Столичните социалисти подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

Столичните социалисти подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

© БСП пресцентърПредседателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов подари на кмета Йорданка Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г. Пред журналисти Паргов каза, че от левицата правят жеста като конструктивна опозиция, а целта е старият правилник "да ѝ служи като учебник".


"И понеже станахме за посмешище с паветата по улиците през последните няколко месеца, затова изнамерихме от архивите един правилник за каменно-паважни настилки, който е от 1936 г. Преди повече от 80 г. нашите предшественици на територията на София очевидно са се вълнували от това как трябва да се редят павета ефективно, така че настилката да не бъде нарушавана", каза Паргов, цитиран от пресцентъра на БСП.


"Този правилник трябва да влезе в употреба и да служи на г-жа Фандъкова и Столичната община като учебник по редене на павета, за да може да се обучат те, да се обучат и тези, които правят каменно-паважни настилки, и да знаят, че не е много лесна работа и това е било занаят", заяви още Паргов.
Столичните социалисти подариха на Фандъкова правилник за редене на павета от 1936 г.

© БСП пресцентър


Той добави, че ремонтът на бул. "Княз Александър Дондуков" е една сага, като се започне от проектирането и споровете павета или асфалт. "Някои играха и плажен волейбол върху пясъка, но очевидно и това не помогна, за да се справим в срок и качествено", посочи той.


Ремонтът на централния столичен бул. "Княз. Ал. Дондуков", чиято стойност е 7.2 млн. лева, започна на 4 юни и по план трябваше да продължи до средата на септември, но работата се проточи до 20 ноември. В началото на месеца се наложи ремонт на ремонта, защото заради недобре подготвената основа паветата се бяха разместили. Общината неколкократно обясняваше забавянето с решението на Министерството на културата от края на май за промяна на настилката на булеварда.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK