Иво Прокопиев: Корумпираният политически елит ползва "гражданската конфискация", за да мачка опонентите

Иво Прокопиев

© Надежда Чипева, Капитал

Иво ПрокопиевКомисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е започнала процедура по налагане на запор на имущества на съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, които да са предварителни обезпечения за евентуален бъдещ иск за конфискация. Засегнато е имущество на семейството и акции и дялове от фирми, между които и 100% от дяловете във фирмата, мажоритарен акционер в "Икономедиа" - дружеството издател.


В изявление Прокопиев оценява действията на комисията като грубо незачитане на закона и пренебрегване на обективните факти и информира, че е обжалвал в съда актовете й. Според него действията на КОНПИ са произвол, който цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията.


"Случаят показва колко опасно може да бъде превратното прилагане на подобен закон, който вменява презумпция за виновност и атакуваната страна може да се защити едва след налагането на обезпечителните мерки. Той противоречи на основни човешки права и правни принципи, гарантиращи презумпция за невиновност, равенство пред закона и защита на собствеността. Използван срещу медии, той е силен инструмент за цензура", пише издателят. Той напомня, че правото на ЕС допуска конфискация само след влязла в сила присъда. Активното мероприятие на КОНПИ срещу мен е нагледна илюстрация как т.нар. инструмент на "гражданска конфискация", попаднал в ръцете на корумпиран политически елит, ще се използва единствено за мачкане на обществените опоненти на статуквото, пише Прокопиев.
Ето пълния текст на изявлението:


През миналата седмица Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) започна процедура за налагане на запор на мое лично имущество, на имущество на семейството ми и на дружества с мое участие. Бяха запорирани 100% от дяловете във фирмата мажоритарен акционер в "Икономедиа", издател на "Капитал" и "Дневник", както и други акции и дялове на фирми с мое участие, също и идеална част от недвижим имот.


Обезпечителните мерки не засягат всекидневното функциониране на засегнатите фирми, изплащането на заплати и изпълнението на търговски ангажименти.


След като се запознах с претенциите на КОНПИ, оценявам действията на комисията като грубо незачитане на закона и пренебрегване на обективните факти.


Началото на процедурата на КОНПИ за предварителни обезпечения за евентуален бъдещ иск за конфискация почива на две груби манипулации.


По отношение на личните доходи и придобитото имущества за 10-годишния период между 2007-2016 година, КОНПИ абсолютно мошенически игнорира значителна част от доходите на семейството ми, като в същото време брои двойно и тройно всички разходи. Напълно е пренебрегната предоставената от мен пълна информация за имущественото ми състояние, както и резултатите от пълните данъчни ревизии на мен и съпругата ми Галя Прокопиева за същия период. Т.нар. "несъответствие" между доходи и имущество е само повод да се започне производство, в което да се формулира още по-безумна претенция на комисията, свързана със сделката за "Каолин".


Второ, основното твърдение на КОНПИ, въз основа на което са поискани обезпечителните мерки, е, че сделката за "Каолин" "заобикаля закона". Цитират се дословно твърденията на прокуратурата от 2002 г., по времето на главния прокурор Никола Филчев. На базата на това твърдение, се казва, че всички доходи от дивиденти и продажба на акции, свързани с "Каолин", подлежат на конфискация. По този начин фиктивната претенция набъбва до 199 милиона лева и комисията започва процедура за вписването на множество обезпечения.


Твърденията са абсурдни по няколко причини:


КОНПИ няма законови правомощия да разследва или ревизира приватизационни и други сделки.


Периодът на сделката за "Каолин", 1999-2000 година, излиза далеч извън законовия мандат на комисията, която може да проверява 10 години назад. Освен това е изтекла и абсолютната давност от 15 години.


Твърденията на комисията от 2017 г., които пресъздават тезата на прокуратурата от 2002 г., не са верни и това вече е потвърдено от съда. В резултат на образуваните съдебни дела се установи, че при сделката за "Каолин" не са извършени законови нарушения. По проведеното разследване има влязла в сила оправдателна присъда на Окръжен съд - Разград, която през 2004 г. е потвърдена окончателно с решение на Върховния касационен съд (ВКС).


Очевидно КОНПИ се поставя над закона и Върховния касационен съд. Действията на КОНПИ са произвол, който цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията.


Активното мероприятие на КОНПИ срещу мен е нагледна илюстрация как т.нар. инструмент на "гражданска конфискация", попаднал в ръцете на корумпиран политически елит, ще се използва единствено за мачкане на обществените опоненти на статуквото. Дори правото на ЕС (Директива 2014/42/ЕС на Европейския парламент) допуска конфискация само при влязла в сила присъда.


Случаят показва колко опасно може да бъде превратното прилагане на подобен закон, който вменява презумпция за виновност и атакуваната страна може да се защити едва след налагането на обезпечителните мерки. Той противоречи на основни човешки права и правни принципи, гарантиращи презумпция за невиновност, равенство пред закона и защита на собствеността. Използван срещу медии, той е силен инструмент за цензура.


Проверката на КОНПИ започна, след като прокуратурата повдигна абсурдни обвинения във връзка с приватизацията на миноритарния дял на ЕВН на борсата и по този начин показа как на практика действа целият механизъм за натиск чрез фалшиви обвинения и запори на истинско имущество.


Всички действия на КОНПИ по наложените обезпечения са обжалвани в срок пред Бургаския апелативен съд. Продължавам да съм оптимист, че все още България е правова държава и по съдебен път ще бъде сложен край на този политически произвол.


Иво Прокопиев
София,
11 декември 2017 година

Коментари (301)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Дневник пропагандна газета
  Дневник пропагандна газета
  Рейтинг: 284 Неутрално

  "Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) е започнала процедура по налагане на запор на имущество на съиздателя на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев, които да са предварителни обезпечения за евентуален бъдещ иск за конфискация."

  Много правилно.

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 3. 3 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#1] от "Jumbo Jet":

  Е правилно де, колкото и един "народен" съд на времето е бил правилен. Ама за безродни комунета е правилно.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 4. 4 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Весело

  До коментар [#3] от "virtual brain":

  Прокопиев-честния олигарх...

 5. 5 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2541 Любопитно

  Обезпечение за бъдещ иск? Някой юрист ще обясни ли как неустановен размер може да бъде обезпечен? Ако искът е за по-малка стойност, това няма ли да доведе до бъдещ иск за пропуснати ползи от засегнатото лице?

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 6. 6
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на conTXT
  conTXT
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Бедна ми, Българийо. Докъде се докарахме.

 9. 9 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  Шиши лайкс дис. Тия ще обезпечават някакъв евентуален бъдещ иск сега, с реални активи.
  Спомням си акция Дупетата, която беше подобна по наглост, но в малък мащаб. Герберастите надграждат.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 10. 10 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Обезпечение за бъдещ иск? Някой юрист ще обясни ли как неустановен размер може да бъде обезпечен? Ако искът е за по-малка стойност, това няма ли да доведе до бъдещ иск за пропуснати ползи от засегнатото лице?
  —цитат от коментар 5 на Николай Колев


  Няма как да предявиш неустановен по размер иск.

 11. 11 Профил на tulup
  tulup
  Рейтинг: 1069 Неутрално

  В България целенасочено се налага тезата, че всички богати са крадци. Следствие на това матер'ала приема всякакъв произвол над тях, дори когато става дума за малък бизнес и сблъсъците му с безумна бюрокрация и корупция.
  Прокопиев може да е всякакъв, но за момента няма доказателства, че е нарушил закона, но пък има множество доволни коментиращи, че ще му вземат имуществото. Истината, разбира се, е без голямо значение.

  Не ме търсете преди обяд
 12. 12 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Ако не грухтиш в синхрон с другите прасенца си враг на кочината.

 13. 13 Профил на derek101
  derek101
  Рейтинг: 230 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":

  А сега кликни в някоя енциклопедия и прочети, за да ти влезе най-накрая в главата, какво означава олигарх. Едно не ми е ясно, защо всички гербери дума не обелвате за истинските олигарси, например за Пеевски.

 14. 14 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":

  Верно ли е олигарх?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 15. 15 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1413 Неутрално

  До коментар [#3] от "virtual brain":Прокопиев-честния олигарх...
  —цитат от коментар 4 на yanne


  Глупости, произволът на завладените институции в услуга на прасетата е темата, ама от депесарски трол - толкоз.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 16. 16 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Голяма уста гладен.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 17. 17 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  "Случаят показва колко опасно може да бъде превратното прилагане на подобен закон, който вменява презумпция за виновност и атакуваната страна може да се защити едва след налагането на обезпечителните мерки. Той противоречи на основни човешки права и правни принципи, гарантиращи презумпция за невиновност, равенство пред закона и защита на собствеността."

  Глупост! Обезпечението на бъдещ иск е най нормалното нещо на света.

 18. 18 Профил на Gai-jin
  Gai-jin
  Рейтинг: 537 Неутрално

  До коментар [#4] от "yanne":

  Троле, дали Прокопиев е честет или не, дали е олигарх или не - това го установява съдът. До момента този съд го е оправдал на няколко иснстанции по предявените му искове.
  Не може една комисия да разполага с имуществото на хората, защото нарушаването на собствеността е подсъдно.
  Кажи това на умницине, които ти дават наставления.

 19. 19
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 20. 20 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#13] от "derek101":

  Олигарха съчетава политическа,икономическа и финансова и мвдийна власт.Прокопиев е точно това.Айде стига с глупостите !

 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 22. 22 Профил на Майндърбайндър
  Майндърбайндър
  Рейтинг: 835 Неутрално

  Герберастията е на амбразурата.Сигурно разполага с доказателства,неизвестни на съда.

  СЛЕД ГЕРБ, ДЕЗИНФЕКЦИЯ НА ЦЯЛАТА ДЪРЖАВА.
 23. 23 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#18] от "Gai-jin":

  Всички знаем,че Прокопиев е един от българските олигарси.Само Вие се правите на ударени с мокър парцал.

 24. 24 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":

  Коя е политическата му власт? Ако са 2-та процента на Да, България, сигурно трябва да е някакъв доста мощен олигарх?

 25. 25 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":

  Супер опорка. Това означава, че Прокопиев упражнява незаконна дейност със съдействието на Баце.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 26. 26 Профил на dolna4erti4ka
  dolna4erti4ka
  Рейтинг: 996 Неутрално

  Всички богати са крадци-но нашите богати не са такива.Те са честни труженици на капиталистическия фронт.Може на някои и данс да му дадем като подарък-ето заслужил си е.Зависи от мащаба.На един катаджия само палката му даваме и той храни три семейства.Представяте ли си ако дадем данс на някой какво лапане пада.

 27. 27 Профил на Корки
  Корки
  Рейтинг: 2325 Неутрално

  Съдия Ченалова не е единичен случай, Пеевски си намери нови мекерета готови да потъпкат закон и право.

  Свободата е възможноста сам да си наложиш дисциплина, преди да са ти я наложили други.
 28. 28 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3289 Неутрално

  У нас правото е на страната на Големия Грух!Законът също.Сега остана само Големият Грух да стане Гладен Прокурор....и да възтържествува помията.

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 29. 29 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":Коя е политическата му власт? Ако са 2-та процента на Да, България, сигурно трябва да е някакъв доста мощен олигарх?
  —цитат от коментар 24 на danubian.whale


  Ами за толкова стигат парите.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#29] от "von_seeckt":

  Значи опорката, че е някакъв мастит олигарх издиша.

 32. 32 Профил на г-н Думанов
  г-н Думанов
  Рейтинг: 1192 Неутрално

  Братята Евлоги и Христо Георгиеви също са били олигарси. Контролирали са финансово голяма част от България, но са и помагали за изграждането на новото общество. Стамболов отказва на единия да се включи в политиката, именно поради твърде големия финансов ресурс с който разполагат. Обидени, те никога повече не стъпват в България, но остават меценати. На фона на днешните български шишковци, наклякали около държавната каца, Прокопиев е бяла лястовица. Да не забравяме, че неговата телевизия беше съсипана точно от комундерите и ето днес се опитват да съсипят и единствените нормални български електронни и книжни издания. 90% от пространството е натъпкано от червени тролове. Тъй като "Икономедиа" са критични и към ГЕРБ, т.е. обективни, излиза, че не са удобни за никого. Да се закрие е най-доброто решение, отговарящо на червения терор.

  CONTADOR GRATUITO!
 33. 33 Профил на gl_avatar
  gl_avatar
  Рейтинг: 605 Неутрално

  В случая съм срещу свинщините на КОНПИ.
  КОНПИ - ибрикчии и гьотверени.

 34. 34 Профил на Deinio
  Deinio
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Колко много изтрити коментари!? Свобода на словото друг път.

 35. 35 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#29] от "von_seeckt":Значи опорката, че е някакъв мастит олигарх издиша.
  —цитат от коментар 31 на danubian.whale


  Мастит, не знам, но олигарх да.

 36. 36 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1027 Неутрално

  ДПС си назначиха Пеевски за шеф на ДАНС, че на Прокопиев ли няма да вземат имуществото?

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 37. 37 Профил на Ден
  Ден
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Аферата "Каолин" беше една от знаковите измами от началото на прехода.
  Заедно с още няколко подобни крупни далавери се очерта руслото, по което беше ограбена държавата.
  Враждуващите помежду си си грабители се заливат взаимно с кал, но истината е, че трябва да бъдат събрани на едно място, тихо, уредено и добре охранявано, където да изяснят отношенията си.
  Нека съдът определи това място и им даде достатъчен срок за дебати.
  Бай Ставри ще осигури подходящата обстановка.

 38. 38 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  Братята Евлоги и Христо Георгиеви също са били олигарси. Контролирали са финансово голяма част от България, но са и помагали за изграждането на новото общество. Стамболов отказва на единия да се включи в политиката, именно поради твърде големия финансов ресурс с който разполагат. Обидени, те никога повече не стъпват в България, но остават меценати. На фона на днешните български шишковци, наклякали около държавната каца, Прокопиев е бяла лястовица. Да не забравяме, че неговата телевизия беше съсипана точно от комундерите и ето днес се опитват да съсипят и единствените нормални български електронни и книжни издания. 90% от пространството е натъпкано от червени тролове. Тъй като "Икономедиа" са критични и към ГЕРБ, т.е. обективни, излиза, че не са удобни за никого. Да се закрие е най-доброто решение, отговарящо на червения терор.
  —цитат от коментар 32 на г-н Думанов


  Хайде сегА! Какво приватизираха братя Георгиеви?

 39. 39 Профил на xdu13480949
  xdu13480949
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Няма значение кой е обвинен. Проблема е, че няма правова държава, а какво е държава без закони?

 40. 40 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#35] от "von_seeckt":

  В такъв случай е интересно защо КОНПИ се занимава с тези, които едва имат ресурс да подкрепят партийки, които събират 2%, а не "маститите"? Да не се окаже, че "маститите" и КОНПИ са в един лагер?

 41. 41 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 229 Неутрално

  Га приватизира Каолин с РМД не рева....

 42. 42 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1114 Неутрално

  Кога ядохте кифтетата пеяхте, сега ревнахте

 43. 43 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  ...............Обезпечителните мерки не засягат всекидневното функциониране на засегнатите фирми, изплащането на заплати и изпълнението на търговски ангажименти...............

  Икономедиа и този форум са трън в гъза на.....Путлер и неговите слуги в България.
  Слугите....ясно кои са. дпс-оод и бсп. ДСигурност се чувства некофортно, докато тази медия съществува.
  То няма друга свободна де.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 44. 44 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  До коментар [#35] от "von_seeckt":В такъв случай е интересно защо КОНПИ се занимава с тези, които едва имат ресурс да подкрепят партийки, които събират 2%, а не "маститите"? Да не се окаже, че "маститите" и КОНПИ са в един лагер?
  —цитат от коментар 40 на danubian.whale


  Напълно е вероятно. Но това съвсем не означава, че Прокопиев е чиста вода ненапита. От морална гледна точка няма никаква разлика между него и Пеевски.

 45. 45 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  Мазния не е причина.
  Той е следствие. Кукла на конци.
  Путлеристка кукла.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 46. 46 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Гневно

  Става страшно в България. Аз нямам проблем, че ще спра да чета български вестници изцяло. Нямам проблем и с истинските новини. Ползвам английски и имам достъп до интернет.
  За всички ни става страшно, защото все повече ни се отнема правото да взимаме сами решения за живота си. Другата трагедия е, че още много години най-големият инвеститор в икономиката ни ще са нашите деца от чужбина. Те да се живи издрави и да се махат овреме.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 47. 47 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#30] от "Hutya Puylo":


  В "Дневник" затова ли е пълно с неграмотни, защото са му запорирали имотите и няма пари да назначи учили хора?
  —цитат от коментар 30 на Hutya Puylo


  Назначили са точно училите.
  Това е нивото.
  Тепърва има се сблъскваме с последиците от липсата на качествено образование в България.
  Сега са учениците завършили до и малко след 2000-на година. Познай колко страшно ще става нататък.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 48. 48 Профил на Индиана
  Индиана
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#35:"von_seeckt"][/quote]

  Секта,
  ти много добре знаеш, че няма как да си олигарх, и властта да те дири за нещо. Това противоречи на определението за "олигарх". 49. 49 Профил на bwy56537275
  bwy56537275
  Рейтинг: 229 Неутрално

  В България целенасочено се налага тезата, че всички богати са крадци. Следствие на това матер'ала приема всякакъв произвол над тях, дори когато става дума за малък бизнес и сблъсъците му с безумна бюрокрация и корупция. Прокопиев може да е всякакъв, но за момента няма доказателства, че е нарушил закона, но пък има множество доволни коментиращи, че ще му вземат имуществото. Истината, разбира се, е без голямо значение.
  —цитат от коментар 11 на nikidimi


  Пълни глупости, налага се тезата, че всички богати, станали богати от бизнес с държавата - приватизация, обществени поръчки и други са крадци. Не съм чул някой да е обявил Ивайло Пенчев за крадец, но неговите доходи са доказани и не са от държавната хранилка. За разлика от жалващия се олигарх.

 50. 50 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#26] от "dolna4erti4ka":

  Хм,
  всички богати са крадци?

  Доста работническо мислене.

  Не може да се обобщава така, макар, че червените боклуци са повечето от сегашните едри капиталисти.
  Една "Лафка" (системата) дава всекидневно на Мазния по над 400 000 лева.
  Всеки ден казвам и вероятно съм далеч под истинската печалба.
  Ето това е "изпран" бизнес. Едни перат пари, а други изпират бизнеса.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 51. 51 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 691 Неутрално

  [quote#35:"von_seeckt"]
  —цитат от коментар 48 на Индиана
  Секта,ти много добре знаеш, че няма как да си олигарх, и властта да те дири за нещо. Това противоречи на определението за "олигарх".[/quote]

  Не е така! Березовски не беше ли олигарх?

 52. 52 Профил на Morning Sky
  Morning Sky
  Рейтинг: 229 Весело

  Сега Цацаров чете коментарите.

 53. 53 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  Лоши неща се случват в държавата и няма идеологически щампи. ГЕРБ са шампиони по съсипване на държавност. Ако навреме бяхме послушали Желев и потърсим корените на НЕЩАТА, можеше да се случи друго. Тръгна се към друго... , сега говорим по демократичните форуми 5 пъти повече за комунизъм , отколкото в самото комунистическо общество. Та тогава Георги Марков прав, прав и сега ....тогава и Сугарев виждаше комунизъм навсякъде ,днес хрисимо целува ръка на КРЪСТНИКА. Проблемът винаги е бил в собствеността. Ако някой се пеняви АНТИ .....или краде , или се кани да открадне нещо държавно.

 54. 54 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Нали идеята беше да се борят с корупцията и далаверите,ето като започнаха от него,започна да реве че бил репресиран.

  sdg
 55. 55 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#46] от "Gopeто":

  Там в чужбина първото поколение вече е на възраст.
  Второто вече работи.
  Дотациите към България ще спрат по естествени биологични причини.
  Просто няма да има на кого да се пращат пари не след дълго.

  И тук идва Мазния и системата на ДСигурност.
  Запушва свободна медия като "Икономедиа" и готово. Разните малки вестничета ще изчезнат от само себе си. Разните немълчащи журналисти ще бъдат натикани в трета глуха и ето ти какво? Чудесен троянски кон на Путлер в Европа.
  Цялата операция няма други цели.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 56. 56 Профил на Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Синовете на лейтенант Шмид и Решетников
  Рейтинг: 1880 Неутрално

  " Обезпечение на бъдещ иск по чл. 55, ал. 1 от ЗЗД

  Обезпечението на бъдещ иск цели да се предостави предварителна защита на спорното право, преди да се предяви съответният иск, срещу такива недобросъвестни действия на ответника, които биха затруднили или осуетили удовлетворяването на ищеца. Всички видове искове подлежат на обезпечаване, вкл. по реда на чл. 390 от Гражданския процесуален кодекс. Спорното право може да бъде от различно естество, като това важи и включително за видовете облигационни вземания - произтичащи от неизпълнение на договорно задължение или неоснователно обогатяване например.
  Обстоятелства и поръчка

  Изготвяне на молба за обезпечение на бъдещ иск във връзка с неоснователно обогатяване и внасянето й в компетентния съд. Спорното право е вземане за неоснователно обогатяване по договор за международна доставка между българска фирма и фирма със седалище и адрес на управление в друга държава членка на Европейския съюз (ЕС).
  Бележки и практически въпроси

  Обезпечението на бъдещ иск е законово регламентирано производство, отличаващо се с редица специфики и особености, които следва да се вземат предвид при неговото осъществяване. По-долу са изброени някои интересни моменти, свързани с производството:

  Доколко българските съдилища са международно компетентни да разгледат молба за обезпечение на конкретния бъдещ иск? С оглед членството ни в ЕС, отговор на подобен въпрос следва да се търси в разпоредбите на правото на Европейския съюз и по-конкретно в Регламент (ЕО) № 44/2001 на Съвета от 22 декември 2000 година относно компетентността, признаването и изпълнението на съдебни решения по граждански и търговски дела. Съгласно чл. 2, параграф 1 и чл. 31 от последния: "При условията на настоящия регламент, искове срещу лицата, които имат местоживеене в държава-членка, независимо от тяхното гражданство, се предявяват пред съдилищата на тази държава-членка." и "Може да се направи заявление пред съдилищата на държава-членка за такива временни, включително охранителни мерки, каквито съществуват съгласно законодателството на тази държава-членка, дори ако съгласно настоящия регламент съдилищата на друга държава-членка са компетентни по съществото на делото."
  От горното следва, че възможността да се депозира молбата пред българския съд не зависи от това кой съд е компетентен да разгледа спорът по същество (бъдещия иск). Искът в конкретния казус следва да се разгледа от българския съд на основание Кодекса за международно частно право (КМЧП) на РБ, според който: "Когато неоснователното обогатяване е настъпило във връзка с друго отношение между страните, като например договор, който е в тясна връзка с неоснователното обогатяване, прилага се правото, което урежда това друго отношение." (чл. 111, ал. 2 от КМЧП) и "Предполага се, че договорът е в най-тясна връзка с държавата, в която страната, която трябва да изпълни характерната престация, е имала своето обичайно местопребиваване или главно управление към момента на сключване на договора." (чл. 94, ал. 2 от КМЧП).
  А кой български съд е конкретно компетентен? Компетентността се определя по чл. 390 от новия ГПК, съгласно който компетентен е съдът, на който делото по бъдещия иск е родово подсъдно - следва да се държи сметка за разликата от чл. 309 от ГПК (отм.), съгласно който компетентен във всички случаи беше районният съд.
  В случаите на недължимо платени суми (по сключен между страните договор) попадаме в хипотезата на чл. 55, ал. 1 от Закона за задълженията и договорите и по-конкретно: "получено без основание". В случаите на платено без основание, лицето престира нещо по един нищожен договор, както и когато плати при липса на договор. При "частично" неоснователно обогатяване говорим и за надплатени суми.


  За да допусне исканото обезпечаване, съдът трябва да устанави, че ищецът има право на обезпечение: искът да е допустим; искът да е вероятно основателен; да има нужда от обезпечаване на иска."

  http://bit.ly/2yf1H1S

  И да знаеш, Минке, че последният комунист на планетата ще умре в България. Даже когато в Съветска Русия няма да има нито един жив комунист. Какъв народ сме, Минке, какъв народ...
 57. 57 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#54] от "Svetlio":

  Каква корупция и как я борят в случая?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 58. 58 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#54] от "Svetlio":

  Беше...може би. Вече съвсем очевидно НЕ е.
  Прокопиев си отвори голяма беля с този форум. Не знам по света има ли друг такъв.
  По света казвам, че в България няма е ясно.
  Дано ги победи тия каскети със заповед да го довършат.
  А ние може би можем да направим нещо.
  Някой знае ли КОИ са тези членове на тази комисия?
  КОЙ точно решава (получава заповеди) кой да бъде унищожен?
  Това са важните въпроси. И нека ние ги дебнем и проследим миналото им.
  Няма начин то да е чисто.
  "Око за глава". Това ще е размяната.
  И можем лесно да намерим и ония помияри побратимили се с "Нощните хиени" на Путлер. Не са много и са лесно откриваеми.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 59. 59 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  За Каолин ! Явно някой не е чел добре за нещата при смяна на обществен строй ..........например френската / руската революция. ТЯ винаги изяжда децата си , ........като КРОНОС. В моделирането на КРАСИВ УМ ОТ БАНКЯ , принос има и Прокопиев, ....и Костов ......и останалите.

 60. 60 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1508 Любопитно

  Означава ли позорното деяние на КОМПИ туй че Делото на др Панов не е успяло?

  http://bit.ly/2z1OcpP

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#59] от "dejmos":

  Въобще не е въпроса за "Каолин".
  Въпроса важен е този форум и "Икономедиа" като цяло.
  Пречка са пред Путлер и следващите след него.
  Научаваме много истини.
  Споделяме си истини за Русия и това е изключително вредно за безродната ДСигурност и за Русия разбира се.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 63. 63 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#61] от "Svetlio":

  Как точно го върти?
  Не знам и затова питам.

  ВиЙ с Прокопиев да не сте приятели, че така му викаш?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 64. 64 Профил на Morning Sky
  Morning Sky
  Рейтинг: 229 Весело
 65. 65 Профил на oliverstone
  oliverstone
  Рейтинг: 476 Неутрално

  Плача заедно с Прокопиев за поругания правов ред ! И местя.

 66. 66 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Активите конфискувани ли са или са запорирани? Че има съществена разлика...

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 67. 67 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#61] от "Svetlio":

  Малии, представих си Дарт Сидиъс за момент. Сигурен ли си? Дарт Дневник? Или Дарт Иконом?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 68. 68 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 506 Неутрално

  До коментар [#63] от "Росен (Путлер капут)":

  Ами това стана ясно на всички които четат малко повече медиите на Прокопи и Ст.Георгиева.
  Само те се бяха увесили да спасяват съдиите,от намерението съдии и прокурори,да не бъдат външно финансирани,заради възможност за корупция.

  sdg
 69. 69 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#66] от "intergalactic":

  Не са, пише си.
  "които да са предварителни обезпечения за евентуален бъдещ иск за конфискация."

  Но пък това прави възможно подчиняването на "Икономедиа" и ТОЗИ ФОРУМ точно, което е и целта.
  "цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията."

  Мазния и слугите му искат да сложат ръка на форума, защото с тролове не можаха видно от безсмислените опити вече повече от десет години.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 70. 70 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 1538 Неутрално

  До коментар [#69] от "Росен (Путлер капут)":

  А сегаако да ни кажеш чрез кого Мазния има тази власт, а и също, кого обслужва това действие?

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 71. 71 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#68] от "Svetlio":

  И това значи, че:
  "Прокопи върти съюза на съдиите,през Отворено общество,и им налива пари в личните сметки,като работят по "програми".

  А?
  Това ли значи или НЕ значи?
  "Странно" обобщение.
  Уж ги върти Прокопи, пък него гонят. Нещо не се връзва.
  Ти кажи какво не се връзва.
  Аз съм виждал съдия да дава решениЯ по делА, каквито НЕ иска, но като има доказателства, но безспорни няма друг изход.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 72. 72 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Darth Plagueis":

  Боже.
  И това ли не знаеш?
  Ами това е ДСигурност=бсп/дпс-оод.
  Толкова е просто и широко известно.
  Иначе защо пробваха през 2013-та да сложат Мазния за шеф на ДАНС?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 73. 73 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#70] от "Darth Plagueis":

  Пример за погазване на закона от КОНПИтата.
  "КОНПИ няма законови правомощия да разследва или ревизира приватизационни и други сделки."

  Значи няма право означава само това.
  Обаче го прави. Следва един чужд съд, НО през това време този форум може и да го няма вече.
  Я си представи за шеф на "Икономедиа" човек на лъжливата курнелия?
  Знаеш ли какво ще стане?

  И ако тоя пост бъде изтрит, заради "лъжливата" ще си имаме проблеми модераторе, защото имам доказателства в подкрепа на факта, че тази лъже като възрастна ромка. Щото понякога ставате по-свети от Папата.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 74. 74 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5272 Неутрално

  До коментар [#46] от "Gopeто":

  Тъжно ми е за децата ни в чужбина, защото там си купуват жилище, там са на добра позиция и заплата и пак там правят семейство и деца. А ние всяка седмица се гледам и говорим с тях по скайпа.

 75. 75 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#65] от "oliverstone":

  Какво местиш, ако не е тайна, че положението е малко особено.

  И местя.
  —цитат от коментар 65 на oliverstone


  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 76. 76 Профил на stoletov
  stoletov
  Рейтинг: 395 Неутрално

  Прасета, да не ви сполети коледата по-рано! То бива, бива произвол ама това не се търпи вече!

 77. 77 Профил на foreverman77
  foreverman77
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#20] от "yanne":

  Абе, като гледаме от доста години цялата съдебна система, прокуратура и държавна машина като цяло е срещу Прокопиев и специално Дневник и Капитал.
  И специално, защото единствени те пишат за безобразията на ГЕРБ и Пееф....
  та...по твоята логика, едно от условията, да е обвързан с властта, не се връзва.

  Ако не можеш да вържеш 2+2 и да си анализираш ситуацията, това си е твой проблем.

 78. 78 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Сега Цацаров чете коментарите.
  —цитат от коментар 52 на Morning Sky


  Пука му на Цацата от нашите коментари...

 79. 79
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 80. 80 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#74] от "Peni Nikol":

  Това е положението.
  След като измрем ние ще бъде прекъсната всякаква връзка с България.
  Тук ще настане....не ми се мисли, но и няма значение. Лош късмет. Проклетата червена армия влиза в България и толкова. После оставихме ДСигурност да измете от тук децата ни и така 2 милиона назад. Но това не е просто някаква цифра.
  Това е 50% от най-доброто на България. И най-младото.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 81. 81 Профил на intergalactic
  intergalactic
  Рейтинг: 450 Неутрално

  До коментар [#66] от "intergalactic":Не са, пише си."които да са предварителни обезпечения за евентуален бъдещ иск за конфискация."Но пък това прави възможно подчиняването на "Икономедиа" и ТОЗИ ФОРУМ точно, което е и целта."цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията."Мазния и слугите му искат да сложат ръка на форума, защото с тролове не можаха видно от безсмислените опити вече повече от десет години.
  —цитат от коментар 69 на Росен (Путлер капут)


  А като не са конфискувани, защо в материала се говори за конфискация? Запорът на активи се прави с цел предотвратяване на тяхното прехвърляне фиктивно на трети лица.
  Не ме разбирай погрешно, но в заглавието се говори за "конфискация", която може да се случи едва след съдебно решение. Тоест говорим за целенасочена манипулация и фалшива новина.

  Коментарите ми са мои собствени и не отразяват непременно възгледите на Фондация Америка за България.
 82. 82 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#79] от "Svetlio":

  Това нещо от някакъв тотално неизвестен сайт е отпреди ПЕТ години бе.
  Гледаш ли въобще какво даваш?
  "Икономедиа" е мъртва от ПЕТ години?
  Тогава какво четем и къде пишем?

  Вони ми на мазен Каскет. Имаш ли идея защо ми мирише така?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 83. 83 Профил на antikvarno
  antikvarno
  Рейтинг: 529 Неутрално

  Прасета, да не ви сполети коледата по-рано! То бива, бива произвол ама това не се търпи вече!
  —цитат от коментар 76 на stoletov


  ++++++++++И аз за това мечтая!

 84. 84 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#81] от "intergalactic":

  Не е фалшива новина.

  "Очевидно КОНПИ се поставя над закона и Върховния касационен съд. Действията на КОНПИ са произвол, който цели репресия, подчиняване на редакционното съдържание на "Капитал" и "Дневник" и разрушаване на икономическата база на изданията."

  Имаш ли идея какво ще стане, ако това, което при банката е синдикът ТУК сложат Волгин? Имаш ли идея, че това ще е краят на форума. И първо моето фенерче ще резне оня плешивия Путлероблизец. Обаче няма да е само моето, което вече е пролем и то голям. Проблем със свободата на словото.


  Това, което "риещите кал" са започнали със запора ще доведе до разпад на форума. После ще е все едно дали Прокопиев ще спечели извън България в някой съд на бял човек стотици милиони.
  Няма да го има форума. Бъди егоист, мисли за себе си, както правя аз.

  Имаш стара регистрация, пък не те знам. Мнителен съм хора, които....както и да е.
  Само в такива моменти съм мнителен, иначе съм наивен като първокласник.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 85. 85 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  Г.Прокопиев, ако сте ползвал няколкомилионен грант за медията си заради това, че е независима, сега просто нямате право да я ползвате за собствената си кауза. Такива са правилата на играта. Иначе лъсва “ти на мен, аз на теб”. И ще трябва да разгоните всичките си читатели, дето са над нивото на клиничен идиот и схващат за какво иде реч. Вие си знаете. Може и агитката да ви е достатъчна. Така и така в днешно време медиите просто не могат да се самоиздържат.

  Мърфи е оптимист!
 86. 86 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#85] от "султана глаушева":

  Да ти извадя ли избрани факти от статията за да схванеш, че въобще е без значение Прокопиев честни милиони ли има или са безчестни?

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 87. 87 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 893 Любопитно

  показна акция или активно мероприятие ,с цел сплашване на инакомислещите и несъгласните с "политиката" на шайката и тримата шишковци ,на ход е гражданското общество ?

 88. 88 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Добре де, а съд нали има?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 89. 89 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 340 Неутрално

  До коментар [#86] от "Росен (Путлер капут)":
  Нищо не разбираш. Не е въпросът, какви са милионите му. А че той получава многомилионен грант за независима журналистика и ползва собственото си издание за собствени цели. Капито? Не, нали? Вярвам ти.

  Мърфи е оптимист!
 90. 90 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#55] от "Росен (Путлер капут)":
  Имаш право. Аз все пак имам мъничка надежда, че децата ми ще пращат по нещичко на дъртите си родители. Макар по-голямата ми надежда да е, че няма да са ми необходими.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 91. 91 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1717 Неутрално

  До коментар [#74] от "Peni Nikol":
  Днес това е по-добрият вариант. А когато България стане истински нормална държава, няма да имат никакъв проблем да си продадат къщите там и да се върнат.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 92. 92 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#24] от "danubian.whale":

  Не е само Дай,България(радвам се,че поне тях вече не се опитвате да прикривате) ,но Зелените ДСБ,и ПМ.Всички действат в синхрон,а има и влияние в съдебната власт,чрез Калпакчиев и Панов например,Куцкова в миналото..

 93. 93 Профил на Сахаров
  Сахаров
  Рейтинг: 590 Неутрално

  До коментар [#86] от "Росен (Путлер капут)":Нищо не разбираш. Не е въпросът, какви са милионите му. А че той получава многомилионен грант за независима журналистика и ползва собственото си издание за собствени цели. Капито? Не, нали? Вярвам ти.
  —цитат от коментар 89 на султана глаушева


  Дневник не е ли собственост на Прокопиев? За чии цели, да го използва? Защо не ходиш в Блиц, да му търсиш сметка на собственика, защо с наши пари бълва антибългарска политика? Или на организаторката на "Мис България", защо използва името България за собствени цели?

  I shave with Occam's razor
 94. 94 Профил на Вячеслав Атанасов
  Вячеслав Атанасов
  Рейтинг: 1310 Неутрално

  С последното изречение от изявлението не съм съгласен.Дето пишещият се надява България да е все още правова държава.Не,не е.Все още не е.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#25] от "Darth Plagueis":

  Ами да,Все забравяте,че във всички кабинети ма ГЕРБ има квота "Капитал" .От нея бяха и Траков и Дянков и Иванов ,сега са в министерството на Културата.

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#31] от "danubian.whale":

  Има международни статистки и рсзследвания.Прокопиев е по-богат от Пеевски.

 97. 97 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Една птичка пролет не прави.
  Не може да има държава, в която има една неподвластна направителството медия....

 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3232 Неутрално

  До коментар [#32] от "г-н Думанов":

  Коя е телевизията на Прокопиев?!

 99. 99 Профил на Росен  Радославов
  Росен Радославов
  Рейтинг: 1391 Неутрално

  До коментар [#88] от "О, ко ма напрай!":

  То съд има, ама дотогава може форум да няма, както и аудитория за "Икономедиа".
  КОНПИджиите...поръчителите им знаят това. Въобще няма значение, че този ход няма да мине. Въпроса е да се затвори единствената в България свободна медия.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 100. 100 Профил на dejmos
  dejmos
  Рейтинг: 2828 Неутрално

  До коментар [#62] от "Росен (Путлер капут)":

  По лаконично :) Стеснява се терена на свободата.......и съм съгласен . Колкото за дебат за БЪЛГАРСКИТЕ НЕЩА НЯМА ОТДАВНА и липсват канали , включително и в този сайт. Дори и в момента на желанието за СВОБОДА, отново излезе Путин и Русия. Много хора харесват РУСИЯ ( 84% от българите) , това няма общо с КОМУНИЗМА. Три четвърти от продукцията Каолин , отива към Констанца ........и от там за порцелан ,хартия и тн .
  Сети се кой купува суровината каолин ? :)

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK