Бойко Борисов: Протестъри изравят паветата по "Дондуков"

Бойко Борисов: Протестъри изравят паветата по "Дондуков"

© Юлия ЛазароваПротестъри, които изравят паветата по ремонтирания столичен бул. "Княз Ал. Дондуков", и саботьори, които подават фалшиви сигнали за закъсали тирове и така пречат на снегопочистването - тези теми обсъждат министрите по време на заседанието на правителството днес. Това се вижда от част от стенограмата от заседанието, разпространена от правителствената информационна служба. Вчера "Нова телевизия" излъчи кадри от охранителна камера в района на булеварда, от които се вижда, че неизвестен мъж две поредни вечери ходи там и вади част от паветата.


Думата взима премиерът Борисов, който казва, че е гледал клипа "за протестърите, които изравят паветата по "Дондуков", и казва, че това е политическа атака. Малко след това регионалният министър Николай Нанков разказва, че редица фалшиви сигнали за закъсали тирове са възпрепятствали зимното почистване, като екипите били разкарвани напразно.


"Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри", заявява в обобщение министър-председателят Борисов.
Ето текста на стенограмата:


БОЙКО БОРИСОВ: Между другото, гледах клипа за протестърите, които изравят паветата по "Дондуков". Гледахте ли го? Облечен с жилетка като на работниците, за да не би някой, ако го види, да каже, че... Представяте ли си каква наглост е това, каква политическа атака – да отидеш, да разровиш готова улица, само за да можеш на другия ден да снимаш и да организираш протести. Смятайте какъв противник имаме срещу нас!


ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА: Това е престъпление, защото...


БОЙКО БОРИСОВ: То, че е престъпление, е факт. Но каква деградивна мисъл трябва да имаш – сега да седнем да мислим и да отиваме да разровим нещо, да го направим така, че да уязвим на другия ден.


НИКОЛАЙ НАНКОВ: Господин премиер, над 20 сигнала, фалшиви, имахме за закъсали автомобили и ТИР-ове. Пращаме екипи да помагат, да се отпуши движението, оказва се, че само ги разкарваме. Това не ни е създало трудности в почистването, защото, както всички виждат, беше създадена добра организация и нямаме затворени пътища. Придвижването е при зимни условия, но не трудно. Няма бедстващи, нито закъсали в снега – проблеми създадоха недобросъвестни водачи, особено на тежкотоварни превозни средства, а не снегът. Но фалшивите сигнали, първо, че хабят ценен ресурс, отнема се време на екипите, мести се техника, която е нужна за критични участъци – демотивират се хората, които се занимават със снегопочистване.


БОЙКО БОРИСОВ: Това са саботажи, конспиративна дейност, това е същността на оцеляването им над сто години. Това е същността на действието – конспиративна, взривяват влакове, линии, мандри
Закривам заседанието.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK