Борисов и Нинова се съдят за "госпожа Лъжа" и "крадецът вика дръжте крадеца"

Бойко Борисов, Корнелия Нинова

© Дневник

Бойко Борисов, Корнелия НиноваПремиерът Бойко Борисов е завел гражданско дело за причинени неимуществени вреди след обида от лидера на БСП Корнелия Нинова заради думите ѝ по отношение на Борисов "крадецът казва дръжте крадеца". Те са били изречени пред "Нова телевизия" на 23 март. Заедно с отговора си на исковата молба на Борисов Нинова обаче завежда насрещни три иска за обида и клевета, след като премиерът казва, че тя е "върл активист на СДС" и я нарича "госпожа Лъжа" в интервю пред Би Ти Ви няколко седмица по-рано, на 9 март.


Исковете са за непозволено увреждане по Закона за задълженията и договорите (ЗЗД). Искът на Борисов към Нинова е на стойност от 26 000 лв., а тези на Нинова срещу Борисов, които са съединени в един, са на обща стойност от 30 100 лв.


Днес пред съда двамата не се явиха, бяха само адвокатите им - Марин Марковски и Божидар Терзийски, които защитаваха премиера. "Обиден е, че тя го е нарекла неетичен, че е бил крадец. Това го е казала Йончева, но Нинова била съгласна и приветствала Йончева", обясни след заседанието пред журналисти Марковски. Той коментира, че Борисов не е завел делото заради пари, а защото Нинова станала много агресивна. Борисов искал да въведе нов политически начин на спор - не чрез обиди, така Марковски разтълкува желанието му да образува дело срещу Нинова. "Това дело е мъчително за г-н Борисов, защото той не го желае, но е принуден да го заведе", коментира още Марковски.
Снимката е от заседанието по делото. Пред съда двамата не се явиха, бяха само адвокатите им - Марин Марковски и Божидар Терзийски,

© Дневник

Снимката е от заседанието по делото. Пред съда двамата не се явиха, бяха само адвокатите им - Марин Марковски и Божидар Терзийски,


В залата адвокатите на Нинова представиха копие от интервю на Борисов пред в. "Труд" от 1994 г., в което заявява, че е запазил членството си в БСП. "Това е заради твърдението му, че няма връзка с тази партия", обясни адвокат Цветана Чуклева.


Съдия Невена Чеуз поиска запис от предаването по "Нова телевизия" на технически носител по искане на защитата на Нинова. На следващото съдебно заседание, което ще е на 21 май 2018 г., ще бъдат разпитани свидетели, които бяха поискани и от двете страни. Днес защитата на Борисов бе осигурила присъствие на "своите свидетели", но поради недовеждането на тези, искани от другата страна, защитата на премиера поиска общия им разпит на следващото заседание.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK