Жена от Бургас осъди гинеколога си за лекарска грешка, окончателното решение е оправдателно

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (32)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на NIKE
  NIKE
  Рейтинг: 515 Гневно

  Дано тази лекарка да е изключèние..ама надали!

 2. 2 Профил на Kotarak
  Kotarak
  Рейтинг: 639 Неутрално

  След Драгнева да вземе някой да осъди и "доктор" Григорова от Тина Киркова, която постоянно препраща пациенти към частния си кабинет, а е шеф на болницата и нещата би трябвало да минават по пътека. Държи се арогантно с пациентите и ги дере.

 3. 3 Профил на Дедо Либен
  Дедо Либен
  Рейтинг: 1303 Разстроено

  Откакто болниците у нас станаха търговски дружества, много болни се изнасят към Одрин и Цариград, защото щом така и така ще се плаща - по-добре да се плати за качество!

 4. 4 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  До коментар [#3] от "Дедо Либен":

  Точно в тази болница има много турски лекари, начинаещи...

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 5. 5 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Откакто болниците у нас станаха търговски дружества, много болни се изнасят към Одрин и Цариград, защото щом така и така ще се плаща - по-добре да се плати за качество!
  —цитат от коментар 3 на Дедо Либен


  Тукашните се изнасят в Ямбол. Всъшност болницата "Дева Мария" е перфектна, но медицинските кадри са много огладняли и осверипяли. Не всички са такива, но рискът е 95%. Затуй не ходете в болница за щяло и нещяло. В случая жената не е имала избор. Но е трябвало да отиде в Ямбол.

  Judjuk
 6. 6 Профил на bobhunter
  bobhunter
  Рейтинг: 571 Неутрално

  "Един месец преди цезаровото сечение изследванията показали, че е налице инфекция". Не е ясно с каква локализация е била инфекцията. По принцип пикочните инфекции при бременните жени протичат изключително тежко, а ако се установят бактерии при микробиологично изследване (посявка) на урината се провежда задължително антибиотично лечение, дори да нямат никакви клинични прояви на инфекцията ( треска, висока температура...). Ентерекокус фекалис (Стрептококус фекалис) е честа сапрофитна флора, която се установява при микробиологично изследване на сперма, поради което се приема като външно замърсяване. При жените се среща рядко като причинител на пикочни инфекции. Нищо нормално всъщност не е имала в периода след секциото. Длъжни са били да обърнат внимание, въпреки че матката е изключително резистентна на инфекции, да погледнат по- сериозно на оплакванията на жената. Световна Здравна Организация (СЗО) дефинира здравето като субективно усещане за пълно физическо и душевно благополучие. С други думи е дала в ръцете на СУБЕКТА (НЕ НА ЛЕКАРЯ) ДА РЕШИ ДАЛИ Е БОЛЕН ИЛИ ЗДРАВ. В този смисъл болестта не е здраве и лекарят е длъжен да се опитва да реши проблемите с болестното състояние , дори то да е имагинерно, само в съзнанието на човека. Наскоро се постави въпросът и за "фалшивите" болнични. Няма фалшиви болнични. Ако някой, въпреки усещането си за болест, си е позволил да отиде на курорт или екскурзия си е за негова сметка.

 7. 7 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4674 Неутрално

  До коментар [#5] от "Judjuk":

  "Перфектна"?! Не съм чул някой да изразява подобно (близко дори) мнение...

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 8. 8 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1387 Неутрално

  Крайно време е да видим лекари в затвора.

  В Русия съм! В Русия съм!
 9. 9 Профил на lone wolf
  lone wolf
  Рейтинг: 853 Неутрално

  Лично познавам и Сияна, и съпруга ѝ Пейчо!
  Ако за въпросната пациентка, Сияна е едва ли не престъпник, за моята съпруга, Сияна е един перфектен лекар!

  Да разлая троловете!!
 10. 10 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  До коментар [#5] от "Judjuk":"Перфектна"?! Не съм чул някой да изразява подобно (близко дори) мнение...
  —цитат от коментар 7 на hamiltonf1


  Става дума за обслужването в "Дава Мария". Иначе докторите са наети.

  Judjuk
 11. 11 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  Лично познавам и Сияна, и съпруга ѝ Пейчо!Ако за въпросната пациентка, Сияна е едва ли не престъпник, за моята съпруга, Сияна е един перфектен лекар!
  —цитат от коментар 9 на lone_wolf


  Перфектен лекар!?? Може и да е, но проявила небрежност, осакатила човек и даже осъдена. Какво щеше да кажеш, ако пациентката и Вашата съпруга си бяха разменили местата?

  Judjuk
 12. 12 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4674 Весело

  До коментар [#10] от "Judjuk":

  Нали трябва да ти вземат парите, и то не малко...

  https://uapostcards.org/?utm_source=fb&utm_medium=Facebook_Desktop_Feed&utm_campaign=ua-postcard_website-conversion_abo_upd-23&utm_content=eu-zone_feed_interest_charity_25-65_140923&fbclid=IwAR3ClQksNsxiXeov7KUie6sSWkd8tezQ8gjXihDiuml7rq9uUnWVUdnd9uA
 13. 13 Профил на nye
  nye
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Наложено им е да изплатят на пострадалата жена обезщетение при предявен частичен иск за сумата от 26 хил. лв. и да покрият разходите по делото
  —цитат от коментар 0 на статията


  на мен тази сума ми се вижда малко смешна, за жена, която е загубила матката си поради небрежността на лекаря. чудя се кога ще започнат нашите докторя да са задължени да имат застраховка "Професионална отговорност" и да се разплащат нормално оразмерени обезщетения (не пиша справедливи, понеже справедливост никога не може да има). щом се смята, че с автомобила си може да навредиш някому и е необходимо неговия интерес да е защитен, защо не се смята същото и за докторската професия ...?

  http://postclamores.blogspot.com
 14. 14 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2806 Неутрално

  ".... кога ще започнат нашите докторя да са задължени да имат застраховка "Професионална отговорност" и да се разплащат нормално оразмерени обезщетения..."
  До коментар [#13] от "nye":

  Доколкото разбирам, осъдена е болницата. А сумата трябва да е съпоставима с такава за трансплантиране на органа плюс обезщетение за нанесени физически и духовни щети. Е, явно сумата е смешна, но колко струва човешки живот в тази държава?

  Judjuk
 15. 15 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7430 Неутрално

  Това не е лекарска грешка, това е нехайство.

 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3329 Неутрално

  Вярно че спасяват живот, но както във всяко стадо има мърша, така и при лекарите има нехайни към здравето на хората.

  Peni Nikol
 17. 17 Профил на malart
  malart
  Рейтинг: 649 Неутрално

  В някои държави паричното обезщетение за такова нещо би било десет-двадесет пъти по-високо

  malart.blog.bg
 18. 18 Профил на Nadeto Mirkova
  Nadeto Mirkova
  Рейтинг: 233 Неутрално

  И аз родих синат си сас секцио !!! Аз премерих температурата си !!! Бе6е нормална -
  36,6 градуса !!! Медицинската сестра бе6е сгре6ила температурата ми в дневника !!! Доктора доиде веднага !!! Последва уволнение на сестрата !!!

 19. 19 Профил на Stanislav Andreev
  Stanislav Andreev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Това е пародия на болница. Там се роди моето дете след куп премеждия и със секцио , въпреки , че настоявахме за нормално раждане! Направо ме е гнус да опиша условията , храната , отношението ! На 40- я ден детето ни получи остра инфекция инфо заведохме по спешност за преглед . От регистратурата позвъниха на дежурната лекарка , а тя отказа дори да слезе да го види ! Позор! Детето бе прието на системи в Окръжна болница и лежа там 2седмици. Последва много остър сблъсък между мен и директора , но това не са хора . Това са едни търгаши и лицемери! В една много нормална държава , тази пародия не би съществувала , а тук дори не се извиниха!

 20. 20 Профил на ivahristova92
  ivahristova92
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Искам да се оплача от гинеколожката Доктор Любомира Икономова, според мен тя не трябва да работи с хора, защото може наистина да ги докара до стерилитет. Тази жена е опасна и се подиграва с клиентите си.

 21. 21 Профил на Ралица Кирова
  Ралица Кирова
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази гинеколожка е страшно нагла и невъзпитана. Заяви, че синът ми ще стане обратен, понеже го кърмя твърде дълго. Арогатното й отношение ме притесни безкрайно много.

 22. 22 Профил на Деян Васев
  Деян Васев
  Рейтинг: 8 Неутрално

  След като жена ми отиде на рутинен преглед, се оплака, че е получила толкова грубо професионално отношение от гинеколожката, че цяла седмица след прегледа имаше зверски болки заради действията й. И за капак, Икономова изобщо не си направи труда да й обясни какъв проблем има, а директно й изписа супер скъп антибиотик – за 60 лева. При положение, че има подобен, струващ едва 10 лева. Плюс допълнително 60 лева за пробиотик. Очевидно гинеколожката е избрала тази иначе благородна професия не, за да помага на жените, а само и единствено с цел да печели. Нещо, което очевидно й се получава.

 23. 23 Профил на Севда Кротнева
  Севда Кротнева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Д-р Любомира Икономова е по известна с прякорът си д-р Франкенщайн сред бившите си клиенти. Срещу докторицата са подадени цял куп жалби. Действия по тях обаче все още няма, тъй като Икономова очевидно си има стабилен гръб в Българския лекарски съюз. Е от отговорност може и да избяга, но от прякорът си няма да може. Скандалната Д-р Франкенщайн, която докарва жени до стерилитет.

 24. 24 Профил на Ирен Стоева
  Ирен Стоева
  Рейтинг: 8 Разстроено

  Поведението на въпросната гинеколожка е наистина скандално. Тази жена явно няма основно възпитание и се държи с клиентите си сякаш са утрепки и не заслужават уважение без дори да ги познава. Безцеремонно обижда, присмива се и дори те проклина когато не си съгласен с мнението й. Тя иска всички да я слушат без да се замислят и май приема жените като банкноти, които й принадлежат. Разбирам защо я наричат д-р Франкенщайн - заслужава го.

 25. 25 Профил на Любомир Калинов
  Любомир Калинов
  Рейтинг: 8 Неутрално

  За съжаление това не е единичен случай на груби и непрофесионални действия от страна на Икономова към жените, доверили се да отидат на преглед при нея. Съжалих,че съм завел жена ми при нея . Не се отнесе адекватно към нея и смея да кажа,че след прегледа се чувстваше емоционално срината. Наплаши я излишно. Не препоръчвам дори за профилактичен преглед да посетите тази гинеколожка.

 26. 26 Профил на Ивелин Киров
  Ивелин Киров
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Веднъж водих жена си на преглед при въпросната гинеколожка и след като излезе от кабинета едва не се разплака. Толкова бях бесен, че жена ми страда та едва не влязох вътре да я пребия. Никоя жена не заслужава подобно поведение!

 27. 27 Профил на Михаела Георгиева
  Михаела Георгиева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Здравейте! Чета вашите коментари и си мисля за това как протече моят преглед при нея. Опитваше се да ме накара да се притесня за здравословното ми състояние и искаше незабавно да си направя операция. При консултация с друг специалист се оказа,че нищо не е така, както ми го представи д-р Икономова.

 28. 28 Профил на Filip Antov
  Filip Antov
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Не знам как дъщеря ми е попаднала тозно на тази гинеколожка Икономова, но откакто я посещава страда много и се чувства доста подтисната след срещите си с нея. Мисля, че въпросната лекарка я обижда и нагрубява - що за отношение от лекар ? Вместо да ти помогне, тя те кара да се чувстваш още по-зле. Забраних на детето си да я посеща и от скоро ходи при друга гинеколожка и вече всичко е наред.

 29. 29 Профил на Ani Chavdarova
  Ani Chavdarova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Тази подла генеколожка не се интересува от здравето на клиентките си, а само от финасовата облага. Опасна е за здравето на толкова много жени. Искаше от мен да се подложа на лечение без да има нужда. Бясна съм!

 30. 30 Профил на Борислава Данева
  Борислава Данева
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Въпросната гинеколожка Икономова не успява да предразположи пациентите си. Липсва й отдадеността към работата и това си личи още при първият преглед.

 31. 31 Профил на MagdalenaRo
  MagdalenaRo
  Рейтинг: 8 Неутрално

  До коментар [#30] от "Борислава Данева":

  Точно така е ! Любомира Икономова изобщо не трябва да бъде наричана доктор! Тази жена опропастява професията и травмира клиентите си. Много ме е яд, че от всички генеколожки попаднах точно на тази.

 32. 32 Профил на K Tihomir
  K Tihomir
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Ah kolko me e qd che pratih dyshterq si pri taq Ikonomova :@ Qvno vsichki tuk sa i besni, kak nqma edin dovolen klient. Golqma izpolzvachka e tazi jena da znaete

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK