Комисията за конфискация обяви сделката за "Каолин" от 2000 г. за незаконна, за да наложи запори на Иво Прокопиев

Пламен Геоергиев нарече "Икономедиа" групировка и се оплака от безпрецедентен натиск върху комисия.

© Надежда Чипева, Капитал

Пламен Геоергиев нарече "Икономедиа" групировка и се оплака от безпрецедентен натиск върху комисия.Комисията за незаконно придобито имущество (КОНПИ) обявява сделката за "Каолин" от 2000г. за незаконна, за да наложи запори върху имущество и сметки на Иво Прокопиев (съиздател на "Дневник" и "Капитал"). Ако не е била направена ревизия на приватизацията на дружеството, е нямало как да се намерят несъответствия между приходи и разходи. Това стана ясно от специалната пресконференция, която комисията даде, за да обяснява наложените запори на Прокопиев.


Председателят на КОНПИ Пламен Георгиев не отговори ясно може ли комисията да обявява приватизационни сделки за "незаконни" (бел.ред - тя няма записано по закон такова правомощие) и не беше обяснено по каква методика е проверявана. Той мотивира връщането към приватизацията от преди 17 години (бел.ред. - КОНПИ може да проверя до 10 години назад) с факта, че са проверявали приходите от продажбата на "Каолин" на германската фирма "Кварцверке" през 2012 г.


"Няма как да е вярно твърдението, че придобиването на "Каолин" през 1999 г. е незаконно - дело за приватизацията на дружеството е приключило на три инстанции през 2004 г. с оправдателни присъди, припомниха Иво Прокопиев и адвокатът му Георги Атанасов. Те участваха в пресконференция веднага след тази на КОНПИ, която беше на издателите и на редакционния мениджмънт на "Икономедиа" по повод институционалния натиск над медийната компания.
"Тук сме да кажем истината. Една държавна институция, овластена с толкова права по закон, се ползва като бухалка за репресия. Целта на тези атаки – да бъде подчинена редакционната позиция на "Капитал" и "Дневник", заяви още той и нарече "дребни мошеничества" действията на КОНПИ и отрече да има несъответствия в личните му и това не семейството му финанси.


Прокопиев каза, че


нищо от това, което КОНПИ твърди не е вярно


Запорът, поискан от КОНПИ и наложен от Бургаския окръжен съд, е върху дялове и акции от капитала на 40 дружества, които са пряко и непряко контролирани от Прокопиев, запор на негови сметки и възбрана на имот в Созопол, обяви днес Пламен Георгиев. Именно заради имота и искането е било внесено в окръжния съд в Бургас (според Гражданско процесуалния кодекс, когато в искане за налагане на обезпечение е включен имот, то искането се гледа от съда по местонахождение на имота). Определението на съда е обжалвано, но това не спира влизането в сила на запорите.


Ако се стигне до внасянето на иск за отнемане на имуществото, той ще е за над 199 млн. лева, обявиха от КОНПИ. Комисията твърди, че разминаване в личните приходи и разходи на Прокопиев е в размер на 14 млн. лева. Сумата до 199 милиона лева се получава заедно със 150-те милиона лева от сделката за "Каолин", както и с неприети за доказани други преводи на средства към Прокопиев или негови дружества отново от "Каолин".


На въпрос дали ако сделката за "Каолин" не беше преценена за незаконна от КОНПИ е щяло да има установено несъответствие, Иванка Начева (един от инспекторите, извършвали проверката) отговори, че средствата от тази сделка "не били с неясен произход, а били незаконни". С което още веднъж потвърди, че са използвали сделката, за да мотивират иск за обезпечителни мерки.


Oтвeтници пo евентуален бъдeщ иcĸ зa oтнeмaнe щe ca Ивo Πpoĸoпиeв, Гaля Πpoĸoпиeвa, "Aлфa финaнc xoлдинг" AД, "Coлapпpo Xoлдинг" AД, "Aлфa Eнepджи Xoлдинг" EAД и фoндaция "Гpaждaнcĸи мeдии". За последната организация, адвокат Георги Атанасов заяви, че дори вече не съществува като юридическо лице.


"Тук сме да кажем истината. Една държавна институция се ползва като бухалка за репресия. Целта на тези атаки – да бъде подчинена редакционната политика на "Капитал" и "Дневник"", заяви Иво Прокопиев.

© Надежда Чипева, Капитал

"Тук сме да кажем истината. Една държавна институция се ползва като бухалка за репресия. Целта на тези атаки – да бъде подчинена редакционната политика на "Капитал" и "Дневник"", заяви Иво Прокопиев.


Проверката на комисията е започнала в началото на годината, когато Иво Прокопиев стана обвиняем по делото за сделката за ЕВН. С принципа на случайното разпределение, от комисията обясниха факта, че е била поета от звеното на КОНПИ в Благоевград, където юристи и икономисти са се занимавали със случая.


В средата на ноември, петчленният състав на КОНПИ е гласувал с четири гласа "за" и един против за проекта за решение за започване на производство. На особено мнение е била Лилянa Tepзиeвa (от квотата на президента). За нея Πлaмeн Гeopгиeв няколко пъти подчерта, че е избрана по времето на Росен Плевнелиев (трима членове на комисията са избрани от Народното събрание, а председателят се назначава от премиера - в случая от Бойко Борисов).


Bъзpaжeниятa нa Tepзиeвa ca били, чe e пoвepявaн пepиoд пo-гoлям oт 10 години нaзaд (ĸoлĸoтo e paзpeшeнo пo зaĸoн), имa peшeниe нa BKC и нa диpeĸция "Cдeлĸи" ĸъм Aгeнциятa зa пpивaтизaция. Терзиева не присъстваше на пресконференцията. Попитан защо тя отсъства, Пламен Георгиев заяви, че на масата в БТА е нямало място за всички.


Георгиев обясни, че се е


стигнало до ревизиране на сделката за приватизацията


въпреки че давността е изтекла и по повод на нея има окончателно съдебно решение, защото сделката по продажбата на "Каолин" е от 2012 г.а това влиза в законовия срок за проверката.


"Проверяваме източника на всеки един приход. Има приход преди пет години и ние трябва да видим дали е законен или не. Затова и трябва да проверим приватизационната сделка. Не излизаме от срока на периода. Ако "Каолин" беше продаден преди 11 години, тогава нямаше да проверяваме тази сделка, но продажбата е от 2012 година - от средата на проверявания период", това Пламен Георгиев повтаряше в отговор на въпросите могат ли да проверяват приватизационни сделки. Той обаче каза, че друг такъв случай с приватизация досега в КОНПИ няма.


След като КОНПИ стига до извода, че сделката по приватизацията на "Каолин" е незаконна, прави заключението, че всички следващи приходи от нея на Прокопиев са незаконни.


"Това са дребни мошеничества, целящи смут, натиск и шок в работата на изданията на "Икономедия" и в групите фирми, които ръководя, заяви Прокопиев. Нищо не е вярно от това, което комисията твърди за несъответствия". Прокопиев припомни, че той и съпругата му Галя Прокопиева са били обект на пълни 10 годишни данъчни ревизии. Последната е приключила през 2013 година и по тях няма установено нарушение, а напротив, установен е излишък.


По думите му


няма да има проблем в работата на ""Икономедиа"


но наложеният запор ще се отрази на бъдещи инвестиции и иновативни проекти.


Той допусна, че не е изключено върху председателя на КОНПИ Пламен Димитров да е оказан натиск от главния прокурор. "Ние сме готови да защитим себе си, изданията, принципите, заради които ги водим тези битки. Ако не бяхме готови, щяхме да сключим споразумение с хората, които неведнъж са го предлагали. Големият структурен проблем, е че в Народното събрание няма силна опозиция. Ако имаше, КОНПИ нямаше да бъде този озверявал звяр, който е", заяви още Прокопиев.


"Определението е обжалвано в срока, в който успяхме да се подготвим. Мотивираното искане на КОНПИ е 150 страници, 27 папки класьори или четири кашона са доказателства, които по мое мнение са нещо, което няма отношение към спора", заяви адвокат Георги Атанасов.


От комисията за отнемане на незаконо придобито имущество се оплакаха от


теч на информация по случая


От думите на Георгиев се разбра още, че комисията е сезирала ДАНС заради изнасяне на класифицирана информация от проверката.


Иво Прокопиев обяви, че за началото на проверката на неговото имуществото е станало известно от интервю на Пламен Георгиев в началото на годината за в. "Монитор". Той отрече да е правил каквито и да е разпореждания с имуществото си, след като е станало известно за проверката на комисията.


Във връзка с твърденията, че ДАНС е сезирана за теча на информация, адвокат Атанасов призова институциите да проверят и дали изказванията на Пламен Георгиев на пресконференцията не са изнасяне на класифицирана информация.


Повод за това е фактът, че документите по преписката срещу Прокопиев са засекретени лично от председателя н комисията със заповед от деня, в който комисията образува производството за запор на имущество. Грифът значи, че съдът няма право да предоставя данни, в това число и на адвоката на ответниците, че той няма право да води записки и други.


"Средата в България предполага репресия за хора, които имат различно мнение.


Свободната медийна среда предполага да се изказват различни мнения,


но когато се наказват тези, които са склонни да критикуват хората с власт, когато средата в държавата позволява и насърчава репресията, това говори за опит за налагане на медийно пространство с едно единствено мнение. Никой няма да спечели от това, най-малко България или гражданите й", заяви другият съиздател на "Икономедиа" Теодор Захов.


Изпълнителният директор на "Икономедиа" Галя Прокопиева обясни, че запорът на КОНПИ ще се отрази на работата на компанията. "На първо място има репутационен ефект, а медиите са в бизнеса с доверието. 20 години градим репутацията на журналисти, които спазват журналистическите стандарти и не може с такава лекота държавен служител да я руши абсолютно необосновано", заяви Прокопиева.


По думите й запорът ще попречи на предприятието, защото то не може да се финансира по проекти и да се развива нормално. "Пречи на спокойствието на журналистите в него да си вършат работата. Държавата има претенции да конфискува мажоритарния дял от акции в "Икономедиа". Представете си, че успее, ще станем държавен вестник", заяви още изпълнителният директор на компанията.

Ключови думи към статията:

Коментари (354)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Засрамете се КОНПИ!
  Искате да съсипете Икономедия,Капитал,Дневник - единствените истински медии в България.КОЙ? ви поръча това съсипване?

 2. 2
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 3. 3 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4778 Гневно

  няКОЙ изпълнява поръчка
  На дебела мазна "пръчка" !!!
  НО забрави ,
  Че Магнитски и Страсбург
  Ще ги оправи !!!

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 4. 4 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 532 Разстроено

  Брей, където и бутнеш все смръдливо. ФАни Пеевски, Удри Прокопиев!

 5. 5 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  Появи се още една бухалка на тримата шишковци, КОНПИ. Какво като е извън правомощията и да обявяват нещо за незаконно. По-важно е да се изпълни поръчката.

  SHADOWS of SOFIA
 6. 6 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 5285 Неутрално

  Какъв е проблемът, че има ревизии, всичко ако е наред ревизията минава и отминава. Но ако има нещо нередно, имоти с не доказан произход и други подобни....

 7. 7 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 507 Гневно

  Завладяна държава - бананова република в която институциите се използват като бухалки в услуга на трите свини!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 8. 8 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Поздравления на Лиляна Терзиева! Смело, обективно и отговорно решение от нейна страна!

 9. 9 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  предлагаш 7 млн за нещо, което друг предлага да купи за 20 млн, след което точно ти го купуваш за 1 млн, а после го продаваш за 150 - не мога да повярвам, че това е мошеничество - вероятно е просто изключително майсторство и класа от страна на Прокопиев!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 10. 10 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  Не се атакува приватизацията на Каолин. Атакува се продажбата:

  „Все пак има уловка в замяната на акции от Каолин за Соларпро“ -
  https://www.investor.bg/blogosfera/363/a/-vse-pak-ima-ulovka-v-zamianata-na-akcii-ot-kaolin-za-solarpro-104536/

  „Приключи замяната на акции на Каолин за акции на Соларпро“ - https://profit.bg/kompanii/novini/priklyuchi-zamyanata-na-aktsii-na-kaolin-za-aktsii-na-solarpro/

  След тези две публикации, написаното в „скандално“ не звучи чак толкова безумно - http://skandalno.net/kak-ivo-prokopiev-prikri-schetovodna-d-128277/

  Действията се развиват от втората половина на 2010г. - абсолютна давност не е изтекла.

 11. 11 Профил на Willy Messerschmitt
  Willy Messerschmitt
  Рейтинг: 3029 Неутрално

  Чувствам как накрая делото ще стигне до Европа и освен че ще извиним на Прокопиев,държавицата ще....му плати.Има едни червени кръгове които доста мразят Капитал...

  До истината се достига с познание! Не влизам в диалог с лумпени !И не храня руски тролове...
 12. 12 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  Какъв е проблемът, че има ревизии, всичко ако е наред ревизията минава и отминава. Но ако има нещо нередно, имоти с не доказан произход и други подобни....
  —цитат от коментар 6 на Peni Nikol

  Не разбираш ли, че това не са просто законосъобразни ревизии, това е извиване на ръце, това е системен тормоз?!

 13. 13 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 892 Неутрално

  добър урок за всички тези дето мислеха ,или все още мислят ,че герб са по малкото зло

 14. 14 Профил на shiriru
  shiriru
  Рейтинг: 435 Неутрално

  Всичко и всеки в тази държава може да се поръча, на четиристепенно меню, даже!

  И никой не е застрахован, дори когато "няма от какво да се страхува"

 15. 15 Профил на qwerty
  qwerty
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Добре дошли у Путинландия.
  Целия държавен апарат е впрегнат да вземат нечий бизнес.
  Честито на баламурниците, гласуващи за "десния" ГЕРП.

 16. 16 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1683 Неутрално

  Не искам да адвокаствам на Прокопиев, но така представени нещата го правят жертва.
  Превантивно да запорират едни пари или вили или каквото там запорират та в бъдеще като го обвинят да има с какво да се разплати.Мътна работа.

 17. 17 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 919 Разстроено

  Мутренски комунистически произвол! В държава от ЕС, срам!

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 18. 18 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  ами в такъв случай няма нужда от пресконференции ... съдът обявява запора за незаконен . освен ако има нужда

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 19. 19 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  До коментар [#4] от "ralita68":

  Няма никаква база за сравнение!
  Не Ви ли е неудобно?

 20. 20 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Чудесна новина. Борбата с корупцията и кражбите все трябва да започне отнякъде. Сделката за Каолин е прекрасно начало. Дано да не спрат с нея, а да разнищят как са забогатели олигарсите и днешни медийни магнати.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 21. 21 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Чувствам как накрая делото ще стигне до Европа и освен че ще извиним на Прокопиев,държавицата ще....му плати.Има едни червени кръгове които доста мразят Капитал...
  —цитат от коментар 11 на Messerschmitt


  прав сте колега - червените кръгове доста се мразят вътре в себе си - както по друг повод е казано - змийско гнездо

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 22. 22 Профил на Cara Mia
  Cara Mia
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Поздравления за Лора Филева!
  Точна и аргументирана!

 23. 23 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Дневник и Капитал са единствените издания които сочат с пръст безобразията както на Борисов, Цацаров и Пеевски така и на БСП олигарсите и палячовците-патреоте. Затова и всички гледат и се радват и ръкопляскат - но и техният час ще дойде - гледай Русия и мисли за България.

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 24. 24 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  добър урок за всички тези дето мислеха ,или все още мислят ,че герб са по малкото зло
  —цитат от коментар 13 на Stewie


  До тук разбираме, че ГЕРБ са зло за медийния олигарх и издател заподозрях във финансови машинации и неплащане на данъци. Ако това е "зло" аз съм за него. :)

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 25. 25 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Дневник и Капитал са единствените издания които сочат с пръст безобразията както на Борисов, Цацаров и Пеевски така и на БСП олигарсите и палячовците-патреоте. Затова и всички гледат и се радват и ръкопляскат - но и техният час ще дойде - гледай Русия и мисли за България.
  —цитат от коментар 23 на mastikata


  може и по-просто и общо да се каже - нашата партия е единствено права и единствена се бори за свободата на народа! Венсеремос!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 26. 26 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Любопитно

  колко ли съдии са в конфликт на интереси по това дело ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 27. 27 Профил на mastikata
  mastikata
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Бълагрия няма как да просперира с милиционеро-олигархичния модел на Путин - липсва нещо съществено - петрола - не схавщат ли, че ако няма свободна конкуренция, свобода на словото, човешки права и правосъдие заминаваме в клоаката и някой ден ще висят по дърветата?

  Граждани бият ПРАСЕТА брат!
 28. 28 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  Размяна на акции не е приватизация. Това е сделка между две юредически лица. Даже опитите за манипулация трябва да са приемливи .

  SHADOWS of SOFIA
 29. 29 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Принципът на случайно разпределение ... Шишковците са нагли направо

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 4038 Неутрално

  Когато всичко започва да смърди толкова силно, това повлича цялото управление надолу. А е жалко, защото на мястото на ГЕРБ настъпва вакуум, който не знам дали сините могат да заемат и БСП в целия си блясък отново ще е пряко във властта ( досега е само задкулисно чрез ГЕРБ!). Но като тръгваш на война с гражданското общество, сам си го търсиш !

 31. 31 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Бълагрия няма как да просперира с милиционеро-олигархичния модел на Путин - липсва нещо съществено - петрола - не схавщат ли, че ако няма свободна конкуренция, свобода на словото, човешки права и правосъдие заминаваме в клоаката и някой ден ще висят по дърветата?
  —цитат от коментар 27 на mastikata


  тъкмо затова милиционер-олигарси ала Цецо Василев, Прокопиев и Пеевски е редно да бъдат притискани!

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 32. 32 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 593 Неутрално

  БСО и сега си е във властта - БСП2 :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 33. 33 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 931 Неутрално

  Крокодилски сълзи! Сега трябва да запорират и имуществото на този който извърши бандитската приватизация и раздаде на комсомолските секретари половината икономика на България! Другата половина я раздаде на Партийните секретари!
  Бай Ставри чака!

 34. 34 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  Когато всичко започва да смърди толкова силно, това повлича цялото управление надолу. А е жалко, защото на мястото на ГЕРБ настъпва вакуум, който не знам дали сините могат да заемат и БСП в целия си блясък отново ще е пряко във властта ( досега е само задкулисно чрез ГЕРБ!). Но като тръгваш на война с гражданското общество, сам си го търсиш !
  —цитат от коментар 30 на nip03542908


  Прокопиев не е гражданското, а чисто работническо-селско общество, но за да го разбереш, трябва да изхвърлиш работническо-селския си манталитет, което не е лесна работа в подчинените на кремъл кръгове

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 35. 35 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Любопитно

  Не се атакува приватизацията на Каолин. Атакува се продажбата:„Все пак има уловка в замяната на акции от Каолин за Соларпро“ - https://www.investor.bg/blogosfera/363/a/-vse-pak-ima-ulovka-v-zamianata-na-akcii-ot-kaolin-za-solarpro-104536/ „Приключи замяната на акции на Каолин за акции на Соларпро“ - https://profit.bg/kompanii/novini/priklyuchi-zamyanata-na-aktsii-na-kaolin-za-aktsii-na-solarpro/ След тези две публикации, написаното в „скандално“ не звучи чак толкова безумно - http://skandalno.net/kak-ivo-prokopiev-prikri-schetovodna-d-128277/ Действията се развиват от втората половина на 2010г. - абсолютна давност не е изтекла.
  —цитат от коментар 10 на plebs


  Искаш да кажеш, че Прокопиев не е имал право да продаде нещо закупено от него на по-висока цена от вложената?
  Така ли да те разбирам?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 36. 36 Профил на vesko19
  vesko19
  Рейтинг: 600 Неутрално

  Засрамете се КОНПИ!Искате да съсипете Икономедия,Капитал,Дневник - единствените истински медии в България.КОЙ? ви поръча това съсипване?
  —цитат от коментар 1 на Cara Mia


  Къде ги видя истинските медии бре ????И тия дето си мислите че са истински и тия срещу уж всички се борят всичките следват интересите на свойте собственици . А за пред стадото се разиграва цирк ! Кво ще ми кажеш че сделките от рода на Каолин са напълно честни ли . Че то и самата сделка хич не е много честна ама зависи от гледната точка нали така .

 37. 37 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 892 Неутрално

  „Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах - не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах - не бях социалдемократ. Когато дойдоха за профсъюзните дейци, аз мълчах - не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах - не бях евреин. Когато дойдоха за мен, вече нямаше кой да говори.” Мартин Нимьолер

 38. 38 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 279 Неутрално

  "Сделката за продажбата на "Каолин" приключва на 31 май 2013-а. През Българската фондова борса контролираната от Прокопиев "Алфа финанс холдинг" продава 67.8% от разградското дружествона германската компания Quarzwerke на цена от 4.156 лв. за акция. Но на същата дата дела си в "Каолин" продава още едно дружество - "Солар Венчърс" ЕООД. Към 31 май 2013 г. то притежава 5.32% от "Каолин" и е собственост...на "Каолин". Това означава, че като еднолична собственост на "Каолин" всички активи на дъщерното дружество принадлежат на всички акционери в публичната компания, а не само на мажоритарния собственик Прокопиев. Съвсем друго се получава на практика.


  Веднага след като придобиват "Каолин" и с решение на общото събрание влизат във владението й, новите собственици от Quarzwerke продават на 4 юни 100% от капитала на "Солар Венчърс". Купувач е Прокопиев чрез "Алфа Финанс холдинг", става ясно от съобщение, публикувано на x3news.com. Цената на сделката не e обявена.


  Тогава КФН пита за цената на сделката. Като публична компания "Каолин" е длъжна да обяви цената, на която е продала "Солар Венчърс", но не го прави. Новите собственици от Quarzwerke пък почти мигновено заявяват, че ще отправят търгово предложение към останалите акционери от компанията, което обаче трябва да бъде одобрено от КФН. Но как надзорът да одобри нещо, при положение че не знае никакви показатели за такава ключова сделка като продажбата на цяло, и то водещо дъщерно предприятие - "Солар Венчърс".


  В началото на септември миналата година КФН е поискала информация по тази сделка от "Алфа Финанс". Тогава стана ясно, че новите германски собственици на "Каолин" не могат да отпишат компанията от борсата. В разследването се включва и германската служба за финансови регулации (ВаFin), от която КФН е поискала съдействие.


  Тогава още е доказано, че назад в годините единствената роля на "Солар Венчърс" е за преточване на "Каолин". Още през 2010 г. чрез това дружество се ощетяват акционерите в "Каолин". Тогава добивната компания решава да отдели бизнеса си с възобновяеми енергийни източници в ново публично дружество - "Соларпро холдинг". Акционерите на "Каолин" могат да конвертират 1/16 от акциите си в книжа на "Соларпро холдинг". Но за целите на тази схема трябва да има кой да даде акциите си в "Соларпро холдинг". Точно в тази роля влиза "Солар Венчърс".С така избраната процедура от акционерите в "Каолин" се отнема 1/16 от дела им, който отива в самия "Каолин" (около 6% от капитала). Притежавайки тези акции чрез "Солар Венчърс", компанията на практика може да направи с тях каквото пожелае. И тя го прави - продава ги на новите собственици.


  И още една загадка - до края на 2012 г. "Солар Венчърс" има капитал от 40 млн. лева. От 31 декември 2012 г. стойността му е понижена до 13.72 млн. лева. Как и защо обаче от мажоритарния по това време собственик "Алфа финанс холдинг" така и не обясняват.


  КФН многократно е искала договора с Quarzwerke GmbH с всички допълнителни споразумения и анекси към него. Без отговор. Благоволили са да й предоставят единствено (обърнете внимание!) извлечения от сключения договор между "Алфа Финанс Холдинг" АД и Quarzwerke GmbH. Представена е извадка от английският текст на договора, съдържащ само титулна страница и страница, която съдържа единствено подписи на договарящите страни, както и преведен на български език текст на договора, съдържащ 66 страници, от които в КФН са представени само 17 страници. От представените извлечения става ясно, че пълният текст на договора е със значително по-голям обем от извадките представени в КФН. В мотивите на КФН пише още, че непредставянето на поисканите документи, в частност пълното съдържание на договора, поставя под съмнение дори конкретната дата на сключването му, което е допълнителна пречка за осъществявания надзор от страна на регулатора в случая.
  ..."
  http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/da-harijesh-1-mln-leva

 39. 39 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2149 Неутрално  Прокопи е трябвало преди години да шитне всичко и да направи чупензихаген извън страната. Сега никой немаше да го еня и нямаше да се говори за него.


 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  Прокопиев не е гражданското, а чисто работническо-селско общество, но за да го разбереш, трябва да изхвърлиш работническо-селския си манталитет, което не е лесна работа в подчинените на кремъл кръгове
  —цитат от коментар 34 на hhhuuunnnn


  Е!
  Тогава ни остава да приемем онзи дето е ял филии с мас за представител на гражданското общество, щото нема начин селянин успял да прочете "Винету" да не е гражданин!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  И този Пламен Георгиев има нахалството да се оплаква от безпрецедентен натиск върху комисията! И естествено, това влиза във всички новини по телевизиите. Тези новинарки не се усещат, че може и техният ред да дойде, защото тези, на които слугуват не се церемонят да "опраскват" и свои хора, когато се наложи.

 42. 42 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#40] от "Храбър":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 43. 43 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  „Когато нацистите дойдоха за комунистите, аз мълчах - не бях комунист. Когато дойдоха за социалдемократите, аз мълчах - не бях социалдемократ. Когато дойдоха за профсъюзните дейци, аз мълчах - не членувах в профсъюз. Когато дойдоха за евреите, аз мълчах - не бях евреин. Когато дойдоха за мен, вече нямаше кой да говори.” Мартин Нимьолер
  —цитат от коментар 37 на Stewie


  колега, докога ще ни цитирате комунистически класики? - разбрахме вече, че сте им фен - слушаййте си там стефан данаилов и вапцаров и си вейте червеното знаме, не е нужно непрекъснато да ни ги навирате в очите

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 44. 44 Профил на nsa17624486
  nsa17624486
  Рейтинг: 1395 Неутрално
 45. 45 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Любопитно

  Прокопи е трябвало преди години да шитне всичко и да направи чупензихаген извън страната. Сега никой немаше да го еня и нямаше да се говори за него.
  —цитат от коментар 39 на Ф.Нинов

  Това ли е целта? Да изгоните всички, които на са с вас?

 46. 46 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#39] от "Ф.Нинов":

  Медията , сама по себе си не е проблем на шишковците. Проблем са коментарите на хората в медията. Там го стяга чепика политическия картел.

  SHADOWS of SOFIA
 47. 47 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 532 Неутрално

  "Сделката за продажбата на "Каолин" приключва на 31 май 2013-а. През Българската фондова борса контролираната от Прокопиев "Алфа финанс холдинг" продава 67.8% от разградското дружествона германската компания Quarzwerke на цена от 4.156 лв. за акция. Но на същата дата дела си в "Каолин" продава още едно дружество - "Солар Венчърс" ЕООД. Към 31 май 2013 г. то притежава 5.32% от "Каолин" и е собственост...на "Каолин". Това означава, че като еднолична собственост на "Каолин" всички активи на дъщерното дружество принадлежат на всички акционери в публичната компания, а не само на мажоритарния собственик Прокопиев. Съвсем друго се получава на практика.Веднага след като придобиват "Каолин" и с решение на общото събрание влизат във владението й, новите собственици от Quarzwerke продават на 4 юни 100% от капитала на "Солар Венчърс". Купувач е Прокопиев чрез "Алфа Финанс холдинг", става ясно от съобщение, публикувано на x3news.com. Цената на сделката не e обявена.Тогава КФН пита за цената на сделката. Като публична компания "Каолин" е длъжна да обяви цената, на която е продала "Солар Венчърс", но не го прави. Новите собственици от Quarzwerke пък почти мигновено заявяват, че ще отправят търгово предложение към останалите акционери от компанията, което обаче трябва да бъде одобрено от КФН. Но как надзорът да одобри нещо, при положение че не знае никакви показатели за такава ключова сделка като продажбата на цяло, и то водещо дъщерно предприятие - "Солар Венчърс".В началото на септември миналата година КФН е поискала информация по тази сделка от "Алфа Финанс". Тогава стана ясно, че новите германски собственици на "Каолин" не могат да отпишат компанията от борсата. В разследването се включва и германската служба за финансови регулации (ВаFin), от която КФН е поискала съдействие.Тогава още е доказано, че назад в годините единствената роля на "Солар Венчърс" е за преточване на "Каолин". Още през 2010 г. чрез това дружество се ощетяват акционерите в "Каолин". Тогава добивната компания решава да отдели бизнеса си с възобновяеми енергийни източници в ново публично дружество - "Соларпро холдинг". Акционерите на "Каолин" могат да конвертират 1/16 от акциите си в книжа на "Соларпро холдинг". Но за целите на тази схема трябва да има кой да даде акциите си в "Соларпро холдинг". Точно в тази роля влиза "Солар Венчърс".С така избраната процедура от акционерите в "Каолин" се отнема 1/16 от дела им, който отива в самия "Каолин" (около 6% от капитала). Притежавайки тези акции чрез "Солар Венчърс", компанията на практика може да направи с тях каквото пожелае. И тя го прави - продава ги на новите собственици.И още една загадка - до края на 2012 г. "Солар Венчърс" има капитал от 40 млн. лева. От 31 декември 2012 г. стойността му е понижена до 13.72 млн. лева. Как и защо обаче от мажоритарния по това време собственик "Алфа финанс холдинг" така и не обясняват.КФН многократно е искала договора с Quarzwerke GmbH с всички допълнителни споразумения и анекси към него. Без отговор. Благоволили са да й предоставят единствено (обърнете внимание!) извлечения от сключения договор между "Алфа Финанс Холдинг" АД и Quarzwerke GmbH. Представена е извадка от английският текст на договора, съдържащ само титулна страница и страница, която съдържа единствено подписи на договарящите страни, както и преведен на български език текст на договора, съдържащ 66 страници, от които в КФН са представени само 17 страници. От представените извлечения става ясно, че пълният текст на договора е със значително по-голям обем от извадките представени в КФН. В мотивите на КФН пише още, че непредставянето на поисканите документи, в частност пълното съдържание на договора, поставя под съмнение дори конкретната дата на сключването му, което е допълнителна пречка за осъществявания надзор от страна на регулатора в случая...."http://www.banker.bg/finansov-dnevnik/read/da-harijesh-1-mln-leva
  —цитат от коментар 38 на plebs


  колега, постарали сте се, но нима не знаете, че при разговор с комунисти логиката и фактите не са аргументи - те са секта, която разсъждава единствено от гледна точка на хищническия си инстинкт за оцеляване и, за съжаление, не се интересува от това, какви вреди нанася на околните - кражби, убийства, ако се налага и тн; но е винаги добре да се види как са подкрепяни от лилавите комунисти

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 48. 48 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#45] от "Fiji":

  аз не ги гоня.

  Само коментирам кое е на баницата мекото

 49. 49 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 442 Неутрално

  Интересното ще почне, когато тая комисия установи, че отменянето на член първи оъ Конституцията на НРБ е отменен незаконно и всички последващи доходи са незаконни.
  Тогава всички получавали пари или облафи през последвалия е период са незаконно придобити и са обект на потенциялна конфискация.

 50. 50 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  До коментар [#48] от "Ф.Нинов":

  "На баницата мекото" – хубава ценност. Шиши я споделя. И неговите слуги.

 51. 51 Профил на stoletov
  stoletov
  Рейтинг: 388 Гневно

  Тея се мъчат да ни страхуват, мама им мръсна!

 52. 52 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  Разнесе се тежка миризма на кочина!
  Обаче измамното чувство за всепозволеност няма да отмени една древна истина:
  ВСЯКО ПРАСЕ ИМА СВОЯТА КОЛЕДА!
  Дори да са ТРИ!
  Успех в баталията, г-н Прокопиев! Само внимавайте в битката в кочината да не се окаляте!

 53. 53 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  Водейки се по...напредничавия опит на гербери и червени, реших да проверя кой е аджеба Пламен Георгиев и ето на какво попаднах:

  "Комисия за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/ дължи милиони от загубени съдебни дела и недопустими грешки в работата си, граничещи с неспазване на закона. Парите, обаче трябва да се платят от народа. Това става ясно от писмо на група юристи и икономисти, адресирано до президента, премиера и лидерите на политически партии."

  https://frognews.bg/obshtestvo/aktualno/prehvalenata-konpi-dalg-milioni-zaradi-shefa-plamen-georgiev.html

  Значи тази комисия има доста голям опит в изнасилените и незаконни действия, благодарение на който пак ние данъкоплатците плащаме!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 54. 54 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#51] от "stoletov":

  +

  SHADOWS of SOFIA
 55. 55 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Неутрално

  :Медията , сама по себе си не е проблем на шишковците. Проблем са коментарите на хората в медията. Там го стяга чепика политическия картел.
  —цитат от коментар 46 на ka2

  Ами тогава, ДА ИМ СКЪСАМЕ НЕРВИЧКИТЕ!

 56. 56 Профил на Един препатил
  Един препатил
  Рейтинг: 2152 Неутрално

  "Георгиев обясни, че се е стигнало до ревизиране на сделката за приватизацията въпреки че давността е изтекла и по повод на нея има окончателно съдебно решение, защото сделката по продажбата на "Каолин" е от 2012 г.а това влиза в законовия срок за проверката."

  Тази логика е направо зашеметяваща. Не е зле по нея да бъде проверена и първата приватизация на БТК през 2004 г. Нали последно бе продадена на Спас Русев през ноември 2015 г.? А приватизацията на "Булгартабак" може да бъде отложена докато внукът на Бойко Борисов реши да продаде дядовите си 5% от неговите акции.

 57. 57 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  "..В сайта на ведомството (КНОПИ), вместо безспорна информация за влезлите в сила съдебни решения за отнето имущество, в него изобилства с бъдещи несбъднати събития с подробна информация за лицето и имуществото му, което е в разрез с всички закони, директиви и регламенти. В него няма и думичка за отхвърлените искове, както и колко ще коства това на държавата. Според запознати юристи исковете по ЗОДОВ / Закон за отговорността на държавата и общините за вреди / срещу Комисията се множат и присъдените суми от критикувания и хулен Български съд в полза на унижените расте в прогресия. В писмото на експертите да дадени конкретни примери в тази посока..."

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 58. 58 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  Мдаа...някои хора заложиха на неправилните карти.

 59. 59 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#8] от "Fiji":

  И как няма да има особено мнение-лансирана и назначена от квотата и по времето на видния демократ ( отскоро и палав любовник) Росен Плевналиев, който пък е близък приятел и бизнес-партньор с г-н Прокопиев по линията "Линднер">Алфа дивелопмънтс>"Бизнес Парк"

 60. 60 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Любопитно

  До коментар [#39] от "Ф.Нинов":Медията , сама по себе си не е проблем на шишковците. Проблем са коментарите на хората в медията. Там го стяга чепика политическия картел.
  —цитат от коментар 46 на ka2


  това сериозно ли ?

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 61. 61 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 810 Неутрално

  Мафия!!! това трябва да си абсолютен идиот за да вярваш на бг институциите. нищо рано или късно всичко се връща един.

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 62. 62 Профил на Rational
  Rational
  Рейтинг: 925 Неутрално

  Прокопи е трябвало преди години да шитне всичко и да направи чупензихаген извън страната. Сега никой немаше да го еня и нямаше да се говори за него.
  —цитат от коментар 39 на Ф.Нинов


  Т.е. трябва да следва логиката на Огнян Донев, че като го натискат да продава медиите и да му е мирна главата. Обаче в такъв сценарий ще имаме пълен монопол върху медиите от страна на шишковците.
  Чест прави на Икономедиа, че се борят. Сега е времето, който иска да ги подкрепи да се абонира за вестника им.

 63. 63 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  До коментар [#53] от "Храбър":
  Значи тази комисия има доста голям опит в изнасилените и незаконни действия, благодарение на който пак ние данъкоплатците плащаме!

  А ти да не си се съмнявал? Само му виж нагло циничната усмивчица, и веднага ти става ясно за поръчково лице, слуга на КОЙ!

 64. 64 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2149 Неутрално

  До коментар [#50] от "Fiji":

  Истинските експерти по на-баницата-мекото са непознати за широката публика.

 65. 65 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Разстроено

  ВСЯКО ПРАСЕ ИМА СВОЯТА КОЛЕДА!Дори да са ТРИ!
  —цитат от коментар 52 на Alexander97

  Повече от три са. И Коледа не ги лови.

 66. 66 Профил на К2
  К2
  Рейтинг: 1881 Неутрално

  До коментар [#55] от "Fiji":

  Докато съществува форума , няма да им е лесно.

  SHADOWS of SOFIA
 67. 67 Профил на glaxo11
  glaxo11
  Рейтинг: 681 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":

  +++++++Добре сте експонирали истината! Така , че г-н Прокопиев , да не се прави на неразбрал, за какво , аджеба става дума!

 68. 68 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Неутрално

  "...Оказа се похвална амбицията на Пламен Георгиев да изгради подобно на прокуратурата и съдилищата такава система за случайно разпределение на преписките. Шумно и в негов стил бе разпространена информация, че такава се разработва, дори и пред представителите на Европейския съюз.

  Целта е да се избегне субективния момент в работата на инспекторите в Комисията и да има своя антикорупционен ефект. Добро управленско решение и осигурен бюджет. Перфектна възможност. Ред е на реализацията на подсигурените 300 000 лева, но следва да се преодолеят пречките на Закона за обществените поръчки. Защо да не се скрие зад Закона за защита на класифицираната информация, нали работата на Комисията е много секретна и по подобие на медийната му политика по негова преценка ще си прави, каквото си е решил. Така предоставя избирателно и данните от дейността си. За да е сигурен, че фирмата с която е работил в Министерство на правосъдието – „А.....джен”, ще бъде печелившия играч в плановете, Пламен Георгиев провежда специална обществена поръчка. Подадени са две оферти, като фирмите са посочени от Пламен Георгиев...."

  http://burgas-podlupa.com/ %D1%8E%D1%80%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B8-%D1%81-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B8-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B8%D1%8F-%D0%B7%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%BF%D0%B8-%D1%81%D0%BB%D0%B5%D0%B4-%E2%80%9D%D0%BA%D1%8A%D1%80%D0%B2%D0%B0%D0%B2%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BF%D0%B8%D1%81%D0%BC%D0%BE%E2%80%9D

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 69. 69
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 70. 70 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3391 Неутрално

  Кофти новина за Икономедия, Дневник и форума. Но няма как да разберем какво точно е станало? Материята е сложна, обемиста и не е за нас. Прокопиев да се защитава в съда. Ако е надвзел пари, да ги върне на държавата. Ако има виновни длъжностни лица, да ги вкарват в затвора. Ако има нужда ще свидетелстваме, че в медията всичко е перфектно. Че сме доволни и благодарни.

 71. 71 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 1905 Любопитно

  До коментар [#59] от "glaxo11":

  Защо не я допуснаха до пресконференцията? Нямало място! Страхуват се от въпросите на журналистите ли? Нали са прави, защо се страхуват?

 72. 72 Профил на dragozow
  dragozow
  Рейтинг: 768 Неутрално

  Татко му е от УБО, сина е купил нещо за 5 милиона и го е продал за 200. Отделно изданията отдавна нямат общо с независимата журналистика. Покрай изборите за два месеца имаха 85 статии за Да, България.

  Сложете бутон "редактирай" на собствените комeнтари.
 73. 73 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  Мдаа...някои хора заложиха на неправилните карти.
  —цитат от коментар 58 на von_seeckt


  А някои се чудят какво да напишат, та някак си да подкрепят играта на мафията!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 74. 74 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2250 Неутрално

  До коментар [#10] от "plebs":+++++++Добре сте експонирали истината! Така , че г-н Прокопиев , да не се прави на неразбрал, за какво , аджеба става дума!
  —цитат от коментар 67 на glaxo11


  Фармацията, хайде да ни обясниш на нас, простите, за какво точно става дума, освен за поръчка!
  А тези юнаци защо не втренчат поглед в приватизацията на БТК, която черният, долният, мразеният от цял народ Костов не продаде за 2 млрд, а после се косна за 200 млн? Нещо за БТ? Няма да изброявам, защото е скучно!
  В случая на Прокопиев не се разследва приватизация!!!!!!!

 75. 75 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#73:"Храбър"][/quote]

  Интересни критерии имаш относно това, кой е мафиот и кой не.

 76. 76 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2775 Неутрално

  Не очаквах чак толкова съшито с бели конци обвинение. Шишковците са в шах. Магнитски им диша във врата. Ще има още циркове. Цаците хапят най-лошо накрая .

 77. 77 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 810 Неутрално

  До коментар [#72] от "dragozow":

  като не ти харесва Дневник защо си тук бе трольо? по колко ти плащат на пост?

  “I am sorry for the length of my letter, but I had not the time to write a short one.” Blaise Pascal
 78. 78 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  От кога тази комисия иззе функциите на съда? Все си мисля, че само съда може да се произнася за законността в нашата страна

 79. 79 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1650 Неутрално

  До коментар [#18] от "дерибеев":

  "съдът обявява запора за незаконен"

  Ма виж че са им врътнали номер и са го пуснали в Бургаския съд вместо в Реформирания - http://bit.ly/2AxlM9k

 80. 80
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 81. 81 Профил на Петър Самсонов
  Петър Самсонов
  Рейтинг: 3856 Неутрално

  "Проверяваме източника на всеки един приход. Има приход преди пет години и ние трябва да видим дали е законен или не. "
  –––––––––––––
  Ами КОМПИ по тази логикапровери ли на Шиши и майка му доходите и сделките? Като почнем от тотализатора...

  “Комунизмът е философия на провала, вяра в невежеството, евангелие на завистта.” сър Уинстън Чърчил
 82. 82 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  От кога тази комисия иззе функциите на съда? Все си мисля, че само съда може да се произнася за законността в нашата страна
  —цитат от коментар 78 на stanislavdi


  Няма такова нещо! Комисията смята, че сделката е незаконна и въз основа на това си мнение иска обезпечение на бъдещия си иск. В крайна сметка съдът ще го допусне или не.

 83. 83 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  [quote#60:"дерибеев"][/quote]

  Спокойно дерибеев, ти не си проблем за никого..... както и коментарите ти.

 84. 84
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 85. 85 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Неутрално

  От кога тази комисия иззе функциите на съда? Все си мисля, че само съда може да се произнася за законността в нашата страна
  —цитат от коментар 78 на stanislavdi


  именно , а не страните по запора на пресконференции ......

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 86. 86 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3947 Весело

  [quote#73:"Храбър"]
  —цитат от коментар 75 на von_seeckt
  Интересни критерии имаш относно това, кой е мафиот и кой не.[/quote]

  Съдейки по безсолните ти опити да кажеш нещо, ти изобщо нямаш критерии бе драги!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 87. 87 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3025 Весело

  сега ще разберем достоверно съда добър ли е , лош ли е .

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 88. 88
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 89. 89 Профил на von_seeckt
  von_seeckt
  Рейтинг: 701 Неутрално

  [quote#86:"Храбър"][/quote]

  Хайде запази си солените коментари за себе си.

 90. 90 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 334 Неутрално

  Чужда фирма предлага 20М долара. Печели, обаче, тази на Прокопиев, предлагаща 7М лева. И те плащани отчасти, на части и пр. Това вярно ли е, или не? А точно то е основата. Останалото са процесуални неща и нямат общо със същността на нещата.

  Мърфи е оптимист!
 91. 91 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  [quote#85:"дерибеев"][/quote]

  Да де, ама самият запор е абсурден. Особено без съдебно решение. И никакви пресконференции не пречат. Дори напротив, трябва да са предупреждение и за теб, и за мен и за всеки който може да попадне в подобна ситуация. До сега тази комисия е запорирала и изземвала имоти само на осъдени

 92. 92 Профил на mihail_p
  mihail_p
  Рейтинг: 778 Неутрално

  за това е идвал оня чайка съветския прокурор.
  да инструктира как се използват структури на държавата
  за преследване на неудобни медии.
  да не би пак да има руски словоред в някои
  от предложенията за репресивни държавни органи.

 93. 93 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  Aз ще съм доволен ако някой от олигарсите се окаже с конфискувано имущество, а може би и в затвора. Пеевски, Прокопиев все тая, еднакви са. Все ми е тая дали пръв ще е Прокопиев на скамейката и брата му близнак Пеевски. По-важно и двамата да си понесат последствията.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 94. 94 Профил на stanislavdi
  stanislavdi
  Рейтинг: 1081 Неутрално

  Чужда фирма предлага 20М долара. Печели, обаче, тази на Прокопиев, предлагаща 7М лева. И те плащани отчасти, на части и пр. Това вярно ли е, или не? А точно то е основата. Останалото са процесуални неща и нямат общо със същността на нещата.
  —цитат от коментар 90 на султана глаушева


  Ами съда го казва: не е вярно.

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 2864 Неутрално

  До коментар [#26] от "дерибеев":

  Сигурно всички,защото НПО-тата около Прокопиев са дарители ма съдийските колегии и организации.Нали за това реваха лятото,като им орежат финансирането

 96. 96 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1094 Весело

  Пътят на куфарчетата трябва да се узакони, ама за някой

 97. 97
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 98. 98 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 985 Неутрално

  Нещо като телевизия БИТ,да стане икономедия по 'мека' и послушна,цаци щом и обърна внимание,особено на форума и коментарите..това е основната цел...но тоя пут изполват другата бухалка...от толкова много сделки точно тази да е най фрапираща...много се съмнявам

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 99. 99 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  [quote#85:"дерибеев"]
  —цитат от коментар 91 на stanislavdi
  Да де, ама самият запор е абсурден. Особено без съдебно решение. [/quote]

  Пълни глупости. Има съдебно решение за запора на бургаския съд.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 100. 100 Профил на Български патриот
  Български патриот
  Рейтинг: 755 Неутрално

  ...от толкова много сделки точно тази да е най фрапираща...
  —цитат от коментар 98 на не на безразличието


  Най-фрапираща е с наглостта си и със сумата от 199 000 000 лв.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK