От днес тежките нарушители на пътя ще се водят незабавно в районното управление

Министър Валентин Радев и главен секретар Младен Маринов

© Анелия Николова

Министър Валентин Радев и главен секретар Младен МариновСчитано от днес, пътните полицаи са инструктирани, ако констатират тежко нарушение, веднага да изведат водача от движението и да го заведат в най-близкото районно управление на МВР. Това обяви главният секретар на МВР Младен Маринов след работна среща с министър-председателя днес заради тежките катастрофи в Ловешка област в последните два дни, които отнеха общо 11 живота.


"В името на човешкия живот ще предприемем още по-рестриктивни мерки към нарушителите на Закона за движение по пътищата, защото анализът от тези пътно-транспортни нарушения показа, че те са се случили единствено и само от грубо незачитане на Закона за движение по пътищата от водачите", коментира Маринов инцидентите.


"В тази връзка съм разпоредил и от днес ще се изпълнява при констатирано тежко нарушение на Закона за движение по пътищата водачите да се извеждат от автомобилния поток и наказанията да се налагат в най-близкото управление на МВР, което в извъннаселени места може да не е толкова близко. Затова призивът ми е, ако искате да стигнете навреме, не нарушавайте правилника. В противен случай ще бъде необходимо да посетите районното управление, което е в този участък", заяви главният секретар на МВР.


След работната група при премиера днес кабинетът обяви поредица от мерки, които възнамерява да предприеме за предотвратяване на пътни произшествия. Вътрешният министър Валентин Радев обеща, че ще бъдат изготвени предписания за всички опасни участъци по пътищата в страната и ще се направят подобрения или дори отклонения, където е необходимо. Министърът на регионалното развитие Николай Нанков заяви, че ще се засили работата по магистрала "Хемус", а министърът на транспорта Ивайло Московски предвижда няколко нормативни промени в близко бъдеще, които ще задължат обществените превозвачи да се оборудват с камери и колани на всички седалки, и др.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK