Съюзът на издателите в България сигнализира в Брюксел за натиск от държавните институции

Съюзът на издателите в България сигнализира в Брюксел за натиск от държавните институции

© Надежда Чипева, КапиталДелегация от български издатели и журналисти е била в Брюксел вчера, за да предупреди европейските си колеги, че съществуването на малка група медии, които не са част от монопола на Делян Пеевски, е застрашено. За това съобщава сайтът BulgarianPresidency.eu, проект на журналиста от EurActiv Георги Готев.


Делегацията е изпратена от Съюза на издателите в България, в който членува и издателят на "Дневник" и "Капитал" - "Икономедиа". Членовете ѝ са се срещнали лично с председателя на Европейската асоциация на издателите на вестници (ENPA) Карло Пероне.


В последните години ключови членове на съюза са обект на непрекъснати атаки от различни правителствени институции и прокуратурата, съобщили са те, пише Готев, чиято статия е непълен преразказ на съобщението, направено от българските издатели.
ENPA е създадена през 1961 г. с цел да защитава интересите на издателите пред европейските институции, да участва в създаването на законодателство, политики или инициативи, засягащи независимата преса, и да защитава свободата на пресата и търговската свобода. Сред членовете ѝ са медийни организации от Швейцария, Германия, Гърция, Чехия, Франция, Италия, Полша, Сърбия, Люксембург, Словакия, Белгия.


Сред останалите членове са Съюза на издателите са "Сега", "Зебра БГН", "Медиапул", "МИТ ПРЕС", "БРЯГ МЕДИА ГРУП" , "Кю Медия", "Топ Новини", "Под тепето" и "С-ФАКТОРБГ".


Групата е била водена от председателя на Съюза и съсобственик на "Икономедиа" Теодор Захов, в нея са участвали и журналисти от "Сега" и "Медиапул".


Натиск над "Капитал", "Дневник" и Иво Прокопиев


"Икономедиа" и собственикът ѝ Иво Прокопиев "са обект на натиск през последните девет години, откакто Бойко Борисов е на власт. Новото е, че последните атаки заплашват съществуването на двете медии, които са сред малкото в България, които не се подчиняват на пиар и медийната стратегия на Борисов и антуража му", пише в текста.


В изложението на издателите се разказва за разследванията на "Капитал" за обвързаността на правителството и на депутата Делян Пеевски с Корпоративна търговска банка (КТБ). "Междувременно "Капитал" и издателят му бяха остро атакувани от контролираната от държавата машина. Над 850 дискредитиращи статии, пълни с фалшиви "факти" и спекулации, се появиха във вестниците на Пеевски в периода 2010 - 2012 г. Оттогава негативната медийна кампания не е спирала. Само в последната година осем книги (със същото ниско качество) бяха публикувани и разпространени безплатно със същите вестници. Една от тях е била разпространена на английски и в Европейския парламент."


"Силно институционално влияние допълни медийните атаки. От 2009 г. насам "Капитал" и "Дневник", "Икономедиа", лично Прокопиев и семейството му, другите му компании и мениджърите им станах обект на многобройни данъчни, регулаторни, прокурорски и полицейски проверки. Нито една от тях не откри нередности, но много бяха отворени наново след приключването им. Някои от водещите разследващи журналисти на "Икономедиа" и тяхното имущество също бяха атакувани."


"Напоследък многократно бе демонстрирано, че Пеевски има силно неформално влияние върху Висшият съдебен съвет и главния прокурор Сотир Цацаров", пише още в публикацията. "Продължителните усилия на прокуратурата да започне дело срещу Прокопиев дадоха резултат през януари 2017 г., когато той бе обвинен във връзка с продажбата на остатъчния дял на електрическа компания. Софийският окръжен съд прекрати делото и го върна на прокуратурата заради процедурни и логически грешки. Прокуратурата обжалва. Делото за EVN отприщи административна процедура в Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу Прокопиев, Галя Прокопиева и децата им. Целта на предварителното разследване е да разбере има ли несъответствия между придобитите авоари и декларирания доход в последните 10 години."


"През август стана очевидно, че има силно външно влияние от Пеевски и лично от Цацаров срещу председателя на КОНПИ Пламен Георгиев. Той бе принуден да започне процедура по конфискация срещу имуществото на Иво и Галя Прокопиеви и да наложи запор върху тях. На 7 септември 2017 г. Прокопиев изпрати до КОНПИ детайлно изявление за придобитото имущество и декларирания доход на семейството във въпросния период. То показва, че декларираният доход е 10 пъти по-голям от стойността на придобитото имущество. И Галя и Иво Прокопиеви, и всичките им компании са преминали през пълна данъчна проверка за същия период, която не откри несъответствия."


"Натискът върху Георгиев и другите членове на комисията продължи. Според Закона за конфискацията КОНПИ има право да наложи запор върху имуществото и банковите сметки само обявявайки потенциални несъответствия, без да е необходимо да го доказва пред съда. Това може да блокира всякакви бизнес начинания, докато съдът не обяви финално решение."


"Крайната цел на натиска, наложен от Пеевски и Цацаров срещу КОНПИ, е "Икономедиа" АД. (...) КОНПИ може ефективно да блокира дейността на "Икономедиа" за две години, като поиска запор на дяловете и банковите сметки, без издателската фирма да има възможност да се защити първоначално."


Атаки срещу Огнян Донев, издател на "Клуб Z"


През 2012 г. съсобствениците на "Медийна група България" Огнян Донев и Любомир Павлов са били обвинени в пране на пари след сигнал на бившия им партньор Христо Грозев. Донев е бил обвинен и за укриване на данъци от продажбата на дяловете си във фармацевтична компания - сделка от 2006 г., която вече е била разследвана в продължение на три години. Обвинението в пране на пари бива оттеглено през март 2013 г., след като Грозев оттегля показанията си. Делото за укриване на данъци още е на първа инстанция в Софийския градски съд.


По времето на разследването имаше коментари, че целта на прокуратурата е "да доведе до смяна на собствеността на вестниците на медийната група". Това действително се случи скоро след започването на делата. Продажбата на вестниците "Труд", "24 часа" и "168 часа", както и на други печатни издания бе финализирана скоро след прекратяването на разследването за пране на пари срещу Донев и Павлов.


Донев и финансираните от него издания - списание "Клуб Z" и сайтът clubz.com, са обект на продължаващи атаки в редица публични изявления на прокуратурата и на главния прокурор. Това се случва в пълно съзвучие с медийния кръг на Пеевски. По правило медиите на Пеевски подкрепят изцяло тезите на прокуратурата. Причината за тези атаки е критичното отношение на "Клуб Z" към работата на институцията, на главния прокурор и на Висшия съдебен съвет, поведение, което винаги е спазвало журналистическите стандарти.


Сашо Дончев, издател на "Сега"


Издателят на вестник "Сега" Сашо Дончев и бизнесът му в "Овергаз" бяха проверявани по сигнал от 16 януари 2017 г. към главния прокурор Сотир Цацаров. Сигналът съдържа публично известна информация за жалба, подадена през 2011 г. от Дончев към Европейската комисия, че "Булгаргаз" и "Булгартрансгаз" злоупотребяват с доминантната си позиция на българския пазар. В резултат ЕК започна процедура срещу България.


На базата на този сигнал тази пролет започнаха разследвания срещу служители на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР). Преди това обаче Дончев бе поканен чрез посредник на частна среща с главния прокурор, по време на която са му били отправени заплахи под формата на "съвет". Цацаров е изразил недоволство от редакционната политика на "Сега", която според него подкрепяла опозиционната партия "Да, България", и от телевизия BiT, която не е собственост на Дончев, но според главния прокурор той "имал думата" там.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Ключови думи към статията:

Коментари (48)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Неутрално

  Беше крайно време.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 2. 2 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 294 Неутрално

  Прас от ЕС няма страх.

 3. 3 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 732 Неутрално

  Това добре, ама защо не вземете и на нас да ни кажете какви точно са били атаките...

 4. 4 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  И защо си мислят, че натиск от държавните институции има само върху медиите? Натискът е повсеместен и равномерно разпределен върху всичко що диша.

 5. 5 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 515 Неутрално

  А ако се окаже, че тези издатели наистина са нарушили закона? Тогава Брюксел ще трябва ли да си затвори очите?

 6. 6 Профил на 12345
  12345
  Рейтинг: 515 Неутрално

  И защо си мислят, че натиск от държавните институции има само върху медиите? Натискът е повсеместен и равномерно разпределен върху всичко що диша.
  —цитат от коментар 4 на Judjuk


  Да не забравяме, че е вярно и обратното - има натиск от медии върху обществото и върху отделни институции. Някои медии са особено активни. И в това няма нищо лошо, стига обаче зад това не прозират олигархични скрити интереси. Това е въпросът?

 7. 7 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  От всичко, за което се борихме ни остана само свободата на словото.Шишковците искат и това да ни вземат. Пълзяща диктатура.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3092 Неутрално

  От всичко, за което се борихме ни остана само свободата на словото.Шишковците искат и това да ни вземат. Пълзяща диктатура.

 9. 9 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 515 Весело

  Само да попитам - сигналът с правописни и граматични грешки ли е бил, или поне там сте ги изчистили?
  Ей тъй, между другото да попитам...

 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Любопитно

  На колко човека им направи впечатление участието на "С-ФАКТОРБГ"???

  Колко го обявяват за герберски сайт???

  Защо барселонски бе командирован от Икономедия във Фактор???

  Някаква група, или партийна група са медиите от днешния съюз на издателите???

 11. 11 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Дневник цитира някой си Георги Готев за събитие, в което лично е участвал един от собствениците на Икономедия??
  Същия този Готев, който (по повод драмата с Буюк) изказването "ако трябва на всички да НИ вземат главите, но да не допуснем мигрантската вълна да влезе в България" предава в EurActiv като "Even if they took THEIR heads, we must not allow the migrant wave to come to Bulgaria"??
  Моля ви се.

  Доброто е заразно
 12. 12 Профил на today
  today
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Защо все пишете Пеевски, пределно ясно е кой е зад него и защо Пеевски си позволява такива неща, за които иначе моментално ще му отрежат ушите и ще му приберат целия бизнес.

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 13. 13 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  подкрепени от пет партии разбира се .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 14. 14 Профил на ЛозкоП
  ЛозкоП
  Рейтинг: 11 Неутрално

  И как точно е бил репресиран Теодор Захов ако не е тайна?

 15. 15 Профил на Tzariqt e Gol
  Tzariqt e Gol
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Те пък какво се чувстват заплашени като са част от медиината пропаганда бълваща инсинуацци и лъжи.

 16. 16 Профил на Elena Dimitrova
  Elena Dimitrova
  Рейтинг: 854 Неутрално
 17. 17 Профил на We Do Not Sow
  We Do Not Sow
  Рейтинг: 235 Неутрално

  Народен съд трябва за Пеевски и за Цацаров. Защото държавните закони не важат за тях.

 18. 18 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  Медийният синдикат на завладяната държава:
  Февруари 2009г.
  Управителен съвет на „Съюза на издателите в България":
  Тошо Тошев – Председател на УС
  Венелина Гочева – Зам. председател на УС
  Светлана Шаренкова - Зам. председател на УС
  Иво Прокопиев - Зам. председател и Главен секретар на УС
  Валери Запрянов, главен редактор на списание „Тема”
  Сашо Дончев, издател на в. „Сега”
  Степан Ерамян, управител на Издателски къщи „Марица” и „Струма”
  Тодор Батков, издател на в. ”Стандарт”
  Петър Манджуков, управител на ПМ Прес ООД– издател на в. „Дума”
  Валентин Панайотов, издател на в. „Пари”.
  Николай Даковски, издател на в. "Новинар"
  Аксел Шиндлер, главен управител на Вестникарска група България“

  Бифуркацията - 2011г.:
  "В медийния бизнес скандалите са десетки хиляди пъти по-шумни от всеки друг бизнес, защото всеки от засегнатите има трибуна и се чувства длъжен да я използва, за да крещи шумно срещу съперниците си. ...
  Изборът на председател на Любомир Павлов стана повод сдружението да напуснат издателите на "Новинар", "Стандарт", "Земя", "Тема" и "Банкер". ..."
  http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/sedmicata/mediina_sergiia/2011/11/18/1207219_sreshta_na_kipene/

  КЪДЕ ГО ПЛУРАЛИЗМА???

 19. 19 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  И как точно е бил репресиран Теодор Захов ако не е тайна?
  —цитат от коментар 14 на ЛозкоП


  ами Алфа банк си поиска парите (под натиск на Пеевски разбира се) , това си е чиста репресия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 20. 20 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3797 Неутрално

  И как точно е бил репресиран Теодор Захов ако не е тайна?
  —цитат от коментар 14 на ЛозкоП


  ами Алфа банк си поиска парите (под натиск на Пеевски разбира се) , това си е чиста репресия

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 21. 21 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3886 Неутрално

  Това добре, ама защо не вземете и на нас да ни кажете какви точно са били атаките...
  —цитат от коментар 3 на НеКой


  Не задавай глупави въпроси!
  Всички сме свидетели на тях.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 22. 22 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 346 Неутрално

  Браво,Икономедия!
  Така трябва да се действа.
  Дано Цацаров и #КОЙ да рабрат,че не са безсмъртни и НЕДОСЕГАЕМИ!

 23. 23 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3117 Неутрално

  "Да не забравяме, че е вярно и обратното - има натиск от медии върху обществото и върху отделни институции. Някои медии са особено активни. И в това няма нищо лошо, стига обаче зад това не прозират олигархични скрити интереси. Това е въпросът?"
  До коментар [#6] от "12345":

  То зависи от собственика. Вие СКАТ гледате ли?

 24. 24 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Съюзът на издателите включва най-значимите и четени медии в България, и е редно в Брюксел да обърнат сериозно внимание на това

 25. 25 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1933 Неутрално

  Не цените стабилността, глупаци!!!

  Обичам да грухтя и плюскам.
 26. 26 Профил на The Core
  The Core
  Рейтинг: 796 Весело

  Вътрешно-заводски хумор, някак си...
  Звучи направо като виц, разказан от партиен (или комсомолски) секретар!
  Сред останалите членове са Съюза на издателите са "Сега", "Зебра БГН", "Медияпул", МИТ ПРЕС", "БРЯГ МЕДИА ГРУП" , "Кю Медия", "Топ Новини", Под тепето" и "С-ФАКТОРБГ".

  Като гледам - все флагмани на обективната и независима джурналистика, широко-изсветни, безпристрастни, обективни, покриват поне 110% от медийния пазар в републиката...
  Освен Сашо Дончев, другите какво точно "издават" ...???

  Интересно ми е, след като "Делегацията е изпратена от Съюза на издателите в България," кой аджеба им е подписал и платил командировъчните?!
  Обзалагам се, че не е някой от споменатия съюз!

  Ние обичаме да сме сред природата, защото тя няма мнение за нас! Ницше
 27. 27 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Нормално е, даже закъсняха. Реакция на умни хора с европейска визия.Кой каквото си в е научил. Пеевски напред с лайномета и големите торби, ББ — не ме закачайте а ме бийте на избори плюс торби, Цацаров — тет а тет с Чайка и огън по непослушните. Но камбаната бие за последните трима, въпреки че те чуват Многая лета.

 28. 28 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  На медийния пазар има очевадна война Пеевски Прокопиев. Гербавите твърдо заемат страната на Шиши.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 29. 29 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1093 Любопитно

  Забавно е как едни и същи автори и едни същи медии призовават институциите за борба с корупцията и присъди срещу определени хора и пищят неистово, че същите тези институции си позволяват да разследват работодателите им.

  Знанието е сила, информацията - власт
 30. 30 Профил на Darkman
  Darkman
  Рейтинг: 1645 Неутрално

  Чакаме на ЕС да ни съсздаде и спонсорира гражданското общество, щото ние самите за нищо не ставаме, освен да сме бабаити на маса.

  Фобиите и филиите са признак на ниско самочувствие и слугинаж
 31. 31 Профил на zakkwild
  zakkwild
  Рейтинг: 246 Неутрално

  Не знам какво е забавно в България в момента. На мен изобщо вече не ми е забавно при очевадната реинкарнация на тоталитаризма.

 32. 32 Профил на pag
  pag
  Рейтинг: 1093 Весело

  До коментар [#31] от "zakkwild":

  Забавно е как някои със сериозни физиономии ни убеждават, че едни олигарси (по някаква случайност и техни работодатели) са добри, бели, пухкави и абсолютно невинно репресирани, а други олигарси са черни, зли и репресират добрите без никаква причина, от чиста лошотия.
  Хем Светиня Му Костов ви каза да не демонизирате оня лошия олигарх.....
  Това ме подсеща, че напоследък Светиня Му изчезна от страниците на “Дневник”, просто съвпадение, естествено.......

  Знанието е сила, информацията - власт
 33. 33 Профил на хм
  хм
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  минахме през диктатурата на пролетариата за да стигнем до диктатурата на тиквите.

 34. 34 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 3304 Неутрално

  На колко човека им направи впечатление участието на "С-ФАКТОРБГ"???Колко го обявяват за герберски сайт???Защо барселонски бе командирован от Икономедия във Фактор???Някаква група, или партийна група са медиите от днешния съюз на издателите???
  —цитат от коментар 10 на plebs

  Барселонския се издъни при номинацията на Плевнелиев от Радан Кънев и ко. Без санкция от ГЕрП похвали номинацията. Веднага му предрекох неприятности. Който иска, може да рови назад и да види това.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 35. 35 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 821 Неутрално

  Съюзът на издателите включва най-значимите и четени медии в България, и е редно в Брюксел да обърнат сериозно внимание на това
  —цитат от коментар 24 на ПРОРОК ИЛИЯ


  Най-значимите и най-четените са различни понятия. То и учебниците по Геометрия на Лобачевски са значими, но нито са най-четените, нито най-разбраните. Според вас очевАдно в Брюксел могат да се жалват само Жълт Труд, Трета възраст, Телеграф и ШОК, щото са най-четени...
  Хубаво е, че пак сте получили опорките навреме, да се споменава "олигарх", "брой читатели", "Костов", "приватизация" ама да знаете, че не остана нито един интелигентен човек в родината ни, който да вярва и грам нито на парламента, нито на министерски съвет, нито на която и да е държавна институция, като прокуратурата е на последно място.

  No Pain No Gain
 36. 36 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 821 Неутрално

  А ако се окаже, че тези издатели наистина са нарушили закона? Тогава Брюксел ще трябва ли да си затвори очите?
  —цитат от коментар 5 на 12345


  Там е работата, че нищо не може да се докаже реално, защото няма доказателства. Има обаче обвинения, които могат да се проточат с много години, защото зависи от другаря ЦацарОФФ кой да обвини и за какво. Утре, ако случайно му станеш неудобен (ама не ми се вярва, защото хора като теб мило и драго дават и бузки разтварят, само и само да се облажат с някой лев държавна пара, щото си мислят, че няма живот извън държавната мафия), и теб може да обвини в каквото си иска ;) Да им е честито на българските граждани!

  No Pain No Gain
 37. 37 Профил на Jessika
  Jessika
  Рейтинг: 1523 Неутрално

  Колко очевадно - само несъгласните с Пеевски, Цацаров иБорисов медийни издания биват разследвани. А медийната ламя Пеевски, чист и неопетнен и целият в бяло.
  Само не знам Брюксел как може да ни помогне, докато стадото мълчи и чат-пат поблейва.

  Виктор Юго: „Общество, което не иска да го критикуват, прилича на болен, който не разрешава да го лекуват.”
 38. 38 Профил на Ватник
  Ватник
  Рейтинг: 566 Неутрално

  Дневник, защо клатите държавата точно преди Европредседателството™?

  Every cradle is a grave.
 39. 39 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 289 Неутрално

  До коментар [#34] от "bajhuj_2010":

  Не случи човека, сори. Гафът на барселонски:
  ком. 14
  "До коментар [#3] от "barcelonski":
  Нова амплоа или гаф???"
  и
  ком. 26
  "и двата съюза с Турция са еднакво утопични.
  След "пуча" на анадолската мутра там нещата вървят на много зле и Турция ще бъде поддържана на командно дишане
  —цитат от коментар 3 на barcelonski
  Прилича на гаф. Този коментар по скоро продължава мисълта на
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/28/2818487_turskata_armiia_e_ubila_25_chlenove_na_kjurdski/?ref=id&_ga=1.178284455.204090242.1394657973 #comment-2
  и изглежда, че и двата не са предназначени за "barcelonski"."

  Всичко от https://m.dnevnik.bg/sviat/2016/08/28/2818480_upravliavashtite_v_avstriia_predlagat_alternativa_na/
  Барселонски допусна грешка, аналогично на Уорни, и отвори пак темата за троловете...

 40. 40 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Какво става сега,другаря Прокопиев,си е направил група за натиск,за да бъде недосегаем за правосъдието в България ли?
  Ако не е така,нека делегацията да ни обясни какъв е натискът от институциите към тях?!

  sdg
 41. 41 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 515 Неутрално

  Олигарси с голям страничен бизнес,извън медиите,явно са си направили медии,да атакува държавата,и ако някой им проверява бизнеса,се обявяват за жертви на държавата.
  НАГЛОСТ И БЕЗОЧИЕ!

  sdg
 42. 42 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1797 Неутрално

  Браво но много късно се сетихте за това.
  Мутрата рекетира всичко наред през Държавните институции. Нито една от тях не смее да работи без санкция от Него и Правим които са лицето на Държавна Сигурност в момента. Новозакупената техника и кетчери за подслушване се експлоатират на 200% и винаги срещу демократични издания и фирми неудобни на сега властващите.
  Обединяване се всички рекетирани и публикувайте всичко. Огнян Стефанов и Фрогнюз Ви е подал ръка вече.

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 43. 43 Профил на gbj06554106
  gbj06554106
  Рейтинг: 571 Гневно

  [quote#35:"Putarak"][/quote]
  Не изпивате ли поне малко срам?
  Щом искате и си ги харесвате, то четете си колкото искате Жълт Труд, Трета възраст, Телеграф и ШОК, щото са най-четени... Хич даже не ми пречите, макар това да е твърде показателно
  Аз пък, както и всички интелигентни хора ще продължавам да чета изданията на Съюза на издателите

 44. 44 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 402 Неутрално

  когато комунисти като споменатите се оплакват - вероятно ще им обърнат внимание и ще кажат на властите да не закачат комунистите - вечната комунистическа наглост в чист и класически вид

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 45. 45 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7710 Неутрално
 46. 46 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5716 Неутрално

  Къде е контрадезинформаторската "преса" да заквичи като прасе, което го колят?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 47. 47 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 507 Любопитно

  На медийния пазар има очевадна война Пеевски Прокопиев. Гербавите твърдо заемат страната на Шиши.
  —цитат от коментар 28 на Darth Plagueis


  Каква война може да прави един маргинал като Червенобузестия?!

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 48. 48 Профил на Ivan Stoyanoff
  Ivan Stoyanoff
  Рейтинг: 245 Весело

  Съюзът на комунистическите издатели и социалистическите пропагандисти се жалва в Брюксел, че пропагандата му не върши работа. Какъвто и да е натиск от тези медии върху обществото и върху отделни институции се е оказал безполезен. ГЕРБ пак води на БСП сочат социологическите проучвания. Въпреки, че Икономедиа и собственикът ѝ са особено активни те не могат да се мерят с БТВ.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK