Звездата на Марешки изгря по времето на Симеон Дянков, обяви Валентин Златев

Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев след като бе разпитан в прокуратурата след жалба на лидера на "Воля" Веселин Марешки.

© Анелия Николова

Председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев след като бе разпитан в прокуратурата след жалба на лидера на "Воля" Веселин Марешки.Звездата на зам.-председателя на парламента и депутат от "Воля" Веселин Марешки изгряла по времето на финансовия министър Симеон Дянков. Това заяви председателят на Българската петролна и газова асоциация (БПГА) Валентин Златев, след като бе разпитан в прокуратурата.


"Звездата на Марешки изгрява много странно през 2012-2013 г. при финансовия министър Симеон Дянков. Не твърдя нищо по този повод, оттогава досега обаче няма нито една приключила финансова или митническа проверка", коментира пред журналисти Златев след "бързия" му разпит в прокуратурата.


Повод за разпита му стана жалба на Марешки заради изказване на Златев от 28 септември пред парламентарната комисия комисия за наблюдение на приходните агенции и за борба със сивата икономика и контрабандата. Пред депутатите Златев казва, че над Марешки има разпънат политически чадър. Той заяви, че никога не се е отказвал от думите си и чадър над Марешки продължавало да има. Дори вметна, че депутатът от "Воля" го е цитирал непълно в жалбата си.
"Винаги съм казвал, че Марешки не е проблем на Валентин Златев, нито на "Лукойл", нито на петролната и газова асоциация. Той е проблем на българската държава и общество", коментира Златев.


Той обясни и "личното си оценъчно съждение" – "горивата са една от най-скъпо облаганите с данъци стоки - почти 100%. Това е начинът, по който правителствата си събират данъците. В България условно казано, ако себестойността на горивото е 1 лв., от нефта през производството до бензиностанциите един лев отгоре са данъците. Ако някой спести този 1 лв., той много лесно може да подхвърли едни жълти стотинки на народа - 10/15 и едни други 70 ст. да останат, които или да раздели, или да стане депутат например. Това поражда нелоялна конкуренция", обясни Златев. По думите му така се нарушава учредителният договор на ЕС и се ощетява държавния бюджет. Това били заплатите на прокурорите, полицаите и учителите, както и пенсиите "за нашите възрастните бащи и майки", аргументира се той.


Той не е предоставил документи в защита на думите си, защото прокуратурата не му е искала такива. "Аз съм казал нещо и не отстъпвам от думите си", обясни той. "Държавата е тази, която да посочи събира ли си данъците, или на някои позволява непонятни отстъпки".


Допълни, че утре фирми от петролната асоциацията ще внесат жалба до Комисията за защита на конкуренцията (КЗК), защото според тяхна информация двете фирми на Марешки са на голяма загуба с по 1.8 млн. лв. и 13.3 млн. лв. По думите на Златев това е публично известно и е класически дъмпинг.


Според него големият въпрос бил дали Марешки е платил всичките си данъци. "Органите трябва да си свършат работата", призова Златев.


Иначе за разпита си заяви, че не вижда какво може да излезе от прокурорската проверка срещу него. Разследващите не са му казали по какъв член тече проверка, а той им е казал, че застава зад думите си.


Според собственика на "Лукойл" над Марешки продължавало да има политически чадър. "Нали се сещате, че някой утре ще иска да направи хляба 10 ст. и да стане президент. Но това е купуване на гласове в България. Това защо не е разследвано", коментира Златев с намек към избирането на лидера на "Воля" в парламента.


Въпросът - не е ли това борба между две лобита - на големите бензиностанции и на тези на Марешки, Златев определи като клише. Защото в петролната асоциация имало 19 фирми, сред които и много малки. Делението обаче не било на малки и големи, а на спазващи и неспазващи закона. "Аз говоря за тези, които не ги проверяват, и питам защо. Нашата голяма надежда е, че с приемането на закона на горивата - дано стане, тези проблеми ще изчезнат", заяви Златев. Допълни, че в момента 14 закона регулират горивата, но някои разпоредби в тях си противоречат.


Какво каза по-късно през деня Марешки в парламента четете тук.

Коментари (61)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2370 Любопитно

  Златев що не покаже фактурите , по каква цена му продава горивата на Марешки !?

  [email protected]
 2. 2 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1296 Неутрално

  До коментар [#1] от "karabastun":
  Тоз от правец завижда на нашия, че си джитка във Варна.

  nemo malus felix, minime corruptor.
 3. 3 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Любопитно

  Кои пък зареждат при Марешки?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 4. 4 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 2370 Неутрално

  До коментар [#2] от "СДС":

  Нашият някъде от два-три месеца и той вдигна цените!
  Вече са същите, като при всички!!
  До коментар [#3] от "hamiltonf1":

  [email protected]
 5. 5 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 418 Любопитно

  Две дръгливи магарета се присмиват едно на друго кое е по-дръгливо...

  (всякаква прилика с действителни лица и събития е неумишлена)

  Stef
 6. 6 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  А Златев забрави "услужливо" как от "сополиво" правешко хлапе с баща - подмазвач и слагач/пред когото трябва/ се "телепортира" във висините на "големия" бизнес заедно с други "честни"бизнесмени????
  А"сагата" за белота,таблата и бридж - белота с Боко-Тиквата е стара Кутевска недопечена ракия!Пълна с МЕТАНОЛ !

 7. 7 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 1123 Неутрално

  др.Златев, как е хотелчето в Свети Влас за 100 млн?

 8. 8 Профил на Iloslav Kaimakanov
  Iloslav Kaimakanov
  Рейтинг: 374 Любопитно

  Нека Златев поясни има ли измервателни уреди на пристанище Росенец, нали оттам минава по-голямата част от потребявания в Бг петрол. И защо цените на дребно са
  почти средноевропейски при значително по-нисък акциз. Ако не знае, да попита комисията за защита на конкуренцията - те са негови хора.

 9. 9 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 472 Неутрално

  Ами твоята звезда по кое време изгря, бе Златев? И няма ли над теб по-голям политически чадър?

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 10. 10 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2528 Неутрално

  Над МарЕшки имало политически чадър...?! Че, над Вальо Златев и Лукойл, няма ли...?! :)

  Бивш tww09306483.
 11. 11 Профил на mqj41586140
  mqj41586140
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Кои пък зареждат при Марешки?!
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf1


  Аз, винаги когато мога. Златев е част от картела, на който нямам намерение да помагам да се разраства.

 12. 12 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1293 Неутрално

  Само поглежда, интелегентната физиономия на Златев, сещам се за интелегентната физионимия на Марешки...и ми иде да хвана гората.
  Това са героите на нашето време, поне засега.

 13. 13 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5206 Неутрално

  Приказки на пазара от две "лелки". Това, че имат милиони не ги прави по-малко "лелки".
  Златев трябва да се уточни все пак. Марешки последно краде от държавата (не начислява акциз) или работи на загуба (т.е. начислява акциз) или и двете :)

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 14. 14 Профил на crusible
  crusible
  Рейтинг: 308 Неутрално

  До коментар [#10] от "tww09306483":

  Има, но не чадър, а навес! Много хора зареждат при Марешки, седейки от мега-бензиностанцията му до Люлин.

 15. 15 Профил на hammurabi
  hammurabi
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Кои пък зареждат при Марешки?!
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf1


  Посещавал съм я в София в Люлин в петък вечерта и неделя вечерта - не можеш да влезеш. Често пъти това ме отказва да чакам. Не го хваля, само соча един обективен факт и това, че спестява на хората доста пари. А дали ощетява държавата - не знам.

 16. 16 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Звездата на Марешки изгря още при Царо, ако не и по-рано. Не с горива, а с аптеки. Точно заради неговата верига аптеки при Тройната коалиция браншовото лоби на "бакал - фармацевтите" пробута законовите промени "Един фармацевт - една аптека". После, при първото управление на Боко, бяха смекчени условията.
  А колкото до бизнеса с горива, Марешки действа по същия начин, както нахлу и в аптечния бизнес. Дъмпинг. Плюс агресивно изхвърляне на малки играчи от пазара. С аптеките това сработи, с горивата в по-ограничен обхват. Дали и как си връзва сметката, не се наемам да кажа. Но е факт, че в Добрич например, на бензиностанциите на големите вериги, цените са с поне 20 ст. надолу, в сравнение с тези в София, че даже и в Шумен, точно заради Марешки.
  Друг е въпросът, че веднъж заредих на неговата бензиностанция в София А95 и при потегляне колата се усещаше, все едно на задната седалка возя Пеевски, Цацаров и Боко, а в багажника е Златев...

 17. 17 Профил на MyTwoCents
  MyTwoCents
  Рейтинг: 660 Неутрално

  др.Златев, как е хотелчето в Свети Влас за 100 млн?
  —цитат от коментар 7 на balkantourist


  Споко, само се води, че е негово. Всъщност е на банката дето го е финансирала. Като върне парите тогава може да се похвали, че е негово. Пише си го в публикуваните отчети в регистъра.

  @)----,--'--
 18. 18 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1775 Неутрално

  А звездата на Златев пък изгря при Костов който подари комбината на руснаците.

  Юда се продаде за 30 сребърника, а ДБ на БСП за 8 районни кмета.
 19. 19 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6747 Неутрално

  От един дол дренки сте с Марешки.

 20. 20 Профил на motochristo
  motochristo
  Рейтинг: 1285 Неутрално

  ...веднъж заредих на неговата бензиностанция в София А95 и при потегляне колата се усещаше, все едно на задната седалка возя Пеевски, Цацаров и Боко, а в багажника е Златев...
  —цитат от коментар 16 на nick_wolf1


  Аз се чувствам така и когато съм извън автомобила. Тежат ми тези всичките.

  Гласуваш за прасе - получаваш кочина.
 21. 21 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Не беше ли Лукойл фирмата, дето беше невъзможно да си монтират измервателни уреди?!? Те въобще монтираха ли ги? Или няма значение, щото така или иначе, плащат акциз, колкото преценят че е нужно, а другото отива износ за Гибралтар, примерно.

 22. 22 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2560 Весело

  Още малко да навлязат електрическите коли и двамата мошеници ще гризат дървото...вижда ви се краят...:)

 23. 23 Профил на evpetra
  evpetra
  Рейтинг: 1053 Неутрално

  Златев каза също, че Марешки не си плащал данъците.

 24. 24 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 316 Неутрално

  Златев и сина,и бащата,си играят като Правешки велможи с нашите пари!

 25. 25 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2589 Неутрално

  "Повод за разпита му стана жалба на Марешки заради изказване на Златев от 28 септември пред парламентарната комисия комисия за наблюдение на приходните агенции и за борба със сивата икономика и контрабандата."

  Оставям настрана кой е Златев и кой е Марешки, кой как продава лекарствата или бензина. Имам един друг въпрос - как е възможно прокуратурата да приеме жалба и да разпитва някого заради това, което този някой е казал пред парламентарна комисия? Където се предполага, че този някой не е отишъл по собствено желание, а е бил повикан, че е длъжен да се яви и че е длъжен да отговори на зададените му от депутатите въпроси. И е говорил неверни и обидни неща не следва ли това да бъде установено първо от парламентарната комисия? Парламентът ли представлява суверена или прокуратурата? И ако прокуратурата привиква на разпит всеки призован от парламентарна комисия защото казал нещо дето някому не се харесва за какво ни е тогава парламент?

 26. 26 Профил на Kurti
  Kurti
  Рейтинг: 370 Неутрално

  Нещо Марешки симпатичен започва да ми става след това реване на Златев...

 27. 27 Профил на mqj41586140
  mqj41586140
  Рейтинг: 0 Весело

  Друг е въпросът, че веднъж заредих на неговата бензиностанция в София А95 и при потегляне колата се усещаше, все едно на задната седалка возя Пеевски, Цацаров и Боко, а в багажника е Златев...
  —цитат от коментар 16 на nick_wolf1

  Ти си заредил 10-на туби заради евтината цена и затова така:))

 28. 28 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 829 Весело

  междумутренска закачка

 29. 29 Профил на Николай Николов
  Николай Николов
  Рейтинг: 858 Неутрално

  До коментар [#27] от "сминдух":

  Ми заредих пълен резервоар. Светеше ми на таблото минимален остатък и заредих до горе:)

 30. 30 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 310 Неутрално

  златев има монопол на акцизните складове.
  това е. може да си слага каквито цени иска.
  а къде е КЗК.
  къде сте бе КЗК.

 31. 31 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#23] от "Евгения Петрова":

  Внимавайте.Подвеждате. Златев каза че Марешки няма нито една приключила Ревизия, което значи че е в безкрйни данъчни проверки. Това касае само ДДС-то

 32. 32 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#11] от "сминдух":

  До коментар [#16] от "nick_wolf1":


  Аз затова и питах, кои зареждат при него, защото същото (да даваш газ и колата да стои на място) съм ги чувал лично от хора, които карат много... Ако имаш по-стар автомобил, както и да, може да рискуваш, но при по нови?!

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 33. 33 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 828 Неутрално

  между другото горивата в България са менте,всеки който е пътувал навън и зареждал знае за какво иде реч,и разход и вървене на автомобила,особено при дизелите доста се усеща,тоест и двамата са ментета

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 34. 34 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Пълен бойкот на картелчиците! Не зареждам на техни бензиностанции! Колите ми и джобът ми се чувстват много добре.

 35. 35 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 675 Неутрално

  Кои пък зареждат при Марешки?!
  —цитат от коментар 3 на hamiltonf1


  80 %.
  ;)

 36. 36 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf1":

  От Варна съм. При Марешки никога не съм зареждал, зареждам при Еко. Но заради него във Варна (Еко) бензинът е 1,93, а в София 2,11. Разлика от 0,18 лв. За един резервоар от 60 л това прави 11лв.

 37. 37 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#17] от "MyTwoCents":

  Не се безпокой, парите и хотелчето са си негови. Но няма как да извади толкова пари накуп без да има обяснение откъде са се взели.

 38. 38 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 383 Неутрално

  До коментар [#36] от "historama":

  И като затвори Марешки, а цената приЕко стане 2.20 кой ще е виновен? Спечелиха достатъчно картелчиците от нас. Има и други търговци на горива, не е само Марешки.

 39. 39 Профил на fwf35308248
  fwf35308248
  Рейтинг: 213 Неутрално

  НАГЛОСТ по правешки - 17 години е все на загуба ЛБ, макар че стои на изхода на Нефтохим и продава на другите от картела.

 40. 40 Профил на truly
  truly
  Рейтинг: 383 Неутрално

  Мебду другото, Златев не пропуска да каже нещо срещу Дянков, който беше единственият до момента опитал да накара ЛУК да работят като всички останали в страната. Затова и си отиде, партньорът на белот го пожертва.

 41. 41 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  От един дол дренки сте с Марешки.
  —цитат от коментар 19 на Роси


  Ех Роси,Росиии

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 42. 42 Профил на АмброзСП
  АмброзСП
  Рейтинг: 1122 Неутрално

  До коментар [#17] от "MyTwoCents":Не се безпокой, парите и хотелчето са си негови. Но няма как да извади толкова пари накуп без да има обяснение откъде са се взели.
  —цитат от коментар 37 на truly


  Има откъде,Лукчо данъци не плаща!

  Има три вида истина-моята,твоята и ИСТИНАТАП!Говоря,пиша и правя това,което искам! 21.11.21 - черна дата за БЪЛГАРИЯ
 43. 43 Профил на bobyb
  bobyb
  Рейтинг: 727 Неутрално

  Изключително нагло изказване. Точно Дянков му узакони монопола с данъчните складове и отряза конкуренцията от съседните рафинерии. Щеше да пляска руслямците и отиде в руслямия на работа в някакъв техен "университет" после.

 44. 44 Профил на gembirdkz
  gembirdkz
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#21] от "1107a":

  Другото отива за хотели по св.влас например.

 45. 45 Профил на Stoyan Kostov
  Stoyan Kostov
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Имайте милост. Ако го няма Лукойл, съде ще шефства на Ниновия?!

 46. 46 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1313 Неутрално

  между другото горивата в България са менте,всеки който е пътувал навън и зареждал знае за какво иде реч,и разход и вървене на автомобила,особено при дизелите доста се усеща,тоест и двамата са ментета
  —цитат от коментар 33 на не на безразличието

  Кой ти мисли за това в държавата, в която всичко е менте! Умишлено осакатен, жестоко оскотел народ, тънещ в мизерия, невежество и безправие... Тук важното е количеството и къде да си набавим "ментетата" на далавера. Държавата е стабилно абдикирала от задълженията си да следи за върховенството на закона и да преследва ментетата, вследствие на което матриала се интересува единствено от патока на количество и боядисани кебапчета на далавера.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 47. 47 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Аууу, Марешки работел на загуба. Ми Лукойла колко години подред все на загуба работеше

 48. 48 Профил на inn
  inn
  Рейтинг: 1709 Неутрално

  Винаги съм се чудел коя измежду "Коза Ностра" и "Камора" е излизала по- на светло...

 49. 49 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 213 Неутрално

  “В Зимбабве во время массовых беспорядков неизвестными был похищен и изнасилован группой чернокожих мужчин военный атташе при Посольстве Российской Федерации в Республике Зимбабве полковник А.В.Григорьев. На данный момент пострадавший эвакуирован в военный госпиталь в г.Таганрог

  Долу рушистите и фашистите
 50. 50 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 648 Неутрално

  До коментар [#21] от "1107a":Другото отива за хотели по св.влас например.
  —цитат от коментар 44 на gembirdkz


  Няма "именит" бизнесмен без хотел. Навсякъде ДДС-то е 20%, само в хотелиерството 9%. Лукойл е на загуба, защото парите минават през хотела, и вместо 20% внасят в бюджета 9%. Самият хотел вероятно е офшорка (както повечето хотели у нас), и какво се случва с печалбата, много-много не знам.

 51. 51 Профил на jif44392826
  jif44392826
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#18] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":

  Златев искаше да купи Нефтохим сам, нооо бат Ваньо се запъна, че трябвало да е на чужда фирма, и т.н. Тогава Златев "доведе" руснаците иии нататък историята я знаем. Така Костов "громеше" руското "влияние" в България.
  Така, че да, "звездата" на Златев "изгря" при Костов.

 52. 52 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#29] от "nick_wolf1":

  абе колата ти е тежала ,явно си забравил за десетте туби ,няма проблем ,затова си нещастен ,като не ти харесва Марешки ,има поне 500 други бензиностанции ,там и по скъпо и по луксозно гориво ,пък и ще си със чувството ,че подпомагаш с по високата цена или бизнеса на Златев или бизнеса на държавата ,тоест на тези дето я източват.А иначе не разбрах Златев дали е коментирал ,как при 7 милиарда оборот ,при поне 10 години назад ,фирмата му няма нито лев печалба ,ако това не е далавера и контрабанда ,кое друго е ,държавата е явно ощетена поне с 20-30 милиарда ,което са пенсиите и здравните осигуровки на всички пенсионери в България на сегашно ниво +10000 лв за 5 години на човек ,тоест 150 лв на месец на калпак от населението само по това перо.

 53. 53 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 699 Неутрално

  До коментар [#18] от "Fred - Дневник, защо скапахте дизайна?":Златев искаше да купи Нефтохим сам, нооо бат Ваньо се запъна, че трябвало да е на чужда фирма, и т.н. Тогава Златев "доведе" руснаците иии нататък историята я знаем. Така Костов "громеше" руското "влияние" в България.Така, че да, "звездата" на Златев "изгря" при Костов.
  —цитат от коментар 51 на jif44392826

  Много могъщ е бил господин Златев! Довежда и урежда с бизнес много голяма компания. Руска. В България. По какви критерии е определил победителя?
  Струва ми се, че нещата не са толкова прости, а са много по-прости. Примерно обърнати на 180°.

 54. 54 Профил на Nikoi
  Nikoi
  Рейтинг: 2255 Неутрално

  До коментар [#32] от "hamiltonf1":

  от поне 2 години зареждам на Марешки и почти всяка седмица пътувам извън Варна на 200 км , никога не сме имали проблеми ,с две нови коли съм и използвам дизела му ,мога само да кажа ,че на дълъг път консумацията на горивото спрямо другите е поне 10 % надолу ,разбира се от време на време ползваме и Бардал за подобряване на качествата на горивото и горенето ,използвам го и зимата ,достигали сме и до минус 24 градуса ,не е имало проблем ,докато на други големи вериги горивото просто замръзваше .

 55. 55 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 699 Неутрално

  ...А колкото до бизнеса с горива, Марешки действа по същия начин, както нахлу и в аптечния бизнес. Дъмпинг. Плюс агресивно изхвърляне на малки играчи от пазара. С аптеките това сработи, с горивата в по-ограничен обхват. Дали и как си връзва сметката, не се наемам да кажа. Но е факт, че в Добрич например, на бензиностанциите на големите вериги, цените са с поне 20 ст. надолу, в сравнение с тези в София, че даже и в Шумен, точно заради Марешки.Друг е въпросът, че веднъж заредих на неговата бензиностанция в София А95 и при потегляне колата се усещаше, все едно на задната седалка возя Пеевски, Цацаров и Боко, а в багажника е Златев...
  —цитат от коментар 16 на nick_wolf1

  Дали ефектът при потеглянето се е дължал на качеството на горивото? Сезирахте ли компетентни органи, примерно ДАМТН? Или се стресирахте и пропуснахте? Но публикации в пресата и предавания по радиостанции и телевизии разбудиха гражданската Ви съвест и решихте да дадете гласност.
  Интересно дали и други заредили в тази или в други бензиностанции от веригата са почувствали същия ефект? При това особено в последно време качеството на горивата и точността на колонките се проверяват. Във веригата "ВМ" нерядко.
  П.П. И други бензиностанции в страната продават на цени 10-20 ст./л по-ниски в сравнение с цените от големите вериги.

 56. 56 Профил на bgkurshum
  bgkurshum
  Рейтинг: 572 Неутрално

  А Боко тиквата е трети мандат премиер и нищо не знае по въпроса.

  На 11.07. да изринем сикаджията и мутренската му шайка! Този път завинаги!
 57. 57 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Бащата на ПАЗАРНИЯ ПАРАЛЕЛИЗЪМ се оплаква, че конкуренцията разрушава тази уникална търговска практика 😱

 58. 58 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2350 Неутрално

  Златев е "само" изпълнителен директор на Лукойл, т.е. руска подкрадка. Марешки е руски (в)зет, също друга руска подкладка. Две руски лобита, халваджията за бозаджията.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 59. 59 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 3335 Неутрално

  До коментар [#54] от "edin drug":

  ДПФ филтър и дюзи ще се обадят... Дано не е скоро.

  Не мога да виждам коментарите си и тези към мен, и не мога да отговарям, ако случайно не ги видя.
 60. 60 Профил на zhivko6461
  zhivko6461
  Рейтинг: 699 Неутрално

  Златев е "само" изпълнителен директор на Лукойл, т.е. руска подкрадка. Марешки е руски (в)зет, също друга руска подкладка. Две руски лобита, халваджията за бозаджията.
  —цитат от коментар 58 на bajhuj_2010

  Всеки, който е женен за рускиня, т.е. руски зет или (в) е "руска подкладка или подкрадка"?

 61. 61 Профил на slonsco
  slonsco
  Рейтинг: 882 Неутрално

  До коментар [#52] от "edin drug":

  Това е скрито преразпределение на печалба между свързани лица.В случая Лукойл -България разпределя скрито печалба към Лукойл Русия. чрез цената на петрола и транспорта му.Това в някои случаи нарушава правата на останалите миноритарни и дребни акционери,в други данъчното законодателство на едната или двете държави,чиито резиденти са компанията донор,и компанията бенефициент,

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK