Позиция: Нова атака срещу "Капитал" и "Дневник"

Главният прокурор Сотир Цацаров

© Цветелина Белутова, Капитал

Главният прокурор Сотир ЦацаровОт наши източници в правителството и парламента бяхме информирани, че се подготвя нова незаконна атака срещу "Икономедиа", "Капитал", "Дневник" и единия от техните издатели Иво Прокопиев, този път чрез Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ).


Натиск над КОНПИ


Според информацията през последните месеци върху КОНПИ е оказван системен натиск да започне производство спрямо Иво Прокопиев, Галя Прокопиева и семейството им. А доклад по темата е включен в дневния ред на заседанието на комисията за утре, сряда.


Това ще даде основание да бъде поискан запор на активи, в това число на "Икономедиа", фирмата - издател на "Капитал" и "Дневник", в която Иво Прокопиев има мажоритарен дял.
Като издатели не можем да гарантираме, че щетите от действията на комисията, които вярваме, че един ден съдът ще постанови като незаконни, ще могат да бъдат компенсирани.


В хода на проверката на КОНПИ са предоставени изчерпателни данни за доходи и придобито имущество, от които кристално се вижда, че няма основания за производство. Същото е потвърдено от многобройни данъчни проверки. Последната, приключила без данни за нарушения, беше наредена пак от прокуратурата. Тя обхващаше всички лични доходи на Иво Прокопиев и семейството му, всичките фирми, включително "Икономедиа", и съвпада изцяло с периода, за който КОНПИ извършва проверка по закон - десет години назад.


Това вероятно е принудило поделението на КОНПИ в Благоевград, на което (неясно защо) е възложена проверката, да се върне години назад в 2000 г. и да търси основание за започване на процедура за конфискация в "незаконната" приватизация на "Каолин". Темата услужливо беше подгрята от медиите на Делян Пеевски през последните седмици с купчини невярна информация.


Според юристи, с които консултирахме казуса, ако КОНПИ гласува началото на подобна процедура с такъв мотив, това би било грубо нарушение на закона по три причини:


1. Сделката за "Каолин" е далеч назад във времето през 2000 година, отвъд всички давностни срокове;


2. Мандатът на КОНПИ по закон обхваща десет години назад и подобно своеволие би било опасен прецедент в дейността на комисията, чиито първоначални действия не подлежат на съдебен контрол;


3. И най-важното, в периода 2001-2004 г. три последователни съдебни инстанции, включително Върховният касационен съд като последна инстанция, са постановили, че приватизацията на "Каолин" е законна и при нея няма никакви нередности.


КОНПИ е изискала от Разградския окръжен съд съдебните решения по сделката "и разполага с тях. Въпреки това върху председателя на комисията Пламен Георгиев се оказва силен натиск от главния прокурор Сотир Цацаров. Според нашите източници неотдавна г-н Цацаров лично е провел среща с него с настояване на всяка цена и час по-скоро да започне процедура, независимо от липсата на основание.


Повод за началото на проверката на КОНПИ срещу Иво Прокопиев е било делото ЕВН, по което той е обвиняем наред с други публични фигури. От несвързаната купчина материали, които бяха предявени в следствената фаза, стана ясно, че Иво Прокопиев е обвиняем заради свое публично изказване на Националния съвет за тристранно сътрудничество (НСТС) през пролетта на 2009-а за опасността за икономиката от настъпващата финансова криза и нуждата от атникризисни мерки. Чрез това изказване според прокуратурата той е "подбудил" Симеон Дянков да извърши "престъпление" две години по-късно. Като "доказателство" за това са приложени протоколи от заседания на НСТС.


На 30 октомври Софийският градски съд (СГС) обяви, че делото е прекратено. Според съдията в хода на разследването са нарушени процесуалните им права, а от обвинителния акт не става ясно какво е престъплението. Няколко дни по-късно прокуратурата обжалва прекратяването на делото пред апелативния съд.


Едно от обясненията за бързането на главния прокурор Цацаров да задейства КОНПИ е "опасността" апелативният съд да потвърди решението на СГС за прекратяване на делото ЕВН, с което би отпаднало основанието за откриване на процедура от страна на комисията.


Не правосъдие, а репресия


Видно от всички действия на прокуратурата, целта не е правосъдие и справедливост, а тормоз и репресия. Обясняваме си това с разследванията на "Капитал" и "Дневник" на модела КТБ, който след фалита на банката остана като модел "Делян Пеевски". Обясняваме си го и с активната позиция на двете медии срещу безграничната власт на главния прокурор, чиито действия често са в синхрон с интересите на депутата от ДПС.


Медийната група на Делян Пеевски от своя страна винаги "предсказва" действията на прокуратурата. За скалъпените обвинения по прекратеното дело научихме първо именно от тези медии.


След като се разбра, че Йордан Цонев и Делян Пеевски ще внесат промените в конституцията, с които да отпадне давността за престъпления, свързани с приватизацията, отново от тях научаваме, че конкретна цел на съвместната кампания на ГЕРБ и ДПС са няколко политически селектирани приватизационни сделки, между които и "Каолин". Затова включването и на КОНПИ по темата приватизация явно е ключово, за да подпомогне кампанията на Делян Пеевски и Бойко Борисов за отмяна на давността за разследване на сделки. Нищо че поводът е сделка, за която съдът вече се е произнесъл, че е законна.


Превзета държава


Независимо от разкаляната политическа среда се надяваме, че мнозинството от членовете на КОНПИ утре ще гласуват по убеждение и въз основа на обективните факти, а не под натиск.


Ние продължаваме да вярваме в правото и в българския съд и сме готови да посрещнем всяка претенция на такъв терен. Спечелихме вече много такива битки.


С времето обаче атаките стават повече и все по-брутални, с участието на все повече подчинени институции. Създадената мрежа от невидими зависимости и механизми за контрол действа като паралелна власт в интерес на няколко души. Това разрушава правовата държава, уврежда основни граждански права и заплашва правото на собственост.


"Превзетата държава" е тиранин за своите граждани. Без никакво преувеличение в България се заражда тирания и спирането на този процес ще изисква усилията на всички ни.


От издателите и редакционния мениджмънт на "Икономедиа" АД

Коментари (279)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ruby
  ruby
  Рейтинг: 224 Неутрално

  Ако една медия е обективна, тя става неудобна.
  Хилядолетия назат "религиите" са атакували, дискредитирали и преследвали всеки, който придобие убеждения, застрашяващи властта и парите им.

 2. 2 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  "Видно от всички действия на прокуратурата целта не е правосъдие и справедливост, а тормоз и репресия."

  Е, да, това е идеята - цацаратурата да е бухалка на властта, без последната да носи отговорност с мотива, че прокуратурата е независима.

 3. 3 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Не ми се вярва г-н Прокопиев да е направил някаква измама.
  Сделката за "Каолин" е през 2000-та година.
  т.е. Костовото правителство.
  Ако има нещо гнило, го е извършил човек назначен от Командира.

 4. 4 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2432 Неутрално  Каолин обаче в момента е собственост на един германски дядка.


 5. 5 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 999 Разстроено

  Единствено ЕС ни държи да не се превърне в държава тип средноазиатска диктатура.

  Институциите се използват за лични интереси, вместо като стожер на държавността и здравия разум.

 6. 6 Профил на oporna_to4ka
  oporna_to4ka
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Пеев обработва Прокопов, а двамата заедно обработват Борис. Обработването е в стихията си през последните години

  Добрата тролска практика повелява - Дявол трябва да играе в главите на гражданите на републиката, за да може крадците да олепят властта
 7. 7 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#5] от "Катя Георгиева":

  Истината е, че сме по-близо до Турция, отколкото до Европа.

 8. 8 Профил на Депутат 241
  Депутат 241
  Рейтинг: 4152 Неутрално

  Никой не обича Цацаров. За Пеевски даже и не ща да споменавам.
  Но не се разбира "Икономедия" съчувствие ли търси или се страхува, че има нещо да излезе от приватизацията на "Каолин"?...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 9. 9 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  " целта не е правосъдие и справедливост, а тормоз и репресия."
  —цитат от коментар 2 на Котаракът на Шрьодингер


  Точно същите като твоите думи каза и Масларова, когато ГЕРБ решиха да я съдят.

 10. 10 Профил на chevyvolt
  chevyvolt
  Рейтинг: 1131 Неутрално

  С Вас сме!

  Ако трябва и пари ще съберем за да продължи да съществува свободната журналистика!

 11. 11 Профил на jalal_al_din
  jalal_al_din
  Рейтинг: 459 Неутрално

  така става, щом натиснете тънката струна в сърцата на б.б шайката - цигари, и т.н почват да ви страхуват :)

 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Гневно

  Докога ще търпим?! Докато стигнат и до нашия праг ли?

 13. 13 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Всички престъпници в затвора. Ако е прокопиев е престъпник да търка наровете. Това, че си е купил медии да му прокарват бизнес интересите не го прави невинен. Независимо правосъдие, без привилегии за олигарсите, нали всички това искаме?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 14. 14 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Трите прасенца нямат наяждане.
  Но иде Коледа.

 15. 15 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 854 Неутрално

  Каква кочина! А свинете си грухтят доволно и продължават да избират същите управници!

 16. 16 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  Смело с ГЕРБ
  напред
  Към новия
  репресивен ред !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 17. 17 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 5578 Неутрално

  До коментар [#13] от "Български патриот":

  а политиците ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 18. 18 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 2231 Неутрално

  Нашата прокуратура не е българска, тя е съветска!

 19. 19 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Аз съм оптимист. Ако хора като Прокопиев, Дончев, Донев, Василев и Пеевски са на прицела на правосъдието, следователно нещо добро се случва. Все от някъде прокуратурата трябва да започне. Прокопиев е добро начало, да се готви Пеевски, но всъщност по какво се различават Прокопиев и Пеевски?

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 21. 21 Профил на marian_jack_assa
  marian_jack_assa
  Рейтинг: 723 Гневно

  Ако Дневник и Капитал на съществуват това е ще е
  Края на свободата на словото в България.

 22. 22 Профил на Paolo Di Canio
  Paolo Di Canio
  Рейтинг: 1056 Весело

  До коментар [#1] от "ruby: Да опазим децата от религията!":

  НазаТ или напреТ, лельо Маре, ама не си по темата.

 23. 23 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  Въпрос на време беше.
  Защото това е борба между олигарси за пазарен дял.
  Така, че Иво - бори се!
  И не бива никой да се притеснява от бъдещи промени в Конституцията, касаещи приватизацията, нали?

 24. 24 Профил на Торбеш
  Торбеш
  Рейтинг: 1186 Неутрално

  Отдавна е ясна картината в България - "мека диктатура" с репресии от прокуратурата - уж законно, но реално извън стандарта на нормална демокрация.
  Т.е. - диктатурата си мисли, че не носи отговорност, като прилага избирателно кого да преследва и кого не;
  Нека си мисли.
  Действията на "Кой?" го демаскират напълно пред Европейския Съюз и САЩ;
  "Кой?"чо знае това, но е заложил на подкрепата на путин;
  Само че не е доизчислил, че путин и подкрепящите/подкрепяните са големите губещи.

  Като българин съм горд, че думата "неудачник" е незаменяема чуждица в българския език, заемка от руския език.
 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2773 Любопитно

  "3. И най-важното, в периода 2001-2004 г. три последователни съдебни инстанции, включително Върховния касационен съд като последна инстанция, са постановили, че приватизацията на "Каолин" е законна и при нея няма никакви нередности."

  Ако това е вярно на какво основание КОНПИ ще проверява сега?

 26. 26 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1444 Любопитно

  До коментар [#18] от "Nimart":


  Нашата прокуратура не е българска, тя е съветска!
  —цитат от коментар 18 на Nimart


  Бъди точен и не внушавай неистини. По съветски модел е. Йерархична.
  Всякакви управляваха след 89 година. Никой не я промени. Що ли?

 27. 27 Профил на Помяр
  Помяр
  Рейтинг: 478 Неутрално

  Няма какво да се лъжем, и вие не сте точно най-обективната и(ли) безпристрастна медия, тъй като и вие зависите от "парите на този, дето плаща", обаче от наличните медии, "капиталските" за момента са най-професионални, така да се изразя. С изключение на правописа.
  В момента реагирате точно като пеевските - удряте го на драматизъм и патос, едва ли не танкове са паркирани пред офисите, а читателите трябва да стачкуват в знак на протест срещу репресията на медията. Смятате, че ви клеветят? Няма лошо - има си съд, пращайте оплакване, оттам да се оправят юристите. Какво пак сте тръгнали да леете сълзи и сополи, обвинявайки ЦЯЛАТА държава, сякаш ви е длъжник.
  Що ли всички медии се мислите за стожер на Единствената истина?

  Българинът е едно изключително неприятно създание.
 28. 28 Профил на sandman
  sandman
  Рейтинг: 971 Неутрално

  '' Това разрушава правовата държава, уврежда основни граждански права и заплашва правото на собственост. ''
  Кога най после ще разберете,че България не Е държава,а пародия на такава.Това е територия управлявана на кланово- разбойнически принципи.
  Съветски бардак!

  You always pay for what you get. Sometimes you get what you pay for.
 29. 29 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 1154 Неутрално

  До коментар [#19] от "Български патриот":

  Единият е обладал държавните институции и се кланя пред турски господар в сараи, патриоте.

 30. 30 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Ако Дневник и Капитал на съществуват това е ще е Края на свободата на словото в България.
  —цитат от коментар 21 на marian_jack_assa


  Същото разправяха комунистите когато спря да излиза Работническо дело. Ако Икономедия е замесена в схеми, незаконни действия съвсем нормално е да понесе последствията.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 31. 31 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  "Чрез това изказване според прокуратурата той е "подбудил" Симеон Дянков да извърши "престъпление" две години по-късно. Като "доказателство" за това са приложени протоколи от заседания на НСТС."

  По повод на това обвинение навремето написах един коментар, който ще си позволя да повторя:
  "Прокуратурата или Летящият цирк на Монти Пайтън."

 32. 32 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1057 Неутрално

  Булгартабак спрямо Каолин. И разследването на турските служби за цигарената контрабанда, изпратено до Интерпол, спрямо Каолин и активирането на КОНПИ.
  Разследващи медии, ударени от поръчкови газети.
  И бъдещо суспендиране на конституцията и въвеждане прикрит режим на пърномощията...
  Европо????

 33. 33 Профил на Tademan
  Tademan
  Рейтинг: 801 Гневно

  Защо не започнат разследване за злоупотреба с вътрешна информация и противоконституционното недопускане до търговете наложено по времето на Ив. Костов? РМД-та и купища злоупотреби за милиони? Готов съм да свидетелствам! Много бързо забравят!

 34. 34 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 2087 Неутрално

  всъщност по какво се различават Прокопиев и Пеевски?
  —цитат от коментар 19 на Български патриот

  Вие, които приравнявате Прокопиев и Пеевски, го правите, за да не си признаете откровено, че сте на страната на свинчугата. Срам ви е, нали, да си го признаете? И затова пеете старата песен "всички са маскари". Жорж Ганчев я измисли тази мантра и добре си поживя, благодарение на нея.

 35. 35 Профил на kashpirovska
  kashpirovska
  Рейтинг: 494 Весело

  Ако Дневник и Капитал на съществуват това е ще е Края на свободата на словото в България.
  —цитат от коментар 21 на marian_jack_assa

  Ма верно ли бе?! Тц,тц,тц...

  Дневник-токсичният сайт
 36. 36 Профил на gobay
  gobay
  Рейтинг: 915 Неутрално

  Един закон е хубав ако не ме засяга и обратно .Та за какво е реването?
  То и Радев каза,че управлявите си правят автогол с желаните промени на закона.Че тези промени само управляващите ли ще засегнат,или Радев заяви позиция на защитник на приватизаторите?

 37. 37 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Независимо правосъдие, без привилегии за олигарсите, нали всички това искаме?
  —цитат от коментар 13 на Български патриот


  Аз не го искам това.

  Г-н Прокопиев е невинен,
  защото държавният чиновник се е съгласил на сделката.

 38. 38
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 39. 39 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Всички престъпници в затвора. Ако е прокопиев е престъпник да търка наровете. Това, че си е купил медии да му прокарват бизнес интересите не го прави невинен. Независимо правосъдие, без привилегии за олигарсите, нали всички това искаме?
  —цитат от коментар 13 на Български патриот


  цацаров кой го съди.
  кажи бе.
  коя институция може да контролира
  цацаров.
  и как правосъдието е независимо.
  като при костинброд ли.
  или като при ктб.
  не ставай жалък.

 40. 40 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#3] от "Fоtеdасоd":

  Не ми се вярва г-н Прокопиев да е направил някаква измама.
  Сделката за "Каолин" е през 2000-та година.
  т.е. Костовото правителство.
  Ако има нещо гнило, го е извършил човек назначен от Командира.
  ---------------------------------
  И на мен не ми се вярва.
  Г-н Прокопиев просто е бил принуден въпреки волята си да го закупи за цели 7 милиона лева и после с кански мъки да го продаде за близо нищожните 100 милиона евро.
  :) :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 41. 41 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#33] от "Tademan":

  Булгартабак, БТК? Фокусирай се върху сделки,за които все още има давност и ще те подкрепя. Но ми миришеш на някакви прасета май.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 44. 44 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Защо не започнат разследване за злоупотреба с вътрешна информация и противоконституционното недопускане до търговете наложено по времето на Ив. Костов? РМД-та и купища злоупотреби за милиони? Готов съм да свидетелствам! Много бързо забравят!
  —цитат от коментар 33 на Tademan


  аре бе започвай бе.
  аре да те видим.
  не стават вече тея от симеоново
  глуспоти.
  или подаваш сигнал или си платен от десе
  плювач.
  я започни със милиардите подарени от първанов
  на путин.
  ей много зияете бе десе неможачи.

 45. 45 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Неутрално

  До коментар [#13] от "Български патриот":
  "Това, че си е купил медии да му прокарват бизнес интересите не го прави невинен."

  Дали е купил тази медия, дали са я е направил за мен е все едно. Важното е, че медията е най-добрата в България и трябва да продължи да работи.
  Но ако някой цели не собственика а медията е друга работа - малко прилича на путинска работа.

  подпис
 46. 46 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 657 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nimart":
  —цитат от коментар 26 на дядо Д

  "Бъди точен и не внушавай неистини. По съветски модел е. "

  Изобщо не е така. Свидна седерастка рожба е. Прокуратурата в сегашния й вид е създадена с конституцията от 1991 г., глава шеста от която по споразумение на "кръглата маса" беше поверена/написана от юридическите корифеи на СДС (култовия Втори адвокатски колектив) по мярка за демо-титана на правораздаването Иван Татарчев.

  Да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 47. 47 Профил на qwertqwert
  qwertqwert
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#38] от "Български патриот":

  Не, но съвсем сериозно, по какво се различават Прокопиев и Пеевски?
  -------------------------
  Огромна е разликата в очите на нахъсания елкторат.
  Като нетираш стигаш до сакралното "Тоз е от наШте, а другия - от ваШте"
  :) :) :) :) :) :) :) :)

  След като мъж може да се жени за мъж, що пък двама братя да не се оженят?
 48. 48 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Трите прасенца нямат наяждане.Но иде Коледа.
  —цитат от коментар 14 на gl_avatar


  иде магнитската зима и
  райските полета.
  искат превантивно да
  отвлекат вниманието.
  за това борисов мълчи.
  за това всеки гледа настрани.
  платените драскачи в тази тема
  са 10/1.

 49. 49 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#8] от "Депутат 241":

  Странно ми е как някой може да не разбира добре написан текст на Български. Специално за теб ще ти го разясня, да не се мъчиш ;)
  На база на публикации в кафяви медии, възниква опасението, че подкупната прокуратура ще преследва неудобните с фалшиви обвинения.

  Ако искаш мога и на руски да ти го разясня, щом Българския ти е проблем

 50. 50 Профил на thegift
  thegift
  Рейтинг: 270 Неутрално

  Ето защо напъват да прокарат промяна в конституцията за давността на приватизационните сделки. Икономедия им пречи. Не съм вярвал, че ще го кажа някога, ама май комунистите и турците, когато бяха заедно, не бяха чак толкова нагли.

 51. 51 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Съвместна атака на Делян Пеевски и върхушката на Герб!
  Преди няколко години, коалиция между уж европейскста партия Герб и сидеровата Атака, изглеждаше като някакъв абсурд! Днес двете партии са коалиционни партньори! Когато бяха големите протести срещу "честния" бизнесмен Пеевски, пълен абсурд изглеждаше и връзката Борисов-Пеевски! Днес тази връзка е факт не само заради обществените поръчки, а и заради последната новина:
  "Договор на Борисов с ПИК и БЛИЦ за комуникиране на предстоящото българско председателство на съвета на ЕС..." На фона на цигарената контрабандата, извършвана от Булгартабак и умишленото бездействие на властта, следва въпрос към избирателите на Герб: одобрявате ли тези връзки или вече сте претръпнали, нищо не ви прави впечатление, чувствате се самодостатъчни и вечни....?

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 52. 52 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Весело

  До коментар [#30] от "Български патриот":
  "Ако Икономедия е замесена в схеми, незаконни действия.."

  Обясни как една медия може да е замесена в незаконни действия. Нали каквото прави медията не го крие а го разнася по света.
  Това което пишеш е нещо като дървено желязо.

  подпис
 53. 53 Профил на Kamss
  Kamss
  Рейтинг: 437 Неутрално

  Източник е: " нали източници, една жена каза и т.н....поредната фалшива новина.

 54. 54 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  цацаров кой го съди.
  кажи бе
  —цитат от коментар 39 на mihail_p


  Всеки може да заведе гражданско дело срещу Цацаров.
  До коментар [#39] от "mihail_p":

 55. 55 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#13] от "Български патриот":

  Това да - искаме го.
  Фалшиви обвинения от подкупна прокуратура - не

 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#33] от "Tademan":

  Защо не започнат разследване за злоупотреба с вътрешна информация и противоконституционното недопускане до търговете наложено по времето на Ив. Костов? РМД-та и купища злоупотреби за милиони? Готов съм да свидетелствам! Много бързо забравят!
  —цитат от коментар 33 на Tademan


  Как се разследва злоупотребата с вътрешна информация след 17 години? Да не би вътрешната информация да е пращана с препоръчани писма с обратна разписка?
  Какво значи противоконституционно за нещо, което не е обявено за такова от Конституционния съд?
  За кои точно РМД-та иде реч? Те РМД-тата бяха създадени по времето на Жан Виденов с боновете от масовата приватизация чрез Центъра за масова приватизация, ръководен от Калин Митрев. Да, същият - съпругът на Ирина Бокова.
  Чували ли сте понятието "кошаревски свидетели"?
  Както виждате не всички бързо забравят.

 57. 57 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Любопитно

  Така е много удобно, нали? Ако имаш цех за лютеница и цех за гумени цървули, когато дойдат да проверяват цеха за цървули, не можеш да викнеш "Нападат лютеницата, тя е в опасност", защото никой няма да ти обърне внимание. Но ако имаш вестник и цех за гумени цървули, когато дойдат да проверяват цеха за цървули, няма проблем да извикаш "Нападат свободата на словото, тя е в опасност!"
  Важи за всички собственици на медии, които се занимават с цигари, лафки, ВЕИ-та, газ, маз, оцет, ракия и т.н.

  Доброто е заразно
 58. 58 Профил на Noname
  Noname
  Рейтинг: 646 Неутрално

  За съжаление години наред Дневник не намери начин, а и може би не искасше да намери начин да галванизира и мобилизира енергията на своите читатели. ... може би със своята жертва ще стане катализатор. Трудно се противодейства на ДС - те вече имат доста умения как да поддържат недоволството в допустимите граници...с призиви няма да стане само...

 59. 59 Профил на Иван K
  Иван K
  Рейтинг: 2576 Любопитно

  До коментар [#38] от "Български патриот":
  "по какво се различават Прокопиев и Пеевски? И двамата са олигарси, и двамата имат медии"

  Не забелязваш ли разликата в медиите например по ориентацията - назапад или наизток.

  подпис
 60. 60 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#27] от "Зад теб съм ( ͡° ͜ʖ ͡°)":

  Въпросът е, че докато се произнесе съдът, може и да приключиш с дейността. Типични ченгеджийски похвати да мачкат, изнудват, тормозят, докато не клекнеш. Ако имаш производство например, за няколко месеца може да фалираш, колкото и да си бил успешен. На медиите искат да запушат устата и да ги дискредитират. Пришиването на негативен образ е почти необратим процес, предвид интелекта и тоталната липса на мисловен процес у търкащата талончета електорална единица.

 61. 61 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#19] от "Български патриот":

  :) По това, че Пеевски ти плаща, а Прокопиев не :)))
  Смешно-гнусни тролове

 62. 62 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  https://www.nytimes.com/2017/11/12/us/nsa-shadow-brokers.html?hpw&rref=technology&action=click&pgtype=Homepage&module=well-region®ion=bottom-well&WT.nav=bottom-well
  ето малко за мащаба на
  руската заплаха.
  путин нас направи ни купи със
  измяната на владимира янева
  със сересетата и информяационният масив
  в бургас.
  след това петко сертов я изнесе в гърция.

 63. 63 Профил на Котаракът на Шрьодингер
  Котаракът на Шрьодингер
  Рейтинг: 1403 Неутрално

  въпрос към избирателите на Герб: одобрявате ли тези връзки или вече сте претръпнали, нищо не ви прави впечатление, чувствате се самодостатъчни и вечни....?
  —цитат от коментар 51 на Rim


  Всичко одобряват и подкрепят те в интерес на ГЕРБ, иначе няма да са суджуци.

 64. 64 Профил на newgenerations
  newgenerations
  Рейтинг: 653 Неутрално

  Всеки държавен/съдебен орган може да започне производство/разследване, съгласно правомощията си и няма нищо "незаконно" в това.

 65. 65
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 66. 66 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#38] от "Български патриот":

  Интересно, ти като лъжеш, изчервяваш ли се?
  Готов съм да се басирам, че не ;)

 67. 67 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Ето защо напъват да прокарат промяна в конституцията за давността на приватизационните сделки. Икономедия им пречи.
  —цитат от коментар 50 на thegift


  Значи само Нинова може да го спаси,
  като не се съгласи с промените в Конституцията.

  До коментар [#50] от "thegift":

 68. 68
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 69. 69 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 854 Неутрално

  До коментар [#65] от "dragozow":

  А Христо Иванов е някаква бивша мутра от СИК ли, че да се срамуват?

 70. 70 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1141 Весело

  И двамата са олигарси,
  —цитат от коментар 38 на Български патриот

  Драги ми Смехурко, прочети (за да знаеш) какво точно е ОЛИГАРХ. Щети подскажа началото. Може да е богат и да НЕ Е олигарх. Може да е забогатял нечестно и ДА НЕ Е олигарх.
  Поздрав най сърдечен,
  твой приятел вечен,
  Весел Патиланчо.

  *ПЦК-Проста Цинкова Кофа. Просто кофа.
 71. 71 Профил на Noal
  Noal
  Рейтинг: 584 Неутрално

  До коментар [#65] от "dragozow":

  Невинни са. Аз искам информация за Христо Иванов, като (почти) единствения читав политик у нас.

 72. 72 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  До коментар [#54] от "Fоtеdасоd":

  нещо я си прочети конституцията
  и не ми дрънкай ала бала.

 73. 73 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#38] от "Български патриот":Не забелязваш ли разликата в медиите например по ориентацията - назапад или наизток.
  —цитат от коментар 59 на Иван К  Ами няма разлика между двете медии.
  И двете не са с ориентация към България.


  До коментар [#59] от "Иван К":
  До коментар [#38] от "Български патриот":

 74. 74 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 919 Неутрално

  Всичко се върти около Булгартабак. Даже и КТБ тримата шишковци го гръмнаха, защото не можаха да се разберат с Цветан Василев кой какъв дял да лапне. Срещу 200 милиона евро придобиха от държавата активи, от които се оказа че само 2 от марките цигари струват 200 милиона евро. Ами производството, пазарите, оборудването, терените в София, Благоевград, Стара Загора, Пловдив, Шумен, Кърджали, Гоце Делчев, Пазарджик ... Тепърва има да се осребряват милиарди

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 75. 75 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#5] от "Катя Георгиева":

  Перфектен коментар! Уви! Гласът на разума е "в тихият ветрец " а днес на дневен ред са аргументите на кресливостта на рекомунизацията.

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 76. 76 Профил на Окото
  Окото
  Рейтинг: 1388 Неутрално

  Ако Дневник и Капитал на съществуват това е ще е Края на свободата на словото в България.
  —цитат от коментар 21 на marian_jack_assa


  Част от диаметъра на кръга "Капитал"
 77. 77 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  До коментар [#59] от "Иван К":


  До коментар [#38] от "Български патриот":"по какво се различават Прокопиев и Пеевски? И двамата са олигарси, и двамата имат медии"Не забелязваш ли разликата в медиите например по ориентацията - назапад или наизток.
  —цитат от коментар 59 на Иван К


  Има минимална разлика. Медиите на Прокопиев обаче я компенсират с негативизма си и непрекъснатите усилия да компроментират държавата. В крайна сметка резултатът е 0:0.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 78. 78 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#57] от "dogwoman":

  От неудачния пример разбирам, че сте изпаднали в леко заблуждение, от което ще се опитам да Ви помогна да излезете. Проблемът не е в това, че Иво Прокопиев е изпищял като ощипана госпожица както на Вас ви изглежда. Проверката на сделката за "Каолин" само на пръв поглед няма нищо общо с издателската му дейност. Проблемът е в това, че проверката срещу Иво Прокопиев и семейството му дава основание на КОНПИ да поиска запор на активите му, в т.ч. и на "Икономедия", която издава "Капитал" и "Дневник". А това може да означава и спиране на двете издания за неопределено време.
  Надявам се, че сега връзката между лютеницата и цървулите вече се е изяснила.

 79. 79 Профил на пустиняк
  пустиняк
  Рейтинг: 525 Неутрално

  До коментар [#45] от "Иван К":

  Не "малко " - същият е. За какво иначе Решетников и Чайка биха път до тука?!

  Чайка - вожд и учител на Цацаров & Гешев. Не съм ЗА пРезидента а ПРОТИВ мафията и беззаконието да управляват в България!
 80. 80 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 857 Неутрално

  мафията отново в атака. май ще трябва пак да излизаме по улиците колкото и малко да сме демократичните хора в тази държава. добре е, че на запад ни чуват и занаят кой кой е.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 81. 81 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 712 Неутрално

  Проблемът е в това, че проверката срещу Иво Прокопиев и семейството му дава основание на КОНПИ да поиска запор на активите му, в т.ч. и на "Икономедия", която издава "Капитал" и "Дневник"..
  —цитат от коментар 78 на Един препатил


  Това не е проблем, а нормална процедура за обезпечаване. Ако Прокопиев е извършил престъпление съвсем нормално е да си понесе последствията.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 82. 82 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  какво точно е ОЛИГАРХ.
  —цитат от коментар 70 на bajhuj_2010


  Олигарх е човек, който използва политическата власт за да забогатее.
  Аз не вярвам г-н Прокопиев да е използвал пол. власт при Ив. Костов за да купи „Каолин“.
  Или сега като богат човек да се е обвързал с някаква партия.

  До коментар [#70] от "bajhuj_2010":

 83. 83 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 551 Неутрално
 84. 84 Профил на ironhorse
  ironhorse
  Рейтинг: 540 Неутрално

  Докато не излезем пред Парламента и си поискаме държавата от Борисов, Пеевски, Цацаров и подобни изроди, държавата няма да е на хората, а ще е пленена държава.
  Вижте румънците какво правят за държавата си.
  Те не я мразят,. а я пазят от мръсните ръце на политици .

  Редно е да свалим Борисов, Цацаров и Пеевски от власт и съд, съд до дупка за ръководене на ОПГ с цел завладяване на държавата, т.е. действия срещу устоите на държавата и демократичният ред.
  Борисов, Цацаров и Пеевски следва да бъдат съдени за углавни престъпления.

  Ей затова Борисов се опитва да купи съда, с даване на 20 заплати и практически създаване на извънредни съдилища, под формата на специализирания наказателен съд.

  Да сваляме мафията от валаст !!!

  Бойко Борисов и ГЕРБ са еманацията на корупцията и мафията в държавата.
 85. 85 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 914 Неутрално

  До коментар [#78] от "Един препатил":

  На мен тази връзка отдавна ми се е изяснила, но явно на теб ти е нужно повече време.
  Разбира се, че Каолин има връзка с издателската му дейност както на пръв, така и на втори и трети поглед - нали парите идват от един и същи джоб.
  Просто филма с използване на медия като щит (не само бухалка) вече съм го гледала, и то доста пъти.
  И мога да се басирам, че ако настъпят Пеевски в някой от многобройните му бизнеси, така че Телеграф да спре да излиза, воят ще е абсолютно идентичен.
  Същото с в. Сега.
  Същото с Клуб З.
  Същото с всички пловдивски медии - с две минимални изключения и местните станции на БНР и БНТ.

  Доброто е заразно
 86. 86 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  мафията отново в атака. май ще трябва пак да излизаме по улиците колкото и малко да сме демократичните хора в тази държава. добре е, че на запад ни чуват и занаят кой кой е.
  —цитат от коментар 80 на ck2013


  ооо.
  трябва да излизаме всеки ден.
  започват да правят пълзящ преврат
  лакеите на путин.

 87. 87 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 1597 Неутрално

  Докато не излезем пред Парламента и си поискаме държавата от Борисов, Пеевски, Цацаров и подобни изроди, държавата няма да е на хората, а ще е пленена държава.Вижте румънците какво правят за държавата си.Те не я мразят,. а я пазят от мръсните ръце на политици .Редно е да свалим Борисов, Цацаров и Пеевски от власт и съд, съд до дупка за ръководене на ОПГ с цел завладяване на държавата, т.е. действия срещу устоите на държавата и демократичният ред.Борисов, Цацаров и Пеевски следва да бъдат съдени за углавни престъпления.Ей затова Борисов се опитва да купи съда, с даване на 20 заплати и практически създаване на извънредни съдилища, под формата на специализирания наказателен съд.Да сваляме мафията от валаст !!!
  —цитат от коментар 84 на ironhorse  само така.
  протести и война със мафиотите.
  ще се лее кръв.
  кажи бе борисов.
  трепери ли червения телефон
  от вибрациите на путин.

 88. 88 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Неутрално

  До коментар [#19] от "Български патриот":

  Пеевски - прицел на правосъдието? Ти се шегуваш!

  Gunter glieben glauchen globen
 89. 89 Профил на Fоtеdасоd
  Fоtеdасоd
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#45] от "Иван К": За какво иначе Решетников и Чайка биха път до тука?!
  —цитат от коментар 79 на пустиняк


  За да искат екстрадирането на Митрадевананда П.
  Който бе обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол.
  Русия го издирва за убийство, сексуално насилие и мъчения над деца.

  До коментар [#79] от "пустиняк":

 90. 90 Профил на Darcas
  Darcas
  Рейтинг: 1376 Неутрално

  Айде сега всички във форума да си сложим баджове във фейсбук с лика на мажоритарния собственик на сайта и да се борим срещу Пеевски и цацаратурата със статуси във фейсбук. Все пак това е в най-добрите традиции на "десния" пролетариат от жълтите павета. Да се обадим и на Спас - блогъра-пътешественик да пусне някоя статия и интервю в медиа?

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 91. 91 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Гневно

  "Видно от всички действия на прокуратурата, целта не е правосъдие и справедливост, а тормоз и репресия. Обясняваме си това с разследванията на "Капитал" и "Дневник" на модела КТБ, който след фалита на банката остана като модел "Делян Пеевски". Обясняваме си го и с активната позиция на двете медии срещу безграничната власт на главния прокурор, чиито действия често са в синхрон с интересите на депутата от ДПС."

  Дори комунистите от БСП не са си позволявали такава наглост подплатена с тормоз и репресии! Герб и неговата производна Цацаров започват да стават опасни за демокрацията! Жълтите павета май отново ще ни призоват! И то паралелно с председателството на ЕС!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 92. 92 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4729 Любопитно

  До коментар [#38] от "Български патриот":

  Тоест, ти твърдиш, че няма разлика между Дневник и ПИК?

  Gunter glieben glauchen globen
 93. 93 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 293 Разстроено

  Става опасно! Тия съвсем му изпускат края! Мирише ми на протести! С вас сме!

 94. 94 Профил на Активист
  Активист
  Рейтинг: 293 Разстроено

  До коментар [#76] от "Окото":

  Има и други, но те ще са следващите ако това се случи, не дай си Боже!

 95. 95 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2773 Неутрално

  До коментар [#81] от "Български патриот":

  "Това не е проблем, а нормална процедура за обезпечаване. Ако Прокопиев е извършил престъпление съвсем нормално е да си понесе последствията."

  Ако, казвате.... А ако не е? Спираме издаването на "Капитал" и "Дневник". За колко време? Ами докато се проточва проверката. И след като установим това, което и Върховният касационен съд е постановил още в 2004 год. казваме: Сори, брадър. Нормална процедура, казвате...

 96. 96 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1035 Любопитно

  На мен ще ми е итересно сигнала за контрабанда на цигари от турските служби до европол по колко национални медии ще бъде отразен,особено в телевизиите...

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 97. 97 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1332 Неутрално

  сериозни обвинения... а и обясняват сутрешните протуберанси на Кирилов... да видим утре

 98. 98 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1025 Неутрално
 99. 99 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2147 Неутрално

  Докато не излезем пред Парламента и си поискаме държавата от Борисов, Пеевски, Цацаров и подобни изроди, държавата няма да е на хората, а ще е пленена държава.Вижте румънците какво правят за държавата си.Те не я мразят,. а я пазят от мръсните ръце на политици .Редно е да свалим Борисов, Цацаров и Пеевски от власт и съд, съд до дупка...
  —цитат от коментар 84 на ironhorse  Това е пътят! Ако хората не излязат масово по площадите, нещата няма да се оправят... Трябва само една искра за да се започне... Подкрепям и ще участвам активно в протести срещу тримата шишковци - Борисов, Цацаров и Пеевски!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 100. 100 Профил на sasoss
  sasoss
  Рейтинг: 636 Гневно

  Много елементарна манипулация! И толкова много хора са се вързали...
  Приватизацията на Каолин си беше нагла кражба, емблематична за времето си.
  Има една приказка, че за първия милион не се питало, а Прокопиев сам се набутва в този филм. Жалкото е, че използва Дневник.
  Харесва ми Дневник/Капитал, но не мога да приема опита за манипулация, че който е срещу Цацаров, трябва да вярва в чистотата на приватизацията на Каолин.
  Прокопиев може да се скрие зад давността , но това не променя моралния аспект на сделката.
  Всъщност това с трите инстанции с какво се различава от това, което прави Цацаров?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK