Щом има спор в коалицията, значи има прозрачност в управлението, смята Томислав Дончев

Щом има спор в коалицията, значи има прозрачност в управлението, смята Томислав Дончев

© Анелия НиколоваЩом има спор в коалицията, има прозрачност в управлението, тази теза изрази по Би Ти Ви вицепремиерът Томислав Дончев. Коментирайки действията на вицепремиера Валери Симеонов, той изрази мнение, че колегата му целенасочено се държи провокативно, защото такъв му е характерът.


Коментарите на Дончев бяха в отговор на въпрос дали управлението е застрашено от готвения от опозицията вот на недоверие. Вицепремиерът допълни, че вотът на недоверие е утвърдена опозиционна и парламентарна технология, но той не може да постигне ефект в момента.


"Ние все още сме във форма", каза още вицепремиерът. Според него не би било "хигиенично", ако опозицията мълчи само заради европредседателството. Дончев обаче допълни, че не приема като оръжие да се използва и хибридната война.
Той е на мнение, че спорът между партиите в парламента трябва да е за политики и за това какво трябва да се направи, а не да се отива към персонални коментари, като при махленски спор.


Ефектът от административната реформа щял да се усети догодина


В отговор на въпрос, Томислав Дончев каза, че до момента над 17 200 деца, от различни класове, са върнати в училище, но сега битката е те да бъдат задържани в класните стаи. Той допълни, че най-често децата не посещават училище по културни причини, а по-рядко по материални. При това неходещите на училище деца не били само от етносите. "За една част от българите образованието не е ценност", обобщи Томислав Дончев.


На въпрос за административната реформа вицепремиерът каза, че в момента вървят повече от 200 промени в над 100 закона, които са нужни, за да стане факт тя. "Само в резултат от мерките за затягане на контрола, ефектът би трябвало да е видим. Осезаемият ефект се очаква в началото на 2018 година", допълни Томислав Дончев.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK