ГЕРБ ще променя конституцията, за да се разследва приватизацията (допълнена)

ГЕРБ ще променя конституцията, за да се разследва приватизацията (допълнена)

© ДневникПарламентарната група на ГЕРБ ще предложи промени в конституцията, за да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, съобщи днес председателят на правната комисия в парламента Данаил Кирилов.


Той обясни, че юридическият екип на управляващата партия е обсъдил всички правни възможности за изменение в Наказателния кодекс и конституцията, преди да се спрат на окончателния вариант.


С промените ще се поиска добавяне на нова алинея към член 31 в конституцията с която да отпадне давността за престъпления при приватизацията в периода 1992 - 2017 г. Взели сме за начало 1992 заради първия приватизационен закон, обясни Кирилов защо се добавя периодът. Според него към настоящия момент огромната част от общинската и държавната собственост е приватизирана и са останали държавни дружества, които са в забранителния списък за приватизация. Той не изключи в рамките на дебата срокът да бъде оставен отворен.
В мотивите си сме посочили правни източници и теоретици, дори сме развили мотиви в теорията за абсолютността на наказанията, които са разработени от Кант и Хегел, които са учители на Маркс и Енгелс, каза Кирилов. Според анализа, който е направен от правния екип на ГЕРБ има примери за отпадане на давността в много други демократични държави. Бяха дадени примери с Канада, където "за тежки престъпления престъпния деец може да бъде обвинен във всеки момент", а в Норвегия има формирование, което разследва стари случаи за за убийства и т.н.


За да бъде внесено предложението, са необходими подписите най-малко на 60 народни представители. За да стане факт промяната "по бързата писта" в парламента, са необходими 180 гласа. Ако БСП ни подкрепи, се надяваме това да стане по бързата процедура, каза Кирилов. Според ГЕРБ всички останали партии са заявявали, че ще подкрепят подобно предложение. За да мине предложението "по бавната писта", са необходими две трети от гласовете на 240-те депутати (161). За нас ще е важен 161-ият "златен пръст", каза Кирилов. В ГЕРБ очакват Корнелия Нинова да не гласува "против", защото иначе ще е в конфликт на интереси.


Депутатът Десислава Атанасова каза, че лидерът на БСП Корнелия Нинова, която нарече "този основен приватизатор", фигурира в две заповеди на министъра на търговията и туризма за назначаване в съвета на директорите на държавни дружества, които са приватизирани "Техноимпекс" и "Техноимпортекспорт". През 2005 г. тя притежава 7200 акции от "Техноимпекс", както е видно от декларацията и пред Сметната палата, каза Атанасова. Нинова е декларирала и 65 000 лв. от продажби на акции в "Техноимпекс".


От ГЕРБ намекват, че Корнелия Нинова е забъркана в корупционни сделки от няколко месеца, като през август я обявиха за отговорна и за строителството на хидровъзел "Цанков камък".


Кирилов каза още, че няма да се създава отделен орган освен тези по конституция, който да разследва приватизацията. "Прокуратурата е преглеждала всички сделки, имаме много новообразувани производства, които са прекратени по давност. Ще има правна възможност да се завършат разследвания", каза Кирилов. От думите му се разбра, че очакваната нова проверка на приватизацията няма да засегне делата, които са завършили с оправдателни присъди. Всеки, който разполага с данни, може да сезира прокуратурата, каза още Кирилов.

Коментари (110)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1703 Неутрално

  Ако изкарате далаверите от приватизацията, винаги ще гласувам за вас!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 2. 2 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  Поредното араламбене. Юристи посочиха, че не давността е проблем, а правилото, че не може да се въвежда отговорност с обратно действие.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 3. 3 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1263 Неутрално

  Ти и без да ги изкарат винаги ще гласуваш за тях. Или поне докато ти подхвърлят некое парче суджук.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 4. 4 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 237 Неутрално

  ГЕРБ само „хвърлят димки“.
  Кой продал „БАЛКАН“ – продал.
  И вече е анализирал риска.
  Делян Пеевски определено е демонизиран,
  но ГЕРБ продължават да кОпат.

  До коментар [#2] от "bajhuj_2010":

 5. 5 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Става много опасно, когато специалисти като Цвъки вземат да се правят на конституционалисти.

 6. 6 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Поредното араламбене. Юристи посочиха, че не давността е проблем, а правилото, че не може да се въвежда отговорност с обратно действие.
  —цитат от коментар 2 на bajhuj_2010


  Тук въпросът със забраната за обратно действие на наказателния закон не стои, защото няма да се създават нови състави.

 7. 7 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1589 Весело

  Я да видим сега колко изтъкнати 'борци против корупцията' ще скочат като ужилени.

  Засега ми се губят един резидентски котарак и един слънчасал кмет

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 8. 8 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 6241 Любопитно
 9. 9 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1197 Неутрално

  Явно парите другаде са свършили и са решили да "страхуват" приватизаторите...
  Навремето дадохте пари, за да приватизирате, сега ше дадете пари, щото сте приватизирали.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 10. 10 Профил на reply
  reply
  Рейтинг: 708 Неутрално

  на тие единственните им разследвания са насочени когато трябва да громят някой мутронеудобен или когато трябва да окрдадат на някого бизнеса, РАЗСЛЕДВАНИЯТА СА ИМ ЙОК ПО ТЕМАТА ЗА ШОПАРА КОЙТО ИЗРУПА ПОЛОВИНАТА ДЪРЖАВА И УНИЩОЖИ ЦИГАРЕННАТА НИ ИНДУСТРИЯ , ПОСЕГНА НА ВОЕННАТА НИ ТАКАВА С ЦЕЛ ДА СИ ОТЪРВЕ КОЖИЦАТА СИ ОТ РАШКИТЕ И КОЙТО Е НА ПЪТ ДА СМАЖЕ НАЙ ГОЛЕМИЯ НИ ТЕЛЕКОМ ПАК С ЦЕЛ ДА ГО РАЗПРОДАДЕ НА ЧАСТИ СГРАДНИЯТ ФОНД И ЗЕМЕТЕ ПОД НЕГО, ПОВЕЧЕТО ОТ КОИТО СА В ЦЕНТРОВЕТЕ НА ПО ГОЛЕМИТЕ НИ ГРАДОВЕ , ПРИМЕР СОФИЙСКАТА ЦИГАРЕНА !!!ВСИЧКИ ФАКТИ ГОВОРЯТ ЧЕ МУТРОДРОГАРИТЕ ДЕТО НИ ОПРАВЛЯВАТ СА В КОЛАБОРАЦИЯ И ДЕЛЯТ ОТКРАДНАТОТО С ШОПАРА ИЛИ ТИЯ НАД НЕГО

 11. 11 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 492 Весело

  надявам се да уточнят в поправките на конституцията, че това не се отнася за приватизацията, когато ГЕРБ са на власт.

  имам бледи спомени за булгартабак и други али - бали през и след 2012 г,

 12. 12 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7956 Неутрално

  И после , как да се съмняваш, че те управляват дебили.

 13. 13 Профил на Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Радко - СВОБОДА или РОССИЯ
  Рейтинг: 1090 Неутрално

  А дано , ама ..... на дали ! Във всеки случай е стъпка в правилна посока .

  Русофилите живеят в ЕС и посмъртно не биха живяли или пратили децата си в Русия. Обаче прoдават България на Русия. Неграмотност и Шизофрения?
 14. 14 Профил на tko42434569
  tko42434569
  Рейтинг: 337 Неутрално

  И тук синдормът "80%"!
  На звездия юридически екип на герб няма кой да му каже, че ще трябва и няколко международни договора да промени плюс хартата на основните права на ЕС.

 15. 15 Профил на Captain Smollett
  Captain Smollett
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#7] от "saint evlampi": Тези, които изнудват за суджуци и за толкова години не са мръднали на йота в борбата с корупцията, те ли ще разследват приватизацията?Господине, тази няма да стане.

 16. 16 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Дали това включва и съдебни решения?
  Например това, с което Булгартабак "приватизира" тютюневите складове в Пловдив, които представляват ЛИЧНО дарение в полза на Община Пловдив, за да се ползват доходите от тях за благотворителност?
  А за сагата с Панаира дори не ми се говори, нито за десетките, може би стотици, облажили се от тази протяжна "приватизация". Начело с Гергов, но далеч не само той.

  Доброто е заразно
 17. 17 Профил на Captain Smollett
  Captain Smollett
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#9] от "pariah": +++++

 18. 18 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело

  На крива ракета, Космосът й е крив! На ГЕРБ, конституцията и давността им пречели!

  Докога ще ни сервират плиткоумни лъжи за наивници! Каква давност е изтекла за приватизацията на БТК, Булгартабак и ред други, за които не искат да разследват?! А защо не искат да разследват - ами защото там са наши хора и не трябва да се пипа. Законите и конституцията дават огромни правомощия на държавните органи - прокуратура, МВР, комисии, агенции, ДАНС, вътрешен държавен одит, Сметна палата, за да разследват и доказват нарушения и престъпления! Но няма желание, няма воля, няма и намерение за такива разследвания и доказвания. Защо е ясно.

  Сега се излага поредната пушилка - дайте да измислим нови принципи в правото, да въведем с обратна сила наказателна отговорност, да променим давност с обратна сила, че да можем уж да работим. Е, това е в противоречие не само с принципите във всяка нормална държава (каквото България не е), но и в противоречие с българската конституция и европейските правила за защита на правата на човека. И каква е истинската цел - да се докаже колко искаме да борим корупцията в приватизацията, защото без корупция, няма как да има нечисти приватизационни сделки. И какво е максималното, което ще постигнат - "да се удари" някой набелязан, да му се вземе имуществото ... Както беше в тефтерчето на Златанов - да се удари. И съвсем случайно, държавата не може да се разправи с някои по-богати и опаки хора, и съвсем случайно Пеефски не може да прилапа хапка от военните предприятия, които жънат печалби .....

 19. 19 Профил на Captain Smollett
  Captain Smollett
  Рейтинг: Неутрално

  До коментар [#9] от "pariah": Естествено, че не им пука за приватизацията, но какво чудесно оръжие за натиск.

 20. 20 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  ГЕРБ няма да промени нищо, нито ще разследва нещо...! Поредната порция добри намерения, за лъскане на имиджа! После следва: Ние много искахме, ама онези са виновни, защото не гласуваха в парламента...! Плюс това, фиаското с конституционните и законови промени, за реформа в съдебната система, бяха скоро. Видяхме, какво се случи!
  ГЕРБ проспаха първите си мандати, сега се сетиха...! Като се замисля, Бойко Борисов много говореше и за заменките по време на тройната коалиция! Големи обещания бяха! Ама и там нищо...!
  Покрай евро-председателството, ГЕРБ иска да прави имидж и да имитира дейност. Но мисля, че никой не им вярва... Един път стомна, втори път стомна... Резултат, няма!

  Бивш tww09306483.
 21. 21 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1725 Разстроено

  Пак дъвка за народа .
  Всичко се ликвидира и разграби по закон.
  А това което можеше да печели и сега си работи.
  С изключение на Баневите предприятия там некомпетентноста е випиюща.
  И все пак от туризма печели некой лев.
  То на Гришата без нищо да е дал и нищо да е взел му признаха милион и половина инвестицйи.
  За да развалите 90% от приватизацйонните сделки конституцията не пречи.
  Ето ако съдът е на място и Киро Гела може да се притесни.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 22. 22 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело

  И тук синдормът "80%"!На звездия юридически екип на герб няма кой да му каже, че ще трябва и няколко международни договора да промени плюс хартата на основните права на ЕС.
  —цитат от коментар 14 на tko42434569


  Има кой да каже и го казаха на "звездния" юридически екип, но проблемът е, че на хората от юридическия екип звездите им говорят и правото за тях няма значение. Резултатът ще бъде, какъвто е бил досега.

 23. 23 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1113 Неутрално

  Десното крило на БКП, ако сепак ще променя конституцията, да земе да изкара цацаратурата от независимия ѝ статут. Тогава има дребен шанс поне част от далаверите на прехода да бъдат разследвани и наказани. Всичко друго е пара у свирката.

 24. 24 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 294 Неутрално

  ГЕРБ, ДПС, ОП и Воля подкрепят предложението. Чака се само Нинова, нищо че е участник в приватизацията. За подробности - http://www.focus-news.net/news/2017/11/13/2456549/desislava-atanasova-gerb-obedineni-patrioti-i-dps-zayaviha-gotovnost-che-shte-ni-podkrepyat-za-promyana-v-konstitutsiyata-ochakvame-otgovora-na-bsp.html

 25. 25 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 982 Неутрално

  Нали щяха да въвеждат мажоритарен вот и да намаляват субсидиите за партиите. Тия само с кьорфишеци управляват. Явно са повярвали на Иво Христов, че 80% от населението е дебилно.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 942 Весело

  ти да видиш ,прах в очите на слепите

 27. 27 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1629 Весело

  ъх... бракуваният бесепар ли ше прави промени в конституцията хахаха...понеже малко по*ра избирателния кодекс

 28. 28 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":
  До коментар [#7] от "saint evlampi":
  За коя точно значима сделка искате да се обзаложим?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 29. 29 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Неутрално

  ГЕРБ няма да промени нищо, нито ще разследва нещо...! Поредната порция добри намерения, за лъскане на имиджа! После следва: Ние много искахме, ама онези са виновни, защото не гласуваха в парламента...! Плюс това, фиаското с конституционните и законови промени, за реформа в съдебната система, бяха скоро. Видяхме, какво се случи!ГЕРБ проспаха първите си мандати, сега се сетиха...! Като се замисля, Бойко Борисов много говореше и за заменките по време на тройната коалиция! Големи обещания бяха! Ама и там нищо...!Покрай евро-председателството, ГЕРБ иска да прави имидж и да имитира дейност. Но мисля, че никой не им вярва... Един път стомна, втори път стомна... Резултат, няма!
  —цитат от коментар 20 на tww09306483


  Принципно съм съгласен. Но не ме напуска подозрението, че се цели да бъде натиснат някой конкретно с тези промени. ГЕРБ не можаха да подчинят съда и съдиите, затова ще опитат да променят законите, по които работят съдиите.

 30. 30 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  За поправката ще гласуват т.нар. "про-цацарови партии"- ГЕРБ, БСП, ДПС и патреоти

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 31. 31 Профил на radost.petrova
  radost.petrova
  Рейтинг: 245 Неутрално

  Конституцията требе да се пипа внимателно, а не като закона за движение по пътищата с чести и неработещи промени. Ей така за протокола припомням как се променя Конституцията на РБ:
  "....
  Чл. 153.
  Народното събрание може да изменя и допълва всички разпоредби на Конституцията с изключение на тези, предоставени в правомощията на Великото Народно събрание.
  Чл. 154.
  (1) Правото на инициатива за изменение и допълнение на Конституцията принадлежи на една четвърт от народните представители и на президента.
  (2) Предложението се разглежда от Народното събрание не по-рано от един месец и не по-късно от три месеца след постъпването му.
  Чл. 155.
  (1) Народното събрание приема закон за изменение или допълнение на Конституцията с мнозинство три четвърти от всички народни представители на три гласувания в различни дни.
  (2) Ако предложението получи по-малко от три четвърти, но не по-малко от две трети от гласовете на всички народни представители, предложението се поставя за ново разглеждане не по-рано от два и не по-късно от пет месеца. При новото разглеждане предложението се приема, ако за него са гласували не по-малко от две трети от всички народни представители.
  ..."

 32. 32 Профил на Toni Ivanov
  Toni Ivanov
  Рейтинг: 2434 Неутрално

  Може да се направи само поправката,че давностния срок за едно престъпление почва да тече от откриването му като престъпление,а не от извършването и ако има воля 10-те години са достатъчни. Така законът няма да важи със задна дата и да е противозаконен,а ще е ясно,че се знае за извършеното престъпление,но държавата не е направила нищо по него..

 33. 33 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Става много опасно, когато специалисти като Цвъки вземат да се правят на конституционалисти.
  —цитат от коментар 5 на von_seeckt


  Но не толкова опасно, колкото БСП, НДСВ и ДСБ да си гласуват законче, известно като закон за амнистия...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 34. 34 Профил на Punka's
  Punka's
  Рейтинг: 237 Неутрално

  В тая държава - Всеки е невинен

  Всичко, което може да се яде, е обект на властта.
 35. 35 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  А,бе докато се разберат с конституционните промени,могат да започнат и проверяват внякои по скорошни приватизационни сделки ,като Булгартабак,а пък и доста активи покрай КТБ се разграбиха.Що ли чакат?

 36. 36 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  На звездия юридически екип на герб няма кой да му каже, че ще трябва и няколко международни договора да промени плюс хартата на основните права на ЕС.
  —цитат от коментар 14 на tko42434569


  Бе на Полша не им се наложи да правят толкова промени...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 37. 37
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 38. 38 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Гневно

  Десното крило на БКП, ако сепак ще променя конституцията, да земе да изкара цацаратурата от независимия ѝ статут. Тогава има дребен шанс поне част от далаверите на прехода да бъдат разследвани и наказани. Всичко друго е пара у свирката.
  —цитат от коментар 23 на Лелка


  Никоя партия в сегашния парламент не желае да промени конституцията и конкретно статута на прокуратурата с цел по-голяма отчетност, прозрачност на работата и в крайна сметка - ефективност. Причината е една - единствена: не желаят прокуратурата да разследва ефективно минали действия на "наши" хора и бъдещи действия на същите хора, а желаят прокуратурата да прикрива едни хора и да "удря" поръчково други хора ...

  Тази основна причина се прикрива с приказки за:
  - независимост (разбирай безотчетност) на прокуратурата;
  - следствена тайна (разбирай да не казваме данни за какви нарушения са събрали, за да ги вадят когато им дойде времето);
  - разделение на властите (разбирай официално разделение, но неофициална зависимост на прокуратурата от управляващите);
  - неангажираност на политиците с (липсата на) резултати на прокуратурата, въпреки че политиците определят статута на прокуратурата, създават законите и пряко ръководят МВР, което работи с прокуратурата по резследванията и доказванията.

 39. 39
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 40. 40 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 639 Неутрално

  Ще дойде време да се разследват и техните безкрайни далавери.
  Та не е лошо да си запазят луксозни килии в Софийския централен.

 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото е на чужд език

 42. 42 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Весело

  На крива ракета, Космосът й е крив! На ГЕРБ, конституцията и давността им пречели!Докога ще ни сервират плиткоумни лъжи за наивници! Каква давност е изтекла за приватизацията на БТК, Булгартабак и ред други, за които не искат да разследват?! А защо не искат да разследват - ами защото там са наши хора и не трябва да се пипа.
  —цитат от коментар 18 на iceman_bg


  Е- на другите избори накажете пак ГЕРБ, ма после очаквам да си скъсаш ризата с показно как вие ще ги разследвате, щото нали... не са "ваши" хора.

  После ще ти купя нова риза, не се притеснявай.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 43. 43 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#29] от "iceman_bg":

  ГЕРБ имаха предостатъчно време през първия си мандат, за да докажат на практика, че са против лошите сделки от приватизацията...! Тогава, кой и какво им пречеше? Никой и нищо...! Вместо това лъгаха и мазаха така, че накрая Булгартабак да се окаже в ръцете на шишкото!

  Бивш tww09306483.
 44. 44 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#30] от "cinik":
  Ами защото други про-партии и техните фенове не искат да лъсне истината за стореното от най-великия....демократизатор и приватизатор

 45. 45 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 957 Неутрално

  За мен ГЕРБ и Борисов се готвят за предсрочни избори след европредседателството ...
  Ако това въобще мине, кьорава инвестиция няма да дойде тук, защото всеки инвестор ще знае, че Шиши може със задна дата да променя правилата.

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 46. 46 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Любопитно

  До коментар [#30] от "cinik":

  Ами защото други про-партии и техните фенове не искат да лъсне истината за стореното от най-великия....демократизатор и приватизатор

 47. 47 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Май си забравил, че кариерата на пожарникаря, тръгна точно покрай НДСВ...! :)
  Сигурно си забравил и, че председател на младежкото НДСВ беше..., Делян Пеевски...! :)

  Бивш tww09306483.
 48. 48 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Неутрално

  До коментар [#29] от "iceman_bg":ГЕРБ имаха предостатъчно време през първия си мандат, за да докажат на практика, че са против лошите сделки от приватизацията...! Тогава, кой и какво им пречеше? Никой и нищо...! Вместо това лъгаха и мазаха така, че накрая Булгартабак да се окаже в ръцете на шишкото!
  —цитат от коментар 43 на tww09306483


  +1. И този напън за промени и разследване на приватизацията са същата история. Лъжат и мажат и накрая вземат, за да дадат на шишкото.

 49. 49 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#44] от "ПРОРОК ИЛИЯ":

  Ако може да ни светнеш, какво попречи на ГЕРБ през първите им два мандата, да се борят за справедливост и да изкарат на светло, кирливите ризи на приватизацията?!
  С какво привтизацията на Костов е, по-лоша от приватизацията на НДСВ? С какво приватизацията на Нефтохим е по-добра или по-лоша от приватизацията на БТК? С какво приватизацията на ЕРП-тата е по-добра или по-лоша от приватизацията на Булгартабак?

  Бивш tww09306483.
 50. 50 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  До коментар [#30] от "cinik":Ами защото други про-партии и техните фенове не искат да лъсне истината за стореното от най-великия....демократизатор и приватизатор
  —цитат от коментар 46 на ПРОРОК ИЛИЯ


  Имаш предвид т.нар. "масова приватизиация с бонови книжики", която роди "индустриалци" като Илийката Павлов, Вальо Захариев и Николай Банев?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 51. 51 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело

  Е- на другите избори накажете пак ГЕРБ, ма после очаквам да си скъсаш ризата с показно как вие ще ги разследвате, щото нали... не са "ваши" хора.
  —цитат от коментар 42 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Каква ти е идеята? Да подкрепим вкупом едни нелогични и антиправни промени за давността, за да не трошим хатъра на Боко и Цецо да разследват приватизацията? :)

  Щото има достатъчно възможности за разследвания за корупция от последните години, за които не е изтекла давност, но не виждам осъдителни присъди под мъдрото ръководство на Борисов и Цацаров. Да съм казал, че като дойдат следващите и ще завалят едни осъдителни присъди за корупция.

 52. 52
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 53. 53 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  До коментар [#33] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":Май си забравил, че кариерата на пожарникаря, тръгна точно покрай НДСВ...! :)Сигурно си забравил и, че председател на младежкото НДСВ беше..., Делян Пеевски...! :)
  —цитат от коментар 47 на tww09306483


  Не съм бе, не съм забравил.

  Друго те призовах обаче:

  Наказвате, идвате на власт, и ги подбирате. Всички!

  Тикви, прасета, Костовци, Станишевци, Корнелии, Царе и всякакви други.

  Докато това не се случи ще приемам, че единственото, което сте правили, е малко вятър в един форум.

  Туйто. По- кратко не мога...

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 54. 54
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 55. 55 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело

  За поправката ще гласуват т.нар. "про-цацарови партии"- ГЕРБ, БСП, ДПС и патреоти
  —цитат от коментар 30 на cinik


  Не знам дали не е по-правилно да наричаме тези партии "про-пеефските" партии, защото май Пеефски избра Цацаров, а не обратното. И ако сложим този етикет на партиите (които гласуват промяната) и прибавим Цацаров (който ще използва промяната), уравнението излиза и след знака "=" спокойно слагаме думата "кражба на бизнес". Остава едно неизвестно - кого точно целят, но и това ще се разбере.

 56. 56 Профил на мики маус
  мики маус
  Рейтинг: 1850 Весело

  "ГЕРБ ще променят конституцията, за да разследват приватизацията"

  Хаха, това е от сборника "101 претоплени манджи"! Точно както поляците се канят да искат репарации от Германия и СССР!

  ББ вече е 10 години начело на изпълнителната власт и нищо от гръмките обвинения и закани за възмездие не бе потвърдено от съда с присъда.
  Да припомним развитието на оперетите
  - Цанков камък
  - водното огледало в Кърджали
  - Батко/братко
  - министерството на Емел ЕТем и космическият център за кризи

  Който е лековерен ще се върже и този път. Зер местни избори се задават.

 57. 57 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1708 Неутрално

  Предварително е ясно, че няма да стане, за промяна на конституцията е необходимо мнозинство от 3/4. Абсолютно невъзможно за постигане, следователно всичко ще бъде една голяма говорилня, очевидно с предизборни цели.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 58. 58 Профил на Дедов'та Колюуа Унукя!
  Дедов'та Колюуа Унукя!
  Рейтинг: 1153 Неутрално

  Е- на другите избори накажете пак ГЕРБ, ма после очаквам да си скъсаш ризата с показно как вие ще ги разследвате, щото нали... не са "ваши" хора.
  —цитат от коментар 42 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  Каква ти е идеята? Да подкрепим вкупом едни нелогични и антиправни промени за давността, за да не трошим хатъра на Боко и Цецо да разследват приватизацията? :)

  Щото има достатъчно възможности за разследвания за корупция от последните години, за които не е изтекла давност, но не виждам осъдителни присъди под мъдрото ръководство на Борисов и Цацаров. Да съм казал, че като дойдат следващите и ще завалят едни осъдителни присъди за корупция.
  —цитат от коментар 51 на iceman_bg


  Идеята ми е да не се кълве на гола кука.

  В последното изречение сам намекваш, че не очакваш дори "следващите" да направят нещо. А по- горе разсъждаваш що сегашните не направят нещо, едва ли не- срещу себе си.

  Вятър и мъгла, приятелю! Вятър и мъгла...

  Терминал 2.

  БАСИ ТЪПИЯ САЙТ!
 59. 59 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 465 Неутрално

  А защо герберастията не направят промени в конституцията за да реформират съдебната система? Ефективни и независими съд, прокуратура, полиция, са гарант за стабилност и ограничаване на съмнителни сделки и процеси в държавата. Ама май ги е страх да не се обърне срещу тях.

 60. 60 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1057 Весело

  ТЕ не си вярват за глупостите които дрънкат през ден,а искат някой друг да вярва...баце пита миналия ден дали ще има война в европа...отдавна нямам думи за светата милиционерска простота и гьонсуратлък....

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 61. 61 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  идеално.
  започвате с Булгартабак.
  след това минете на БТК.
  и накрая може да вечеряте със
  Кремиковци.

 62. 62 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#53] от "Дедов'та Колюуа Унукя!":

  Не си забравил, ама си мислиш, че всички останали са забравили...! :)
  За, какво ме призоваваш? Призовавай, тия дето гласуват! Аз, знам за кого да гласувам. Няма да е за тези, които досега лъгаха и обещаваха възмездие...! :)

  Бивш tww09306483.
 63. 63 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#56] от "мики маус":

  Забрави, за сараите на Доган, дето щяха да ги събарят!
  Забрави и за заменките, дето щяха да се развалят...! :)

  Бивш tww09306483.
 64. 64 Профил на iceman_bg
  iceman_bg
  Рейтинг: 344 Весело


  В последното изречение сам намекваш, че не очакваш дори "следващите" да направят нещо. А по- горе разсъждаваш що сегашните не направят нещо, едва ли не- срещу себе си.

  Вятър и мъгла, приятелю! Вятър и мъгла...

  Терминал 2.
  —цитат от коментар 58 на Дедов'та Колюуа Унукя!


  За първото - не знам кои ще са "следващите", но по мое мнение трябва да са нови хора, които не са управлявали досега, за да не са оцапани порядъчно и затънали в .....

  За второто - съм съгласен, такова е положението в парламента. В момента.

  За третото- хич не съм съгласен. Към Терминал 2 да се запътват тези, които са направили далаверите и са крали. Аз няма от какво да бягам и от какво да се срамувам.

  Рано или късно ще дойде видовден, по един или друг начин, с едни или други средства ....

 65. 65 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2870 Неутрално

  До коментар [#1] от "lz2":До коментар [#7] от "saint evlampi":За коя точно значима сделка искате да се обзаложим?
  —цитат от коментар 28 на bajhuj_2010

  Тъй като гледам, няма искрено вярващи, че от тази трънка ще изскочи друг заек, освен пропаганден. Затова и написах:
  Поредното араламбене. Юристи посочиха, че не давността е проблем, а правилото, че не може да се въвежда отговорност с обратно действие.
  —цитат от коментар 2 на bajhuj_2010

  Ще повторя, НЯМА ДА БЪДЕ ОТКРИТА И РАЗНИЩЕНА ЗНАЧИМА ПРИВАТИЗАЦИОННА СДЕЛКА. То и не това се цели, де.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 66. 66 Профил на registriran
  registriran
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Ами да разледват,какво чакат? Приватизацията на Борисов. Малко конкурси, много Пеевски
  Автор Мирослав ИвановПубликувано на 13 ноември 2017
  „Безспорен приоритет в работата на Агенцията за приватизация през 2010 г. ще бъде приключването на процедурата за приватизация на държавното участие в капитала на „Булгартабак – Холдинг”.“

  Годината е 2009 г., а на власт тъкмо се е възкачил за първи път лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Годината е ще остане в историята със спад на БВП, който не се дължи на Борисов, а на финансовата и кредитна криза в Западна Европа и САЩ. Ефектът за България е отлив на инвеститори и огромен дефицит от близо 2.6 млрд. лв. В тези условия приватизацията е много важен източник на средства. Въпреки плановете на финансовия министър и вицепремиер Симеон Дянков за поне 250 млн. лв. приходи от приватизация това не се случва.

  Цитатът по-горе е извадка от плана за работа на Агенцията за приватизация през 2010 г. Приватизацията на „Булгартабак“ не се случва. Първото управление на ГЕРБ ще се запомни с точва, че в първите две години от управлението приватизационни сделки просто липсват.

  Но за това си има и обяснима причина. Смяната на управлението не означава автоматично и смяна на администрацията. Едва пред 2010 г. ГЕРБ успява да прокара през Народното събрание „реформа“ в резултат на която Агенцията за приватизация е слята с Агенцията за следприватизационен контрол. В стола на изпълнителен директор се настанява сегашният министър на икономиката Емил Караниколов. И приватизацията тръгва…  Кой какво си купи

  През август 2011 г., две години след идването си на власт правителството на ГЕРБ най-после сключва първа приватизационна сделка. Сливенското дружество „Водстрой 98“ е избрано за купувач на държавното предприятие „Промишлено строителство – Холдинг“ с оферта за 12.010 млн. лв. Сумата е само с 10 хил. повече от минималната конкурсна цена, поискана от АПСК.

  Цената по сделката трябва да бъде платена до 30 дни от датата на решението за приватизация. За покупката ще използваме собствени средства, както и привлечени от инвеститори и заеми от банки, коментират при подписването на договора от „Водстрой 98“. Години по-късно, през лятото на 2014 г. мажоритарният собственик на обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка Цветан Василев ще каже, че официалният собственик на „Водстрой“ Иван Мирински е марионетка, а реален притежател на компанията е ДПС депутата Делян Пеевски.

  „Промишлено строителство холдинг“ беше основният участник в първото раздаване на поръчката за строителство на Южен Поток. Изпълнителният директор на мажоритарния собственик „Водстрой“ Иван Мирински беше представляващ и на целият консорциум „Газпроект юг“. Адресът на регистрация на консорциума пък беше адресът именно на ПСХ – на столичната улица „Шандор Петьофи“ 13-15.

  „Промишлено строителство холдинг“ очевидно не изпълнява задълженията си към ПИБ, защото от март тази година банката е поискала обявяване на ПСХ в несъстоятелност. Делото все още не е тръгнало. Междувременно ПСХ е буквално изпразнено от активи. Още през 2014 г. цялата компания беше продадена на нов собственик – „Строй инвест“. Почти веднага след това започва и преструктуриране на собствеността – от ПСХ са отделени дружествата „Пи Ес инвест“ и „ПС холдинг“, в които започват да се прехвърлят имоти.

  Самият собственик на ПСХ – „Водстой 98“ също смени контрола си и вече е собственост на новия магистрален строител във второто управление на Борисов – варненската компания „Хидростой“. Всичко това се случи след като през февруари премиерът Борисов нареди да бъда спрени няколко инфраструктурни поръчки, спечелени от „Водстрой 98“. Борисов нареди спирането след среща с българи в Лондон, на която беше попитан дали не вижда образа на Делян Пеевски когато се погледне в огледалото.

  Въпросът предизвика скандал, превърна се в новина в медиите и в типичния си стил Борисов реши да го тушира с няколко фойерверки.

  Втори номер

  Събрат по съдба на ПСХ е друга от приватизационните перли на Борисов I. Това е строителната компания „Техноекспортстрой“.

  „Техноекспортстрой“ е приватизирана през септември 2012 г. в конкурс с преко договаряне след два неуспешни опита. Цената, на която е продадена е 51 млн. лв., при първоначална оценка от 68 млн. лв. Купувач е дружеството „АТ Инженеринг 2000“. Средствата за сделката са предосатвени от КТБ. Малко след приватизацията контролът над „Техноекспортстрой“ се променя и нов собственик става „Сиболе сървсис инкорпорейтид България“, което на свой ред е еднолична собственост на офшорката „Сиболе сървсис инкорпорейтид“.

  Факти от периода юни-юли 2014 г., когато се разрази видимата част на скандала Пеевски – Василев, също потвърждават недвусмислено контрола на Пеевски над „Техноекспортстрой“. На базата на претенции от страна на компанията „Сиболе сървисис инкорпорейтид България“ съдия Румяна Ченалова вкара синдик и наложи запор на сметките на ТЦ ИМЕ и на основния му акционер EFV International Financial Ventures. Основанието за искане на запор е, че „Сиболе“ претендира за 14.5 млн. евро, придобити от нея на 2 юни от ТЦ ИМЕ по вече развален договор за поръчка от 2012 г. Периодът съвпада с момента на приватизация на „Техноекспортстрой“.

  Според източници, запознати със схемата на кредитиране, при покупката на „Техноекспортстрой“ купувачите са получили 14.5 млн. евро кредит от КТБ. Впоследствие същата сума е била дадена с договор за посредничество на EFV за инвестиране срещу комисионна от 5%. През май 2014 г. във EFV са получили писмо от новите собствениците на „Техноекспортстрой“ с молба за потвърждение на задължението по договора за посредничество. Получаването на това потвърждение е било достатъчно основание на съдия Ченалова да нареди запор на сметки на две компании, едната от които е извън българските юрисдикции, и да назначи синдик в ТЦИМЕ.

  „Сиболе сървсис инкорпорейтид“ също участва в цедирането на вземания с ПИБ. Банката погасява 17 млн. лв. задължения към КТБ на контролираната от Пеевски офшорка.

  „Техноекспортстрой“ също е част от консорциума български строители, които трябваше да изпълняват проекта Южен поток.

  „Техноекспортстрой“, „Сиболе сървсис инкорпорейтид“ и „Промишлено строителство холдинг“ са три от компаниите, посочени поимнно от Цветан Василев в последния коментар в блога му, посветен на предлагани от Делян Пеевски, Йордан Цонев и Хамид Хамид промени в Закона за банковата несътоятелснот. Според Василев трите компании са под контрола на Пеевски и продължават да дължат 8 млн. лв. към КТБ.

  Малко след продажбата на „Промишлено строителство холдинг“ и преди сделката за „Техноекспортстрой“ първото правителство Борисов прави големия удар.

  Звезден удар

  Това е без съмнение приватизацията на „Булгартабак холдинг“. Процедура, която и до днес поставя повече въпроси, отколкото отговори. А сред тях и един на пръв поглед безумен въпрос – КОЙ, за Бога, купи най-голямата цигарена компания в България?

  Че купувачът е специален си личи по цялата конструкция на сделката. Бърза, дори експресна. Подменени критерии, така че от играта да бъдат извадени стратегическите кандидати и да останат само портфейлните.

  Разбира се – конкурс, до чийто край достига само един участник. Ресорен министър, който публично роптае срещу избрания метод на приватизация. Доволен министър-председател – Бойко Борисов, който и до днес си хвали сделката.

  Договорът с купувача е подписан САМО ЕДИН ДЕН след обявяването му и е одобрен от Надзорния съвет на АП след още САМО ЕДИН ДЕН. Това е може би най-бързата приватизационна сделка в историята.

  Така конструирана, сделката носи 100.1 млн. евро на държавата. Това е само със 100 000 евро над минималната цена. И е равно на цената, на която през тази година „Булгартабак“ продаде само марките и дистрибуцията си. Продаде ги на BAT – компанията, която имаше интерес и по време на приватизационната процедура, но се отказа „поради стратегически интереси“.

  И, да, Пеевски отново е на хоризонта. Медийни публикации свързваха ДПС депутата като купувач на „Булгартабак“ още по време на приватизационния процес. И макар формално цигареният холдинг да беше продаден на австрийската BT Invest, притежавана по това време от фонд на руската банка ВТБ, за всеки беше ясно, че това е само временно явление.

  Кой е купвачът трябва да е било ясно за сегашният министър на икономиката Емил Караниколов, защото още по време на приватизацията ВТБ вече е имала сключена пут опция за продажба на дела си в „Булгартабак“ с регистрираните в Лихтенщайн фондации LIVERO ESTABLISHMENT, BELOM FOUNDATION и SEDONA FOUNDATION.

  Кой се крие за тях е отговор и на въпроса кой си купи „Булгартабак“. Мажоритарният собственик на КТБ Цветан Василев в няколко свои интервюта след падането на КТБ разчерта схемата на финансиране, в която е участвал и той, заедно със собствениците на „Винпром Пещера“. Според Василев краен собственик на фондацията Panim, която по план трябва да замести LIVERO ESTABLISHMENT в собствеността в BT Invest, е майката на Делян Пеевски Ирена Кръстева. Василев признава, че сам е трябвало да бъде в съдружие с Кръстева. Всички документи и регистрации на фондациите преминават през лихтенщайнската кантора Walch & Schurti.

  За крайни собственици от по 8% в „Булгартабак“ са сочени също Ахмед Доган, Бойко Борисов и Александър Сталийски.

  Кой обаче е реалният собственик си остава тайна. За кратко в акционерената структура на „Булгартабак“ официално се появи самият Делян Пеевски. Чрез своя фирма той купи, а впоследствие продаде на дубайската TGI Middle East малко над 5% от акциите на цигарения холдинг.

  През борсата

  В първото управление на Борисов държавата се раздели с статъчните си дялове от по 33% в електроразпределителните дружества (ЕРП) „Е.ОН България“, „ЧЕЗ България“ и „ЕВН България“. Продажбата им мина през фондаовата борса и за кратко дори успя да раздвижи пазара. Продажбата на дяловете от „ЕВН България“ беще разследвано от прокуратурата и по него с обвиненя се сдобиха бившият финансов министър Симеон Дянков, бившият икономически министър Трайчо Трайков и собственикът на инвестиционния посредник „Булброкърс“ Иво Прокпиев.

  И тримата през годините са били на мушката на медиите на Делян Пеевски, което дава достатъчно основания да бъдат смятани за посочени от ДПС депутатът врагове на народа.

  И малко имоти

  Сред знаковите приватизационни сделки на Борисов I е и продажбата на недостроената сграда на ИПК „Родина“. Сградата с терен от 15 декара на „Цариградско шосе“ в София беше продадена на търг. На него се яви само един купувач, представляван от Александър Ангелов, извстен като „адвоката на Пеевски“. Поради липса на други кандидати купувачът я придоби на обявената минимална цена от 20 млн. лв.

  Но ако имотите в първото правителство на Борисов бяха по-скоро единична сделка, то приватизацията през второто му управление се концентрира точно в недвижимостите. А купувач познайте кой е.

  Един от най-ценните държавни имоти в София – Дипломатическия клуб „Бояна“ беше продаден на неизвестната старозагорска фирма „Ексклузив уеб дизайн“ с 3 лв. регистриран капитал, собственост на трима младежи.

  Наддаване на организирания от Агенцията за приватизация търг така и не се получава, защото други кандидати няма. Печелившата оферта на „Ексклузив уеб дизайн“ е 8,5 млн. лв., колкото бе и началната цена за базата.

  Още при подписванет на сделката медийни публикации свързват купувачите Делян Пеевски. С това се обяснява и факта, че липсват други участници в конкурса за апетитната собственост.

  През февруари 2017 г. „Ексклузив уеб дизайн“ прехвърля Дипломатическия клуб в Бояна и останалите имоти, които придобива в онзи търг на дружеството „Бояна клуб“. Собственик на въпросното дружество е компанията „Дореко комерс“, която е преплетена тясно с бизнеса на Пеевски.

  Списъкът с приватизираните от Борисов в посока Пеевски дъражвни активи най-вероятно няма да продължи в третото управление на лидера на ГЕРБ. Заявките на правитеството са, че вече няма какво да се продава. И започва национализация. Което дава надежди, че в четвъртото управление на Борисов може пак да се намери нещо за продаване. 67. 67 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 455 Неутрално

  Сетила се Мара да се побара. Тия бастуни от 2009-та ни управляват, сега се сетиха да "борят" корупцията с поредната партенка, която ни пускат, защото нещо започнаха да издишат стабилно по тази тема в последно време.
  А и да питам, Баце пак ли смята да рита мач в Бистрица, докато гласуват промените в конституцията?

 68. 68 Профил на objective
  objective
  Рейтинг: 685 Любопитно

  Това е добра идея, за да се види кои настоящи депутати и политици ще се опитват да бламират подобна промяна на Конституцията. Много важно е също тази промяна на Конституцията да осветли цялостно процеса на умишлено фалиране и източване на банките, както и имената и кариерата на ключовите "приватизатори", "банкери" и кредитни милионери !

 69. 69 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Не е необходима никаква промяна в Конституцията, и пак никой не се интересува кои боклуци поръчаха самовари за 620 млн евро?
  Иво Христов е много прав - в тая страна живеят 80% дебили с кухи канчета.

 70. 70 Профил на today
  today
  Рейтинг: 988 Неутрално

  Учителите на Маркс и Енгелс? Браво бе, Кирилов, молодец!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 71. 71 Профил на artdaisy
  artdaisy
  Рейтинг: 237 Неутрално
 72. 72 Профил на Мърмор
  Мърмор
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Бях започнал да се съмнявам - не съм ли много "строг" към ГЕРБ. Е, не съм, а напротив, на практика се оказва, че ГЕРБ са еманация на дебилите в страната. Каква нагла, агресивна манипулация на обществото? Какво презрение към правото изобщо у тези хора. Парцала за поръчки Кирилов чухме, сега с нетърпение чакам да чуя Цецка Цачева.

 73. 73 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Основна мишена на този малоумен акт на герберунгелската вурхушка, не е бсп, а заформящата се нова десница! Защото ако тази десница вкара отново 20-30 депутати, те ще бъдат за сметка на Герб!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 74. 74 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  Основна мишена на този малоумен акт на герберунгелската вурхушка, не е бсп, а заформящата се нова десница! Защото ако тази десница вкара отново 20-30 депутати, те ще бъдат за сметка на Герб!
  —цитат от коментар 73 на Rim


  тея ги тресат мартинките
  от мангитските бури. за това чайки
  и други подобни идват да дават заповеди.
  има спуснат план за активни
  диверсонни меропиятия. това е едно от тях.
  данаил кирилов е лейтенанта. както беше
  карисимир велчев. продажни и нискочели юристи.
  изпразнени от съдържание лозунги.
  вместо да градят бъдещето, тея боклуци
  продължават да слугинстват на москва.

 75. 75 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  аз питам къде са независимите журналисти
  да ги размажат. къде сте бе.
  има на пръстите на едната рука журналисти,
  които стават за нещо.

 76. 76 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#49] от "tww09306483":

  Гузен-негонен бяга......

 77. 77 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1589 Весело

  До коментар [#73] от "Rim":

  "Защото ако тази десница вкара отново 20-30 депутати, те ще бъдат за сметка на Герб"

  Хахахаха. Тая глупост колко пъти да ви я обясняваме че е много глупава глупост? Можете ЕДИНСТВЕНО да разчитате на тези дето го играят разочаровани примадони и не гласуват щото Кейти Пери не участва.

  А който е неориентиран и чете тук го правите заклет гербер с начина по който пишете. Борисов трябва да ви направи почетни членове автентичните тука, малко хора са с такъв висок реален принос за Герб :)

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 78. 78 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  Не е необходима никаква промяна в Конституцията, и пак никой не се интересува кои боклуци поръчаха самовари за 620 млн евро?
  —цитат от коментар 69 на historama


  Този ход има далечен прицел- десницата! Герб не се интересува нито от борбата с корупцията, нито от това къде е участвала Нинова, нито от "наркотрафикантите" в парламента! Казвайки обаче на висок глас, че в парламента има наркотрафиканти, сикаджията Борисов дава знак на гостите от Европарламента, че председателството ще се води не само в най-корумпираната страна, но и в страна, която вече прилича на Колумбия... Ако това не е малоумен акт произведен от герберунгели-титани на мисълта, то здраве му кажи! Въобще, държавата се управлява наистина от "малоумен интригант, сървайвър"! Без никакво съмнение...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 79. 79 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 4257 Неутрално

  Това е добра идея, за да се види кои настоящи депутати и политици ще се опитват да бламират подобна промяна на Конституцията. Много важно е също тази промяна на Конституцията да осветли цялостно процеса на умишлено фалиране и източване на банките, както и имената и кариерата на ключовите "приватизатори", "банкери" и кредитни милионери !
  —цитат от коментар 68 на objective


  Мафията разчита на наивници като теб.
  Това е "изпускане на парата". Обикновено това го правят тези , които нагнетяват напрежението.

 80. 80 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 862 Неутрално

  До коментар [#78] от "Rim":

  за да се неутрализират такива активни мероприятия
  трябва и Христо Иванов И рдан Кънев и изобщо
  всички демократи да са нащрек всеки ден и да са активни.
  не през ден или през два дена.
  демокрацията се утвърждава и пази всеки ден.
  не през ден.

 81. 81 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3120 Неутрално

  До коментар [#73] от "Rim":

  Не съм много сигурен, че това е вярно. Все пак, да не забравяме, че така наречената десница не е в парламента, заради многократно повтаряне на едни и същи грешки. Както и на поддържаното разцепление.
  Да предположим, че хипотетичната и бъдеща дясна коалиция, вкара 20 или дори 30 депутата в парламента? Какво би се случило? Естествено, нищо. Както нищо не се случи, в миналия парламент. Просто ги използваха и изхвърлиха. Отделно, не съм сигурен, че няма да направят същите глупости и някой няма да завърти главата на Христо Иванов или Атанас Атанасов...!
  Другото. Десните трябва да действат дост по-прагматично и рационално, преди и след избори. Няма индикации, че са си взели поуки от старите грешки.

  Бивш tww09306483.
 82. 82 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  До коментар [#80] от "mihail_p":

  Точно така! И понеже Герб е създаден, далеч след извършване на касовата приватизация, значи всички са заподозрени и всички попадат под дървения нож на милиционерската шайка! А най-много разбира се, правителството на ОДС 1997-2001 г.! Всички, без Герб! Герб са чисти, като Света вода ненапита, и нямат нищо общо нито с нивото на днешната корупция, нито с грабежа на КТБ, нито с пеевските обществени поръчки, нито с "Белене", чието име още не знаят нито как се пише, нито как се произнася...

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 83. 83 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 772 Разстроено

  А кога промяна на конституцията за отмяна на съвеЦкия модел на прокуратурата? Колко години да чакаме?

  No Pain No Gain
 84. 84 Профил на cinik
  cinik
  Рейтинг: 2636 Неутрално

  [quote#55:"iceman_bg"][/quote]

  Ще се завъртят пак през бизнеса, с въпроса "ти знаеш ли, че това твоето цехче си го правил в двора на едни комбинат, приватизиран неправомерно? Колко суджук можеш да предложиш, за да няма евикция на нотариален акт?

  Гербаджийски корумпари, посрамихте България! Приравнихте ни с банановите републики!
 85. 85 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 237 Неутрално

  Парите от ЕС приключват и се подготвят за периода след това. Герберо-дпсарските крадци ще крадат откраднатото от костовските крадци, голяма драма няма що. На народа изобщо няма да му дреме и ще гледа с кеф как крадците се самоизяждат.

 86. 86 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2257 Неутрално

  ...Не съм много сигурен, че това е вярно. Все пак, да не забравяме, че така наречената десница не е в парламента, заради многократно повтаряне на едни и същи грешки...
  —цитат от коментар 81 на tww09306483


  И понеже са правили грешки, трябва да ги зарежем, да се юрнем към сикаджията и мигом да станем герберунгели...!? Така ли? Ааа, без такива филми! Където има грешка, трябва да има и прошка.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 87. 87 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 237 Неутрално

  До коментар [#86] от "Rim":

  За теб знаем, че няма да зарежеш никога радан къневците и ченгето атанасов, ама избирателите ви зарязаха, 1997 СДС имаше 137 депутата, сега трябва да се коалират 5-6 партии, че да вкарат 10.

 88. 88 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  Пълни глупости!
  Гарантирано от ГЕРБ!

 89. 89 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  Командира не харесва това,а и персонала му също

 90. 90 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#73] от "Rim":
  Значи всеки крадлив комунист самонабедил се за десница е невинен? Много добра логика като за натеменужен бивш комунист!

 91. 91 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2360 Неутрално

  До коментар [#49] от "tww09306483":
  С какво привтизацията на Костов е, по-лоша от приватизацията на НДСВ?

  Костов не се съгласи да продаде БТК за два милиарда.
  Царо го даде за 200 милиона!
  Царо е по-добър!

 92. 92 Профил на anty
  anty
  Рейтинг: 828 Неутрално

  То смештно та чак трагично.
  Партия суджук,ще разледва КОЙ изяде суджука.
  И ти си го назначи,ще раследва фалита на КТБ,със съдействието на ДПС-ООД и грухтящите "разследващи журналисти",да не пропуснем и "честните" другари от обкръжението на Корни с нелегалти огромни суми пари по Българо-Сръбската граница.
  Това е положението материала,материала.

 93. 93 Профил на Syzygy
  Syzygy
  Рейтинг: 1589 Весело

  До коментар [#92] от "anty":

  Герб моментално изхвърлиха селския кокошкар със суджуците. Да не говорим че цялата история смърди отвсякъде на типично активно мероприятие с цел да се плямпа нонстоп за 'модел на суджука' точно както през 2013-та се носеха плакати с уши точно от боклуците дето цял живот са правили такива мизерии.

  Но това има един неочаквано добър страничен ефект - всеки който упорито плямпа опорката за суджуците с голяма вероятност е зле прикрит русороб или просто обърка глупав човек.

  Идеален лакмус се получи, няма грешка досега

  Fortunately, I didn’t know any experts and so I did it anyway
 94. 94 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Безумия, милиционерска политическа демагогия и пропаганда, а не търсене на "социална справедливост", каквото и да значи този оксиморон!

 95. 95 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 677 Неутрално

  Безумия, милиционерска политическа демагогия и пропаганда, а не търсене на "социална справедливост", каквото и да значи този оксиморон!

 96. 96 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Крайно време беше за такъв закон

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 97. 97 Профил на mgsh
  mgsh
  Рейтинг: 479 Весело

  Хе-хе, представих си къпания милиционер от снимката в схватка с трудовете на Кант и Хегел. И не само успял да извлече мотиви, но даже ги вписал в българското законодателство! Голема борба ще да е била! Ха-ха, не мога да се спра, Дани Облото и текст на Кант!

  А иначе всички знаем, че Костов е виновен. Ей го на, девет годин как Тиквата се бори с тежкото наследство, единствено вимето на народа! И се нещо му пречи да победи...

 98. 98 Профил на horned
  horned
  Рейтинг: 237 Неутрално

  .Тези тържествуваха, когато Върховният съд отмени присъдите на Народния съд “поради липса на доказателства, в интерес на обществото и с оглед на общоприетото разбиране за справедливост и морал”, без да ги интересува или поради това , че оневиниха и кап. Иван Харлаков, убиеца на министър председателя Александър Стамболийски.
  Ега ви "общоприетото разбиране за справедливост и морал”.

 99. 99 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Весело

  До коментар [#97] от "mgsh":

  Хе-хе, представих си къпания милиционер от снимката в схватка с трудовете на Кант и Хегел. И не само успял да извлече мотиви, но даже ги вписал в българското законодателство! ...
  —цитат от коментар 97 на mgsh


  А разбрахте ли защо точно Кант и Хегел?

  "....Кант и Хегел, които са учители на Маркс и Енгелс..."

  Монументално! Като паметника на Съветската армия!

 100. 100 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1629 Неутрално

  .Тези тържествуваха, когато Върховният съд отмени присъдите на Народния съд “поради липса на доказателства, в интерес на обществото и с оглед на общоприетото разбиране за справедливост и морал
  —цитат от коментар 98 на horned


  Това са присъдите само на Първи и Втори състав, отменени за целите на реституцията... по същата причина са отменяни и конкретни присъди на останалите състави :)... НО, въпроса за отмяната на всички решения на "народния съд" изобщо никога не е поставян... не е зле да подбирате малко източниците на информация :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK