Телевизия Би Ай Ти свали "Честно казано" на Кулезич, предаванията трябвало да са "по-умерени"

Сашо Диков

© Надежда Чипева, Капитал

Сашо ДиковПредаването на Люба Кулезич "Честно казано" е свалено от ефира на Би Ай Ти, а договорът на водещата прекратен предсрочно. Това потвърди програмният директор Сашо Диков пред "Дневник".


Във вторник в телевизията се е провело заседание на директорите, продуцентите и водещите на предавания в медията заедно с единия от двамата собственици Павел Вълнев, обясни Диков. Същата вечер Люба Кулезич разказала в ефир, че собственикът препоръчал


предаванията да бъдат "по-умерени и не толкова резки"
Това - подчерта Диков, не е вярно, защото не го е казал собственикът, а го казал изпълнителният директор Симона Ангелова.


Пред "Дневник" Кулезич обясни, че е имала остра реакция срещу изказвания на Ангелова по време на събранието, а не в ефир, където се е пошегувала със случилото се на него с думите, че "днес бях на едно гадно събрание, където пак се опитаха да ме коват, че съм неумерена, но всичко се размина". (Какво още коментира Кулезич - четете тук)

Кадър от предаването на Люба Кулезич

© Би Ай Ти

Кадър от предаването на Люба Кулезич


Поради изнасяне в ефир на невярна информация за работата на медията договорът на Люба Кулезич, водеща на предаването "Честно казано", който бил до 31 декември 2017, е прекратен предсрочно, като ще й бъдат изплатени всички полагащи й се възнаграждения до края на годината, обясни Диков. В средата на декември ще бъдат в София и двамата собственици, които живеят в САЩ, и тогава ще бъде предложена отново работа на Кулезич.


"Дневник" търси за коментар и изпълнителния директор.


Преди седмица по повод на атаката срещу "Капитал" и "Дневник" и единият от издателите на медиите, Люба


Кулезич направи остър коментар, че в България се появява диктатура


"Задаващата се саморазправа с "Дневник" и "Капитал", трайно непримирими към задкулисните сраствания между държавата и частни апетити, ще потвърди подозрението, че в модела КОЙ се преплитат интересите и зависимостите на самия Бойко Борисов, на Сотир Цацаров и на неколцина олигарси с озвучени имена, допуснати да се разпореждат с обществените ресурси според степента на своята лоялност към мафиотско-политическите сраствания по върховете", коментира тя.


В предаването й беше поканен и Иво Прокопиев, който в интервюто каза, че "суверенът на държавата е сменен и тя е държавата на трима души, които решават кое е законно, кой е прав и кой да бъде ударен. Решението на всички проблеми, които коментирахме, е едно и то е политическо: трябва да има силна автентична опозиция на този модел и той да бъде променен."


Би Ай Ти (BIT) стартира излъчвания в България през есента на 2015 година, като проектът беше ръководен от Нери Терзиева. Собственици на канала са братята Павел и Румен Вълневи, които имат голяма мрежа за логистична и транспортна дейност в САЩ, където живеят от години. Малко след старта в телевизията започна предаването на Сашо Диков - "Просто Диков", който през тази година зае поста програмен директор в медиата, направи промени в програмната схема, а част от журналистите от първоначалния екип напуснаха.


Информация за свалянето на предаването се появи в четвъртък вечер първо в социалните мрежи.


Още за разказаното от Кулезич - четете тук.


Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK