Отделно община Бургас изготвя списъци на пострадалите, за да ги подпомогне с техника.


При наводненията загинаха петима души и бяха нанесени щети за няколко милиона лева. Правителството отпусна на региона 1 млн. лв. Очаква се държавата да поиска и финансова помощ от Европейския съюз.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK